EgyptAir EgyptAir -- Ερωτήσεις & Πληροφορίες

fenia42

Member
Μηνύματα
3.883
Likes
14.445
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Ναι ρε παιδιά αλλά αμα κάτσει η στραβή τι θα κάνετε;
 

varis81

Member
Μηνύματα
345
Likes
79
Επόμενο Ταξίδι
California
Ταξίδι-Όνειρο
Africa overland!!
Ναι ρε παιδιά αλλά αμα κάτσει η στραβή τι θα κάνετε;


Ε αμα ειναι να κατσει θα κατσει,μπορει να σε φαει κανας κροκοδειλος εκει που πας.
Τελοσπαντων η επιλογη ειναι του καθενος ,αμα τα χει τα δινει αμα δεν τα χει δεν τα δινει,απλο ειναι.Και εγω αμα τα χα τοτε με Emirates θα πηγαινα εννοειται.Αλλα αμα εισαι 22 δεν τα πετας ετσι 250..
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
H Egyptair ειναι πλεον μελος της star alliance.
Ξεχαστε οτι ξερατε παλιοτερα.Εν ετη 2012 ειναι ισαξια με τις αραβικες εταιριες (qatar,ethihad κλπ).
Σεμνά...είπαμε δεν βρίζουμε εδώ μέσα...

Να είσαι σίγουρος ότι αν η εταιρία δεν ήταν μέλος της star alliance θα ήταν ΒΑΝ από την Ε.Ε. τώρα είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει ban γιατί θα γίνει ξεφτύλα και η συμμαχία...

Αυτή την σαχλαμάρα που είπατε ότι άμα είσαι νέος τα 250? είναι πολλά δεν την κατάλαβα... ας το ξανασκεφτεί αυτός που το έγραψε... αν εκτιμάς την ζωή σου για 250? τότε δεν είσαι νέος και αδέκαρος αλλά απλά ανόητος...
 

varis81

Member
Μηνύματα
345
Likes
79
Επόμενο Ταξίδι
California
Ταξίδι-Όνειρο
Africa overland!!
Σεμνά...είπαμε δεν βρίζουμε εδώ μέσα...

Να είσαι σίγουρος ότι αν η εταιρία δεν ήταν μέλος της star alliance θα ήταν ΒΑΝ από την Ε.Ε. τώρα είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει ban γιατί θα γίνει ξεφτύλα και η συμμαχία...

Αυτή την σαχλαμάρα που είπατε ότι άμα είσαι νέος τα 250? είναι πολλά δεν την κατάλαβα... ας το ξανασκεφτεί αυτός που το έγραψε... αν εκτιμάς την ζωή σου για 250? τότε δεν είσαι νέος και αδέκαρος αλλά απλά ανόητος...

Απλα οι πιθανοτητες ειναι στατιστικα τοσο μα τοσο λιγες που αξιζει το ρισκο.Αλλωστε εδω και μια δεκαετια δεν εχει ακουστει να εχει παθει τιποτα πτηση της Egypt air..Eιμαι σιγουρος οτι ετσι σκεφτονταν και εκεινοι οι επιβατες της Air France απο Βραζιλια που τους ψαχνανε μηνες στον Ατλαντικο..Πληρωνω λιγο παραπανω αλλα παω με Air France (και οχι με Air Europa λεμε τωρα,δεν ξερω καν αν πεταει) και εχω το κεφαλι μου ησυχο..Εν τελει αμα ειναι να σου τυχει θα σου τυχει..
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.054
Likes
7.810
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Λοιπόοοον, ας βοηθήσω λίγο να καταλάβετε αυτό που δεν καταλάβατε από αυτά που έγραψε ο Traveller...

Πετάξαμε με Egypt air τον Νοέμβρη και τον Δεκέμβρη του 2010 (και τότε μέλος της αστροσυμμαχίας ήταν, xenos), Κάιρο - Σανα'ά, Ασμάρα - Κάιρο, Κάιρο - Αθήνα (δεν είχαμε άλλη επιλογή, μόνον αυτή πετούσε στο δρομολόγιό μας - εντάξει, ήταν και η ΟΑ στο Κάιρο - Αθήνα, αλλά δεν βόλευαν οι ώρες).

Δε θα σταθώ στους/στις αεροσυνοδούς (ούτε θυμάμαι το φύλο τους, έτσι κι αλλιώς μου ήταν αδιάφορο), ούτε στο φαγητό (καλούτσικο στο πρώτο σκέλος, μέτριο στο δεύτερο, μάπα στο τρίτο).

Τα αεροπλάνα (Α320 - αν δεν κάνω λάθος) ήταν παλιά και φαινόταν. Το διάστημα μεταξύ των καθισμάτων στενό. Τα καθίσματα άβολα, αρκετά με πρόβλημα λειτουργίας και βρώμικα. Γενικά, με την καθαριότητα είχαν ένα θέμα τα αεροπλάνα. Για IFE ας μη μιλήσουμε καλύτερα.

Για τις ικανότητες των πιλότων, φυσικά, δεν μπορώ να έχω άποψη, αφού γράφω αυτή τη στιγμή, το ραντεβού αναβάλλεται. Για κάποιες αναταράξεις (μικρές ή μεγάλες) και μια λαχτάρα στη μία προσγείωση, ίσως να μην ευθύνονται οι άνθρωποι.

Αποσκευές δεν χάσαμε, η ταλαιπωρία δεν ήταν τέτοια που να κάνει την εταιρία να ξεχωρίσει.

Ένα πρόβλημα που είχαμε με ένα εισιτήριο στην Ασμάρα το διαχειρίστηκαν σωστά και δεν μας έβαλαν σε περιπέτειες μέσα στη νύχτα.

Το αεροδρόμιο του Καΐρου: ΤΟ μπάχαλο. Η εξυπηρέτηση εδάφους (check-in, κλπ.): ΤΟ μπάχαλο.

Το καλύτερο το άφησα για το τέλος: Πριν πετάξουμε για Αθήνα, φυσούσε ένας πολύ δυνατός αέρας στο Κάιρο. Μιλάμε για σύννεφα σκόνης. Ε, αυτή η σκόνη μπήκε ΚΑΙ μέσα στο αεροπλάνο, όσο περίμενε για την απογείωση. Μιλάμε για ντουμάνι. Ο κόσμος έβηχε, φταρνίζονταν, έτριβε τα μάτια του. Για το προσωπικό καμπίνας, φαίνεται, αυτό ήταν κάτι φυσιολογικό γιατί δεν έδειξε καμμία ευαισθησία για συνδρομή σε επιβάτες που είχαν προβλήματα. Η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του αεροσκάφους καθάρισε αρκετή ώρα μετά την απογείωση... Θα μπορούσε αυτό να συμβεί και σε αεροπλάνο άλλης εταιρίας? Δεν ξέρω, τι να σας πω, εγώ πρώτη φορά έβλεπα κάτι τέτοιο.

Από 'κει και πέρα, η απόφαση δική σας - φυσικά.
 

Voyager1

Member
Μηνύματα
286
Likes
68
Επόμενο Ταξίδι
Ρουμανία
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος της Γης
Τα αεροσκάφη εφοσον δεν εχω τις αναλογες γνωσεις δε μπορω να τα κρινω. Ωστόσο απ τους πιλοτους εχω τις καλυτερες εντυπωσεις. 4 μολις δρομολογια εχω κανει βεβαια μεχρι τωρα, αλλα ήταν εξαιρετικες οι πτησεις, ειδικα το οτι δεν καταλαβα απογειωση κ προσγειωση μου κανε ιδιαιτερη εντυπωση. Σημειωτεον οτι φοβαμαι τα αεροπλανα, σε καθε ταξιδι παιρνω μαζι το κατοστάρι (κομποσκοινι) μου κ μετραω...
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.716
Likes
11.321
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Τόσο φρίκη βρε παιδιά η egypt air; Με προβληματίσατε, επειδή έχω πετάξει δύο φορές μαζί της, και τις δύο συμμετέχοντας σε οργανωμένες εκδρομές (την πρώτη φορά σε ταξίδι που έκανα με το πανεπιστήμιο στην Αίγυπτο και την δεύτερη σε εκδρομή που έκανα με group στην Κένυα).

Αίγυπτο πήγα το 2004 και με την egypt έκανα το Αθήνα-Κάιρο-Αθήνα. Η όλη φάση δεν μου έκανε ούτε κρύο ούτε ζέστη. Στο πήγαινε είχαμε πιάσει κουβέντα με κάτι Αιγύπτιους που πήγαιναν στη χώρα τους για διακοπές, στο έλα έκλαιγα επειδή γυρνούσα Αθήνα. :D Οπότε και στις δύο περιπτώσεις δεν πολυπαρατηρούσα τι συνέβαινε.

Όσον αφορά Κένυα (2008), μου είχε κάνει πολύ καλή εντύπωση το γεγονός ότι, καθώς είχαμε μεγάλη αναμονή μεταξύ του Αθήνα-Κάιρο και Κάιρο-Ναϊρόμπι, η εταιρεία μας προσέφερε μια δωρεάν ξενάγηση (του κώλου βέβαια, αλλά και πάλι) σε Κάιρο και Πυραμίδες, αλλά και ένα πολύ αξιοπρεπές δείπνο σε ένα τουριστικό εστιατόριο! Από την άλλη μου φάνηκε πολύ αρνητική η διαφορά στην ποιότητα των αεροσκαφών στα διαφορετικά δρομολόγια. Εκείνο που έκανε το Αθήνα-Κάιρο ήταν άνετο και καθαρό, σε αντίθεση με το Κάιρο-Ναϊρόμπι όπου για μια πολύ μεγαλύτερη πτήση είχαμε στριμωχτεί σε ένα πανάθλιο και στριμόκωλο αεροσκάφος. Οι ίδιες συνθήκες και στις πτήσεις της επιστροφής. Μολαταύτα δεν έχω ιδιαίτερη ανάμνηση των συνθηκών στην πτήση καθαυτή (πάντα για Κάιρο-Ναϊρόμπι-Κάιρο) καθώς λόγω της ώρας κοιμόμουν καθόλη σχεδόν τη διάρκεια του ταξιδιού.

Όσον αφορά τις καθυστερήσεις, εμείς επιστρέφοντας από Ναϊρόμπι είχαμε μια καθυστέρηση για το Κάιρο-Αθήνα, αλλά σίγουρα όχι παραπάνω από 1-1μιση ώρα, οπότε δεν φτάσαμε σε σημείο να αγανακτήσουμε. Αυτά. Από χθες πάντως που το έψαξα λίγο μετά από αυτά που είδα εδώ, κατάλαβα πόσο διαβόητη είναι η αγαπητή egypt. Βρήκα και το εξής βιντεάκι στο youtube (κακόγουστο χιούμορ, αλλά περιγράφει πολλά από όσα αναφέρατε).

 
Last edited by a moderator:

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Ρε παιδιά δουλευόμαστε? Η εταιρία έχει θέμα πως να σας το πω... και το θέμα δεν έχει να κάνει ούτε με το φαί, ούτε με τις γκόμενες, ούτε με τις καθυστερήσεις, ούτε με τις ξεναγήσεις. Το ότι προσγειωθήκατε και δεν το καταλάβατε ή ότι το αεροπλάνο ήταν καθαρό ή βρώμικο δεν έχει να κάνει με θέματα ασφαλείας. Ο επιβάτης δεν καταλαβαίνει τίποτε κατά την διάρκεια της πτήσεις. Δεν έχει ιδέα αν είναι καλός ή κακός ο πιλότος αν το αεροπλάνο έχει κάποιο πρόβλημα αν τα μέτρα ασφαλείας είναι τα κατάλληλα. Απλά φτάνει στο προορισμό του και δεν παίρνει μυρουδιά αν μια εταιρία είναι μπάχαλο ή όχι.

Αυτό που είπατε με την AF δεν έχει να κάνει. Αεροπλάνα πάντα θα πέφτουν και τώρα και στο μέλλον. Άλλο αυτό και άλλο να σε τρώει ο πισινός σου και για 200? να παίζεις λόττο... αυτό πολλοί δεν το καταλαβαίνετε ή δεν θέλετε να το καταλάβετε... από εκεί και μετά μεγάλα παιδιά είσαστε κάντε ότι κατεβάσει η γκλάβα σας...
 

bubka

Member
Μηνύματα
34
Likes
8
Επόμενο Ταξίδι
Μεξικο-Αβανα
Ταξίδι-Όνειρο
Περού-Χιλή
Επιδη με καποια που διαβαζω εδω μεσα θα μου ερθει ταμπλας εχουμε και λεμε......με την EGYPT AIR πεταξα φετος για Μπανγκοκ και μετα το Καιρο το αεροπλανο ηταν ολοκαινουριο, με ατομικο usb, μεγαλες οθονες και πολυ καλο σερβις....τωρα το αν πεταξεις μεχρι Καιρο με ενα λιγακι πιο παλιο σκαφος δεν θα παθεις και τιποτα.Επισης το να δωσω 850 ευρω για Μαλαισια για μερικους εδω μεσα ισως ειναι μικρη υποθεση , αλλα για μενα ηταν τα ξενοδοχεια 2 εβδομαδων (524 αγορα ).Τα χα'ι'ληκια οπως και τα γουστα τα πληρωνουμε.....εγω παντος 300 ευρω παραπανω για τις προκαταληψεις και τις φαντασιωσεις καποιων δεν τα ξοδευω!!
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Πρώτα πρώτα ηρέμησε μην σου έρθει ταμπλάς και δεν προλάβεις να πας να ζήσεις για πάντα στην Ταϊλάνδη...

Από εκεί και μετά... ώστε ήταν το αεροπλάνο καινούργιο ε? για πες μας σε παρακαλώ λοιπόν δυο πραγματάκια γιαυτό... πες μας το registry, πες μας αν είναι leasing ή ιδιόκτητο και φυσικά το σπουδαιότερο ποιός και που το συντηρεί... αν δεν τα ξέρεις σταμάτα να βγάζεις συμπεράσματα από το μυαλό σου και πάμε παρακάτω...

Σε πληροφορώ ότι το άλφα και το ωμέγα στα αεροπλάνα είναι η συντήρηση. Μπορεί ένα αεροσκάφος να είναι 35-40 ετών αλλά να συντηρείται άψογα και κάποιο που είναι του κουτιού να έχει γίνει χρέπι σε ελάχιστους μήνες... αυτά με τις οθόνες και τα usb μην τα λες και παραέξω γιατί θα γελάσει το παρδαλό κατσίκι... το αν έχει καλό ife μια εταιρία ή αν έχει καλό φαί καμιά σχέση δεν έχει με την ασφάλεια του αεροπλάνου...

Τα τριακόσια ευρώ διαφορά φυσικά και είναι πολλά λεφτά και ασφαλώς δεν περισσεύουν σε κανένα, αλλά αυτό τι σχέση έχει με την ασφάλεια της εταιρίας? Το ερώτημα είναι αν η Egypt Air είναι υπόδειγμα ασφάλειας ή όχι... επέτρεψε μου λοιπόν να έχω σοβαρές αμφιβολίες γιαυτό... αν εσύ ξέρεις περισσότερα πάσο... εγώ που έχω και τρέλλα με τα αεροπλάνα για 300? δεν μπαίνω στους Αιγύπτιους να τρέμει το φυλλοκάρδι μου... στο φινάλε αν είναι να πάω προτιμώ να πάω με κάτι πιο φολκλόρ και όχι με ένα ερείπιο 320 της MS...


Για τις προκαταλήψεις μπορεί να σε απογοητεύω αλλά δεν έχω καμία προκατάληψη με τους Αιγύπτιους, μια χαρά άνθρωποι είναι, απλά όσον αφορά τα αεροπλάνα μακριά και αγαπημένοι... όσο για τις φαντασιώσεις, έχω μόνο με την Λάσκαρη στα νιάτα της και όχι με την Egypt... για να λέω κάτι πάει να πει ότι κάτι κάπου από κάποιον θα το έχω ακούσει...

Και κάτι τελευταίο... πέτα με ότι θες και νόμιζε ότι θέλεις απλά ενώ είσαι άσχετος μην απαξιώνεις την γνώμη του άλλου που μπορεί να ξέρει κάτι παραπάνω από εσένα... εγώ είπα πέντε πράγματα, όποιος γουστάρει λοιπόν να τα ακούσει ας τα ακούσει αλλιώς ας πετάξει με ότι θέλει να γλιτώσει και τα 250?...
 

taver

Member
Μηνύματα
12.492
Likes
29.044
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Φυσικά συμφωνώ με τον Traveller.
Αλλά για να πούμε και του στραβού το δίκιο, αν είχε γράψει από την αρχή όσα έγραψε στο τελευταίο post, θα είχαμε αποφύγει πολλές από τις άσκοπες αντεκλήσεις παραπάνω... Αλλά βέβαια, κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει κάποιον να γράψει όσο αναλυτική τεκμηρίωση θέλουμε, την ώρα που εμείς τη θέλουμε.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.061
Μέλη
38.910
Νεότερο μέλος
giota789

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom