ΗΠΑ Miami Beach, Florida

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.403
Likes
17.233
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Το Μάιο του 2004 βρέθηκα από... σπόντα :lol: στο Μαϊάμι της Florida. Το μέρος είναι απίστευτο, μετά από μια γρήγορη βόλτα την πρώτη μέρα έλεγα "μα καλά δε δουλεύει κανείς εδώ?" και τις επόμενες μέρες απλώς... βεβαιώθηκα. :p

Η παραλία είναι ατελείωτη και τα νερά του Ατλαντικού παρόλο που αλλιώς τα περίμενα ήταν απρόσμενα ζεστά! Δύο μέρες η παραλία είχε κλείσει και απαγορευόταν αυστηρά να μπούμε στο νερό λόγω επικίνδυνων ρευμάτων που απ' ότι κατάλαβα δεν είναι σπάνιο φαινόμενο εκεί.

Πάνω από την παραλία και για πολλά χιλιόμετρα εκτείνεται η περίφημη Ocean Drive, με τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία και τα... κάθε φύσης μπαράκια να τραβάνε τον κόσμο μετά ή πριν από τις βουτιές στη θάλασσα.

Οι άνθρωποι μου φάνηκαν πολύ απλοί και ευγενικοί, ενώ ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού είναι κουβανοί και λατινοαμερικάνοι. Γενικά δεν ακούς και πολλά... αγγλικά :D

Είναι ένα μέρος που το χρήμα ρέει άφθονο σε σημείο υπερβολικό, και αν το επισκεφθεί κάποιος καταλαβαίνει γιατί οι Αμερικάνοι το επιλέγουν για τη συνταξιοδότησή τους: ιδανικό κλίμα σχεδόν όλο το χρόνο, εκπληκτική παραλία ατελείωτων χιλιομέτρων, ζεστά νερά, και πολύ.... άπλα.

Μια μέρα πριν επιστρέψω επισκέφθηκα τα Florida Keys και ψιλοαπογοητεύτηκα. Κατ' αρχήν η απόσταση είναι τεράστια από το πρώτο key μέχρι το Key West, μιλάμε σχεδόν για 500 χιλιόμετρα!!! Τα νησάκια ενώνονται μεταξύ τους με τεράστιες γέφυρες που περνούν επάνω από το νερό για χιλιόμετρα, και ομολογουμένως είναι πολύ εντυπωσιακές. Όμως τα νησάκια τα ίδια δεν έχουν κάτι το ιδιαίτερο. Υπάρχει ένας κεντρικός δρόμος και αριστερά και δεξιά δρομάκια που καταλήγουν στις παραλίες που όμως είναι σε μεγάλο ποσοστό... ιδιωτικές :roll: Στο key west σίγουρα τα πράγματα είναι καλύτερα, όμως δεν... κατάφερα να φτάσω μέχρι εκεί :lol:


Ένα από τα highlights του ταξιδιού ήταν ένα ματς των playoffs του NBA που παρακολούθησα μεταξύ Miami Heat και Indiana Pacers. Οι άνθρωποι ξέρουν τι σημαίνει αθλητισμός και διασκέδαση. Ήταν μια πραγματική εμπειρία, και άντε τώρα να ξαναπάω σε γήπεδο στην Ελλάδα.

Γενικά ένα μέρος που αξίζει να πάει κάποιος για διακοπές.

:)
 

NaGR

Member
Μηνύματα
13
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
New York New Yooork
Ταξίδι-Όνειρο
Venezuela
Ποιός κέρδισε? :D
Όντως για την παραλία έχω ακούσει και εγώ απο φίλο οτι είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.403
Likes
17.233
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Είχαν κερδίσει οι Heat και μετά ο κόσμος πανηγύριζε στους δρόμους!! :)

Καλά η παραλία δεν παίζεται, δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο.
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.967
Likes
9.377
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Μολιs ξετρυπωσα αυτο το post..Απο τη μια με χαροποιησε αυτο που λεs οτι μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού είναι κουβανοί και λατινοαμερικάνοι , και γενικά δεν ακούς και πολλά αγγλικά.Εχουμε τιs συμπαθειεs μαs τι να κανουμε!
Ειχα στα σχεδια μου να επισκεφτω το Μαιαμι και να οδηγησω ωs το Key West..αλλα λεs οτι ψιλοαπογοητευτηκεs , βλεπω και στο Google earth το νησι αρκετα ανεπτυγμενο και οικοδομημενο για τα γουστα μου και δεν ξερω..
Δεν ξερω αν το Kokomo που τραγουδουν οι Beach Boys υπαρχει αληθεια..[AME]
Παντωs λενε οτι ειναι στα Florida Keys..
 
Last edited by a moderator:

DIOSA_VZLA

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
MAIAMI-ΚΟΥΡΑΣΑΟ-ΑΡΟΥΜΠΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
ΗΙ!!ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΝ ΤΟ ΜΑΙΑΜΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΦΘΗΝΟ Η ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΙΝΑΙ UP??
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.403
Likes
17.233
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Το φαγητό και γενικά η καθημερινή ζωή είναι φτηνά.

Η διαμονή όμως όχι και τόσο, εξαρτάται και πού θα πας να μείνεις.
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.789
Likes
18.253
Α ρε Μαϊάμι, με τα ωραία σου....το μέρος είναι φυσικά συνδεδεμένο με τους κυρίους εδώ


Επίσης, αυτές τις ημέρες γίνεται το Miami ATP Master Series στο Key Biscayne....μακάρι να ήμουν εκεί, τέννις όλη την ημέρα και το βράαααδδi, το βραδάααακιιιι :clap:
astatic.panoramio.com_photos_original_933429.jpg
 

elgeo

Member
Μηνύματα
18
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Μαλδίβες-Ντουμπαι
Ταξίδι-Όνειρο
Όλος ο κόσμος!
αν και απο ότι βλέπω είναι θέμα που συζητούσατε πριν απο ένα χρόνο, θα ήθελα να πω ότι λατρεύω το Μαιάμι. Περάσαμε εκεί 15 ημέρες πέρισυ και ήταν υπέροχα. Σίγουρα ένα μέρος που θα ξαναπάμε. Πήγαμε Αύγουστο, η θάλασσα ήταν λάδι, φοβερή παραλία, απίστευτα φιλικός και ωραίος κόσμος. Η διαμονή δεν μας στοίχησε ακριβά, είχαμε κλείσει μέσω ιντερνετ στην αρχή της οσεαν ντραιβ με 110?/μέρα σε τετράστερο ξενοδοχείο με δικό του κομμάτι παραλίας, ξαπλώστρες κλπ. Το φαγητό πολύ καλό γενικά και τα κλαμπ τέλεια, φοβερή R&B kai latin μουσική. Μην κουράζω όμως, απλά τέλειο ταξίδι! :)
 

soudianos

Member
Μηνύματα
3.701
Likes
6.316
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
δε πήγες στο πάρκο με τα aquarium όπου κάνουν ακροβατικά τα δελφίνια και οι φάλαινες;
 

elgeo

Member
Μηνύματα
18
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Μαλδίβες-Ντουμπαι
Ταξίδι-Όνειρο
Όλος ο κόσμος!
Όχι δεν πήγαμε εκεί, προτιμήσαμε να πάμε σε φάρμα με αλιγάτορες που ήταν πολύ ωραία εμπειρία. Μπήκαμε μέσα σε έλη με airboats και πραγματικά είμασταν δίπλα σε αλιγάτορες, ούτε μισό μέτρο μακρια μας :)
 

cop4u

Member
Μηνύματα
25
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
Β.Ακρωτήρι-Νορβηγία
Ταξίδι-Όνειρο
ΟΛΗ Η ΓΗ!!!!
Πήγα Οκτώβριο του 2004.Αξίζει να πάς στα everglades να δείς αλιγάτορες,στα key west είναι πολύ γραφικά,στο Ορλάντο και στα θεματικά του πάρκα,στο aquarium να δείς όρκες κτλ.Το Μαιάμι έχει πολλά κλάμπ για κάποιον που θέλει να το ρίξει έξω,τα ποτά γενικά ήταν φθηνά και διαμονή αν το έψαχνες έβρισκες και με 50Ε.Αξίζει να βρείς 4-5 άτομα και να κάνεις βόλτα με ελικόπτερο πάνω απο το Μαιάμι και γενικά τα extreme sports ήταν φθηνά σε σχέση με Ελλάδα.Λίγες φώτο να πάρετε μια γεύση.



Πρώτα απο everglades

aimg253.imageshack.us_img253_8648_dsc00169ebf.jpg



Miami downtown
aimg187.imageshack.us_img187_3294_dsc00116l.jpg



Universal studios(πολύ γέλιο) στη φώτο η delorian απο την ταινία επιστροφή στο μέλλον
aimg39.imageshack.us_img39_3935_dsc00159d.jpg



key west

aimg504.imageshack.us_img504_1870_dsc00126uxh.jpg



και τέλος aquarium
aimg44.imageshack.us_img44_3884_dsc00185ndo.jpg
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.204
Μηνύματα
883.675
Μέλη
38.900
Νεότερο μέλος
Arte_miss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom