Περιεχόμενα
Κεφάλαιο 5
Ημέρα 4
Προτελευταία μέρα στην Νέα Υόρκη και καθώς πατάω να κλείσει το ξυπνητήρι, απορούσα πώς περνούν τόσο γρήγορα οι μέρες! Κατά τις 11 π.μ ντύνομαι και φεύγω για Battery Park, για να πάρω το καράβι για Άγαλμα Ελευθερίας και Ellis Island. Σήμερα, Πέμπτη 24 Νοεμβρίου είναι η Ημέρα των Ευχαριστιών και γίνεται χαμός στους δρόμους, στο κέντρο ειδικά είχε εκατοντάδες κόσμου, οι οποίοι είχαν βγει από το πρωί και περίμεναν στην ουρά για να δουν την Παρέλαση του καταστήματος Macys, που κάνει κάθε χρόνο παρέλαση από το ύψος του Central Park μέχρι κάτω στην 34η οδό που είναι το Macys! Μπαλόνια, χοροί, χειροκροτήματα, οικογένειες με τα παιδιά τους περνούσαν ωραίες στιγμές, αυτή την ημέρα που δεν λειτουργεί (σχεδόν) τίποτα, πέρα από κάποια καταστήματα.
Κατέβηκα στον σταθμό του μετρό της 34ης οδού και πήρα την κόκκινη γραμμή 1 με προορισμό το South Ferry. Εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κόσμος μέσα στο μετρό όσο αυτό κατευθυνόταν στο νότιο Μανχάταν, και λογικό. Βγήκα στο Battery Park και έκανα βόλτες στο ωραίο μικρό αυτό πάρκο. Στην συνέχεια, συνέχισα στο σημείο έκδοσης εισιτηρίων της Statue Liberty Cruises και εξαργύρωσα και την τελευταία μου διαδρομή από το New York City Pass. Μπορεί στο πάρκο να μην είχε πολύ κόσμο αλλά η ουρά για να μπω στο καραβάκι ήταν μεγάλη, τουρίστες αρκετοί και έλεγχος αεροδρομίου πριν μπούμε μέσα.
Γεμάτο ήταν το καράβι όταν ξεκίνησε, για την μικρή μας βόλτα στα νερά του Hudson! Ανέβηκα πάνω στο κατάστρωμα και απόλαυσα την θέα του Skyline, καθώς το καράβι έφευγε. Ωραία θέα, πανέμορφα. Έχει κάτι αυτή η πόλη, σε μαγεύει απ’όποια μεριά και να βρίσκεσαι, και σε συνδυασμό με τον αέρα που χτυπούσε στο πρόσωπο, καθώς πλέαμε, ήταν πολύ ωραίο συναίσθημα, απελευθερωτικό. Φτάσαμε στο Άγαλμα της Ελευθερίας, και οι φωτογραφικές μηχανές και τα κινητά πήραν φωτιά, η αλήθεια είναι ότι το δώρο των Γάλλων είναι όντως όμορφο, μεγαλόπρεπο και ας το περίμενα λίγο πιο ψηλό!
Δεν κατέβηκα κάτω γιατί δεν είχα ώρα, ήθελα να δω κι άλλα το μεσημέρι και το απόγευμα. Το καράβι έφυγε και συνέχισε την πορεία του προς το νησάκι Ellis, ο περισσότερος κόσμος κατέβηκε εδώ, και επιβιβάστηκε ο υπόλοιπος που περίμενε να γυρίσει πίσω στο Battery Park. Έτσι και εγώ με την σειρά μου και έπειτα από αρκετές φωτογραφίες, περίμενα για την ώρα του γυρισμού. Ήθελα πολύ να μπω μέσα στο μουσείο αλλά θα καθόμουν 1 ώρα τουλάχιστον και χρόνος δεν υπήρχε. Next time!
Η θέα από το καραβάκι, με την επιστροφή ακόμα καλύτερη. Όταν έδεσε το καράβι περίμενε πολύ κόσμος πάλι για να επιβιβαστεί, που δεν το περίμενα τέτοια μέρα, οι τουρίστες είναι χιλιάδες σε αυτή την πόλη και με το δίκιο της!
Αφού έκανα ακόμη μια μικρή βόλτα στο πάρκο, πήρα το μετρό της γραμμής 5 και κατέβηκα στο Union Square Park. Περίμενα να είναι γεμάτη κόσμο, αλλά απογοητεύτηκα λίγο γιατί τα σπιτάκια/μαγαζιά που είχαν στήσει εκεί λόγω Χριστουγέννων ήταν κλειστά! Ε, αφού παίρνω έναν καφέ στο χέρι, κάνω ένα τσιγάρο και συνεχίζω. Μπαίνω πάλι στο μετρό και καταλήγω στον Grand Central Terminal. Περιττό να πω πόσο κόσμο είχε, έχανε το παιδί την μάνα εκεί μέσα, και μου άρεσε γιατί όντως είναι τεράστιος και καθαρός! Μετά τις απαραίτητες φωτογραφίες, έφυγα με τα πόδια και γύρισα το ‘’μισό’’ midtown. Πέρασα από Rockefeller Center, είδα λίγο από 5η Λεωφόρο, Bryant Park, Chrysler, MetLife, Times Square, και πήρα τον δρόμο του γυρισμού στο ξενοδοχείο, έξω είχε νυχτώσει. Πέρασα από το Macys και η ουρά για να μπεις μέσα στις 18:00 μ.μ ήταν τεράστια, γέλασα και έφυγα αλλά που να ήξερα ότι σε λίγη ώρα, θα καθόμουν 2 ώρες στην ουρά του ταμείου...
Σταθμός Μετρό Union Square - Άνθρωποι κολλούσαν χαρτάκια με μηνύματα/ευχές στον τοίχο του σταθμού!
Αφού ξεκουράστηκα 2 ώρες, ήθελα και εγώ να ψωνίσω λίγα πράγματα για την οικογένεια. Τι το ήθελα τέτοια ημέρα? Μία μέρα πριν το Black Friday και ο κόσμος στα καταστήματα ήταν υπερβολικά πολύς. Πήγα να ψωνίσω στο Macys λίγα παιδικά ρούχα για την ξαδέρφη μου που θα γεννήσει σε λίγο καιρό και αγανάκτησα! Περίμενα 2 ώρες στο ταμείο, κάτω υπήρχαν πεταμένα ρούχα, κόσμος τα πατούσε και υπήρχε αλαλούμ, λογικό θα έλεγε κανείς με τις τιμές που είχε, υπήρχαν σε σχεδόν όλα τα προϊόντα προσφορές! Μετά από το 2ωρο στο ταμείο, 3 ώρες συνολικά, έφυγα τρέχοντας! Δεν κουράστηκα τόσο στη συναυλία από το μεσημέρι και κουράστηκα στο Macys! Αφού μπήκα σε ένα TacoBell, έφαγα και γύρισα στο ξενοδοχείο να αφήσω τα πράγματα, η ώρα 22:00 μ.μ πια, και έπεσα για ύπνο μετά από τόσο περπάτημα που είχε η σημερινή μέρα.
ΝΕΧΤ: TΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ & Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ!
Last edited: