Περιεχόμενα
Κεφάλαιο 4
Ημέρα 3
Ημέρα 3
Το επόμενο πρωί της Τετάρτης 23 Νοεμβρίου με βρήκε να ξυπνάω στις 08:00 π.μ περίπου, και να σκέφτομαι τί θα κάνω. Στις 1.30 το μεσημέρι έπρεπε να ήμουν στον σταθμό Penn, να πάρω το τρένο για Huntington.
Μη χάνοντας χρόνο, ντύθηκα και πήρα το μετρό για να εξερευνήσω το Washington Square Park και το πανέμορφο Greenwich Village. Ηρεμία και χαλάρωση στο πάρκο Washington, με τα σκιουράκια να τρέχουν πέρα δώθε και να μην φοβούνται σχεδόν καθόλου όταν πήγαινα κοντά τους. Ήταν μια ωραία ηλιόλουστη μέρα, και οι ΝεοΥορκέζοι έκαναν την βόλτα τους, μαζί με τα παιδιά τους. Έκανα τις βόλτες μου, παρατηρούσα τους ανθρώπους από το παγκάκι και έβγαζα φωτογραφίες. Αφού πέρασε λίγη ώρα, κατευθύνθηκα προς Greenwich Village.
Η γειτονιά αυτή είναι πανέμορφη, ωραία σπίτια, ήσυχοι δρόμοι, ότι πρέπει για να ζήσει κανείς εκεί.
Πήρα έναν καφέ στο χέρι και περπατούσα να δω όσα μπορούσα! Και αποφάσισα ότι αν έμενα ποτέ στην Νέα Υόρκη, θα μου άρεσε να μείνω στο Greenwich Village ή κοντά στο πάρκο Washington χαχα! Η ώρα περνούσε γρήγορα, και κατά τις 12:30 πήρα τον δρόμο της επιστροφής στο ξενοδοχείο για να ετοιμαστώ, μακάρι να είχα κι άλλο χρόνο να έβλεπα κι άλλες γειτονιές, αλλά και το High Line, το οποίο δεν πρόλαβα να δω!
Πίσω στο ξενοδοχείο, βάζω σε μία τύπου σχολική τσάντα τις ελληνικές σημαίες μου, και φεύγω για Penn Station! Είχα λίγο άγχος η αλήθεια είναι, περισσότερο για το τρένο και σε ποια αποβάθρα θα πάω, αλλά τελικά αποδείχθηκε πολύ εύκολο. Η ώρα 13:30 μ.μ τώρα πια, έβγαλα εισιτήριο με επιστροφή για το Huntington, αξίας 22$.
Έπαθα την πλάκα μου όμως όταν είδα πόσο κόσμο είχε στην αποβάθρα! Λόγω ότι η επόμενη ήταν η Ημέρα των Ευχαριστιών, έφευγαν όλοι προς τα σπίτια/οικογένειες/συγγενείς τους στο Long Island! Έτρεχαν όλοι προς τα τελευταία βαγόνια και έσπρωχναν για να χωρέσουν. Το ίδιο και εγώ, χώθηκα σε μια ακρούλα και ήμασταν όλοι σαν τις σαρδέλες! Δεν το περίμενα η αλήθεια είναι, αλλά έπρεπε να το φανταστώ τέτοια μέρα...Όταν είδα το τρένο να πιάνει ‘’βουνά και λαγκάδια’’, είπα από μέσα μου πού πάω τώρα, αλλά μου άρεσε που θα πήγαινα 1 ώρα και κάτι έξω από την πόλη της Νέας Υόρκης, να δω πώς είναι και τα προάστια, και όντως η κωμόπολη του Huntington, είναι όμορφη, και αυτό το λέω γιατί στο ταξί που πήρα μόλις έφτασα, ήμασταν 3, και ο καθένας πήγαινε σε διαφορετικό προορισμό, με αποτέλεσμα ο ταξιτζής να κάνει ένα mini tour!
Αφού περάσαμε από πολλά ωραία σπίτια με γρασίδι και ακριβά αυτοκίνητα, όπως στις ταινίες, κατέβηκα στον κεντρικό δρόμο του ‘’χωριού’’, στην New York Avenue, εκεί που χτυπά η καρδιά του ‘’χωριού’’, με πολλά μαγαζιά και κίνηση. Βγαίνοντας, βλέπω και το club στο οποίο θα έπαιζαν οι Evanescence σε λίγες ώρες! Μες την χαρά εγώ αφού τελικά τα κατάφερα και ήρθα ως εδώ, που πριν 5 μήνες ούτε καν θα πίστευα ότι θα γινόταν αυτό, περίμενα στην ουρά από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 8 όρθιος, μαζί με κάτι εκατοντάδες ακόμα, η ουρά στις 19:30 μ.μ ξεπερνούσε 2 τετράγωνα.
Η πλάκα είναι ότι είχα βγάλει την ελληνική σημαία και την κρατούσα όλο αυτό το διάστημα, και με κοιτούσαν όλοι! Βρήκα Έλληνα κάτοικο, που με χαιρέτησε μέσα από το αυτοκίνητό του, όταν με είδε να κρατώ την σημαία! Με ρώτησαν αρκετοί αν ταξίδεψα από τόσο μακριά και γενικά μίλησα με αρκετούς. Η αποκορύφωση ήταν μία 25χρονη μαυρούλα που μόλις είδε ότι είμαι Έλληνας, με αγκάλιαζε συνέχεια και με ρωτούσε φωνάζοντας όμως(!) πως είναι η Ελλάδα κλπ! Όμως μία γυναίκα δεν θα ξεχάσω, καλή ώρα όπου βρίσκεται, που έκανε χώρο και με άφησε να πιάσω κάγκελο τέρμα μπροστά στην σκηνή! Αρκετά ευγενικοί οι Αμερικάνοι πάντως σύμφωνα με την εμπειρία μου! Στην συνέχεια δεν θα πω πολλά. Έζησα καταπληκτικές - συγκινητικές στιγμές, μία Amy Lee να με κοιτάζει στα μάτια με έκφραση τύπου ‘’πώς και από δω?’’ κρατώντας 1.30 ώρα την σημαία ψηλά, ροκάροντας ακατάπαυστα.
Φωτογραφίες από την συναυλία - Evanescence @ Paramount Huntington 23/11/16 NY:
Η συναυλία μαγνητοσκοπήθηκε από το Live Nation και μπορείτε να την δείτε στο YouTube, φαίνομαι σε αρκετά σημεία
Η συναυλία τελείωσε, και εγώ έπρεπε να φύγω να προλάβω το τρένο. Το κινητό μου είχε κλείσει από μπαταρία, και γιαυτό με το που είδα ταξί μπήκα μέσα και έφθασα στον σταθμό τρένων του Huntington. Βλακεία μου όμως, γιατί περίμενα 1.30 ώρα μέσα στο κρύο το τρένο των 12.30, ενώ θα μπορούσα να κάτσω μέσα στο club, να πιω ένα ποτάκι, και ας έκανε 18$. Άλλη μια φορά που αγρίεψε το μάτι μου γιατί στον σταθμό ήταν και δεν ήταν 10 άτομα, ευτυχώς οι περισσότεροι ήταν από την συναυλία, και το λέω αυτό, γιατί κάποιοι είχαν περίεργες φάτσες, και ο σταθμός ήταν κάπως, ειδικά το βράδυ. Τελικά 2 παρά το πρωί το τρένο έφτασε στην Penn Station, πήρα κάτι να φάω και νερά από το 7Eleven, και γύρισα στο ξενοδοχείο να κοιμηθώ. Όχι, ότι με πήρε ο ύπνος αμέσως μετά από αυτό που έζησα, αλλά κοιμήθηκα ευτυχισμένος.
Last edited: