Περιεχόμενα
Κεφάλαιο 6
Ημέρα 5
Ξημέρωσε η τελευταία μέρα μου στην Νέα Υόρκη, Παρασκευή 25 Νοέμβρη, και ξύπνησα με ένα συναίσθημα τύπου ‘’Πφφ, σήμερα φεύγω, λίγο κράτησε αλλά θα ξανά έρθω με την πρώτη ευκαιρία!’’. Σηκώθηκα κατά τις 09:00, σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη στα ψώνια για την οικογένεια. Είχα μόνο 4-5 ώρες στην διάθεσή μου να πάω την τελευταία μου βόλτα στο κέντρο, και να ψωνίσω λίγα πράγματα που ήθελα. Ο καιρός σήμερα ήταν ο καλύτερος από όλες τις μέρες, αφού είχε 11-12 βαθμούς και περπατούσες άνετα στους δρόμους της μεγαλούπολης, και χωρίς μπουφάν. Βγήκα έξω και πήγα στο κατάστημα DSW Shoes, που βρίσκεται απέναντι από τo Madison Square Garden, το οποίο είχα σταμπάρει από πριν έρθω, και έχει 4-5 ορόφους με παπούτσια κυρίως αλλά και άλλα πράγματα σε πολύ καλές τιμές (για κέντρο).
Πολύς κόσμος εννοείται λόγο Black Friday αλλά ευτυχώς όχι τόσος χαμός όπως χθες στο Macys. Ψώνισα παπούτσια για την οικογένεια, και αν θέλετε τιμές θα σας πω π.χ ένα ζευγάρι αθλητικά Nike από 65 στα 45 δολάρια. Έκανα τις τελευταίες μου βόλτες κοιτώντας ψηλά τους ουρανοξύστες και λέγοντας από μέσα μου πότε θα το ξαναδώ αυτό, ελπίζω σύντομα. Αφού μπήκα και μία τελευταία φορά στο Macys να ψωνίσω ένα άρωμα, ο κόσμος άρχιζε και γινόταν υπερβολικά πολύς όσο πλησίαζε το μεσημέρι. Δεν κάθισα λεπτό παραπάνω, βγήκα έξω, πήρα έναν καφέ στο χέρι, έκανα ένα τσιγάρο βλέποντας τον κόσμο που έκανε βόλτες ( και τις πολλές σακούλες με ψώνια) και πήρα τον δρόμο της επιστροφής, δεν ήμουν και για πολλά, γιατί με 5 ζευγάρια παπούτσια ανά χείρας δεν μπορείς να πας και πολύ μακριά .
Έφτασα στο ξενοδοχείο, ετοίμασα την βαλίτσα (ίσα ίσα που έκλεινε, αυτό πάει για τον υπάλληλο στο Τελωνείο όταν ήρθα) και πήγα κάτω να κάνω check out. Η ώρα ήταν 14:00 μ.μ, και έφυγα για Penn Station, έβγαλα εισιτήριο για Jamaica Station, με κόστος 7.50$, και πήρα το (LIRR) τρένο για αεροδρόμιο. Κατέβηκα στον σταθμό Jamaica, και από κει, αφού ανέβηκα τις σκάλες, βγήκα στην αποβάθρα του AirTrain, όπου μέσα σε 10 λεπτά και με 5$ (φορτώνεις 5$ στην Metrocard), σε πηγαίνει έξω από το terminal του JFK που πετάς. Αυτός είναι ο πιο οικονομικός τρόπος (12.50$ ή 17$ ανάλογα την ώρα), μαζί με το μετρό εννοείται να πας στο αεροδρόμιο JFK. Χωρίς βαλίτσα είναι μια χαρά, σε μισή ώρα είσαι στο αεροδρόμιο, με βαλίτσα είναι λίγο σπαστικό, αν έχει κόσμο το τρένο, αλλά μπροστά στα 70$ που θέλει το ταξί, δεν θέλει κουβέντα.
Έφτασα αισίως στο terminal 1, που δραστηριοποιείται η Air France, μαζί με Alitalia, Lufthansa και άλλες μεγάλες αεροπορικές. Έκανα ένα τελευταίο τσιγάρο επί Αμερικανικού εδάφους, και μπήκα μέσα για check – in , έδωσα βαλίτσα και βουρ για έλεγχο. Ευτυχώς δεν κράτησε πάνω από 40 λεπτά ο έλεγχος, βγάλαμε τα παπούτσια και περάσαμε. Δεν είχα φάει όλο το πρωί, και κάθισα σε ένα μαγαζί να φάω pizza (πολύ καλή) και cheesecake (ακόμα καλύτερο). Πήρα τα μαγνητάκια μου για το ψυγείο (πάντα παίρνω όπου πάω) και περίμενα υπομονετικά να ξεκινήσει η μεγάλη επιβίβαση στο A380.
Goodbye New York...
Γεμάτο το αεροπλάνο και ουρά πάνω από 60 μέτρα. Τελικά, με μικρή καθυστέρηση απογειωθήκαμε στις 7.30 μ.μ, βλέποντας για ακόμα μία φορά, νύχτα πια, τα φώτα της Νέας Υόρκης από ψηλά, μέσα από το τεράστιο και αθόρυβο A380. Το φαγητό καλούτσικο, μετά από 2 ταινίες, λίγο μουσική, λίγο πέρα δώθε και καθόλου ύπνο, προσγειωθήκαμε στο πρωινό Παρίσι. Η ώρα 8.30, και έτρεχα να προλάβω το αεροπλάνο για Αθήνα που έφευγε σε μία ώρα και ένα τέταρτο. Ο έλεγχος διαβατηρίου κράτησε πολύ, πολλές ουρές και καθόλου οργάνωση, το λεωφορείο τίγκα και πήγαινε και αργά, έφτασα στο terminal 2F, 1 ώρα σχεδόν μετά, και πρόλαβα το αεροπλάνο σχεδόν στο τσακ. Η Αθήνα αχνοφάνηκε μετά από 3 και κάτι ώρες και προσγειωθήκαμε στο Ελ.Βενιζέλος στην ώρα μας. Αν και πτώμα στον δρόμο για Χαλκίδα, είπα στην οικογένεια όλα όσα έζησα και είδα στην Νέα Υόρκη, και θα ξαναζήσω με την πρώτη ευκαιρία, γιατί έχω ακόμα να δω αρκετά που δεν πρόλαβα, και σίγουρα όχι μόνο τέσσερα βράδια. Δεν πρόκειται να χάσω ευκαιρία για ταξίδια, ακόμα και μόνος μου να πάω, πλέον είδα ότι δεν είναι τίποτα, με σωστή οργάνωση όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε, αν θέλουμε κάτι πραγματικά. Ήταν εμπειρία ζωής και αυτές οι εμπειρίες, μένουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό μας.
Οικονομικός Απολογισμός Ταξιδιού
Εισιτήρια ATH-JFK-ATH (Air France) : 475€
Ξενοδοχείο NY City Rooms Chelsea - 4 βράδια: 565€
NY City Pass (3 αξιοθέατα – Empire State, Άγαλμα Ελευθερίας, Μουσείο 11/9): 65€
Λοιπά έξοδα (Ψώνια, συναυλία, θέατρο, φαγητό, Metrocard κ.α): ~500€
Τέλος Ιστορίας.
Last edited: