Περιεχόμενα
Κεφάλαιο 2
Ημέρα 1
Ημέρα 1
Τις τελευταίες μέρες πριν το ταξίδι, πήγα στην τράπεζα Πειραιώς, κοντά στο σπίτι μου να κάνω συνάλλαγμα, προφανώς και με ''κλέψανε'', γιατί έκανα 450 ευρώ συνάλλαγμα, και μου έδωσαν πίσω 450 δολάρια, αν και η αλήθεια είναι ότι η ισοτιμία είχε πέσει αρκετά σε σύγκριση με το καλοκαίρι. Το έκανα γιατί ήθελα να έχω μια ασφάλεια όταν φτάσω, και καλά έκανα όπως αποδείχτηκε γιατί η χρεωστική μου κάρτα της Πειραιώς δεν δούλεψε ποτέ για μεγάλο ποσό, αφού μόνο στα Starbucks πέρασε, ακόμα κι αν είχα δηλώσει στην τράπεζα ότι θα ήμουν Νέα Υόρκη τις ημέρες αυτές. Λίγες μέρες πριν αγόρασα και το City Pass New York, το οποίο με 65 ευρώ, μπορούσα να μπω σε 3 από τις 9 δραστηριότητες που έγραφε το πάσο. Εκτός από το πάσο, αγόρασα και την μεταφορά μου από το JFK στο ξενοδοχείο, και με 19 ευρώ μέσω του Viator, η εταιρία AirLink με μετέφερε σε λιγότερο από 1 ώρα με άνετο βανάκι στην 8η λεωφόρο/29 street.
Κυριακή 20 Νοεμβρίου, και δεν μπορούσα να πιστέψω ότι σε λίγες ώρες θα βρίσκομαι στο αεροπλάνο για Νέα Υόρκη. Έβαλα τα τελευταία πράγματα στην βαλίτσα, και στις 3 το πρωί της Δευτέρας, ξεκίνησα με το αυτοκίνητο από την Χαλκίδα για το Ελ. Βενιζέλος.
Check in, στα counter της Air France, έλεγχος της ESTA, παράδοση βαλίτσας, αποχαιρετισμός με αδερφό και αναμονή στην πύλη Β13.
Το A-319 περίμενε ανυπόμονο να υποδεχθεί τους επιβάτες του, αφού ήταν γεμάτο, και έτσι στις 06:40 π.μ, ήμασταν στον αέρα!
Μετά από 3 ώρες και κάτι, πατούσαμε στον διάδρομο του CDG στο Παρίσι. Είχα μόνο 1.30 ώρα ακριβώς να πάω από το Terminal 2F στο Terminal 2Ε. Είχα διαβάσει ότι το συγκεκριμένο αεροδρόμιο είναι τεράστιο και υπάρχει πρόβλημα με τις ανταποκρίσεις, αφού είναι πολύ πιθανό να χάσουν την πτήση τους όσοι έχουν λίγο χρόνο. Έχοντας αυτό στο νου, με το που βγήκα, περπατούσα γρήγορα και ακολουθούσα τις πινακίδες για το 2E. Μετά τον έλεγχο διαβατηρίων που κράτησε πάνω από μισή ώρα, ασανσέρ και λεωφορείο, έφτασα στο Terminal 2Ε στις πύλες M, όπου θα αναχωρούσε το Α-330 της Delta, σε συνεργασία με Air France, για Νέα Υόρκη. Πολύς κόσμος, και μεγάλη ασφάλεια, αφού 2 γυναίκες στέκονταν στην ουρά και ρωτούσαν έναν-έναν επιβάτη ερωτήσεις τύπου ‘’που θα μείνετε, φτιάξατε μόνος την βαλίτσα ; πόσες μέρες θα μείνετε; ’’ κλπ. Ευτυχώς, βλέποντας ότι θα υπάρξει μισή ώρα καθυστέρηση, πήγα και ήπια έναν εσπρέσο να στανιάρω, γιατί δεν είχα κοιμηθεί πολύ την προηγούμενη.
Πρώτη φορά σε A-330 και δη σε αμερικάνικη εταιρία, η περιέργεια ήταν μεγάλη, λογικό σαν aviation lover . Και όμως η Delta όχι απλά μέτρια δεν ήταν, ήταν τόσο καλή, που πέρασε και την Air France σε κάποια πράγματα, για μένα πάντα. Μπορεί στα εσωτερικά δρομολόγια να δίνει μόνο αναψυκτικό και φιστίκια, αλλά στο υπερατλαντικό έσκασαν οι επιβάτες από το φαΐ! Και 2 γεύματα, και παγωτά, καφέδες/χυμοί και συνέχεια οι αεροσυνοδοί οι οποίοι ήταν οι καλύτεροι/ες απ΄ όλες τις πτήσεις μου. Δεν έβαλαν κώλο κάτω 7.30 ώρες και ήταν ευδιάθετοι και χαλαροί. Οι ώρες πέρασαν όχι πολύ γρήγορα η αλήθεια είναι, με ταινίες και μουσική, αν και κουρασμένος από το ξενύχτι δεν κοιμήθηκα λεπτό στο αεροπλάνο. Ήρθε η ώρα που φάνηκαν οι ακτές τις Αμερικής! Εκεί ''ξύπνησα'' για τα καλά και άνοιξα πάλι το κινητό για φωτογραφίες. Ο καιρός ήταν συννεφιασμένος και είχε αέρα, πράγμα που φάνηκε λίγο πριν την προσγείωση με λίγες αναταράξεις.
Λίγα λεπτά πριν την προσγείωση..
Η πτήση DL405/AF3628 αφίχθη στο JFK σχεδόν στην ώρα της, και εκεί με περίμενε 1.30 ώρα αναμονής στον έλεγχο διαβατηρίων. Αφού ήρθε και η σειρά μου και πήραν αποτυπώματα/φωτογραφία, μου έκανε και 3 από τις γνωστές ερωτήσεις και πήρα την βαλίτσα μου. Με χαρά εγώ καθώς περπατούσα προς την έξοδο στα Customs, ένας αστυνομικός με ρώτησε γιατί μεταφέρω τόσα πράγματα μόνο για 5 ημέρες. Του είπα ότι μία βαλίτσα 15 κιλών και ένας σάκος 4 κιλών δεν είναι πολλά αφού θα τις γεμίσω με ψώνια. Γέλασε και μου είπε να περάσω, λέγοντας μου αφού είδε το διαβατήριο αν είμαι από την ‘’Μακεδονία’’. Του λέω ‘’όχι από την Ελλάδα είμαι’’ και μου απάντησε ‘’Ελλάδα και ‘’Μακεδονία’’ είναι σχεδόν το ίδιο’’ (???) Έκανα υφάκι, και έφυγα. Ότι να’ναι όμως.
Στις αφίξεις, και ακολουθώντας τις πινακίδες, πήγα στο Ground Transportation Desk, όπου έδωσα το voucher που είχα εκτυπώσει και ο οδηγός μαζί με άλλα 5 άτομα μας πήγε στο βανάκι για την διαδρομή στο Μανχάταν. Ούτε μία ώρα σχεδόν μετά, μπήκαμε στο Μανχάταν και απλά δεν πίστευα ότι ήμουν εκεί βλέποντας και φωτογραφίζοντας από την μπροστινή (!) κιόλας θέση του βαν, τους ψηλούς ουρανοξύστες και του δρόμους γεμάτους κίνηση, τα γνωστά κίτρινα ταξί, εκατοντάδες κόσμου να περπατάει στους δρόμους. Ο οδηγός άφηνε τον κόσμο, τον καθένα στο ξενοδοχείο του, και έτσι έκανε αρκετές βόλτες μέσα στο κέντρο! Πέρασε από 5η λεωφόρο, από Times Square, από την συνοικία των θεάτρων, και μετά κατέβηκε προς Penn Station, για να με αφήσει στο δικό μου. Τα άξιζε τα 19 ευρώ και θα το ξανά επιχειρήσω άνετα όταν ξανά πάω.
Στο ξενοδοχείο έφτασα 4 παρά το μεσημέρι, με βοήθησε η κοπέλα με τον σάκο να πάω στο λόμπι, και μετά στο δωμάτιό μου που ήταν στον 3ο, και δεν υπήρχε ασανσέρ. Στο check in, η κοπέλα με ενημερώνει ότι η χρεωστική μου απορρίπτεται και δεν την δέχεται, έτσι πλήρωσα με την πιστωτική του πατέρα μου, πάλι καλά που την πήρα για ασφάλεια, γιατί ακόμα εκεί θα ήμουν , γιαυτό την επόμενη φορά με κάρτα της Εθνικής...To δωμάτιο ήταν αρκετά καλό, ότι έπρεπε για εμένα, που ήμουν μόνος, αφού είχε διπλό κρεβάτι, νεροχύτη, ψυγειάκι, και χρηματοκιβώτιο. Το μπάνιο ήταν ακριβώς έξω από το δωμάτιο, οπότε δεν με πείραξε καθόλου. Εδώ που τα λέμε ήταν πολύ καλό για 120 ευρώ/ημέρα, μέσα στο κέντρο και σε απόσταση 5 λεπτών με τα πόδια από τις γραμμές A, C, E, 1, 2, 3.
Η πρώτη μέρα (απόγευμα δηλαδή) ήταν απλά αναγνωριστική, εξάλλου ήμουν τόσο πτώμα που δεν είχα δυνάμεις να πάω κάπου πιο μακριά πέρα της Times Square και Madison Square Garden. Αφού έβγαλα φωτογραφίες καθώς περπατούσα με ένα χαζοχαμόγελο, και χωρίς να έχω συνηδητοποιήσει ακόμα ότι βρίσκομαι εκεί, γύρισα στο ξενοδοχείο και ταβλιάστηκα μέχρι τις 7 το πρωί.
Καθώς περπατούσα είδα και κάποιες νιφάδες χιονιού, αλλά δεν συνέχισε, είχε 3 βαθμούς εκείνη την ημέρα με αέρα, ευτυχώς οι επόμενες μέρες ήταν πιο ζεστές!
Last edited: