Περιεχόμενα
Κεφάλαιο 3
Ημέρα 2
Ξημέρωσε Τρίτη 22 Νοέμβρη, και το μάτι γαρίδα πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι στις 07:00 η ώρα. Αφού μίλησα με πατρίδα, ετοιμάστηκα και στις 09:00 βγήκα έξω για εξερεύνηση. Είχε κρύο εκείνη την ημέρα αλλά και πολύ αέρα, σπαστικός αέρας και η θερμοκρασία ήταν στους max 4 βαθμούς. Αφού πέρασα το Madison Square Garden, έστριψα και είδα μπροστά μου το Empire State. Ήθελα να μπω στο Top of the Rock η αλήθεια είναι, αλλά είπα από μέσα μου ότι πρέπει να ανεβώ και στο Empire, όσο να ναι, είναι το έμβλημα της Νέα Υόρκης μαζί με το Άγαλμα της Ελευθερίας.
Μπήκα στην είσοδο, έδειξα το πάσο (City Pass New York) και περίμενα στην όχι και τόσο μεγάλη ουρά. Σε 20 λεπτά ήμουν στο Observation Deck του Empire State Building. Εντάξει δεν χρειάζεται να αναφέρω ότι η θέα είναι εκπληκτική, έβγαλα πολλές photos, έκατσα καμιά ώρα πάνω, παρόλο τον τρομερό αέρα που έκανε, είχε ηλιόλουστη μέρα.
Κατέβηκα και ήπια έναν ζεστό καφέ κάτω στο Starbucks, έφαγα κάτι στα γρήγορα και έφυγα γιατί σειρά είχε το μουσείο της 11ης Σεπτεμβρίου. Πήρα το μετρό και κατέβηκα στην τελευταία στάση, World Trade Center, της γραμμής Ε. Θα μου πείτε γιατί επέλεξα αυτό το μουσείο από το πάσο και όχι ένα από τα καλύτερα γνωστά. Δεν είχα καθόλου χρόνο, εάν πήγαινα στο The Met ή στο Φυσικής Ιστορίας, θα έχανα την μισή μέρα γιατί είναι τεράστια. Γι’αυτό επέλεξα να τα δω την επόμενη φορά, και να εξερευνήσω περισσότερο την πόλη. Σωστό ή λάθος εγώ έτσι το είδα. Μην ξεχνάμε ότι η επόμενη ημέρα η Τετάρτη, ήταν ‘’χαμένη’’ από το μεσημέρι και μετά λόγω συναυλίας στο Huntington του Long Island. Πήρα το δρόμο για το μουσείο, και το μνημείο των δίδυμων πύργων. Οι Αμερικάνοι έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά, οφείλω να το ομολογήσω.
Αφού είδα και τους 2 χώρους που υπήρχαν οι δίδυμοι πύργοι και τώρα είναι συντριβάνια, με τα ονόματα των οποίων σκοτώθηκαν, γραμμένα πάνω στα μάρμαρα που το περιτριγυρίζουν, κάθισα στην ουρά για την είσοδο στο μουσείο. Αρκετά μεγάλη ουρά, πολλοί τουρίστες και σχεδόν 45 λεπτά μετά, αφού έδειξα το πάσο, μπήκα. Το μουσείο είναι όμορφο, μαζεμένο και επικρατεί αυτή η αίσθηση της παγωμάρας, θυμίζοντας σε όλους τι συνέβη εκείνη την ημέρα. Δεν έχει πάρα πολλά πράγματα να δει κανείς, πέρα από κάποια χαλάσματα που απέμειναν, εικόνες, αναπαραστάσεις και πυροσβεστικό όχημα. Κάθισα περίπου μία ώρα, και μετά βρέθηκα να κάνω βόλτες στο οικονομικό κέντρο.
Αφού πέρασα από το Battery Park, ρώτησα που βρίσκεται το εκδοτήριο TKTS που πουλάει εισιτήρια του Broadway, μετά από λίγη προσπάθεια το βρήκα και αγόρασα εισιτήριο για την παράσταση ‘’School of Rock’’ για τις 19:00 η ώρα το ίδιο απόγευμα, με τιμή 61$ στο θέατρο Winter Garden. Ήρθε η ώρα να φάω κάτι και να πάρω το μετρό να πάω στο ξενοδοχείο για ξεκούραση, η ώρα ήταν 4 το μεσημέρι πια.
Βράδιασε, και ετοιμάστηκα να πάω να δω το υπερθέαμα που το λένε Broadway! Βρέθηκα στην Times Square, και το θέατρο ήταν λίγο πιο πέρα στην 50ή οδό. Δεν θα πω πολλά για την παράσταση, ήταν απλά τέλεια, παιδιά 8-10 χρονών να χορεύουν, να τραγουδούν και να παίζουν μουσικά όργανα live, φώτα, καπνοί, και ωραία ιστορία! Ο πρωταγωνιστής όλα τα λεφτά. Την συστήνω χωρίς σκέψη.
Για περισσότερες πληροφορίες για το ‘’School of Rock’’ εδώ. Η μέρα δεν μπορούσε να τελειώσει καλύτερα! Αφού έκανα την βόλτα μου στην Times Square, έφαγα 2 hot dog και πήγα στο ξενοδοχείο για ύπνο. Ακολουθεί όμως η καλύτερη ημέρα, η Τετάρτη, με συναυλία των Evanescence, στο Long Island.
Last edited: