Travel War: Γερμανία vs Ηνωμένο Βασίλειο

Travel War: Γερμανία vs Ηνωμένο Βασίλειο


  • Total voters
    95

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.606
Likes
9.861
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Επειδή η κάθε ψήφος είναι καθαρά υποκειμενική και με βάση την προσωπική εμπειρία, η δικιά μου πάει (στα σημεία) στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι κατηγορίες που κάνουν την διαφορά είναι η μουσική κουλτούρα και οι άνθρωποι (με βάση τα δικά μου γούστα και εμπειρίες,ξαναλέω).

Ενθουσιάζομαι να μπαίνω σε παμπ και να βλέπω live μουσική, ειλικρινά στο Μπέλφαστ ήθελα να κάτσω 10 μέρες μόνο και μόνο για αυτό. Σε αντίθεση με την Γερμανία που σε φεστιβάλ με παραδοσιακά φαγητά και προϊόντα στο Άαχεν βγήκε στη σκηνή μια κοπέλα με κιθάρα και τραγουδούσε Amy Winehouse. Χώρια του ότι δεν βρίσκεις μαγαζί να πας έξω στην Γερμανία σε πόλη κάτω των 100.000 κατοίκων.

Τώρα για τους ανθρώπους. Ναι, οι Ηνωμενοβασιλιώτες έχουν το μεγάλο μειονέκτημα ότι είναι κατά βάση μεθύστακες και έχουν τον καβγά στο DNA τους, αλλά από τα 300+ άτομα που έχω γνωρίσει και συζητήσει από την Γερμανία, είτε μέσα στην χώρα τους είτε εκτός αυτής, όσοι μου έχουν μείνει στο μυαλό είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Ο ένας από αυτούς είναι travel buddy μου, έχουμε πάει σε 20 χώρες μαζί, αλλά ακόμα και αυτός είναι οι γονείς του από Αλγερία, μεγαλωμένος στη Δρέσδη και είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Σε αντίθεση με τους Ηνωμενοβασιλιώτες που έχω γνωρίσει 25 και τους θυμάμαι όλους. Τον καθένα για διαφορετικούς λόγους. Ειδικά στην κατηγορία "backpackers" έχω γνωρίσει καμιά 40αρια Γερμανούς και η πλειονότητά τους "καμάρωνε" για το πόσα λεφτά ξόδεψαν στα ταξίδια που έκαναν και μετά γύρισαν πίσω στην Γερμανία και τους περίμενε έτοιμη δουλειά. Οι συζητήσεις μας ποτέ δεν υπερέβησαν το σύνολο των 10 λεπτών.

Και αφήνω για το τέλος την ευλογία των Highlands: το ουίσκι :clap:
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
@turms σε ολες τις χωρες αυτα τα σχολεια στηνονται για να εξυπηρετησουν τα παιδια διπλωματικων και στρατιωτικων υπαλληλων που θα ειναι εξω για 2-3 χρονια μονο κι οχι μονιμα, αρα τα παιδια τους δεν ξερουν τη γλωσσα εκει και δεν οφειλουν να τη μαθουν, αφου θα γυρισουν Ελλαδα. Δεν στηνεται ενας τοσο μεγαλος και πολυπληθης μηχανισμος για παιδια που γεννηθηκαν μαλιστα εκει.
Στην Αγγλια δεν ξερω κανεναν ελληνα να στελνει παιδι σε ελληνικο σχολειο. Ολα εντασσονται στο αγγλικο συστημα.
Μαλλον ειναι νοοτροπιες της περιοχης η των περιοχων απο τις οποιες προερχονται οι μεταναστες.
Ο λόγος που η Γερμανία είχε τόσα πολλά ελληνικά σχολεία και τα προτιμούσαν οι Έλληνες ήταν (πέρα από τον μεγάλο πληθυσμό) η αίσθηση μιας προσωρινής μετανάστευσης με τέλος σε εύλογο διάστημα. Μάλλον στις περισσότερες των περιπτώσεων η αίσθηση αυτή επαληθεύτηκε. Αυτό που δεν περίμεναν όσοι δεν πρόλαβαν να γυρίσουν έγκαιρα, ήταν να μείνουν εγκλωβισμένοι για να προσέχουν τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους που απέμειναν να αναζητούν την τύχη τους μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Οι νέοι που ανέβηκαν την δεκαετία της κρίσης έχουν διαφορετικά κριτήρια πλέον, αν και αυτοί χωρίζονται σε αυτούς που είναι αποφασισμένοι να κάνουν καριέρα και σε αυτούς που το βλέπουν (ακόμη?) σαν μια προσωρινή λύση.
 

panpan

Member
Μηνύματα
6.879
Likes
26.744
Ο λόγος που η Γερμανία είχε τόσα πολλά ελληνικά σχολεία και τα προτιμούσαν οι Έλληνες ήταν (πέρα από τον μεγάλο πληθυσμό) η αίσθηση μιας προσωρινής μετανάστευσης με τέλος σε εύλογο διάστημα
Έχεις δίκιο.Στο παρελθόν είχα πολλά σχολεία που ερχόταν στην Βαρκελώνη και μου είχε κάνει εντύπωση ότι η πλειοψηφία των παιδιών δεν μιλούσε γερμανικά.Αλλά ούτε οι καθηγητές,ούτε τα βασικά.Σε τάξη των 20 περίπου παιδιών,ζήτημα οι δύο να ήξεραν την γλώσσα.Όλοι είχαν στο μυαλό τους την επιστροφή στην Ελλάδα.
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
Έχεις δίκιο.Στο παρελθόν είχα πολλά σχολεία που ερχόταν στην Βαρκελώνη και μου είχε κάνει εντύπωση ότι η πλειοψηφία των παιδιών δεν μιλούσε γερμανικά.Αλλά ούτε οι καθηγητές,ούτε τα βασικά.Σε τάξη των 20 περίπου παιδιών,ζήτημα οι δύο να ήξεραν την γλώσσα.Όλοι είχαν στο μυαλό τους την επιστροφή στην Ελλάδα.
Δεν τους αδικώ, η Γερμανία μέχρι το 1995 δεν είχε καμιά σχέση με την Γερμανία του σήμερα, και δεν εννοώ μόνο τον διαχωρισμό και τον αποκλεισμό της Ανατολικής Γερμανίας, αλλά και τον συνεχή αγώνα της Δυτικής να στήσει μια τεράστια βιομηχανία και να αναστήσει ερείπια που υπήρχαν μέχρι πολύ πρόσφατα. Σε μεγάλο βαθμό πολλά από τα, έστω μικρά, ιστορικά κέντρα που βλέπουμε σήμερα δεν υπήρχαν στην ουσία μέχρι πριν μερικές δεκαετίες αλλά κείτονταν σε ερείπια. Αν προσθέσεις σε αυτό την αίσθηση των νότιων ότι η χώρα είναι μια τεράστια φάμπρικα και ένα απέραντο μολυσμένο τοπίο δεν είναι περίεργο που πολλοί αγνοούν εντελώς τον πλούτο που έχει, αν και αυτό πλέον δεν μπορεί να είναι δικαιολογία καθώς η χώρα τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια έχει δώσει τον καλύτερο της εαυτό.
 

greco

Member
Μηνύματα
1.148
Likes
3.322
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος Τουρκιας
Η Γερμανία από άκρη σε άκρη Ανατολικά (Βερολίνο, Δρέσδη κλπ), Δυτικά (Τρίερ, Κολωνία, Βόννη κλπ), Βόρεια (Αμβούργο, Βρέμη, Λούμπεκ κλπ), Νότια (Μόναχο, Νυρεμβέργη κλπ), όποια περιοχή και να επισκεφτείς είναι πανέμορφη. Η Γερμανία δεν είναι μόνο ο Μέλανας Δρυμός και το Βερολίνο που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Διαδρομές όπως:
Στον Ρήνο μεταξύ του Μάιντζ και της Κολωνίας (παρακάτω μία γεύση από το κομμάτι Koblenz-Rudesheim)

Στον παραπόταμο του Ρήνου τον Μοζέλα μεταξύ του Τρίερ και του Κόμπλεντζ.


Στον ρομαντικό δρόμο μεταξύ του Βίρτσμπουργκ και του Φύσεν


είναι μοναδικές και συγκλονιστικές!

Γουστάρω Γερμανία γιατί:
1.
έχει πολύ πράσινο, ωραία κάστρα, λίμνες, ποτάμια, ποδηλατόδρομους και γενικώς τα πάντα τα έχουν αξιοποιήσει
2. είναι όλη πανέμορφη, πόλεις με καταπληκτική αρχιτεκτονική, βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης και συνορεύει με πολλές χώρες όπου μπορείς να πεταχτείς μια βόλτα!
3. έχουν άνετες μετακινήσεις και ωραίους σιδηρόδρομους με ομαδικά εισιτήρια που βγαίνουν πολύ οικονομικά
4. όπου και να φάω ακόμα και στο πιο τουριστικό μέρος η εξυπηρέτηση θα είναι επαγγελματική
έχουν ωραία φαγητά σνίτσελ, κότσια, μπρέτζελ και σε κάθε μέρος υπάρχει και μία τοπική ζυθοποιία με μοναδική μπύρα
5. βρίσκω φτηνά αεροπορικά και καταλύματα για διαμονή
6. έχουν κορυφαίες χριστουγεννιάτικες αγορές
7. όταν κυκλοφορώ νιώθω αρκετά ασφαλής
8. κουβαλάω το άδειο μπουκάλι νερό ή χυμό μέχρι να το επιστρέψω και να πάρω πίσω το αντίτιμο...
τα τρόφιμα στο σούπερ μάρκετ έχουν λογικές τιμές όπως και ο ρουχισμός
9. είναι οργανωμένη χώρα, υπάρχει γενικώς τάξη και αν δεν ανάψει το πράσινο δεν περνάς τη διάβαση
10. έχει φιλικούς κατοίκους που έχουν πάντα διάθεση να σε βοηθήσουν και γνωρίζουν σχεδόν όλοι Αγγλικά
Ουτε εγω να το εγραφα!Δεν εχω τιποτα να παραλειψω,τιποτα να προσθεσω!
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Ας κάνω μια προσπάθεια να καταγράψω τι έχει να προσφέρει το Η.Β. σε αξιοθέατα, όχι ότι είμαι ο πιο κατάλληλος, αλλά λόγω βαρεμάρας. Δείξτε επιείκεια σε τυχόν παραλήψεις. Με bold έχω τα άχαστα κατά την γνώμη μου.

Μέρος 1ο: Καλό ξεκίνημα στο Η.Β. είναι το Λονδίνο αλλά ακόμα καλύτερο ίσως το Εδιμβούργο που είναι μια πόλη του διαφωτισμού και της φαίνεται. Εγώ είχα την πρώτη επαφή μου με το Η.Β. στο Σάντερλαντ στην Β. Αγγλία κι ίσως αυτό εξηγεί τα γούστα μου (όλα μάλλον φαίνονται καλύτερα μετά από αυτό). Αλλά ακόμα το ταπεινό Σάντερλαντ με τα καλυμένα με χιόνι ομοιόμορφα τούβλινα σπιτάκια, με φοιτητοπαρέα στην σοφίτα δεν είναι ασχημα. Κοντά στο ταπεινο Σάντερλαντ όμως είναι ίσως το πιο όμορφο φυσικό κομμάτι της Αγγλίας, η ακτή του Νορθάμπερλαντ, και μερικά τοπ αξιoθέατα: το γαλήνιο ιερό νησί Λίντισφαρν, το τείχος του Ανδιανού, το κάστρο Μπάμπρα, το Νιουκάστλ και Ταινμάουθ και το Ντάραμ με τον καθεδρικό του. Με μία στάση στο Γιόρκ των Βίκινγκ, μια από τις πιο όμορφες πόλεις του Η.Β, συνεχίζουμε στο πολύ κοσμοπολίτικο και ενδιαφέρον μουσικά και αθλητικά Μάντσεστερ και δίπλα στο Λίβερπουλ με τα ναυτικά μουσεία του. Δεν ξεχνάμε να κάνουμε μια στάση και στο γραφικότατο Τσέστερ. Βόρεια αυτών βρίσκεται η περίφημη Λέικ Ντίστρικτ, η πιο αραιοκατοικημένη περιοχή της Αγγλίας που δεν χρειάζεται να παραξενευτείς αν δεις κανένα καραβάνι με άλογα να κάνει ακόμα διακοπές με τον παραδοσιακό τρόπο. Συνεχίζουμε Βόρεια και περνάμε τα σύνορα με την Σκωτία και μία από τις περιοχές με την λιγότερη φωτορύπανση για αστροπαρατήρηση, για να φτάσουμε στην πιο ζωντανή πόλη της Σκωτίας, την Γλασκώβη. Κάποιοι μπορεί να θέλουν να κάνουν μια στάση στο Στέρλινγκ και το μνημείο του Γουάλας. Εγώ θα συνέχιζα περνώντας το Λοχ Λόμοντ, το Γκλεν Κο και προσπερνώντας το ψηλότερο βουνό των Βρετανικών νησίων, το Μπεν Νέβις, και περνόντας την γέφυρα το Άιλ οφ Σκάι, με το τοπίο να γίνεται όλο και πιο παράξενο όσο πάμε. Μπορεί κάπου και να ακούσουμε και Γαελικά Κέλτικα. Ένα άλλο must των νήσων Εβρίδων είναι το Άιλ οφ Άιλα και το αδερφάκι Τζούρα με καμιά 10αριά αποστακτήρια ουίσκι (και ένα τζίν!). Αφού είμαστε στην Δυτική ακτή της Βρετανίας, δεν είναι κακή ιδεά να πάρουμε και ένα καραβάκι και να συνεχίζουμε για Μπέλφαστ και Λοντοντέρι. Και βέβαια ένα από τα τοπ αξιοθέατα, ο νεολιθικός οικισμός της Σκάρα Μπρε θέλει αεροπλανάκι για τις νήσους Ορκάδες.

Αν γουσταρετε, και ενα βιντεάκι απο το πρώτο μερος που ανέφερα, την ακτή του Νορθαμπερλαντ. Ξεχασα να αναφερω οτι ειναι και καλος καταδυτικος προορισμος με φωκιες. Και για τους φιλους της σειρας Βικινγκς, είναι το πρωτο μερος που αποβιβαστηκαν οι Βικινγκ στην Αγγλια και αρχισαν τα δικά τους..

και η Λέικ Ντίστρικτ
 
Last edited:

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.139
Likes
20.423
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Και βέβαια ένα από τα τοπ αξιοθέατα, ο νεολιθικός οικισμός της Σκάρα Μπρε θέλει αεροπλανάκι για τις νήσους Ορκάδες.
Καλά για αυτό το τελευταίο έχω τρελή καούρα να το δώ, καθώς και τις Εξωτερικές Εβρίδες οι οποίες επίσης έχουν "ψωμάκι"....Η Σκωτία είναι έρωτας.-
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.663
Likes
50.502
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ας κάνω μια προσπάθεια να καταγράψω τι έχει να προσφέρει το Η.Β. σε αξιοθέατα, όχι ότι είμαι ο πιο κατάλληλος, αλλά λόγω βαρεμάρας. Δείξτε επιείκεια σε τυχόν παραλήψεις. Με bold έχω τα άχαστα κατά την γνώμη μου.

Μέρος 1ο: Καλό ξεκίνημα στο Η.Β. είναι το Λονδίνο αλλά ακόμα καλύτερο ίσως το Εδιμβούργο που είναι μια πόλη του διαφωτισμού και της φαίνεται. Εγώ είχα την πρώτη επαφή μου με το Η.Β. στο Σάντερλαντ στην Β. Αγγλία κι ίσως αυτό εξηγεί τα γούστα μου (όλα μάλλον φαίνονται καλύτερα μετά από αυτό). Αλλά ακόμα το ταπεινό Σάντερλαντ με τα καλυμένα με χιόνι ομοιόμορφα τούβλινα σπιτάκια, με φοιτητοπαρέα στην σοφίτα δεν είναι ασχημα. Κοντά στο ταπεινο Σάντερλαντ όμως είναι ίσως το πιο όμορφο φυσικό κομμάτι της Αγγλίας, η ακτή του Νορθάμπερλαντ, και μερικά τοπ αξιoθέατα: το γαλήνιο ιερό νησί Λίντισφαρν, το τείχος του Ανδιανού, το κάστρο Μπάμπρα, το Νιουκάστλ και Ταινμάουθ και το Ντάραμ με τον καθεδρικό του. Με μία στάση στο Γιόρκ των Βίκινγκ, μια από τις πιο όμορφες πόλεις του Η.Β, συνεχίζουμε στο πολύ κοσμοπολίτικο και ενδιαφέρον μουσικά και αθλητικά Μάντσεστερ και δίπλα στο Λίβερπουλ με τα ναυτικά μουσεία του. Δεν ξεχνάμε να κάνουμε μια στάση και στο γραφικότατο Τσέστερ. Βόρεια αυτών βρίσκεται η περίφημη Λέικ Ντίστρικτ, η πιο αραιοκατοικημένη περιοχή της Αγγλίας που δεν χρειάζεται να παραξενευτείς αν δεις κανένα καραβάνι με άλογα να κάνει ακόμα διακοπές με τον παραδοσιακό τρόπο. Συνεχίζουμε Βόρεια και περνάμε τα σύνορα με την Σκωτία και μία από τις περιοχές με την λιγότερη φωτορύπανση για αστροπαρατήρηση, για να φτάσουμε στην πιο ζωντανή πόλη της Σκωτίας, την Γλασκώβη. Κάποιοι μπορεί να θέλουν να κάνουν μια στάση στο Στέρλινγκ και το μνημείο του Γουάλας. Εγώ θα συνέχιζα περνώντας το Λοχ Λόμοντ, το Γκλεν Κο και προσπερνώντας το ψηλότερο βουνό των Βρετανικών νησίων, το Μπεν Νέβις, και περνόντας την γέφυρα το Άιλ οφ Σκάι, με το τοπίο να γίνεται όλο και πιο παράξενο όσο πάμε. Μπορεί κάπου και να ακούσουμε και Γαελικά Κέλτικα. Ένα άλλο must των νήσων Εβρίδων είναι το Άιλ οφ Άιλα και το αδερφάκι Τζούρα με καμιά 10αριά αποστακτήρια ουίσκι (και ένα τζίν!). Αφού είμαστε στην Δυτική ακτή της Βρετανίας, δεν είναι κακή ιδεά να πάρουμε και ένα καραβάκι και να συνεχίζουμε για Μπέλφαστ και Λοντοντέρι. Και βέβαια ένα από τα τοπ αξιοθέατα, ο νεολιθικός οικισμός της Σκάρα Μπρε θέλει αεροπλανάκι για τις νήσους Ορκάδες.
Ωραίος. Bath με αρχαία είναι πανέμορφη πόλη, το Stonehedge στα αχαστα για μένα συν τη φοβερή διαδρομή στο ενδιάμεσο, τύφλα να χει το hobbiton. Το Durham που αναφέρθηκε είναι η πιο όμορφη πόλη της Αγγλίας για μένα αλλά μία αναφορά στην Ουαλια νομίζω επιβάλλεται.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.663
Likes
50.502
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Καλά για αυτό το τελευταίο έχω τρελή καούρα να το δώ, καθώς και τις Εξωτερικές Εβρίδες οι οποίες επίσης έχουν "ψωμάκι"....Η Σκωτία είναι έρωτας.-
Μμμ ωραίες φαίνονται, χάθηκα κι εγώ.

Aran islands στην Ιρλανδία. Φοβερά. Απίστευτα και με κάτι αρχαία σε φοβερά τοπία ολομόναχος (Γενάρη βεβαίως βεβαίως).
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Ωραίος. Bath με αρχαία είναι πανέμορφη πόλη, το Stonehedge στα αχαστα για μένα συν τη φοβερή διαδρομή στο ενδιάμεσο, τύφλα να χει το hobbiton. Το Durham που αναφέρθηκε είναι η πιο όμορφη πόλη της Αγγλίας για μένα αλλά μία αναφορά στην Ουαλια νομίζω επιβάλλεται.
Ηταν Μέρος 1ο ;) Φοβηθηκα να περασω κατω απο το Λιντς ακομα.
Και εχεις δίκιο, το Ντάραμ επρεπε να μπει με bold.

Aran islands στην Ιρλανδία. Φοβερά. Απίστευτα και με κάτι αρχαία σε φοβερά τοπία ολομόναχος (Γενάρη βεβαίως βεβαίως).
Αυτο πρέπει να το ψαξω αν τελικά γινει το σχετικο ταξιδι. Θενκς για την αναφορα.
 
Last edited:
Μηνύματα
1.992
Likes
6.323
Αν γουσταρετε, και ενα βιντεάκι απο το πρώτο μερος που ανέφερα, την ακτή του Νορθαμπερλαντ. Ξεχασα να αναφερω οτι ειναι και καλος καταδυτικος προορισμος με φωκιες. Και για τους φιλους της σειρας Βικινγκς, είναι το πρωτο μερος που αποβιβαστηκαν οι Βικινγκ στην Αγγλια και αρχισαν τα δικά τους..

και η Λέικ Ντίστρικτ
Πολύ ομορφα μέρη, ομολογουμένως, έχω σημειωμένες ήδη τις περιοχές για μελλοντικό οδικό ταξίδι!
Μόνο που οι λήψεις με drone είναι εξ ορισμού εντυπωσιακές, γιατί το ανθρώπινο μάτι δεν τις βλέπει στην καθημερινότητα. Για εμένα δεν αποτελούν κριτήριο, παρά μόνο αν ανέβει κανεις στην κορυφή βουνού, κτιρίου κτλ, και από εκεί είναι η λήψη, κάτι δηλαδη που μπορεί να κάνει κάποιος.
Και στο χωριό μου αν σηκώσω drone θα φαίνεται κατά πολύ πιο ενδιαφέρον από αυτό που είναι, γιατί πολύ απλά είναι διαφορετική λήψη - προοπτική, σπάνια για το ανθρώπινο μάτι.
Το time lapse εννοείται τα σπάει, κάτσε να βρω ανάλογα από Γερμανία να ανεβάσω :)
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.139
Likes
20.423
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Μμμ ωραίες φαίνονται, χάθηκα κι εγώ.
Εκεί μπορεί να πάει κανείς και Μάιο ή και Ιούνιο και να είναι μόνος. Είναι ένα κομμάτι των Χάιλαντς που δεν συγκινούνται και πολλοί να το δούν, είτε γιατί θέλει παραπάνω χρόνο, είτε γιατί τα κεντρικά Χάιλαντς απο μόνα τους έχουν πολύ "ψωμί" και αρκούνται σε αυτά, είτε γιατί δεν τους ενδιαφέρει η αρχαιολογία. Και όμως...έχει τρομερή φύση! Έχει μεγαλιθικά μνημεία! Και έχω διαβάσει οτι οι κάτοικοι του μιλούν κυρίως Γαελικά! Ε, ολο αυτό θέλω να το δω!!!
Για τα μόνα νησιά που δεν έχω ψάξει ακόμα πληροφορίες, είναι τα Σέτλαντ. Για κάποιο λόγο για αυτά είμαι "αδιάβαστη". Αλλά οκ, θα τα δω και αυτά κάποια στιγμή.

Aran islands στην Ιρλανδία. Φοβερά. Απίστευτα και με κάτι αρχαία σε φοβερά τοπία ολομόναχος (Γενάρη βεβαίως βεβαίως).
Σημειωμένα είναι και αυτά. Πέρυσι άρχισα να κοιτάω για την Ιρλανδία και έχω σημειωμένες και τις οδικές διαδρομές. Αξίζει και αυτή η χώρα ένα καλό οδικό και θέλω να πιστεύω οτι θα χωρέσω και αυτά τα νησάκια. Πάντως παρόμοια αξιοθέατα έχω δει και στη Σκωτία, όπως τα ερείπια Cill Chriosd (είναι η παρακάτω φώτο)
DSC_1234.JPG

Η περιοχή αυτή στη νήσο Skye, είναι γνωστή για το μάρμαρο της, και μάλιστα εκεί υπήρχε σιδηρόδρομος για τη μεταφορά του στην ενδοχώρα. Με το μάρμαρο αυτό έχουν φτιαχτεί πολλά παλάτια των lowlands της Σκωτίας. Ε λοιπόν εκεί δεν πατάει κανείς! Δυσκολευτήκαμε να βρούμε τα ερείπια της εκκλησίας γιατί δεν υπήρχε ούτε ένας άνθρωπος στο δρόμο μας να ρωτήσουμε, ούτε πινακίδες και το gps δεν το έβρισκε(!). Έξω απο τα ερείπια βρήκαμε ένα αυτοκίνητο και δεν υπήρχε κανείς τριγύρω. Πρέπει να είχαν πάει για πεζοπορία. Η περιοχή απο εκεί και προς τις ακτές έχει πολύ όμορφα τοπία και είναι μόνο για πεζοπορία!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.279
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom