Ιρλανδία update πληροφορίες για Ιρλανδία 2012

fanh78

Member
Μηνύματα
30
Likes
12
Επόμενο Ταξίδι
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΞΕΡΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ-Ν.ΥΟΡΚΗ-ΤΑΥΛΑΝΔΗ
Καλησπέρα σε όλους!
Μόλις χθες γυρίσαμε από Ιρλανδία και είπα να κάνω ένα update σε παλαιότερα πράγματα που είχα διαβάσει εδώ μέσα!
Είχαμε πάει Δουβλίνο. Όσοι έχουν πάει στο York shire μοιάζει πάρα πολύ.Ειναι μια πόλη η οποία δεν έχεις να φοβηθείς για εγκληματικότητα διότι είναι πάντα γεμάτη με πάρα πολύ κόσμο. Οι Ιρλανδοί είναι θα έλεγα τρομερά ευγενικοί .Δεν μας θύμισαν σε καμία περίπτωση νοοτροπία βόρειων λαών. Δεν θα κάνω ιδιαίτερα ανάλυση σε πληροφορίες που έχουν δώσει άλλα παιδιά και σας κουράζω απλά θα προσθέσω κάποια πραγματάκια.
1) Το μουσείο Guinness έχει πάει στην τιμή των 16,50 ευρώ ανά άτομο το θεωρώ ακριβό γιαυτο που είδαμε. Έχει κάποια μηχανήματα που κάνουν την μπύρα και οθόνες που δείχνουν πως γίνεται η παραγωγή της μπύρας! Το μόνο που άξιζε πάρα πολύ ήταν η θέα στον 7 όροφο πίνοντας ένα μεγάλο ποτήρι μπύρας που σου σερβίρουν.
2) Δωρεάν είναι μόνο τα μουσεία.Σε όλα τα άλλα πληρώνεις για παράδειγμα ο ζωολογικός κήπος έχει πάει στην τιμή των 14.50 ευρώ ανά άτομο
3) Μετρό τραμ κτλ δεν χρησιμοποιήσαμε.Οποιος κλείσει ξενοδοχείο κοντά στο temple bar γυρίζει όλη την πολη με τα πόδια! Εμείς φτάσαμε μέχρι τον ζωολογικό κήπο με τα πόδια αρκετά μεγάλη απόσταση οπότε στην επιστροφή ήταν η μοναδική φορά που πήραμε luas 1.60 το άτομο
4) Στο trinity college μπαίνεις ελεύθερα να το χαζέψεις αλλά εκεί που είναι η βιβλιοθήκη με το βιβλίο των Κελτών έχουν είσοδο 9 ευρώ ανά άτομο.Που στην ουσία είναι μια μεγάλη βιβλιοθήκη με βιβλία στην σειρά αλλά είναι αρκετά παλαια!Μην φανταστείτε ότι είναι κάτι τρομερό!
5) Ένα πολύ όμορφο μουσείο κοντά στον ζωολογικό κήπο είναι το National museum at Collins Barracks αρκετά μεγάλο.Εχει από την ζωή στο πόλεμο της Ιρλανδίας κτλ κτλ(δωρεαν)
6) Καταπληκτικό είναι το μουσείο φυσικής ιστορίας δεν έχουμε ξαναδεί στην ζωή μας τόσα μα τόσα εκθέματα μαζεμένα σε ένα μουσείο -(δωρεάν)
7) Τώρα για τα φαγητά ,έχει όλων των ειδών τις κουζίνες και ανά άτομο κυμαίνονται από 18-50 ευρώ.
8) Περάσαμε τυχαία έξω από το ARLINGTON HOTEL WWW.arlingtonhoteltemplebar.com ) εκεί 7 ημέρες την εβδομάδα με 29,90 / άτομο παρακολουθείς ένα show από τις 20,00 – 10,30 με παραδοσιακή ιρλανδέζικη μουσική καθώς επίσης και με χορευτές , επίσης περιέχει στην τιμή και μενού με παραδοσιακή κουζίνα. Από ένα μενού διαλέγεις 3 πράγματα να φας και μπορείς να ζητήσεις νερό εάν δεν θέλεις να χρεωθείς πάνω από 29,90 .Εάν θες ουίσκι η μπύρα είναι + 5 ευρώ και πάνω. Υπάρχει σχετικός τιμοκατάλογος! Εκεί παιδιά ήταν το κάτι άλλο περάσαμε καταπληκτικά διασκεδάσαμε γελάσαμε τραγουδήσαμε και μείναμε τρομερά ενθουσιασμένοι τα άξιζε και με το παραπάνω τα χρήματα του. Το πρωί είχαμε κάνει κράτηση και ζητήσαμε μπροστινό τραπέζι γιατί μέχρι το βράδυ υπάρχει πιθανότητα να μην βρεις θέση.
9) Διευκρινίζω ότι στις εκκλησιές πληρώνεις είσοδο. Πληρώσαμε στον Άγιο Πατρίκιο που είναι ο καθρεδικος τους δεν μας φάνηκε και τίποτα το καταπληκτικό επίσης πληρώσαμε είσοδο και στην εκκλησία του Χριστου.Εκει υπάρχει και μια κατακόμβη από κάτω καλό είναι να την δείτε
10) Το City Hall είναι δωρεάν να δεις μόνο κάτω την είσοδο ,εάν φιλοξενούν έκθεση όμως εκεί μέσα την πληρώνεις για να την δεις
11) Μην ταλαιπωρηθείτε να ψάχνετε ταξιδιωτικά γραφεία για να βρείτε κάπου φθηνότερα όλοι τα ιδία έχουν εκτός αν πατέ από εκεί επιτόπου και το πολύ πολύ ν σας κόψουν στο σύνολο ανά άτομο 5 ευρώ
12) Οι τιμές των εκδρομών για το 2012 έχουν ως εξής giant’s causeway 1 day tour 65.euros/άτομο. Dublin – kilkenny&Wicklow 28euro/ άτομο . Glendalough & Kilkenny =30/άτομο . Cliffs of Moher 45/ άτομο . Τιτανικός – Μπέλφαστ 45/ατομο
13) Είναι μια πόλη που βρίσκεις και φθηνα και ακριβά για ψώνια .Ελπίζω οι πληροφορίες να σας βοηθήσουν!!! καλή συνέχεια σε όλους σας!
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.721
Likes
14.823
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
να είσαι καλά,πάντα οι πληροφορίες για οποιοδήποτε μέρος είναι καλοδεχούμενες.
 

fanh78

Member
Μηνύματα
30
Likes
12
Επόμενο Ταξίδι
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΞΕΡΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ-Ν.ΥΟΡΚΗ-ΤΑΥΛΑΝΔΗ
να σαι καλα Μακη
 

mad4paok

Member
Μηνύματα
414
Likes
63
Επόμενο Ταξίδι
ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟΥΜΠΑ-ΙΡΑΝ-ΚΑΜΠΟΤΖΗ-ΝΑΜ
Φανή σε ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες!
 

fanh78

Member
Μηνύματα
30
Likes
12
Επόμενο Ταξίδι
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΞΕΡΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ-Ν.ΥΟΡΚΗ-ΤΑΥΛΑΝΔΗ
Ξέχασα να σας πω ότι η εσοδος για τον Αγιο Πατρίκιο ειναι 5,50/άτομο και για την εκκλησία του Χριστού που έχει απο κάτω και την κρύπτη είναι 6/άτομο .
 

phoenix

Member
Μηνύματα
69
Likes
46
Καλησπέρα Φανή! Σ' ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες σου! Να σε ρωτήσω ένα - δύο πραγματάκια μιας κ τα έχεις "φρέσκα"? Επειδή σκέφτομαι κ γω μια Ιρλανδία για Μάρτιο 1) όσον αφορά τα αεροπορικά με ποιές εταιρείες πήγες και αν είσαι ευχαριστημένη (έχω σκεφτεί ένα συνδυασμό easy jet μέχρι Λονδίνο και μετά Air Lingus για Δουβλίνο, νομίζω ότι μου βγαίνει πιο οικονομικά) και 2) όσον αφορά τη διαμονή αν έχεις να προτείνεις κάποια οικονομική λύση (γύρω στα € 50 - € 60 ας πούμε) γιατί όσο κοίταξα, μου βγαίνει στα € 120 - € 140 τη μέρα, που το θεωρώ λίγο άουτς! Αυτά ελπίζω να μη σε ζάλισα!:lol:
 

fanh78

Member
Μηνύματα
30
Likes
12
Επόμενο Ταξίδι
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΞΕΡΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ-Ν.ΥΟΡΚΗ-ΤΑΥΛΑΝΔΗ
καλησπερα

οχι δεν με ζαλισες και οτι θες επειδη τα εχω φρεσκα μπορεις να με ρωτησεις οσες φορες θες!Το συγκεκριμενο ταξιδι το ειχε κανονισει ο αντρας μου δωρο και μαλιστα το ειχε κλησει απο τον Ιουνιο νομιζω για τωρα .Το ξενοδοχειο που μειναμε οτι και να σου πω ειναι λιγο ηταν τελειο αλλα ηταν καπως ακριβουτσικο δεν ειναι μεσα στο ποσο που μου λες.Μην πας ΣΚ τοτε ανεβαζουν τις τιμες!Δες ομως εκει που φαγαμε τι τιμες εχει???εχω πανω το σχετικο λινκ.Τωρα για την ερ λιγκους.Εμεις φτασαμε Αμστερνταμ και απο εκει μια ωρα πτηση ηταν η ερ λιγκους η οποια δεν σου σερβιρει φαγητο νερο τιποτα πληρωνεις για να παρεις κατι και μαλιστα τσουχτερα!εμεις ειχαμε φαει στην λουφτχανσα πριν και ειμασταν καλυμενοι.πριν καιρο απο τοτε που τα ειχε κλησει ο αντρας μου νομιζω συνολο πληρωσε 380 ανα ατομο!οτι παλι αλλο θες εδω ειμαι!!!Να πατε ειναι ωραιος προορισμος!Σιγουρα μαζι ομπρελα γαντια κασκολ κουκουλα στο μπουφαν σκουφο και αυτακια για τα αυτια σου ξερεις αυτα που προστατευουν και μην ξεχασετε γαντια!!
 

greekitalian

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Υορκη-Δυτικες ΗΠΑ-Χαβάη
πολυ ενδιαφερουσες οι πληροφοριες.ευχαριστουμε
πολυ θα ηθελα ενα ταξιδι στην Ιρλανδια αλλα απο τοτε που σταματησε η swiss τις πτησεις της απο Θεσσαλονικη, ειναι δυσκολο για εμας τουσ βορειοελλαδιτες :(
μια διαπιστωση μονο να κανω.αν 'μουσεια' οπως αυτο της μπυρας guiness εχουν εισοδο 7 ευρω, ποσο θα επρεπε να εχει το εισητηριο για το Μουσειο της Ακροπολης?;)
 

fanh78

Member
Μηνύματα
30
Likes
12
Επόμενο Ταξίδι
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΞΕΡΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ-Ν.ΥΟΡΚΗ-ΤΑΥΛΑΝΔΗ
γρικ-ιταλιαν καλησπερα!!Το μουσειο γκινες ειπα οτι εχει 16.50 ανα άτομο οχι 7 που έγραψες!!!Εμεις στην Ελλαδα θα μπορουσαμε να εχουμε τρομερά εσοδα απο μουσεία αλλα δεν ξερω γιατι δεν το κανουμε!?
 

phoenix

Member
Μηνύματα
69
Likes
46
Καλημέρα και πάλι! Σ' ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες, βασικά το περιμένω να είναι λίγο ακριβούτσικα την περίοδο που θέλω γιατί τυχαίνει να είναι κ η εθνική τους εορτή (St. Patrick's Day) και θα γίνεται λίγο χαμός! Αλλά μ' αρέσει!!!!:D:D
 

fanh78

Member
Μηνύματα
30
Likes
12
Επόμενο Ταξίδι
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΞΕΡΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ-Ν.ΥΟΡΚΗ-ΤΑΥΛΑΝΔΗ
Καλημέρα!εαν εχεις αδεια γιατι δεν πας Απριλιο να ειναι και λιγο πιο γλυκός ο καιρός?εγω ακουγα ότι είναι πανάκριβα και πανάκριβα!Τελικά η πιο ακριβή χώρα ειναι η Ελβετία μεχρι στιγμής!Η Ιρλανδία έχει για όλα τα βαλάντια τιμές,και αν μένεις σε κεντρικό δρόμο όπως εμείς δεν χρησιμοποιεις τα μέσα καθόλου.Ακριβές είναι οι εκδρομές τους αλλά αν δεν θες δεν πας.Εμεις χορτάσαμε πολυ καλα το Δουβλίνο.Και ξεκουραστήκαμε και ψυχολογικά και οχι να τρέχουμε σαν τους τρελούς στα περίχωρα για να τα δούμε ολα (Μπέλφαστ κτλ)οσο για τις τιμές στις εκκλησιες κτλ ,όλες οι χώρες έχουν αυτο το ξέρουμε.Βρείτε ξενοδοχείο με πρωινο.Επισης όλα τα εστιατόρια τα μεσημέρια early bird έτσι το ονομαζουν κανουν αυτό το μενού το οποίο είναι φθηνότερο απο το βραδυνο δηλαδή μπορεί μεταξυ 14¨00-17¨30 να έχει μενου με 3 επιλογές πρωτο δευτερο και γλυκό στην τιμή των 12-15/άτομο ευρώ.αυτά!!
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.801
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Ξέχασες να πεις ότι οι μερίδες τους είναι τεράστιες! Μία μερίδα τους είναι πάνω από 2 δικές μας. Ή μήπως τις μίκρυναν?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.219
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom