erodios
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Στο φεγγάρι της σκέψης
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Πρώτες πληροφορίες - Βίζα - Συνάλλαγμα
- 1η ημέρα: Από την Μπανγκόκ στο Σιέμ Ριπ
- Πρώτη βραδιά στην Pub Street
- 2η ημέρα: Επιτέλους στο Άνγκορ!
- Angkor Wat
- Ta Prohm Temple
- Angkor Thom
- Δεύτερη βραδιά στο Σιέμ Ριπ
- 3η ημέρα: Στο Κάμπονγκ Φλοκ της λίμνης Τόνλε
- 4η ημέρα: Αναχωρώντας από το Σιέμ Ριπ για το Πουκέτ
Δεύτερη βραδιά στο Σιέμ Ριπ
Το δεύτερο βράδυ μου στο Σιέμ Ριπ δεν είχα τη διάθεση να το περάσω στην Pub Street. Έκανα βέβαια και από εκεί τη βόλτα μου. Κατά περίεργο τρόπο δεν με πέτυχε ο χθεσινοβραδινός “κολλητός” μου με τα τουκ τουκ και τις γυναίκες! Ίσως βέβαια να με αναγνώριζε πια και να μην με πλησίαζε.
Προχωρώντας, προτίμησα να περιεργαστώ τα τουριστικά κυρίως μαγαζιά δίπλα στην Pub Street, που είναι περιμετρικά του ονομαζόμενου Old Market, καθώς και να περπατήσω δίπλα στον ποταμό Σιέμ Ριπ και στο Riverside Night Market, που βρίσκεται στην απέναντι όχθη του με τουριστικά πάλι καταστήματα.
Στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν δύο πεζογέφυρες και δύο γέφυρες για την κίνηση των οχημάτων, που συνδέουν τα απέναντι τμήματα της πόλης. Η μία από αυτές είναι διακοσμημένη στην είσοδό της με λιοντάρια, ενώ η άλλη με νάγκα, φανερώνοντας τη σημασία αυτού του συμβόλου και στη σύγχρονη Καμπότζη. Αντιπροσωπεύει την κουλτούρα των Καμποτζιανών και απ’ όσο γνωρίζω ένα επτακέφαλο χαρακτηριστικό γλυπτό νάγκα κοσμεί το βασιλικό ανάκτορο της Πνομ Πενχ.
Η σημερινή νυχτερινή βόλτα μ’ άρεσε περισσότερο από αυτήν της προηγούμενης βραδιάς. Απολάμβανα να χαζεύω χαλαρά την πραμάτεια στα μαγαζάκια, ασχέτως αν θα αγόραζα κάτι ή όχι. Κυρίως όμως μ’ άρεσε επειδή στη μία όχθη τού ποταμού υπήρχε σε μεγάλο μήκος της φαγητό δρόμου, ενώ μπορούσες να καθίσεις να φας, έχοντας δίπλα σου ντόπιους κατοίκους με την οικογένειά τους και όχι μόνο τουρίστες.
Αφού ικανοποίησα την πείνα μου, προτίμησα να μην γυρίσω στην Pub Street για το ποτό μου, αλλά να περάσω ξανά την πεζογέφυρα και να καθίσω σε κάποιο από τα μπαράκια της απέναντι όχθης. Δεν ήταν και πάρα πολλά. Αρχικά κατευθύνθηκα σε ένα ψηλό κτήριο με κάποιου είδους κλαμπ στο ισόγειο που επεκτεινόταν μέχρι την ταράτσα, αλλά τελικά με τράβηξε ένα πιο απλό και πιο ωραίο για τα δικά μου γούστα υπαίθριο μπαράκι, όπου κάθισα να απολαύσω τις μπίρες μου.
Μετά το ποτό ήθελα να περπατήσω λίγο και να επιστρέψω στο ξενοδοχείο. Πιο πέρα συνάντησα μια άλλη νυχτερινή αγορά, η οποία όμως δεν με ενθουσίασε και έτσι συνέχισα την πορεία μου. Κάπου εκεί έχασα τον προσανατολισμό μου και περιπλανήθηκα άσκοπα σε κάποιους όχι πολυσύχναστους δρόμους.
Μια γλυκούλα Καμποτζιανή με φώναξε από την απέναντι πλευρά του δρόμου, όπου βρισκόταν μαζί με άλλες έξω από τον χώρο όπου προσέφεραν μασάζ. Με ρώτησε αν θα ήθελα να μου κάνει μασάζ. “Όχι, ευχαριστώ”, της απάντησα, αλλά αυτή επέμενε. Με πλησίασε και με ακολούθησε για μερικές δεκάδες μέτρα, ενώ χαμογελαστή μού διαφήμιζε με σπαστά αγγλικά το μασάζ της, που όπως έλεγε ήταν για μισή ώρα μόνο με 5 δολάρια. Είδε όμως κι απόειδε και με εγκατέλειψε. “Κρίμα”, μου είπε, φεύγοντας. “Θα σε έκανα να νιώσεις πολύ όμορφα!”. Μωρέ μήπως έπρεπε να μείνω; Μήπως μετά από μια κουραστική ημέρα θα έπρεπε να έχω λίγη ώρα χαλάρωσης; Χώρια που η κοπέλα ήταν και πολύ συμπαθητική. Τέσπα. Είχα ήδη ξεμακρύνει. “Αύριο. Είναι αργά τώρα”, σκέφτηκα. Λίγο πιο κάτω συνάντησα μια άλλη όμορφη ψηλή κοπέλα, που ήταν προκλητικά ντυμένη και εξόφθαλμα εκδιδόμενη, η οποία με καλούσε και αυτή. “Τι λες κοπέλα μου; Εδώ άφησα τη γλυκούλα και τον κολλητό μου παραπονεμένους”, είπα από μέσα μου και απομακρύνθηκα χαμογελώντας. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα!
Με την ευκαιρία πάντως να τονίσω ότι δεν αισθάνθηκα ποτέ και πουθενά ανασφαλής στο Σιέμ Ριπ. Κινούμουν άνετα χωρίς φόβο ακόμα και στους λιγότερο πολυσύχναστους και όχι ιδιαίτερα φωτισμένους δρόμους. Μπορεί βέβαια κάποιος να πει ότι καλό θα ήταν να μην τσιγκλά κανείς την τύχη του! Σίγουρα έτσι είναι, αλλά εγώ αναφέρομαι στη γενική αίσθηση που έδινε το Σιέμ Ριπ.
Last edited: