• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Ιανουάριος - Μάιος 2022 !

Ισπανία Ανδαλουσία - Ερωτήσεις

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Ερώτηση, για κάποιον που δεν έχει πάει, ποιο από τα δύο να προτιμήσει να πάει Αλάμπρα ή Αλκαζάρ αν είχε να επιλέξει ένα από τα δύο;
Σίγουρα Αλάμπρα. Όχι ότι το άλλο δεν αξίζει αλλά αν μπορείς μόνο ένα τότε Αλάμπρα

mikrh tsopana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Πω ουτε εγω εκλεισα .Εχασα μια την Αλαμπρα τωρα και με το Αλκαζαρ το ιδιο?
Τι φαση με τα παλατια τους?Εχω παει και Τοπκαπι,Βενετια,ενα σωρο πολεις τοσο sold out δεν μου εχει συμβει ποτε.
Θα μαι και εγω Τεταρτη και Πεμπτη.Ουτε για καθεδρικο ελεος δηλαδη εαν μπροστα δεν θα μπορω να μπω με εισητηριο δηλαδη?
Δε ξέρω πού βρισκεσαι και αν τελικά θα πας Γραναδα. Χθες παντως στο παλάτι dar al hora νομίζω καποιοι αγοραζαν απευθειας στο ταμείο το Dobla de Oro, που περιλαμβανει και την Αλάμπρα. Αν έρθεις από δω κάνε μια προσπάθεια. Επίσης πάρα πολλοί μες στην Αλάμπρα ειχαν τα εκτυπωμένα απο το μηχανημα εισιτήρια, πραγμα που με κανει να πιστεύω οτι δεν τα ειχαν αγοράσει ονλαην.

Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Δε ξέρω πού βρισκεσαι και αν τελικά θα πας Γραναδα. Χθες παντως στο παλάτι dar al hora νομίζω καποιοι αγοραζαν απευθειας στο ταμείο το Dobla de Oro, που περιλαμβανει και την Αλάμπρα. Αν έρθεις από δω κάνε μια προσπάθεια. Επίσης πάρα πολλοί μες στην Αλάμπρα ειχαν τα εκτυπωμένα απο το μηχανημα εισιτήρια, πραγμα που με κανει να πιστεύω οτι δεν τα ειχαν αγοράσει ονλαην.
Ειμαι στη Σεβιλλη ! Ευχαριστω πολυ παντως για την ενημερωση.Για Αλκαζαρ τιποτα ουτς στο tourist office.Αυριο παω Κορδοβα

Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Επιστροφη στα πατρια εδαφη και εχω και το δικο μου update απο τη μαγισσα Ανδαλουσια.

Μαλαγα.Εκατσα μονο ενα βραδυ και εκανα μια διωρη με τριωρη βολτα πριν αναχωρησω για Σεβιλλη,οποτε δεν μπορω να πω οτι την εζησα.Εχει πολυ ενδιαφερον,εχει εντονη ζωη το καταλαβα ακομα και απο τις πρωτες πρωινες ωρες,ομορφη παλια πολη,δεν φτανει σιγουρα τις αλλες πιο διασημες πολεις ,αλλα κατ εμε μια διανυχτερευση ακομα την αξιζε.
Στα αρνητικα δεν ξερω αν εφταιγε η περιοχη που ειχαμε κλεισει ,αλλα ειναι το μονο μερος απο ολες τις πολεις που αισθανθηκα λιγο περιεργα.Ηταν μια περιοχη με περιεργες φυσιογνωμιες,καποιους μεθυσμενους και ενας τυπας μεταναστης μαλλον που χτυπαγε με μπουνια οτι εβρισκε καθρεπτες απο αμαξια κυριως.Ηταν και σε ενα περιεργο στενακι ,μερα ομως ηταν ολα πολυ διαφορετικα.

Σεβίλλη.Η βασιλισσα της Ανδαλουσιας ,αρχοντικη με την μαγικη plaza Espana ειτε πρωι ,ειτε βραδυ,επιβλητικη Giralda ,εμεινα αφωνος απο το εσωτερικο του καθεδρικου,πολυχρωμη santa cruz ,τεραστιες λεωφοροι,εντονη ζωη αμετρητοι νεοι που καθονται στα αμετρητα tapas bar της πολης πινοντας cervezas και το highlight της πολης ενας Γουαδαλκιβιρ να συμπληρωνει το υδατινο στοιχειο στην παλετα της must πολης οχι μονο της Ανδαλουσιας αλλα και ολη της Ισπανιας,
Καλη η santa cruz αλλα ο πολυ τουρισμος της κουραζει,λατρεψα την Τriana μια ανασα απο την παλια πολη.Τα κοκκινα,κιτρινα σπιτια με τα πλακωστρα σοκακια και τα τοπικα μπαρ δινουν μια πιο local αισθητικη και δεν μετανοιωσα στιγμη που εμεινα εκει.Μπαρακια στην Τριανα,δεν ειναι μονο στο calle betis στο ποταμι που ειναι πιο τουριστικα ,ανακαλυψτε και τα δεκαδες tapas bar βαθια μεσα στην περιοχη.Επισης μην χασετε μια βραδια φλαμενκο ,εγω προτεινω το tablao almoraiama στην καρδια της Τριανα.Επαθα πλακα απο το παθος της χορευτριας.Ειναι δυσκολο να βρειτε show χωρις τουριστες ,αλλα να προτιμησετε show που οι καλλιτεχνες ειναι 100 % flamenco μουσικοι απο γενια σε γενια και οχι κακοτουριστικα,αρπαχτες .
Αλκαζαρ εισητηρια ουτε για δειγμα
Στα αρνητικα της ειναι κατα τα αλλα μια μεγαλη πολη ,με πολυ κινηση και μποτιλιαρισμα ,πολυ ζεστη και αφορητο τουρισμο ,τοσο που δεν μπορεις ουτε να περπατησεις ,φωτογραφισεις τιποτα ,αυτο λιγο με κουρασε.

Κόρδοβα.
Η πιο ατμοσφαιρικη απο ολες οσες πολεις επισκεφτηκα.Απιστευτη παλια πολη ,ολη πλακωστρωτη,μαγευτικα πολυχρωμα και ασβεστωμενα σοκακια και γυρω γυρω η επιβλητικη Mezquita οπου το εσωτερικο της μας αφησε με το στομα ανοιχτο.
Μεσαιωνικη,ανδαλουσιανη και αραβικη αρχιτεκτονικη δενουν μαζι σε ενα τελειο setting.
Mην κανετε το λαθος που πανε ημερησια απο Σεβιλλη,μονο για τη Μεζκιτα.Απολαυστε την ενα βραδυ, η ατμοσφαιρα της πολης το βραδυ ειναι μαγικη σαν να ταξιδευεις τον χρονο.
Συν μην χασετε ηλιοβασιλεμα στην ρωμαικη γεφυρα.Οπωσδηποτε διανυχτερευση.Κορδοβα we love you.

Μarbella.
Η πιο διαφορετικη απο ολες τις υπολοιπες,Καθολου ιστορια ,κανενα αξιοθεατο ,μια παραλιακη πολη με vibes wanna be Miami,California που καταφερνει τελικα ναι πιο πολυ Λουτρακι ή Λουτσα.Το Λουτρακι προς καθε παρεξηγηση ειναι πολυ ομορφοτερο.
Η παραλια εχει τα χαλια της μαθημενος ειδικα απο ελληνικα νησια ,ισως σε μια αλλη ζωη αν ημουν Γερμανος συνταξιουχος θα ερχομουν διακοπες.
Παρολα αυτα η παλια πολη εχει ενδιαφερον,ειναι απο τα πιο ομορφα κομματιας της πολης ,ειναι καλοδιατηρημενη ,θα βρειτε πολυ ομορφα σοκακια και πολυ ομορφα μαγαζακια και θα νιωσετε κατι απο Κυκλαδες.
Εννοειται δεν εχεις δει Μarbella εαν δεν κανεις βολτα στο Puerto Banus.Σκαφοι,luxury μαγαζια Gucci,Armani,Rollex ,ferrari να μαρσαρουνε και γκουρμε εστιατορια .Δεν θα ψωνιζεις εαν δεν το σηκωνει η τσεπη σου αλλα εχει την πλακα του το μερος για απογευματακι η πρωι μερα με λιακαδα.

Τελος να κλεισω χρειαζεται αυτοκινητο ειναι πολυ οικονομικες οι τιμες.
Εγω ομως χρησιμοποιησα και την υπηρεσια bla bla car και εμεινα απολυτα ικανοποιημενος.
Ειναι πολυ ασφαλης,πολυ πολυ φτηνο και ερχεσαι σε επαφη με locals φοιτητες κυηριως που χρησιμοποιουν το αμαξι τους για rideshare.Προσοχη ομως δεν εχει οτι ωρες θελετε και ο οδηγος σε περνει και σε αφηνει σε συγκεκριμενα σημεια ,μονο με συννεοηση σε αφηνει εκει που θες.

Φαγητο απλα απιστευτο.8 μερες τοσες πολεις δεν εφαγα ποτε μετρια,Καθε μερα το ενα εστιατοριο καλυτερο απο το αλλο,Τρομερες γευσεις,καθε φορα κατι διαφορετικο,πολλα tapas σε τιμες υπεροχες.Ισπανικη κουζινα στα καλυτερα της.
Σοκ στις τιμες του αλκοολ 2,50 ευρω μπιρες,2 ευρω tinto verano τα εσκιζα ,2-3 το ποτηρι κρασι ,προσωπικα μου φανηκε ολη η Ανδαλουσια παρα πολυ φτηνη ,ακομα και στη Μαρμπεγια.

Αναλυτικα post επομενο με ολα τα μερη που εφαγα εξαιρετικα

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Φαγητο απλα απιστευτο.8 μερες τοσες πολεις δεν εφαγα ποτε μετρια,Καθε μερα το ενα εστιατοριο καλυτερο απο το αλλο,Τρομερες γευσεις,καθε φορα κατι διαφορετικο,πολλα tapas σε τιμες υπεροχες.Ισπανικη κουζινα στα καλυτερα της.
Σοκ στις τιμες του αλκοολ 2,50 ευρω μπιρες,2 ευρω tinto verano τα εσκιζα ,2-3 το ποτηρι κρασι ,προσωπικα μου φανηκε ολη η Ανδαλουσια παρα πολυ φτηνη ,ακομα και στη Μαρμπεγια.

Αναλυτικα post επομενο με ολα τα μερη που εφαγα εξαιρετικα
Εξαιρετικό up date!! Μας άνοιξες την όρεξη για επιστροφή στην Ανδαλουσία για φθηνές κρασοκατανύξεις με συνοδεία tapas!
Στη Σεβίλλη πριν από 10 χρόνια δεν αισθάνθηκα ότι έφαγα πουθενά φθηνά.
Χαίρομαι που η υπόλοιπη Ανδαλουσία δεν είναι τόσο ακριβή όση πίστευα ότι θα ήταν...
Θα αρχίσω να ψάχνω εισιτήρια γιατί έχω απωθημένο την Αλάμπρα στη Γρανάδα...
Ο καιρός πως ήταν μέσα Οκτώβρη;

pavlos1985

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ανυπομονώ για το Πάσχα. Θα πάω Μαλαγα 1 βράδυ, 2 Γρανάδα, 1 Κορδοβα και 3 Σεβίλλη.
Περιμένουμε και τα υπόλοιπα....

Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Εξαιρετικό up date!! Μας άνοιξες την όρεξη για επιστροφή στην Ανδαλουσία για φθηνές κρασοκατανύξεις με συνοδεία tapas!
Στη Σεβίλλη πριν από 10 χρόνια δεν αισθάνθηκα ότι έφαγα πουθενά φθηνά.
Χαίρομαι που η υπόλοιπη Ανδαλουσία δεν είναι τόσο ακριβή όση πίστευα ότι θα ήταν...
Θα αρχίσω να ψάχνω εισιτήρια γιατί έχω απωθημένο την Αλάμπρα στη Γρανάδα...
Ο καιρός πως ήταν μέσα Οκτώβρη;
Ζεστος πολυ καιρος περιπου Ιουνιου

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.232
Μέλη
39.939
Νεότερο μέλος
Tr1anto