Βολιβία Περού Απο το Ικίτος του Περού στο Δρόμο Του Θανάτου της Βολιβίας

nikosfan

Member
Μηνύματα
24
Likes
24
Επόμενο Ταξίδι
Ισλανδία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ινδία για μήνες

Α. Περού

Δυο τρεις μακρινοί προορισμοί τριγυρνούσαν καιρό τώρα στο μυαλό μου, καθένας με τα ερεθίσματά του, ένα από αυτά και το κόστος του ταξιδιού που για το Περού μετρούσε αρνητικά. Όμως το φτηνό αεροπορικό εισιτήριο (1050 ευρώ για Ηράκλειο- Αθήνα- Μαδρίτη-Λίμα- Μαδρίτη -Αθήνα- Ηράκλειο), μα και η μεγάλη μου επιθυμία για τη Λατινική Αμερική, έγειραν αποφασιστικά την πλάστιγγα για το μακρινό αυτό στόχο. Αλλαξα τρία αεροπλάνα, κάπου δεκαέξι ώρες αναμονής στα αεροδρόμια και άλλες τόσες στον αέρα, με πιο βαρετό το τμήμα Μαδρίτη- Λίμα 11 ώρες. Ξημερώματα βρισκόμαστε κοντά στα σύνορα του Περού, είχα κολλήσει στο παραθυράκι του αεροπλάνου να απολαύσω από ψηλά τη μαγεία του Αμαζόνιου όμως αντί της απέραντης πράσινης ζούγκλας μια κατάλευκη συννεφιά σκέπασε τη διάθεση μου.

Το Περού, χώρα μεγάλη με έκταση όσο δέκα Ελλάδες και πληθυσμό κάπου 35 εκατομμύρια είναι παγκόσμια γνωστό ως το κέντρο πολιτισμού των Ινκας που το 14o αιώνα εξελίχθηκαν σε μια πανίσχυρη αυτοκρατορία, τη μεγαλύτερη της Αμερικανικής ηπείρου. Και όμως μια χούφτα Ισπανοί κατακτητές, λιγότεροι από 200, κατάφεραν να τους νικήσουν και να επιβάλουν την Ισπανική κυριαρχία. Στη νεώτερη ιστορία του το Περού έχει κάτι κοινό με την Ελλάδα. Απέκτησε την ανεξαρτησία του από την Ισπανία το 1821.

Ο περουβιανός λαός είναι πολυπολιτισμικός, ένα ενδιαφέρον υβρίδιο της ανάμιξης του πολιτισμού των Ανδεων και των Ισπανών αποίκων. Σήμερα το 40% του πληθυσμού είναι Ινδιάνοι με κυριότερες δύο Ινδιάνικες γλώσσες, Κέτσουα και Αιμάρα.

Άλλη μια ιδιαιτερότητα του Περού είναι το κλίμα του. Μπορείς να βρείς όποιο κλίμα θέλει η καρδιά σου. Οι Ανδεις από τη μια και η ζούγκλα του Αμαζονίου από την άλλη χωρίζουν τη χώρα σε τρεις ζώνες. Την παραλιακή κατά μήκος του Ειρηνικού όπου επικρατεί η έρημος, τις Ανδεις με τον πολιτισμό της χώρας, και τη ζούγκλα του Αμαζονίου που καλύπτει το 60% της έκτασης.

Προσγειωθήκαμε στη Λίμα, στις 7:30 το πρωί. Βγαίνοντας από το αεροδρόμιο, άρχισαν να με ζαλίζουν ο ένας μετά τον άλλο οι ταξιτζήδες που ψάρευαν πελάτες. Το ταξί που επέλεξα (διαπιστευμένο) συμφώνησε μετά από παζάρι για τη μεταφορά μου στο ξενοδοχείο με 30 soles = 9 ευρώ (το νόμισμα του Περού sol nuevo). Βγαίνοντας έξω από το κτίριο μου δείχνει κάποιον και μου λέει «αυτός είναι ο οδηγός που θα σε πάει». Ξεκινήσαμε με ένα αυτοκίνητο χωρίς το χαρακτηριστικό TAXI στη κορυφή του. Ο οδηγός πήγαινε σαν τρελός και από όπου μπορούσες να φανταστείς, και το χέρι έτοιμο να κορνάρει με το παραμικρό.

Το ξενοδοχείο μου το Lighthouse ένα μικρό συμπαθητικό Hostel στη συνοικία Miraflores 16 ευρώ τη βραδιά μου τόχε κλείσει ο Δημήτρης Παρούσης, θα τον έχετε ακούσει τον Ελληνα δημοσιογράφο που πριν μερικά χρόνια αποφάσισε να ζήσει το όνειρο, τα παράτησε όλα, πήρε το σάκο του και ταξιδεύει στις χώρες της λατινικής Αμερικής. Είναι αυτός που με είχε κατατοπίσει και ενθαρρύνει να ταξιδέψω ανεξάρτητος. Ο Δημήτρης με πληροφόρησε ότι την επόμενη μέρα θα ερχόταν και ένα ζευγάρι φίλοι του από την Ελλάδα. Στο ξενοδοχείο συνάντησα και μια Ελληνίδα την Ελένη που έκανε εδώ τις διακοπές της. Το απόγευμα μικρή βόλτα στο κέντρο του Μιραφλόρες και μετά στο κέντρο της πόλης.
 
Last edited by a moderator:

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Oυφ το διάβασα μονορούφι!!!Είσαι χείμμαρος και μου κάνει εντύπωση που θυμάσαι ακόμη μικρές λεπτομέρειες και τις διηγήσε σα μυθιστόρημα.Περιμένω τη διαδρομή στη Βολιβία...
 

McElk

Member
Μηνύματα
1.019
Likes
1.554
Ονειρεμένο Ταξίδι
Novaya Zemlya
Γειά σου Νίκο. Μετά κοντά τρία χρόνια απουσίας από το forum, επανέρχεσαι με ένα ενδιαφέρον ταξίδι που έκανες παρέα με τον συμπατριώτη μου Δημήτρη. Θα περιμένω την περιγραφή από Βολιβία (τρύπα στο χάρτη μου της Ν.Α.).
 

maxoula

Member
Μηνύματα
225
Likes
266
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη ξανά και ξανά
Υπέροχο ταξίδι, εμπειρία ζωής :clap: Αν μπορείς πρόσθεσε και φωτογραφίες για να απολαύσουμε και μεις το ταξίδι σου :)
 

esere2

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Ευχαριστούμε Νίκο για την υπέροχη περιγραφή.
Τον Απρίλιο σχεδιάζω ταξίδι στο Περού θα μπορούσες να μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες ευχαριστώ.
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.500
Likes
7.691
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νιγηρας-Μαλι
.. ευχαριστω ..με ταξιδεψες παλι εκει....
 

esere2

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Χαίρομαι, θα ανεβάσω φωτογραφίες μόλις επιστρέψω.
Επαναλαμβάνω την ερώτηση νομίζω δεν εκφράστηκα σωστά.
Νίκο θα ήθελες να με βοηθήσεις με λεπτομέρειες όπως πως θα βρω την κοπέλα που αναφέρεις στο Ικιτος (Μονοικα) για να μείνουμε εκεί.
Ευχαριστώ και πάλι για την καταπληκτική σου αναλυτική περιγραφή.:p
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.344
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Μου έφτιαξες πανέμορφες εικόνες , ευχαριστώ :D
 

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
καταπληκτική περιγραφή!!! αν όμως έβαζες και μερικές φωτο θα ήταν εξαίσια.... Δέντρα που περπατούν;;;;; :roll:
 

nikosfan

Member
Μηνύματα
24
Likes
24
Επόμενο Ταξίδι
Ισλανδία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ινδία για μήνες
-Ζητώ συγγνώμη αγαπητοί φίλοι, λόγοι προσωπικοί με κράτησαν για πάνω από ένα χρόνο μακριά από οποιαδήποτε επαφή με το forum . Τώρα πρέπει να βρω το χρόνο να συμπληρώσω την αφήγηση μου με Βολιβία και εκπληκτικές φωτογραφίες. Πιστέψτε με δεν έχουν καθόλου μπαγιατέψει!

-Αγαπητέ esere 2, βλέπω πολύ αργά, μόλις σήμερα την ερώτηση σου για το ξενοδοχείο. Ελπίζβω να πέρασες υπέροχα. Τώρα ίσως έχει νόημα μόνο για κάποιυς άλλους: "Nativa Apartments Hotel"-Iquitos
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.688
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom