evaT
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ιαπωνία
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Προετοιμασία Ταξιδιού.
- Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη – Σιγκαπούρη κι έχεις ξεχάσει που ακριβώς θέλεις να πας….
- Σιγκαπούρη - Ανόι και η Οδύσσεια μιας βίζας
- Ανόι - Goooood Morning Vietnam!
- Ανόι - It's Μουσείο Day today
- Μηχανάκια του Βιετνάμ!
- Nih Bihn- Hoa Lu, Tam Con & Mua Cave.
- Halong Bay, και τώρα ζωάρα!
- Hue, η (πολύ) ευχάριστη έκπληξη.
- Ba Na Hills σε Hoi-An - Παίζουμε στη Ντίσνευλαντ του Βιετνάμ
- Xoi An - Coconut Village - An Bang beach και καλοκαιρινές διακοπές για πάντα.
- MySon - Marble Mountains - Danang, ένα goodbye και τα παραμύθια με δράκους.
- Xin chào Saigon (Hello Saigon)
- Δέλτα του ποταμού Μεκόγκ - Τα ψιψιψίνια και τα κοκοκόψαρα
- Μεκόνγκ βαρκάδα και επιστροφή στην κόλαση της Χο Τσι Μιν
- Βολτάροντας στη Χο Τσι Μινχ
- Cu Chi Tunnels ή πως πολεμούν οι ανίσχυροι
- Και τώρα Κουάλα Λουμπούρ
- Batu Caves? έχω πάει!
- Επίλογος – Λοιπά συμπεράσματα.
Μεκόνγκ βαρκάδα και επιστροφή στην κόλαση της Χο Τσι Μιν
04.30 η ώρα, μαύρη νύχτα ήταν ακόμη έξω όταν σηκωθήκαμε.
.Οι πλωτές αγορές όμως, είναι πολύ πρωινή υπόθεση και θέλαμε καμιά ώρα να φτάσουμε ως εκεί.
Σκουντούφληδες από τη νύστα περπατήσαμε ως την όχθη του ποταμού για να μπούμε στη βάρκα-σαμπάν (ή σκυλοπνίχτης)
Στη διαδρομή περάσαμε πάλι από την κηδεία/αγρυπνία. Ακόμη εκεί ήταν όλοι αυτοί, ξύπνιοι, έτρωγαν και γελούσαν. 'Ελα Παναγία μου
Ο καλός μας ο ξεναγός μας πληροφόρησε ότι τους νεκρούς τους κρατάνε 3 μέρες στο σπίτι μετά το θάνατο. Και τους βάζουν στο σαλόνι, περνάει όλη η γειτονιά για το γκουντμπάι. Αν είχατε μπει μέσα λέει εχθές εκεί θα τη βλέπατε τη γιαγιά. Φτου, φτου μπα σε καλό μας!
Μπήκαμε στη βάρκα αξημέρωτα και σε λιγάκι βρήκαμε την πρώτη μικρή αγορά.
Εδώ η κυρία πουλούσε καφέ/ τσάι

Βίντεο
Mekogk floating markets
σε λίγο που πήρε να ξημερώνει ήταν μαγεία

Βίντεο
mekongk sunrise

Ξημέρωσε γρήγορα και μεις πηγαίναμε και πηγαίναμε

κάπου εκεί μαζεύτηκε κόσμος και μας είπαν ότι βούλιαξε ένα πλοίο με καρπούζια! Ψάρευαν όλοι καρπούζια από το ποτάμι.
Μάζεψε κι ο δικός μας μερικά

Σε καμιά ώρα φτάσαμε στο πιο πλατύ σημείο του ποταμού, εκεί ήταν μαζεμένα τα καραβάκια με τα κάθε λογής ζαρζαβάτια.
Μας είπαν πως σ αυτό το σημείο οι πωλήσεις είναι κυρίως χοντρικής φύσης σε μεταπωλητές οι οποίοι αντίστοιχα πουλάνε στις μικρές βάρκες που κάνουν διανομές μέσω του ποταμού.

Εδώ βέβαια είχαν μαζευτεί δεκάδες βάρκες σαν τη δική μας, φορτωμένες με τουρίστες.
Πρώτα πήγαμε στη βάρκα-εστιατόριο και φάγαμε πρωινό
Σούπα Pho και φρεσκοστυμένο χυμό πορτοκάλι, πεντανόστιμα και τα δύο.
Με τα ξυλάκια εννοείται ε; pro είχα γίνει ως τότε...

'Επειτα μας ανέβασαν σ ένα από τα πλοία-μανάβικα για να δούμε τη διαρύθμιση του χώρου και τη ζωή στο πλοίο.
Μαγαζί-σπίτι δύο σ ένα

οι ανανάδες για πούλημα και δίπλα η ντουλάπα

κουζίνα

Αυτά στο αμπάρι, δε στεκόσουν όρθιος προφανώς, εγώ διπλωμένη στα δύο σερνόμουνα εκεί μέσα.
το εικονοστάσι, εικονοστάσι όμως!

Βγήκα επάνω και μας κέρασαν μυρωδάτους ανανάδες που τους τσάκισα. Μαζί με τζίτζερ, είπαμε για το τατς!

έρχονται και τα ρεμάλια οι συνταξιδιώτες μου!

σπίτια

Κατόπιν πήγαμε στο εργοστάσιο παραγωγής των νουντλς!
ωραία φάση αυτό είδαμε όλη τη διαδικασία
παρκάραμε

εδώ απλώνεις το φύλλο ζύμης σα κρέπα. Με άφησαν να φτιάξω και γω ένα

τα απλώνουν να στεγνώσουν

κι έπειτα τα κόβουν στο μηχάνημα και γίνονται έτσι σα μαλλιά

Οι χρωστικές έρχονται βιολογικά από φρούτα και λαχανικά πχ το κίτρινο από μάνγκο. το ροζ από πατζάρι το κόκκινο από το ντράγκον φρουτ.
Πάρα πολύ μου άρεσε το συγκεκριμένο και αγόρασα μία συσκευασία, ήδη έφτιαξα κοτόσουπα με αυγολέμονο και νουντλς, μμμμμ φανταστική, ψαρόσουπα με νουντλς αντί για ρύζι, μιαμ μιαμ, μέχρι παραλλαγή γιουβαρλάκια με νουντλς δοκίμασα και τα καταβροχθίσαμε, άλλωστε τα λεπτά νουντλς από ρύζι παρασκευάζονται και δένουν γάντι με όλες τις δίαιτες.
Πάνω από ώρα δρόμος (ποταμός για την ακρίβεια) ήταν για να επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο, όμως μας έκανε κ άλλη στάση, αυτή τη φορά σ έναν οικολογικό φρουτόκηπο, κάτι τέτοιο.
Η αλήθεια είναι πως είχαμε κουραστεί τόσες ώρες στη βάρκα, νυστάζαμε κιόλας, δε θέλαμε άλλη χλωρίδα κι έτσι τον είδαμε βιαστικά και αδιάφορα.
Εμείς ελπίζαμε να δούμε κάτι πιο εξωτικό, κανέναν κροκόδειλο, τίποτα φίδια (από μακριά-πολύ μακριά όμως), ήρθαν οι άνθρωποι κ έφυγαν όλα, τζίφος. Αλλού πρέπει να πάμε για τέτοια.
'Ολα στολισμένα κ έτοιμα για την Κινέζικη Πρωτοχρονιά

'Ομορφα ήταν, απλά κουτουλούσαμε. Και δε θέλαμε να φάμε άλλα φρούτα.
Επιπλέον στην είσοδο είχαν μαζευτεί όλοι οι Ασιάτες-Κακοφωνίξ και έπαιρναν σειρά για το αγαπημένο τους καραόκε, ενώ γκάριζαν προσπαθώντας να αποδώσουν τα σουξέ της περιοχής.
Στο ξενοδοχείο καθίσαμε πάλι για πρωινό γιατί το είχαμε πληρωμένο. Σκάσαμε να τρώμε πια, το βράδι ξανά.
Πακετάραμε (ξανά) κ επιστρέψαμε στη Σαιγκόν κατά τον ίδιο τρόπο.
Μπαίνοντας στην πόλη μας συνάντησε και πάλι η φριχτή κίνηση μαζί με τον αδιάκοπο θόρυβο, από την ησυχία του παράδεισου, πέσαμε ξανά στα σκληρά.
Μπροστά σ αυτό το χάος, τα δικά μας μποτιλιαρίσματα μου φαίνονται πλέον παιδικά....
'Ενιωθα τόσο ζαλισμένη που σκέφτηκα, να δεις θα γυρίσεις στη Θεσσαλονίκη, θα περάσεις από τα έργα του Flyover και θα τους λες τι γκρινιάζετε ρε γατάκια που νομίζετε ότι ΑΥΤΟ είναι ταλαίπα;

Για το τελευταίο μας διήμερο τους είχα τάξει άνεση κι εμφάνιση. Ούτε εγώ η ίδια όμως περίμενα τέτοια υπερπαραγωγή.
Το διαμέρισμά μας ήταν σ ένα υπερμοντέρνο συγκρότημα με πολλά facilities, ξαφνικά βρεθήκαμε σ μια σπιταρώνα στον 33ο όροφο, με σαλοκουζίνα, 3 δωμάτια, 2 μπάνια, wide screen tv και πάνω από όλα αυτή τη θέα....

που όταν βράδιασε έγινε έτσι

και το έβλεπα ξαπλωμένη από το κρεβάτι μου αφού ο τοίχος μου ήταν τζαμαρία.
Από το σαλόνι πάλι έβλεπες αυτό

Λέω άντε γλυτώσαμε και το 12ευρο για τα observatory decks, δεν υπήρχε λόγος πια!
Ορίστε και το λινκ που ζητήθηκε από τον @tatooine και άλλους
Το επόμενο ζητούμενο της ημέρας ήταν απλά παρατεταμένο λιώσιμο στην πισίνα του κτιρίου.
Πως είπατε;

Μας λυπάστε το ξέρω, αλλά τι να κάνουμε, η φτώχεια θέλει καλοπέραση. Και μας άξιζε.
Η υπόλοιπη μέρα κύλησε εντελώς χαλαρά πια, πήραμε φαγητό από τα μάρκετ που είχε στο ισόγειο και αράξαμε στο σπίτι χαζεύοντας μπαλίτσα στο ασιατικό κύπελλο και αρκετά αργότερα βγήκαμε για ένα περπάτημα μέχρι το κέντρο, ευτυχώς παρότι πρόκειται για μια αχανή πόλη, τα βασικά αξιοθέατα είναι συμπυκνωμένα γεωγραφικά, τα οποία είχαμε σκοπό να εξερευνήσουμε την επόμενη μέρα.

Αυτός είναι ο Bitexco Tower, επιχειρηματικό κέντρο που ως το 2011 ήταν ο ψηλότερος ουρανοξύστης στο Βιετνάμ. Εκεί που φαίνεται το "υπόστεγο" είναι ο 49ος όροφος που φιλοξενεί το skydeck.
Αυτό θα πληρώναμε για να δούμε τη θέα αλλά αφού μέναμε στον όροφο 33 τι; για 15 ορόφους να τραβολογιόμαστε αλλού;

Το αγαπημένο δείπνο των βιετναμέζων. Να τρώνε pot (αυτό που ψήνεις τα κέατα ή ψαρικά μόνος σου) στα χαμηλά πλαστικά σκαμνάκια.

Σας αφήνω με τα λατρεμένα μας μηχανάκια.
Να ένας δρόμος που ΔΕΝ περάσαμε εύκολα εκείνο το βράδι...
Motorbikes in Ho Chi Minh
Last edited: