Για ταξίδι 10 ημερων τον Μαϊο-Ιουνιο 2011 αξίζει η κρουαζιέρα Bergen-Kirkenes ( που είναι αρκετά ακριβή) ή να πάμε μόνο στο Oslo-Bergen-Alesud-Geiranger κ.τ.λ. Μήπως μπορεί κάποιος να μου προτείνει κάτι καΛλίτερο? Ευχαριστώ.
για κρουαζιέρα σαφώς στο νότο είναι πολύ καλύτερα από το άνυδρο, γυμνό τοπίο του βορρά. ακριβή τι εννοείς? κρουαζιέρα στη Νορβηγία low cost δεν υπάρχει, ξέχασέ το. από τις πιο οικονομικές Hurtigruten. στο Geiranger πάνε όλοι οπότε είναι εύκολο με μια μεγάλη εταιρεία να κλείσεις κάτι οικονομικό. κορυφαίοι και πιο ψαγμένοι, ως συνήθως οι γερμανοί..Για ταξίδι 10 ημερων τον Μαϊο-Ιουνιο 2011 αξίζει η κρουαζιέρα Bergen-Kirkenes ( που είναι αρκετά ακριβή) ή να πάμε μόνο στο Oslo-Bergen-Alesud-Geiranger κ.τ.λ. Μήπως μπορεί κάποιος να μου προτείνει κάτι καΛλίτερο? Ευχαριστώ.
πες τις διαδρομές που προτείνεις.Δεν ξέρω, είναι μοναδικές οι διαδρομές με αμάξι στη Νορβηγία. Νομίζω ότι χάνει πολλά κάποιος που πάει 1η φορά και δεν τις κάνει. Οπότε θα πρότεινα κρουαζιέρα για κάποια επόμενη εκδρομή στην συγκεκριμένη χώρα.
Όλες οι διαδρομές κοντά στο Trollstingen (από Bergen και Trondheim) είναι τέλειες. Η διαδρομή προς Geiranger, ειδικά η στιγμή που ξεπροβάλλει το φιόρδ! Ο Νότος είναι τέλειος, ακόμα και η συνηθισμένη διαδρομή Bergen-Oslo μου αρέσει. Κι ο άγριος Βορράς, κι εκείνος μου αρέσει, όλο το μεταξύ Tromso και Nordkapp. Τώρα να δώσω λεπτομερείς οδηγίες δεν μπορώ, επειδή έχω αρκετό πρόβλημα προσανατολισμού.πες τις διαδρομές που προτείνεις.
πάντως το κυριότερο αξιοθέατο στη χώρα είναι η ακτογραμμή της και δη τα φιορδ. και ο καλύτερος τρόπος για να τα δεις είναι η κρουαζιέρα. αλλιώς με ΙΧ χρειάζεται πολύς χρόνος, αρκετή γνώση πού να πας και αρκετό hiking φυσικά.
το Geiranger και το Lysefjord νομίζω είναι τα εντυπωσιακότερα. είχα πάρει Hurtigruten εδώ κ πολλά πολλά χρόνια, ότι καλύτερο για τα φιορδ, και επέστρεψα με ΙΧ την επόμενη φορά. . τραίνο δεν έχω πάρει.Saimon
Μελετώ να πάω στο Norway Fjord cruise: Geirangerfjord Highlights με πρόσθετο OSLO-BERGEN 2 ημέρες με το Scanam World Tours Norway Fjord Tours Sognefjord Oslo Bergen Flam Balestrand . Μήπως μπορείς να με πληροφορήσεις τίποτε γιαυτά? Εχεις επιβιβασθεί στο Flåm Railroad . Επειδή βλέπω ότι έχεις επισκεφτεί πολλά μέρη ίσως ζητήσω και άλλες συμβουλές για άλλα μέρη . Ευχαριστώ
κατα τη γνωμη μου αξιζει πολυ το sognefjord και αν βρεθεις κατα κει μη χασεις με τιποτα τη διαδρομη myrdal-flam (ή αντιστροφα) με το flamsbana. Ειναι απιστευτη! Η διαδρομη που εκανα ηταν Bergen - Myrdal (με κανονικο τρενο), με το Myrdal - Flam (με το flamsbana) Flam - Gudvangen (με φερρυ μεσα στα νερα του sognefjord k naeroyfjord - δεν εχω λογια) Gudvangen - Voss (με πουλμαν), Voss - Bergen (με τρενο). Aν σε ενδιαφερει το θεμα μπορω να σου πω περισσοτερα.Saimon
Μελετώ να πάω στο Norway Fjord cruise: Geirangerfjord Highlights με πρόσθετο OSLO-BERGEN 2 ημέρες με το Scanam World Tours Norway Fjord Tours Sognefjord Oslo Bergen Flam Balestrand . Μήπως μπορείς να με πληροφορήσεις τίποτε γιαυτά? Εχεις επιβιβασθεί στο Flåm Railroad . Επειδή βλέπω ότι έχεις επισκεφτεί πολλά μέρη ίσως ζητήσω και άλλες συμβουλές για άλλα μέρη . Ευχαριστώ
Με ενδιαφέρει το θέμα και θέλω να ρωτήσω εάν θα πρέπει να κλείσω τα πακέτα που προσφέρουν τα διάφορα Νορβηγικά sites π.χ. http://www.fjordtravel ή να κοιτάξω να κλείσω μόνος μου τα τρένα τα ferry και τα ξενοδοχεία? Εάν θα είναι καλλίτερα να κλείσω μόνος μου τότε θα έχω να ρωτήσω για πολλές πληροφορίες . Ευχαριστώκατα τη γνωμη μου αξιζει πολυ το sognefjord και αν βρεθεις κατα κει μη χασεις με τιποτα τη διαδρομη myrdal-flam (ή αντιστροφα) με το flamsbana. Ειναι απιστευτη! Η διαδρομη που εκανα ηταν Bergen - Myrdal (με κανονικο τρενο), με το Myrdal - Flam (με το flamsbana) Flam - Gudvangen (με φερρυ μεσα στα νερα του sognefjord k naeroyfjord - δεν εχω λογια) Gudvangen - Voss (με πουλμαν), Voss - Bergen (με τρενο). Aν σε ενδιαφερει το θεμα μπορω να σου πω περισσοτερα.
Το ίδιο τουρ εκανα και γω περυσι τον απρίλιο. Γενικα, θα συμφωνησω ότι τα φιορδ είναι πιο ωραία από ψηλά...κατα τη γνωμη μου αξιζει πολυ το sognefjord και αν βρεθεις κατα κει μη χασεις με τιποτα τη διαδρομη myrdal-flam (ή αντιστροφα) με το flamsbana. Ειναι απιστευτη! Η διαδρομη που εκανα ηταν Bergen - Myrdal (με κανονικο τρενο), με το Myrdal - Flam (με το flamsbana) Flam - Gudvangen (με φερρυ μεσα στα νερα του sognefjord k naeroyfjord - δεν εχω λογια) Gudvangen - Voss (με πουλμαν), Voss - Bergen (με τρενο). Aν σε ενδιαφερει το θεμα μπορω να σου πω περισσοτερα.
Για να μην τα ξαναγραφω απ την αρχη επιτρεψε μου να σου παραθεσω αποσπασματα απο διαφορα πμ που ειχα στειλει σε φιλο συμφορουμιτη διοτι ταιριαζουν απολυτα:Με ενδιαφέρει το θέμα και θέλω να ρωτήσω εάν θα πρέπει να κλείσω τα πακέτα που προσφέρουν τα διάφορα Νορβηγικά sites π.χ. http://www.fjordtravel ή να κοιτάξω να κλείσω μόνος μου τα τρένα τα ferry και τα ξενοδοχεία? Εάν θα είναι καλλίτερα να κλείσω μόνος μου τότε θα έχω να ρωτήσω για πολλές πληροφορίες . Ευχαριστώ