Ουγγαρία Βουδαπέστη 2016 (πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός)

sinefoula

Member
Μηνύματα
451
Likes
1.684
Επόμενο Ταξίδι
;;;;;;;;;;;;;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Αίγυπτος,Μαρόκο!
Μήπως μπορεί η sinefoula να μας πει το διαμέρισμα που βρήκε,Και σε τι τιμη;Επίσης ακούω ότι το New York καφε ειναι ακριβο.Μπορει κάποιος να μου πει τι τιμες παιζουν εκει; και τι στα άλλα καφε; Η και στα εστιατορια;Επίσης τα γκισέ στο αεροδρόμιο τι ώρα κλεινουν;Ευχαριστώ εκ τον προτερων.
Καλημερα το διαμερισμα ειναι στην vaci utca ειναι οτι καλυτερο εχω δει ως τωρα το εκλεισα μεσω booking για 4 μερες στην τιμη των 166.05 ευρω.κι επειδη τη λατρεψα την πολη παλι εδω θελω να μεινω οταν ξαναρθω.οι τιμες ειναι οπως οταν ειχε η ελλαδα δραχμες ιδια αναλογια.φτηνα πολυ...το μονο που εγω προσωπικα πληρωσα πολυ....κι αυτο να σου πω δεν το μετανιωσα....ηταν η budapest card των 96 ωρων κοστισε 52 euro....ειναι υπεροχα εδω.
 

D.Alexandro

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Καλησπέρα σας! Θα βρίσκομαι Βουδαπέστη 28/12 με 2/1 και θα ήθελα παρακαλώ να μου προτείνεται αν γνωρίζετε κάποιο μέρος (εστιατόριο, εκδήλωση) για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
 

vagar78

Member
Μηνύματα
1.388
Likes
2.068
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Καλησπέρα σας! Θα βρίσκομαι Βουδαπέστη 28/12 με 2/1 και θα ήθελα παρακαλώ να μου προτείνεται αν γνωρίζετε κάποιο μέρος (εστιατόριο, εκδήλωση) για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
Νομίζω έχεις αργήσει πολύ να κλείσεις για Πρωτοχρονιά, δες τα εστιατόρια που γράφω μέσα και στείλε τους μαιλ να τους ρωτάς αν έχουν τραπέζι και πόσο στοιχίζει το πρωτοχρονιάτικο μενού για να μπορέσεις να αποφασίσεις..
 

mpempa91

Member
Μηνύματα
112
Likes
284
Μόλις απογειώθηκε το αεροπλάνο απο Βουδαπέστη για Αθήνα κι είπα να ετοιμάσω την ιστορία μου για να την ποστάρω μόλις φτάσουμε!
Θα ξεκινήσω με ένα ακόμη μεγάλο ευχαριστώ στον Vagar και στα υπόλοιπα παιδιά για τις συμβουλες τους!!!
Την Παρασκευή φτάσαμε στη Βουδαπέστη στις 10+ το πρωί. Πήραμε τις βαλίτσες μας, αγοράσαμε τις εβδομαδιαίες κάρτες μας (τις οποίες είχαμε μονίμως στο χέρι γιατί είχε παντού ελεγκτές) και μετά με το λεωφορείο 200Ε και τη γραμμη 3 του μετρό φτάσαμε στην στάση μας Kalvin ter (πολύ καλό σημείο μιας και ήταν όλα πολύ κοντά). Το ξενοδοχείο μας ήταν μολις 1 λεπτό με τα πόδια απο την στάση του μετρό. Μείναμε στο Bastion Budapest hotel ένα μικρό αλλα όμορφο ξενοδοχείο, καθαρό κ με ευγενικούς ανθρώπους! (φτάσα 2 ώρες νωρίτερα απο το check in κ παρ'όλα αυτά μας έδωσαν το δωματιο).Το πρόγραμμα δεν πήγε με τη σειρά που το είχα ετοιμάσει μιας και τόσο ο σύζυγος μου όσο και οι φίλοι μας ήταν κουρασμένοι. Ετσι κάναμε μια μικρή βόλτα στην κλειστή αγορά, όπου κάναμε και λίγο συνάλλαγμα (1€=317huf +300huf προμύθεια), φάγαμε κάτι στο πόδι κ επιστρέψαμε στο ξεχοδοχείο για 2 ωρίτσες. Το απόγευμα κάναμε μια αναγνωριστική βόλτα κοντά στο ξενοδοχείο μας και μέχρι το ποτάμι, περπατήσαμε τη Vaci Utca και καταλήξαμε στη Χριστουγεννιάτικη αγορά της Vorosmarty ter όπου δοκιμάσαμε το ζεστό κρασί (οτι πρέπει για το κρύο που είχε). Περπατήσαμε και τη fashion street οπου όλα τα κτήρια ηταν καλυμένα με φωτάκια (πολύ εντυπωσιακό) και για βράδυ κάτσαμε σε ένα ουγγρικό εστιατοριο (Apostolok) με ζωντανή μουσική και δοκιμάσαμε σούπα goulash (πολύ νόστιμη) και κοτόπουλο πάπρικα (κάτω του μετρίου, αν κ πιστεύω οτι έφτεγε η εκτέλεση κ όχι η συνταγή). (Συνεχίζεται...)
 

mpempa91

Member
Μηνύματα
112
Likes
284
Το Σάββατο ξημέρωσε με χιόνι! Χιόνιζε απο τα ξημερώματα μέχρι αργά τα νύχτα ασταμάτητα. Πολύ κρύο αλλά φανταστική εμπειρία να περιφέρεσαι στο χιόνι. Ξεκινήσαμε με τον Άγιο Στέφανο επισκεφτήκαμε το ναό (δωρεάν) και ανεβήκαμε στην κορυφή (με μια μικρή χρέωση 2€ και πάρα πολλά σκαλιά). Η θέα της χιονισμένης πολης ήταν μαγική ενώ δεν σταματούσαν να πέφτουν νιφάδες! Κάναμε μια βόλτα στην Χριστουγεννιάτικη αγορά στην πλατεία του Αγ. Στεφάνου, πήραμε απο μια ζεστή σοκολάτα (κάναμε και συνάλλαγμα στο Ibla change με την καλύτερη ισοτιμία 1€=321huf κ προμυθεια 0,7%)και συνεχίσαμε για το Κοινοβούλιο!Πανέμορφο και επιβλητικό κτήριο, ήταν όμως κλειστό για το κοινό μιας και όπως μαθαμε ήταν ημέρα αφιερωμένη στα παιδιά και είχαν προγραμματίσει διάφορες δραστηριότητες γι αυτά. Βγάλαμε μερικές φώτο και συνεχίσαμε για τα Παπούτσια στον Δούναβη, τα οποία ειχαν θαφτεί στο χιόνι αλλά κ πάλι κάτι φαινόταν!! Επιστρέψαμε στη Vorormarty ter για μια μακαρονάδα στο Vapiano (μιας κ το βράδυ μας περίμενε το Fatal!). Μετά το φαγητό πήραμε το μετρό για την πλατεία Ηρώων και απο εκει περπατήσαμε την λεωφ. Adrassy ως την όπερα (την οποία δεν καταφέραμε να δούμε ούτε εξωτερικά μιας και γίνονταν εργασίες κ ήταν καλυμμένη). Δοκιμάσαμε να πάμε για γλυκό στο καφε New York αλλά ατυχήσαμε μιας κ η ουρά ήταν τεράστια. Γυρίσαμε ξανά στην πλατεία Vorosmarty φάγαμε μια αχνιστή καμινάδα με ζάχαρη κ κανέλα και επιστρέψαμε στο δωμάτιο να ετοιμαστουμε για το βράδυ. Το Fatal μας υποδέχθηκε με 30 βαθμούς (λιώσαμε!!!) και 20 λεπτά νωρίτερα (ευτυχώς δεν μας έδιωξαν!). Δοκιμάσαμε το γιγάντιο σνίτσελ, μια ποικιλιά με γλασαρισμένα παϊδάκια κ καυτερες φτερούγες και κοτόπουλο φαχίτας (δυστυχώς δεν είχε ψωμάκια κ δεν δοκίμασα τη σούπα!). Ήταν όλα πεντανόστιμα!
 

mpempa91

Member
Μηνύματα
112
Likes
284
Ξεκινήσαμε με το κάστρο, μετά Προμαχώνα των ψαράδων κ εκκλησία Ματτίας, ένα διάλλειμα στο Ruszwurm για ζεστό τσάι και Dobos torta (τέλεια!) και μετά αποφασίσαμε να πάμε και Citadella για να έχουμε τη Δευτέρα χαλαρή! Η αλήθεια είναι πως κουραστήκαμε λίγο, είχε κ παντού πάγο κ χιόνι οπότε μας δυσκόλευε στην ανάβαση κ κατάβαση αλλά τόσο τα μνημεία όσο και η θέα μας αποζημίωσαν. Το μεσημέρι φάγαμε σε ένα Ιταλικό εστιατόριο στη Vaci (ωραίο φαγητό!) μιας το ζητούσε η παρέα (είπα να μην χαλάσω χατίρι μιας κ τους έτρεχα όλη μέρα στα βουνά κ τα λαγκάδια!).Το βράδυ το περάσαμε στην Χριστ. αγορά στον Άγιο Στέφανο όπου δοκιμάσαμε Λάγκος με sour cream, τυρί κ μπέικον,πολύ ωραίο! (σιγουρα θα το βρίσκαμε κ φθηνότερο αλλά θέλαμε να μείνουμε εκεί που είχε γιορτινή ατμόσφαιρα).
 

mpempa91

Member
Μηνύματα
112
Likes
284
Τη Δευτέρα κάναμε μια βόλτα στο νησί της Μαργαρίτας και μετά ξεκινήσαμε τα ψώνια κ τα δώρα. Κλειστή αγορά, vaci utca και στις Χριστουγεννιάτικες αγορές. Φάγαμε κάτι στο πόδι, επιστρέψαμε για λίγο στο δωμάτιο να ξεκουραστούμε κ να αφήσουμε τα ψώνια και βγήκαμε για την τελευταία βόλτα στην Βουδαπέστη.
Πήραμε το καραβάκι D11 (δωρεάν με το εισητήριο των μέσων μεταφοράς), κάναμε κρουαζιέρα στον Δούναβη και κατεβήκαμε απο την πλευρά της Πέστης στο ύψος του νησιού της Μαργαρίτας. Εκεί κοντά βρήκαμε ένα mall το Westend όπου πήγαμε για έναν καφε μεχρι να περάσει η ωρα για την βραδυνή μας κράτηση. Στις 8.30μ.μ. βρισκόμασταν στο Hungarikum bistro! Όμορφος κ ζεστός χώρος, ευγενικό προσωπικό, ένας κύριος να παίζει μουσική με ξυλόφωνο(έπεξε τα παιδια του πειραια κ τον ζορμπα για να τιμήσει εμάς κ κάποιους ακόμη Έλληνες που ήταν στο μαγαζί) και το φαγητό πεντανόστιμο. Δοκιμάσαμε κρέπα με κοτόπουλο κ σαλτσα πάπρικας, τους παραδοσιακούς λαχανοντολμάδες με sour cream και μπουκιές χοιρινού με πατάτες μαριναρισμένα με σκόρδο. Όλα τα πιάτα ένα κι ενα. Στην αρχή μας κέρασαν ενα ψωμακι με γεύση σκόρδο κ sour cream κ στο τέλος ενα σφηνάκι με ένα παραδοσιακό λικερ. Πολύ καλή επιλογή, το συστήνω ανεπιφύλακτα κι εγω! (όπως και το Fatal).
Αυτή ήταν λοιπόν η ιστορία μου! Όπως θα καταλάβατε, δεν πήγαμε στα λουτρά (λόγω "τεχνικών" προβλημάτων! Ίσως όμως να είναι ένας λόγος για να επιστρέψουμε ξανά στη Βουδαπέστη!!!
 

Natalia00

Member
Μηνύματα
27
Likes
4
Τι όμορφη η ιστορία σου @mpempa91 !! Τα διαβάζουμε και ανυπομονούμε να έρθει η μέρα που θα πάμε κι εμείς!
Θέλω να σε ρωτήσω.. εβδομαδιαία κάρτα πήρατε αυτή που έχει και κάποιες προσφορες και εκπτώσεις στα αξιοθέατα ή την απλή??
 

vagar78

Member
Μηνύματα
1.388
Likes
2.068
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
@mpempa91 χαίρομαι πολύ που περάσατε καλά και έπιασαν τόπο όλες οι συζητησεις που κάναμε στο φόρουμ. Ελπίζω να καταφέρεις να την επισκεφτείς ξανά και εννοείται να κάνεις και λουτρά που για μένα είναι εμπειρία ζωής.
@Natalia00 μου την απλή κάρτα πρέπει να πήρε, να σου πω την αλήθεια δεν αξίζει τόσο η Budapest card εκτός αν πας με σκοπό να πας σε σχεδόν σε όλα τα αξιοθέατα..Προσωπική μου άποψη πάντα, μπορεί κάποιος άλλος να κρίνει ότι αξίζει.
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.314
Μηνύματα
887.639
Μέλη
38.980
Νεότερο μέλος
juanito

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom