Για ποιον/ποιους λόγους δεν είναι δημοφιλή κάποια νησιά;

tsampi90

Member
Μηνύματα
331
Likes
1.750
Εδώ αγαπητέ μου συμφορουμιτη @Nikos86 επιτρέψε μου να διαφωνήσω μαζί σου.
Πλέον είμαστε στην εποχή όπου τα social media παίζουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα όλων των ηλικιών. Είμαστε ,όσο και να μην το πιστεύουμε, στην εποχή της φωτογραφίας και το Instagram το facebook, το TripAdvisor κλπ παίζουν ρόλο στην επιλογή των διακοπών μας. Αν όπως είπες είμαστε σε ένα φόρουμ που διαβάζουμε ιστορίες 5-6-10 ανθρώπων και μας κάνουν να θέλουμε να επισκεφθούμε ένα μέρος ,σκέψου πόση δύναμη έχει μια φωτογραφία σε ένα μέσο που βλέπουν χιλιάδες άνθρωποι. Ένας "μαϊντανός" όπως λες μπορεί να μην φέρει μαζικό τουρισμό , άλλωστε δεν πιστεύω ότι η Σάμος χρειάζεται να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά μπορεί να ωθήσει κάποιους να την εντάξουν στο πρόγραμμα τους. Μετά την πρώτη εικόνα φυσικά και θα ψάξουν περισσότερες πληροφορίες για το νησί και τις υποδομές του και τότε ,θα αποφασίσουν αν θα το επισκεφθούν. Οπότε για μένα ως πρώτη εντύπωση ,πλέον ναι παίζει ρόλο και το ισταγκραμ ,για αυτό και είναι θεμιτή η επίσκεψη κάποιου που θα διαφημίσει θετικά το νησί μου.
Αυτό δεν σημαίνει βέβαια,ότι πρέπει να προσφέρουμε δωρεάν διακοπές σε όποιον μας ζητάει. Αυτό είναι ένα άλλο άκρο ,το οποίο ο καθένας μας έχει την δυνατότητα να κρίνει .
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.322
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Πλέον είμαστε στην εποχή όπου τα social media παίζουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα όλων των ηλικιών. Είμαστε ,όσο και να μην το πιστεύουμε
Σ' αυτό συμφωνώ κι εγώ.
Σίγουρα δεν αποτελεί οργανωμένη προωθητική ενέργεια, αλλά αυξάνει τη φήμη ενός τόπου. Είμαστε στην εποχή της εικόνας με κάθε έννοια. Ας μη ξεχνάμε πόσο ρόλο έπαιζαν αντίστοιχες εκπομές, ή ακόμα και κινηματογραφικές ταινίες. Αυτό το ρόλο πλέον δείχνουν να παίρνουν τα κοινωνικά δίκτυα. Δεν είναι το μέσο (όχι στο 100% τουλάχιστον) είναι όμως ακόμα ένας τρόπος.

Βέβαια έχει δίκιο και ο @Nikos86 που αναφέρει ότι όλο αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο και πολύ ευκολότερη πρόσβαση στο κοινό όταν πρόκειται για κοντινά και μικρά νησιά, που έως τότε δεν ήταν και πολύ στα υπόψιν. Κακά τα ψέματα, είναι και θέμα ευκολίας.
 

alma

Member
Μηνύματα
3.729
Likes
15.106
Προσωπικά συμφωνώ πιο πολύ με την πρόταση του Νίκου για την βελτίωση των υπηρεσιών.
Για μένα οι μαιντανοί των σόσιαλ δεν κάνουν για ένα νησί σαν την Σάμο την τεράστια διαφορά. Σίγουρα παίζουν ρόλο σε κάποιο κοινό αλλά τα Κουφονήσια είναι τελείως διαφορετική περίπτωση. Και πολύ μικρά και έλλειψη αξιοθεατων με ατου κυρίως τις εντυπωσιακότατες παραλίες.
Που κι αυτές όχι μόνο δεν αρκούν για τον επισκέπτη που θέλει να γυρίσει και να δει και όχι μόνο να αράξει αλλά καταντούν και πηγμένες από κόσμο Ιούλιο- Αύγουστο. Πας πρωί παράδεισος, σε λίγες ώρες δεν χωράς ούτε να καθίσεις. Αυτό σε πολλούς λειτουργεί αποτρεπτικά ωστε να μην ξαναπάνε. Πάνε βέβαια άλλοι που επηρεάστηκαν από "ινφλουένσερ". Κάθονται 2-3 μέρες, δεν έχουν και τι να κάνουν μετά.

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να ψαχτείτε και με παρουσιαστές,σελέμπριτυ και σοσιαλ αν θεωρειτε πως θα βοηθήσει στο είδους τουρισμού που θέλετε.

Θα μπορούσατε π.χ.να επιδιώξετε αφιέρωμα σε κάποιο ταξιδιωτικό περιοδικό,εκπομπή κλπ.

Όμως Σάμο θα πας για καιρό, θα δεις αρχαία, θα επισκεφτείς ορεινά καταπράσινα χωριά,θα δεις πολλούς οικισμούς, θες πάνω από 5 μέρες. Αν φτιάξετε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου θα μπορείτε να έχετε κόσμο και άνοιξη και φθινόπωρο. Δεν είστε Κουφονήσια να βασίζεστε μόνο σε παραλίες.

Επίσης συχνά οι τουρίστες που πάνε σε "καλά" ξενοδοχεία συχνά δίνουν βάση στο γαστρονομικό κομμάτι που λέγαμε. Και αν η ενασχόληση με την πρωτογενή παραγωγή αυξηθεί, θα έχετε πολλαπλά οφέλη, ειδικά αν πρόκειται για τρόφιμα ποιότητας. Και δεν θα εξαρτάστε μόνο από έναν (συχνά ασταθή) τομέα, όπως ο τουρισμός, αλλά και ταυτόχρονα θα τον βοηθήσετε να ανέβη.

Στη Χίο εκτός από τυριά,μπύρες,κρασιά,λικέρ, μαστίχα, ζυμαρικά,αυγά κλπ. μέχρι τη ράτσα χιώτικου προβάτου αναβιώνουν.
Φάρμα Παφυλίδα: Το Χιώτικο Πρόβατο επιστρέφει στον πυρήνα προέλευσής του

Τα μεγάλα και μακρινά από Πειραιά νησιά, δεν είναι για αρπαχτές 2-3 ημερών. Καλύτερα πιο ψαγμένους τουρίστες με εισοδήματα που να μην είναι χαμηλά και να έρχονται για μια ολοκληρωμένη πολυήμερη εμπειρία στο νησί.
Ακόμα και μορφές τουρισμού όπως ο αγροτουρισμός θα μπορούσε να αναπτυχθεί περαιτέρω.
 
Last edited:

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.676
Likes
50.531
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Δεν έχω πάει στη Σάμο, ούτε ήξερα ότι έχει τόσο αξιόλογα αρχαία. Τώρα αν θέλει να μου καλύψει ο κυρ-τζέιμς τα έξοδα να το διαφημίσω το νησί ως άλλος ινσταγκραμερ να το σκεφτώ ρε παιδί μου.
 

Nikos86

Member
Μηνύματα
548
Likes
4.013
Ταξίδι-Όνειρο
Στον χρονο!
Δεν έχω πάει στη Σάμο, ούτε ήξερα ότι έχει τόσο αξιόλογα αρχαία. Τώρα αν θέλει να μου καλύψει ο κυρ-τζέιμς τα έξοδα να το διαφημίσω το νησί ως άλλος ινσταγκραμερ να το σκεφτώ ρε παιδί μου.
Καλα αρχαια τωρα και συ καμια πεταμενη κολωνα θα εχει και θα τα λεει ο Τζειμς αρχαια μπας και τσιμπησει κανενα κοροιδο απ' εδω! Ετσι ειναι το μαρκετινγκ πουλας φυκια για μεταξωτες κορδελες, τα θεμελια του σπιτιου του ειναι ικανος να σου δειξει για αρχαια! :)
 

thanos75

Member
Μηνύματα
1.370
Likes
3.428
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Η Νοτια Ροδος οταν ημουν παιδακι ηταν παρθενο μερος, δεν ειχε τιποτα. Πηγε ενας ξενοδοχος (δεν ξερω αν πρεπει να πω το ονομα) εκανε ενα μεγαλο ριζορτ παρ' οτι τον συμβουλευαν τουριστικοι παραγοντες να μην κανει σε μη τουριστικη ζωνη του νησιου κατι τοσο μεγαλο, εκανε και δευτερος, κανανε και αλλοι και τωρα η Νοτια Ροδος βαζει απειρο κοσμο καθε καλοκαιρι!
Πωπω, αγγιξες μια ευαίσθητη χορδή μου τώρα Νικο. Η νότια Ρόδος είναι το κομμάτι του νησιού που δεν έχω επισκεφθεί ποτε και με "ψήνει" αρκετά. Αυτο το atrium prestige στη Λαχανια κάθε φορά που βλέπω φώτο του αναστεναζω! Πού θα πάει, θα το επισκεφθώ κάποια στιγμή 🙂(ιδού περιπτωση καταλύματος που με μπορεί να σε οδηγήσει σε απόφαση διακοπών που έλεγα πιο πριν). Btw, από τη Λινδο πόσο απέχει η Λαχανια;
 

Nikos86

Member
Μηνύματα
548
Likes
4.013
Ταξίδι-Όνειρο
Στον χρονο!
Πωπω, αγγιξες μια ευαίσθητη χορδή μου τώρα Νικο. Η νότια Ρόδος είναι το κομμάτι του νησιού που δεν έχω επισκεφθεί ποτε και με "ψήνει" αρκετά. Αυτο το atrium prestige στη Λαχανια κάθε φορά που βλέπω φώτο του αναστεναζω! Πού θα πάει, θα το επισκεφθώ κάποια στιγμή 🙂(ιδού περιπτωση καταλύματος που με μπορεί να σε οδηγήσει σε απόφαση διακοπών που έλεγα πιο πριν). Btw, από τη Λινδο πόσο απέχει η Λαχανια;
Κοιτα δεν οδηγαω για να ειμαι και απολυτως ακριβης αλλα καμμια 30ρια χιλιομετρα πρεπει να ειναι πανω κατω...
 

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.328
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Να πω για αρχή ότι αν μαζευόμαστε εμείς μόνο με τις ιδέες που έχουμε, σίγουρα θα ανεβάζαμε την εισροή τουριστών σε οποιοδήποτε νησί (ωπ! τι έχουμε εδώ? Μήπως να κάνουμε team από influencers by travelstories και να πηγαίνουμε από νησί σε νησί για να ανεβάζουμε τον τουρισμό?? δε ξέρω παιδιά, ιδέες πετάω)!

Εντελώς σοβαρά τώρα, πολύ ενδιαφέρουσες όλες οι προτάσεις και οι παρατηρήσεις.
Δε γίνεται να μη συμφωνήσω με την @Elena2508 . Το πιστεύω ότι πολλοί Έλληνες δεν ξέρουν για τα αρχαία μας, και πες αυτά πάει και έρχεται, αλλά ούτε και για τα κρασιά μας! Βραβευμένα κρασιά, βασικό συστατικό του Μεταξά, και πολύς κόσμος αγνοεί την ύπαρξή τους. Σαφώς και κάτι έχει πάει πολύ λάθος.
Και δυστυχώς υπάρχει λανθασμένη αντίληψη πολλών εδώ και για το ηλικιακό γκρουπ. Πολύς κόσμος μου λέει "Ε στη Σάμο μόνο μεγάλοι έρχονται" και το αναφέρει απαραίτητα σαν κακό. Προτιμούν νεαρούς, χαμό και διασκέδαση. Οκ, δε λέω καλά και αυτά, αλλά μπορεί να τα υποστηρίξει το νησί? Και είναι σίγουροι όλοι αυτοί ότι αυτός ο κόσμος θα φέρει τους τζίρους τους μεγάλους? Εγώ πολύ αμφιβάλλω.
Πάω τώρα να ψάξω τα αξιοθέατα της Σάμου
Ωραία. Ένα άτομο το κατάφερα να ψηθεί για Σάμο. Άλλους 5-6 χιλιάδες θέλω.

@thanos75 Πονεμένη ιστορία αυτή με τα καράβια. Δεν ξέρω αν πρέπει να είμαι ευχαριστημένος με την τωρινή κατάσταση ή όχι. Σκέψου ότι τα τελευταία χρόνια το Νήσος Μύκονος σε 8-9 ώρες είναι Καρλόβασι. Πολυτέλεια αν έχεις ζήσει τα 13+ άλλων εποχών με Δημητρούλα, Μιλένα και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις. Εγώ προσωπικά έχω κάνει και 17. Ολογράφως δεκαεπτά.
Υποτίθεται ότι η περιφέρεια, οι Δήμοι κάνουν αιτήματα, αλλά βλέπεις είμαστε μονοεδρική. Ένα βουλευτή βγάζουμε, αν δεν είναι και της κυβέρνησης κλάφτα. Δεν μας λαμβάνουν και πολύ υπόψιν τους. Πριν όχι και πολλά χρόνια ο Υφυπουργός Ναυτιλίας ούτε λίγο ούτε πολύ μας είχε πει ότι "αυτά είναι τα καράβια που έχετε, μην παραπονιέστε κιόλας". Ε αφού δεν μας έκανε και κανά νανοβιογιλέκο δώρο, πάλι καλά.

@nickostraveller ισχύει ότι λες για Τήνο και Κύθνο. Είδα πολλούς φίλους μου και στα δύο. Όντως παίξανε πολύ, και πιστεύω κυρίως ινσταγκραμ. Αλλά μιλάμε για αρκετά μικρότερα νησιά.

@Nikos86 δεν συμφωνώ για τα σόσιαλ. Δυστυχώς δημιουργούν τάσεις, πολλές φορές από το μηδέν. Ισχύει όμως ότι η Σάμος λόγω μεγέθους, αλλά και σημείου όπως σωστά λες, δεν θα σωθεί από τα σόσιαλ. Ούτε πιστεύω ότι μπορεί να φτάσει ποτέ το 80% να ασχολείται με τουρισμό. Βασικά το αποκλείω. Αμέσως αμέσως το Καρλόβασι όπως ανέφερα, έχει 3 ΑΕΙ και η πλειοψηφία του κόσμου, έμμεσα ή άμεσα περιστρέφεται γύρω από αυτά.
Θα συμφωνήσω 100% ότι οι Κυκλάδες δεν παίζονται, όχι απαραίτητα λόγω ομορφιάς αλλά κυρίως λόγω όλου του πακέτου.
Τα ριζόρτ που επίσης σωστά αναφέρεις, δεν υπάρχουν στη Σάμο. Αν εξαιρέσω 2 5στερα και άλλα 1-2 αρκετά καλά, η πλειοψηφία είναι σε νορμάλ επίπεδα και δεν νομίζω ότι μπορούν να τραβήξουν κόσμο που ψάχνει "καλό" ξενοδοχείο για να αποφασίσει προορισμό.
Ο @Yorgos δεν έχει έρθει, και με τις τρομακτικές ικανότητες που έχει στα σόσιαλ, θεωρώ πώς αν ποντάρω πάνω του οι αφίξεις μας θα φτάσουν σε επίπεδα Γαύδου.

@alma Καλά, βλέπω αυτά που αναφέρεις για τα Χιώτικα προϊόντα, που τα είδα πρόσφατα από κοντά, και με πιάνει θλίψη. Είναι πολύ μπροστά οι άνθρωποι. Μόνο αυτοκίνητα με μαστίχα δεν πουλάνε. Τα έβλεπα παντού στη Χίο, και έλεγα ότι κάπως έτσι θα έπρεπε να είναι και το κρασί μας. Να έχουμε κάθε είδους προϊόντα με κρασί. Πιο έξυπνοι είναι οι Χιώτες? (ε ξέρω γω? εσύ τι λες?)

Καλύτερα πιο ψαγμένους τουρίστες με εισοδήματα που να μην είναι χαμηλά και να έρχονται για μια ολοκληρωμένη πολυήμερη εμπειρία στο νησί.
Συμφωνώ και εγώ. Απλά δεν ξέρω αν μπορεί η Σάμος να σταθεί με "τόσο λίγο" τουρισμό. Γιατί και η Χίος έχει σχετικά μικρό αριθμό.

Για να κλείσω, και για να είμαι δίκαιος, πολλές νοοτροπίες έχουν κρατήσει το νησί πίσω. Θα αναφέρω δύο χαρακτηριστικά.
Πριν 2-3 καλοκαίρια ένα κρουαζιερόπλοιο με 1500 (κάτι τέτοιο) ανθρώπους έφτανε μεσημέρι Κυριακής στο Βαθύ. Μιλάμε για κόσμο που αν κατέβει στο συγκεκριμένο λιμάνι, δεν θα ξέρουν πού να τους βάλουν οι μαγαζάτορες. Τι έγινε όμως? Τα καταστήματα ήταν κλειστά! (Ε Κυριακή είναι, να μην ξεκουραστούμε?). Πριν κατηγορήσουμε 100% τους καταστηματάρχες, να πω ότι ήταν και μια είδους διαμαρτυρία, γιατί υπήρχαν λεωφορεία που περίμεναν για να πάνε τον κόσμο στο Πυθαγόρειο (με τον γνωστό τρόπο που "πείθονται" ξεναγοί, οδηγοί λεωφορείων). Βγάλε άκρη.

Το δεύτερο είναι εξίσου όμορφο. Πριν μερικά χρόνια ένα καταμαράν έφευγε από Ραφήνα και ερχόταν απευθείας Καρλόβασι σε 4.5 ώρες!!! Για να μην τα πολυλογώ, η άλλη μεριά του νησιού μποϊκόταρε το δρομολόγιο με τη λογική "γιατί να πάει Καρλόβασι?", με αποτέλεσμα το καταμαράν να μην γεμίζει. Το δρομολόγιο κόπηκε γρήγορα. Τι έκπληξη.
Έχουν γίνει και πορείες (δεν κάνω πλάκα) από κατοίκους της πρωτεύουσας που εναντιώνονταν στην απόφαση της Hellenic να έχει για μια περίοδο ως μόνο λιμάνι το Καρλόβασι, κυρίως για οικονομία στα καύσιμα, μιας και το Καρλόβασι είναι πιο κοντά στον Πειραιά από ότι το Βαθύ. Επιχείρημα? Θέλουμε να "τους πάρουμε την πρωτεύουσα"....:suicide:
 

thanos75

Member
Μηνύματα
1.370
Likes
3.428
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Πονεμένη ιστορία αυτή με τα καράβια. Δεν ξέρω αν πρέπει να είμαι ευχαριστημένος με την τωρινή κατάσταση ή όχι. Σκέψου ότι τα τελευταία χρόνια το Νήσος Μύκονος σε 8-9 ώρες είναι Καρλόβασι. Πολυτέλεια αν έχεις ζήσει τα 13+ άλλων εποχών με Δημητρούλα, Μιλένα και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις. Εγώ προσωπικά έχω κάνει και 17. Ολογράφως δεκαεπτά.
Υποτίθεται ότι η περιφέρεια, οι Δήμοι κάνουν αιτήματα, αλλά βλέπεις είμαστε μονοεδρική. Ένα βουλευτή βγάζουμε, αν δεν είναι και της κυβέρνησης κλάφτα. Δεν μας λαμβάνουν και πολύ υπόψιν τους. Πριν όχι και πολλά χρόνια ο Υφυπουργός Ναυτιλίας ούτε λίγο ούτε πολύ μας είχε πει ότι "αυτά είναι τα καράβια που έχετε, μην παραπονιέστε κιόλας". Ε αφού δεν μας έκανε και κανά νανοβιογιλέκο δώρο, πάλι καλά.
Τη θυμάμαι αυτή τη φάση τότε με το πλοίο ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ και τον Άδωνη Γεωργιάδη (αν θυμάμαι καλά) υπουργό. Είχατε απόλυτο δίκιο τόσο εσείς όσο και οι Ικαριώτες στις αντιδράσεις τότε. Και πάνω που πήγα να σας απονείμω τα εύσημα, μου θυμίζεις τη φάση με το ταχύπλοο από Ραφήνα και λέω "ίσως εν τέλει κάποιοι να είναι και άξιοι της τύχης τους!!!!". Τί πάει να πει, το σνομπάρω το ταχύπλοο επειδή πιάνει στο Καρλόβασι? Τα ταχύπλοα από κάποιες ώρες και πάνω υποχρεούνται να έχουν διπλά πληρώματα. Και γιατί ένας πλοιοκτήτης να πληρώνει διπλά πληρώματα (και μάλιστα σε εποχές που το πετρέλαιο δεν ήταν διόλου τζάμπα)? Για να πιάνει το ταχύπλοό του και στο Βαθύ? Μπορεί εν τέλει το ΚΤΕΛ Σάμου να βάλει με την άφιξη του πλοίου στο Καρλόβασι λεωφορείο που να συνδέει το Καρλόβασι με Βαθύ και Πυθαγόρειο. Χρειάζεται να είναι κανείς ο Αινστάιν για να το σκεφθεί? Μακάρι τα παθήματα να έχουν γίνει μαθήματα. Σε γενικές γραμμές με το BS MYKONOS τα πράγματα έχουν βελτιωθεί σίγουρα σημαντικά. Ενδεχομένως μόνο να ήταν καλό να διεκδικούσατε κάποιο απευθείας δρομολόγιο Πειραιάς-Καρλόβασι ή Πειραιάς-Βαθύ έστω και 1 φορά την εβδομάδα. Ή ίσως να ξαναπιέζατε προς την κατεύθυνση ταχυπλόου.
Μια ακόμα ερώτηση: Επειδή δεν έχω έρθει στη Σάμο, είναι τέτοιο το οδικό δίκτυο του νησιού που καθιστά απαραίτητα τα 2 λιμάνια προσέγγισης? Εδώ μεγαλύτερα νησιά (π.χ. Ρόδος, Λέσβος) και έχουν ουσιαστικά ένα λιμένα προσέγγισης
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.322
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
influencers by travelstories και να πηγαίνουμε από νησί σε νησί για να ανεβάζουμε τον τουρισμό?
Μα αυτό το κάνουμε χρόνια τώρα μερικοί, δε σε καταλαβαίνω.... :haha: :haha:
πολλοί Έλληνες δεν ξέρουν για τα αρχαία μας, και πες αυτά πάει και έρχεται, αλλά ούτε και για τα κρασιά μας! Βραβευμένα κρασιά, βασικό συστατικό του...
Πολλοί Έλληνες δε ξέρουν που πέφτουν τα νησιά στο χάρτη, αγνοούν την ύπαρξη τους, έως και δε μπορούν να ξεχωρίσουν τα Δωδεκάνησα από τα Επτάνησα, θέλεις να ξέρουν και τους αρχαιολογικούς χώρους; Παρεμπιπτόντως με το Ευπαλίνειο όρυγμα κάθε φορά κάτι θα συνέβαινε, η κλειστό θα ήταν η δε θα προλάβαινα να το δω, είναι κάτι που οφείλω.

Όσον αφορά τα οινοποιεία, είναι και θέμα προμοταρίσματος. Το καλύτερο που έχω επισκεφτεί ήταν στη γειτονική Ικαρία, όπου εκτός από τα θαυμάσια κρασιά που δοκιμάσαμε και αγοράσαμε, είδαμε και το παραδοσιακό, αρχέγονο τρόπο παραγωγής. Τρομερή εμπειρία, την οποία όμως βρήκαμε εντελώς στη τύχη, καθώς κανένας δε το είχε στις προτάσεις του.
Εν αντιθέσει με νησιά (δε συγκρίνω) όπως η Σαντορίνη, που οι επισκέψεις σε οινοποιεία είναι κάτι που θα δεις με το που κατέβεις στο αεροδρόμιο, ή ας πούμε η Σίκινος (💛) που είναι ίσως το καλύτερο σημείο του νησιού και όλοι περνούν απ' αυτό. Θέλει διαφήμιση.
υπάρχει λανθασμένη αντίληψη πολλών εδώ και για το ηλικιακό γκρουπ. Πολύς κόσμος μου λέει "Ε στη Σάμο μόνο μεγάλοι έρχονται"
Και που είναι το κακό; Ισχύει αυτό και ταυτίζεται ένα νησί για πολλούς λόγους με κάτι τέτοιο, με αποτέλεσμα ίσως να αδικείται στο σύνολο του (όπως συμβαίνει με Πάρο, Ίο κτλ) αλλά δεν είναι τόσο μεμπτό κάτι τέτοιο. Πολλές φορές βγαίνει και σε καλό, γιατί όπως λες στοχεύεις περισσότερο σε μερίδα τουρισμού που δεν είναι φύρα, όπως ενδεχομένως οι πιτσιρικάδες.
Επειδή δεν έχω έρθει στη Σάμο, είναι τέτοιο το οδικό δίκτυο του νησιού που καθιστά απαραίτητα τα 2 λιμάνια προσέγγισης? Εδώ μεγαλύτερα νησιά (π.χ. Ρόδος, Λέσβος) και έχουν ουσιαστικά ένα λιμένα προσέγγισης
Να σου απαντήσω εγώ σαν τουρίστας, πριν μας δώσει τα φώτα του o @James ,μιλάμε για 3 λιμάνια προσέγγισης στο νησί (Βαθύ, Πυθαγόρειο, Καρλόβασι) που το καθένα μπορεί να συνδυαστεί με διαφορετικούς τριγύρω προορισμούς, γι' αυτό και τα καλοκαίρια είναι πολλές φορές ιδανικό «ορμητήριο» το νησί. Σε ότι αφορά το οδικό δίκτυο, είναι από τα καλύτερα που έχω οδηγήσει σε νησί.
 
Last edited:

thanos75

Member
Μηνύματα
1.370
Likes
3.428
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Να σου απαντήσω εγώ σαν τουρίστας, πριν μας δώσει τα φώτα του o @James ,μιλάμε για 3 λιμάνια προσέγγισης στο νησί (Βαθύ, Πυθαγόρειο, Καρλόβασι) που το καθένα μπορεί να συνδυαστεί με διαφορετικούς τριγύρω προορισμούς, γι' αυτό και τα καλοκαίρια είναι πολλές φορές ιδανικό «ορμητήριο» το νησί. Σε ότι αφορά το οδικό δίκτυο, είναι από τα καλύτερα που έχω οδηγήσει σε νησί.
Καταλαβαίνω απόλυτα τί εννοείς ψηλέ μου, απλά εγώ αναφερόμουν στο βασικό λιμάνι προσέγγισης που συνδέει το νησί με την ηπειρωτική Ελλάδα. Και πραγματικά θεωρώ ότι για νησί που έχει καλό οδικό δίκτυο και που εν τέλει έχει ένα νορμάλ μέγεθος (δεν είναι σε μέγεθος Κρήτη ή έστω Λέσβος) το να προσεγγίζει ένα πλοίο σε δύο λιμάνια του νησιού είναι υπερβολή. Εκτός κι αν υπάρχει σοβαρό θέμα στο οδικό δίκτυο
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.207
Μηνύματα
883.787
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom