Για ποιον/ποιους λόγους δεν είναι δημοφιλή κάποια νησιά;

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.328
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Αααχ @thanos75 τι θέμα θίγεις τώρα....Θα επανέλθω παρακάτω.

Τη θυμάμαι αυτή τη φάση τότε με το πλοίο ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ και τον Άδωνη Γεωργιάδη (αν θυμάμαι καλά) υπουργό.
Ε, ήταν εύκολο το κουίζ. Αξιόπλοο σου λέει ο υπουργός, οπότε μη μιλάτε. Βέβαια και το Σαμίνα σαν αξιόπλοο ταξίδευε. Δυστυχώς τον Γεωργιάδη και τον κάθε Γεωργιάδη δεν τον νοιάζει αν πνιγούν και μερικοί. Η δουλειά των ημέτερων να γίνεται. Οι υπόλοιποι είμαστε παράπλευρες απώλειες.

Τί πάει να πει, το σνομπάρω το ταχύπλοο επειδή πιάνει στο Καρλόβασι? Τα ταχύπλοα από κάποιες ώρες και πάνω υποχρεούνται να έχουν διπλά πληρώματα. Και γιατί ένας πλοιοκτήτης να πληρώνει διπλά πληρώματα (και μάλιστα σε εποχές που το πετρέλαιο δεν ήταν διόλου τζάμπα)? Για να πιάνει το ταχύπλοό του και στο Βαθύ? Μπορεί εν τέλει το ΚΤΕΛ Σάμου να βάλει με την άφιξη του πλοίου στο Καρλόβασι λεωφορείο που να συνδέει το Καρλόβασι με Βαθύ και Πυθαγόρειο. Χρειάζεται να είναι κανείς ο Αινστάιν για να το σκεφθεί?
Ωραία αυτά που λες, αλλά για φυσιολογικούς ανθρώπους. Όταν ο άλλος σου λέει ότι "υπάρχει οργανωμένο σχέδιο να γίνει πρωτεύουσα το Καρλόβασι" ε τα λογικά επιχειρήματα που αναφέρεις περί εξόδων της εταιρείας δεν πιάνουν μία!
Εννοείται πως πέσανε προτάσεις για έξτρα δρομολόγια ώστε να εξυπηρετηθούν οι Βαθιώτες, αλλά απλά ήταν "ένα ακόμα κόλπο για να πειστούν". Είμαστε και κολπατζήδες οι από εδώ.

Μια ακόμα ερώτηση: Επειδή δεν έχω έρθει στη Σάμο, είναι τέτοιο το οδικό δίκτυο του νησιού που καθιστά απαραίτητα τα 2 λιμάνια προσέγγισης?
μιλάμε για 3 λιμάνια προσέγγισης στο νησί (Βαθύ, Πυθαγόρειο, Καρλόβασι)
Και ερχόμαστε στο θέμα που κάνει "τζιζ". Η Σάμος λοιπόν έχει δύο βασικά λιμάνια πρωτοτυπώντας και σε αυτό! Το Πυθαγόρειο είναι όντως και αυτό, αλλά για το καλοκαίρι κυρίως και δεν έχει σύνδεση με Αθήνα ή Θεσσαλονίκη. Συνδέει κυρίως Σάμο με Δωδεκάνησα ενώ δέχεται και κάποια κρουαζιερόπλοια.
Τα δύο κεντρικά λοιπόν (για τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδος) είναι το Βαθύ (πρωτεύουσα) και το Καρλόβασι. Το νησί είναι σαφώς μεγάλο, αλλά όχι όπως και η Λέσβος πχ. Βολεύει απίστευτα τους κατοίκους να υπάρχουν δύο επιλογές, αλλά σίγουρα δεν βολεύει τις εταιρείες!
Δεν ξέρω πραγματικά πώς ξεκίνησε όλο αυτό το "διπλό" αλλά ισχύει από...πάντα. Η Σάμος βλέπεται έχει την ιδιαιτερότητα να έχει δύο "μεγάλες πόλεις" σε αντίθεση πχ με την Χίο. Νομίζω ότι ούτε η Λέσβος έχει δεύτερη "μεγάλη πόλη" αλλά ούτε και η Ρόδος. Και όταν λέω "μεγάλες" εννοώ στα επίπεδα του άνω των 7-8 χιλιάδων. Επίσης, δεν θα ήταν δυνατόν να μην έχει ακτοπλοϊκή σύνδεση, η φοιτητούπολη του νησιού. Όπως δεν γίνεται να μην έχει η πρωτεύουσα.
Αυτό κάπως εξηγεί πιστεύω αυτό το διπλό ταμπλό.

Τα προβλήματα ξεκινούν όταν οι εταιρείες αποφασίζουν να κάνουν κάποια οικονομία. Το λογικό λοιπόν είναι να "κόψουν" το Βαθύ που είναι και πιο μακριά. Για αυτό το λόγο όμως. Δεν υπάρχει κάποια πλεκτάνη!! Αυτό όμως αποτελεί casus belli για την άλλη μεριά. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι χαμός επικρατεί στα τοπικά ΜΜΕ και του τι γράφεται από τον καθένα στα σόσιαλ εκείνες τις περιόδους.
Για να είμαι όμως απολύτως δίκαιος, οι Βαθιώτες φοβούνται και πάντα αναφέρουν την αντίστοιχη "κλοπή" του Πανεπιστημίου από το Καρλόβασι. Η ιστορία λέει ότι η απόφαση ήταν να εγκατασταθεί το μακρινό 1987 στο Βαθύ, αλλά κάποια μεγάλα πολιτικά μέσα που είχε ο τότε Δήμαρχος Καρλοβάσου (ο οποίος είχε εκλεγεί 4 φορές αν δεν κάνω λάθος, και δεν είναι πλέον στην ζωή) στο παλιό κραταιό Πασόκ, (παντού υπάρχει το Πασόκ) έπεισαν την κυβέρνηση να γίνει η εγκατάσταση στο Καρλόβασι. Αλήθεια ψέματα δεν ξέρω αν είναι (δόσεις αλήθειας πιστεύω όμως ότι υπάρχουν, άλλωστε στην Ελλάδα βρισκόμαστε).

Το οδικό δίκτυο που αναφέρθηκε, είναι ΠΑΡΑ πολύ καλό για ελληνικό νησί, εντελώς αντικειμενικά. Δεν είναι δηλαδή τίποτα σπουδαίο ή δύσκολο να κάνεις με το αυτοκίνητο το Καρλόβασι - Βαθύ. Μισή ώρα απόσταση σε μια χαρά δρόμο.
Όταν είχα πάει στην Ικαρία, είχα τρομάξει!! Μόντε Κάρλο είμαστε μπροστά τους!!
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.318
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Όταν είχα πάει στην Ικαρία, είχα τρομάξει!! Μόντε Κάρλο είμαστε μπροστά τους!!
Επισκέφτηκα τα δύο νησιά με διαφορά λίγων μηνών, καλοκαίρι του '11 την Ικαρία και Πάσχα του '12 τη Σάμο. Η διαφορά είναι παραπάνω από χαώδης.
Για την ίδια πάνω κάτω απόσταση που αναφέρει στο post του ο @James στο ένα νησί χρειάζεσαι μισή ώρα, στο άλλο μιάμιση τουλάχιστον...
Είναι φανερά ριγμένη η Ικαρία στο τομέα των υποδομών, παρόλο που πρόκειται για τον ίδιο νομό. Οι λόγοι αρκετοί, απ' όσο τουλάχιστον καταφέραμε να μάθουμε.

Προσωπικά δεν έχω δεί χειρότερους δρόμους πουθενά. Ίσως μόνο να συγκρίνω το κομμάτι από Άγιο Νικόλαο ως Σητεία στο Λασήθι, αλλά και πάλι, το χάλι της Ικαρίας δε το φτάνει.
Ένα τσικ, μια απροσεξία και είσαι στο γκρεμό, με το ενδεχόμενο να μη σε βρούνε ποτέ...
Χώρια που σε απομακρυσμένα χωριά του νησιού δεν υπήρχε καν δρόμος ως τότε, παρά μόνο χωματόδρομος. Για να πάμε πχ στο Καρκινάγρι (εμπειρία ζωής) περάσαμε 20+20 χιλιόμετρα κακού χωματόδρομου. Ελπίζω να έχει αλλάξει αυτή η κατάσταση, μιας και ήδη είχαν ξεκινήσει κάποια έργα στο νησί.

Κάπου εδώ μπαίνει αυτομάτως και το θέμα της σύγκρισης, καθώς πρόκειται για διπλανά νησιά, όμοια σε κάποιες περιπτώσεις. Τι είναι αυτό που κάνει την Ικαρία πασίγνωστη και «απαραίτητο» προορισμό για νέους -και όχι μόνο- απ' όλη την Ελλάδα, σε σχέση με τη διπλανή Σάμο; Κι εκεί υπάρχει δύσκολη πρόσβαση, ίσως δυσκολότερη απ' τη Σάμο, όπως και πολλοί άλλοι ανασταλτικοί παράγοντες. Όμως η Ικαρία δείχνει να εκμεταλλεύεται καιι να συντηρεί άψογα το «μύθο» της.
 
Last edited:

alma

Member
Μηνύματα
3.721
Likes
15.074
Τα 2 (ή και 3 λιμάνια)εξαρτάται πως τα εκμεταλλεύεται κανείς. Προσωπικά όταν πιάνει πλοίο και στην πόλη και στα Μεστά της Χίου το βρίσκω πολύ βολικό γιατί μπορεί να μοιράσει κανείς την διαμονή και να δει και τα καταπράσινα τοπία του βορρά με την παρθένα φύση και τα μεσαιωνικά δαιδαλώδη ατμοσφαιρικά χωριά στο νότο. Μπορείς να πας από το ένα λιμάνι και να φύγεις από το άλλο.
Βέβαια η Χίος είναι και μεγαλύτερη από τη Σάμο.

@psilos3 πράγματι η Ικαρία έχει από τους χειρότερους δρόμους.Ανασταλτικός παράγοντας για πολλούς. Μας έλεγαν πως υπάρχει μια ωραία παραλία Τραπαλου ή κάπως έτσι αλλά ενώ ήταν δίπλα στο Καρκινάγρι δεν είχε καν δρόμο!
 

STKF

Member
Μηνύματα
1.147
Likes
5.364
Κάπου εδώ μπαίνει αυτομάτως και το θέμα της σύγκρισης, καθώς πρόκειται για διπλανά νησιά, όμοια σε κάποιες περιπτώσεις. Τι είναι αυτό που κάνει την Ικαρία πασίγνωστη και «απαραίτητο» προορισμό για νέους -και όχι μόνο- απ' όλη την Ελλάδα, σε σχέση με τη διπλανή Σάμο. Κι εκεί υπάρχει δύσκολη πρόσβαση, ίσως δυσκολότερη απ' τη Σάμο, όπως και πολλοί άλλοι ανασταλτικοί παράγοντες. Όμως η Ικαρία δείχνει να εκμεταλλεύεται καιι να συντηρεί άψογα το «μύθο» της.
Ωραίο ερώτημα. Έχεις κάποια απάντηση εσύ που έχεις επισκεφθεί και τα δύο? Προσωπικά δεν έχω πάει Ικαρία.
Μήπως η Ικαρία έχει φανατικούς επισκέπτες λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα της?
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.318
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Ωραίο ερώτημα. Έχεις κάποια απάντηση εσύ που έχεις επισκεφθεί και τα δύο? Προσωπικά δεν έχω πάει Ικαρία.
Με μια πολύ απλή κι επιφανειακή προσέγγιση θα έλεγα ότι το ένα έχει μια ταυτότητα, ξέρει τι να πουλήσει και σε ποιους απευθύνεται, το άλλο όχι, τα έχει σχεδόν όλα από λίγο.
Μήπως η Ικαρία έχει φανατικούς επισκέπτες λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα της?
Ξεκάθαρα ναι. Όπως έχει και φανατικούς εχθρούς.
Είναι ο ορισμός του νησιού «Δεν απευθύνομαι σε όλους, δε σας θέλω όλους».

Η Ικαρία είναι νησί - σταθμός, που από ένας άγονος τόπος γνωστός μόνο σαν εξορία, έφτασε να συντηρεί ένα μύθο όπως προανέφερα και να αποτελεί πλέον το νησί που οι περισσότεροι νέοι θέλουν να επισκεφτούν τα τελευταία χρόνια, ακόμα και αυτοί που δεν είναι «εναλλακτικοί» όπως το πρώτο καιρό (χρησιμοποιώ λέξη-ταμπέλα που σιχαίνομαι για να γίνω κατανοητός) αλλά και άλλης φάσης τουρίστες.
Όντως η Ικαρία έχει αυτό το κάτι που δεν υπάρχει παρόμοιο σε κανένα άλλο νησί στην Ελλάδα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο γεγονός η μακροζωία των κατοίκων της ούτε η σε υπερβολικό βαθμό χαλαρότητα της. Όποιος υποστηρίζει τον αστικό μύθο για τους «χαλαρούς» θεσσαλονικείς, είναι γιατί σίγουρα δεν έχει πάει ακόμα στην Ικαρία.
Αυτός είναι και ο λόγος που δε γίνεται αρεστή σε πολλούς. Ακόμα και Αύγουστο μήνα δεν υπάρχει περίπτωση να ικανοποιήσουν τα θέλω του τουρισμού, αλλά θα πάνε με το δικό τους ρυθμό. Φανταστείτε τι μπορεί να γίνεται τους υπόλοιπους...

Είναι όμως όλη αυτή η ατμόσφαιρα, όλο αυτό το άκουσμα, η ελευθερία, η χαλαρότητα, το ωτοστόπ, το ελεύθερο καμπινγκ, οι καταπληκτικές παραλίες και φυσικά τα διάσημα πανηγύρια του νησιού που έχουν τις ρίζες τους στην αρχαιότητα, η ζωή που κάνει τη νύχτα μέρα ιδιαίτερα στα ορεινά χωριά, πράγματα που όντως δε μπορείς να τα συναντήσεις αλλού και προσελκύουν κάθε χρόνο όλο και περισσότερο κόσμο στο νησί, χωρίς να το αλλοιώνουν ιδιαίτερα, μιας και είναι δύσκολο να βάλεις σε καλούπια τους Ικαριώτες.

Είμαι λίγο offtopic βέβαια, καθώς το θέμα μας είναι γιατί κάποια νησιά δεν είναι δημοφιλή, όχι γιατί είναι δημοφιλέστατα, οπότε το σταματάω αλλιώς θα γράφω για την Ικαρία ώρες. :haha:

Έχει τρομερό ενδιαφέρον πάντως αυτή η σύγκριση παρόμοιων νησιών.
 
Last edited:

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.328
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ακόμα και Αύγουστο μήνα δεν υπάρχει περίπτωση να ικανοποιήσουν τα θέλω του τουρισμού, αλλά θα πάνε με το δικό τους ρυθμό.
Έρχομαι όμως εδώ να ρωτήσω το εξής. Οκ, η Ικαρία είναι δημοφιλής για "αυτό". Αλλά το θέμα είναι, τραβάει τόσο κόσμο ώστε να είναι ικανοποιημένη από τα έσοδα που φέρνει αυτή η "δημοφιλία"?

Με άλλα λόγια, αυτή η ταυτότητα που έχει η Ικαρία αρκεί για να ανέβει το νησί οικονομικά? Ή η Σάμος, και η κάθε Σάμος, χωρίς ταυτότητα (αλλά με το υπόλοιπο πακέτο "λίγα από όλα") είναι κερδισμένη?
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.318
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Έρχομαι όμως εδώ να ρωτήσω το εξής. Οκ, η Ικαρία είναι δημοφιλής για "αυτό". Αλλά το θέμα είναι, τραβάει τόσο κόσμο ώστε να είναι ικανοποιημένη από τα έσοδα που φέρνει αυτή η "δημοφιλία"?
Γι αυτό έγραψα για μια επιφανειακή προσέγγιση των πραγμάτων. Προφανώς όμως για να μην αλλάζει πολιτική είτε είναι ικανοποιημένη, είτε δε στηρίζεται αποκλειστικά σ' αυτό.
Με άλλα λόγια, αυτή η ταυτότητα που έχει η Ικαρία αρκεί για να ανέβει το νησί οικονομικά?
Προσωπική καθαρά εκτίμηση, νομίζω ότι δεν επιδιώκουν το κάτι παραπάνω, είναι ευχαριστημένοι μ΄αυτό που θέλουν.
Ή η Σάμος, και η κάθε Σάμος, χωρίς ταυτότητα (αλλά με το υπόλοιπο πακέτο "λίγα από όλα") είναι κερδισμένη?
Προφανώς και δεν είναι, γι αυτό το συζητάμε τόσες σελίδες τώρα. Δεν είναι τυχαίο που επικεντρωθήκαμε στη Σάμο, καθώς δε βρίσκω άλλο νησί με αντίστοιχη κατάσταση, νομίζω ούτε οι υπόλοιποι φίλοι που συζητάμε το θέμα. Ακόμα και τα λιγότερο δημοφιλή έχουν κάτι το ιδιαίτερο να δώσουν σε κάποιο τομέα.

Άντε ρίχτε καμιά πρόταση ακόμα, την έχουμε σκίσει τη καημένη τη Σάμο :rolleyes-80:
 

thanos75

Member
Μηνύματα
1.369
Likes
3.416
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Άντε ρίχτε καμιά πρόταση ακόμα, την έχουμε σκίσει τη καημένη τη Σάμο :rolleyes-80:
Πριν λίγες σελίδες υπονόησα και τους λόγους μη δημοφιλίας της Χίου, που έχει να κάνει βεβαια εκεί περισσότερο με το μάλλον περιορισμένο ενδιαφέρον του κόσμου για τον τουρισμό, λόγω άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων, όπως καλλιέργεια μαστίχας (από τα λίγα αγροτικά προιόντα που ακούμα έχουν τρελή επιδότηση και έτσι στα χωριά του νησιού ο κόσμος ασχολείται με την καλλιέργειά της, παρά το ότι δεν είναι καθόλου εύκολο προιόν στην καλλιέργεια), θαλασσινά επαγγέλματα (μεγάλη ναυτική παράδοση τόσο η Χϊος, όσο και οι γειτονικές Οινούσσες), κλπ
Πάντως ούτε και η γειτονική Λέσβος, παρά το ότι υπάρχει κάπως μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον τουρισμό και κάπως περισσότερες επιλογές καταλυμάτων σε σχέση με τη Χίο, κατάφερε να γίνει ιδιαιτέρως δημοφιλής. Και επίσης και στους Λέσβιους παρατήρησα μια "έτσι και έτσι" προσέγγιση στο να προσελκύσουν περισσότερο τουριστικό ρεύμα - με εξαίρεση ίσως τους γείτονες Τούρκους, που, ειδικά πριν την υποτίμηση της τουρκικής λίρας έρχονταν σωρηδόν (μέχρι και ταμπέλες στα τούρκικα έβλεπα σε εστιατόρια της Μυτιλήνης το 2013 όταν είχα πάει-έλεος!)
 
Μηνύματα
959
Likes
5.226
Εγώ από την άλλη δεν έχω ακούσει κανέναν να επισκεφτεί τη Κάσο,εκτός από το Νίκο Μάνεση στο "60 λεπτά Ελλάδα".Πιστεύω πως ο κύριος λόγος είναι η δυσκολια μετάβασης στο νησί.Αν κάποιο μέλος έχει πάει ας πει κάτι.
 

noobtraveller

Member
Μηνύματα
140
Likes
573
Χωρίς να έχω διαβάσει όλη τη ροή της συζήτησης και απολογούμαι γι'αυτό, να αναφέρω μερικούς προσωπικούς λόγους για τους οποίους υπάρχουν μη δημοφιλή νησιά:

-Ξεκάθαρα θέμα μάρκετινγκ .Από την στιγμή που διαφημίζονται στο εξωτερικό 5-6 νησιά ,τα οποία διαθέτουν και τις κατάλληλες υποδομές ,θα γίνουν διάσημα και στις προτιμήσεις των Ελλήνων.
-Γεωγραφική θέση και προσβασιμότητα. Τα αεροδρόμια και οι ακτοπλοϊκές παίζουν σημαντικό ρόλο. Άλλος ο χρόνος για να πας με γρήγορο καράβι στις Κυκλάδες και άλλος για Δωδεκάνησα. Για τον ίδιο λόγο κάποιοι προτιμούν με αεροπλάνο να πάνε στα Δωδεκάνησα ,παρά με αργό πλοίο στις Κυκλάδες. Περισσότερο κόσμο μαζεύει η Σάμος από τη Σίκινο .
-Τοπική αυτοδιοίκηση,ντόποιοι ,επιχειρηματίες και πολιτικοί. Υπάρχουν οι έξυπνοι ,οι 'μάγκες' και άνθρωποι που δεν τους 'κόβει' .Κάποιοι πολιτικοί,δήμαρχοι και επιχειρηματίες ήταν πιο έξυπνοι από άλλους και 'έβλεπαν' μπροστά ,οργάνωσαν τουριστικά τα μέρη τους ,έδωσαν στον τόπο τους και έλαβαν πολλάπλάσια. Οι υπόλοιποι ,απλά ήθελαν να κάθονται και να τ'αρπάζουν διπλά ,καλομαθημένοι με το εύκολο χρήμα και τις μη ποιοτικές υπηρεσίες. Στα μέρη που έγιναν επενδύσεις ,προβολή στα media ,εκεί φτιάχθηκαν ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και προχώρησε μέχρι και ο συνεδριακός τουρισμός νομοτελειακά τα πάνε καλύτερα από τα άλλα .Η επανάπαυση οδηγεί στην παρακμή.
-Ορισμένα νησιά θεωρούνται ιδανικά για διασκέδαση και για τη νεολαία ,κάποια άλλα για οικογένειες ,άλλα είναι της 'μόδας',άλλα εναλλακτικά . Για παράδειγμα ,η Σάμος ,αν θυμάμαι καλά ,ήταν στις πολύ 'δοξες' της κάπου μεταξύ 70s και 80s ,μετέπειτα κινήθηκε διαφορετικά από τον τότε ανταγωνισμό (Ρόδο-Μύκονο-Κρήτη). Παρόμοια με τη Σάμο κινήθηκαν πολλά άλλα μέρη .
- Θέμα τύχης .Πλέον ένας διάσημος ,μερικοί youtubers ,μια ταινία του Netflix μπορούν να εκτινάξουν τον τουρισμό σε ένα μέρος.Επίσης, έχω αναφέρει δικό μου παράδειγμα σε παλαιότερο post για το Ναύπλιο ,που σώθηκε τυχαία λόγω της κρίσης ,ενώ 'αγνοούνταν' τουριστικά από το 1995 ως το 2010. Το έσωσε η ιστορία του και το 2ωρο από την Αθήνα. Ως νομός Αργολίδας, τουριστικά είναι πιο πίσω από τη Μεσσηνιά (οι μάγκες που έλεγα) και την Αρκαδία (οι έξυπνοι που έγραψα ) ,με εξαίρεση κάποιες επενδύσεις που έγιναν τα τελευταία 2 χρόνια από χρηματοδοτήσεις ΕΣΠΑ κλπ.
- Οικονομικοί λόγοι ,πολλαπλές επιλογές και εύκολες λύσεις . Μια 4μελής οικογένεια ,για να προτιμήσει διακοπές σε νησί από το χωριό της,πρέπει να βρει οικονομικά αεροπορικά/ακτοπλοϊκά ,καλό και φθηνό ξενοδοχείο και ομοίως να νοικιάσει αυτοκίνητο σε φυσιολογική τιμή . Η Ρόδος ,η Κως ,η Κρήτη προσφέρουν μάλλον περισσότερες επιλογές από τη Σάμο.
- Κάποια νησιά δεν εξαρτώνται από τον τουρισμό,δεν ενδιαφέρονται για τουριστική ανάπτυξη ,παρά τις φυσικές ομορφιές που προσφέρουν .Τρανό παράδειγμα η Μήλος ,που μόλις τα τελευταία χρόνια τη μάθανε οι ξένοι και κυρίως οι Αμερικανοι. Ένα όμορφο νησί ,αναπόφευκτα κάποια στιγμή θα προσελκύσει ξανά κόσμο.

ΥΓ Η Σάμος είναι ένα πολύ όμορφο , υποτιμημένο και αδικημένο νησί.
 
Last edited:

thanos75

Member
Μηνύματα
1.369
Likes
3.416
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Εγώ από την άλλη δεν έχω ακούσει κανέναν να επισκεφτεί τη Κάσο,εκτός από το Νίκο Μάνεση στο "60 λεπτά Ελλάδα".Πιστεύω πως ο κύριος λόγος είναι η δυσκολια μετάβασης στο νησί.Αν κάποιο μέλος έχει πάει ας πει κάτι.
Ισχύει απόλυτα δυστυχώς. Ενώ άλλα μικρά νησιά της Δωδεκανήσου έχουν βρει τον ¨βηματισμό" τους (π.χ. Νίσυρος, Σύμη, ακόμα και το Καστελλόριζο σε κάποιο βαθμό), η Κάσος είναι πραγματικά εντελώς "στην απ'έξω". Επίσης καθόλου δημοφιλία δεν βλέπω να έχουν στα Δωδεκάνησα η Λέρος και η Κάλυμνος. Ακόμα και η στροφή στον αναρριχητικό τουρισμό που έχει κάνει η Κάλυμνος αφορά κατά 99% ξένους. Οι Έλληνες όμως είναι σχεδόν άφαντοι
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.318
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Έδωσες πολύ ωραίες ιδέες φίλε @thanos75 ,ετοιμάζω το «οπλοστάσιο» μου κι επανέρχομαι με αναλυτικά ποστ.

Εγώ από την άλλη δεν έχω ακούσει κανέναν να επισκεφτεί τη Κάσο...
Βιάζεσαι, πολύ βιάζεσαι, δώσε μας λίγους μήνες αβάντζο και θα γράψουμε και ιστορία για τη Κάσο, δε θα σου χαλάσουμε χατήρι... :haha:
Κι εγώ θα ήθελα να μάθω πάντως αν έχει πάει κάποιος κι έχει εμπειρίες.

Κι επειδή μελετήσαμε την Ικαρία αρκετά σήμερα, πάρτε μια εικόνα που είναι χίλιες λέξεις πραγματικα για το νησί αυτό:


56_n.jpg
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.219
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom