Βέλγιο Γαλλία Γερμανία Ιρλανδία Ολλανδία Πολωνία Εισαγωγή στην Ταξιδιωτική Γεωμετρία: Η συντομότερη απόσταση μεταξύ δύο σημείων δεν είναι η ευθεία στα θέματα καρδιάς.

paefstra

Member
Μηνύματα
12.935
Likes
40.784

Η συγκεκριμένη "ιστορία' θα είναι μια καταγραφή όλων των ταξιδιωτικών μας παρεκκλίσεων. Κάθε φορά που επέλεξα να μην πάμε από το ένα σημείο στο άλλο απ' ευθείας αλλά με στάση για μία ως και τρεις μέρες σε μια άλλη χώρα, προκειμένου να πάρουμε μυρωδιά από έναν άλλον τόπο. Έτσι διαγράψαμε τρίγωνα διαφόρων διαστασεων και γωνιων επίτηδες, με σκοπό να δούμε κάτι παραπάνω και να προσθέσουμε ενδιαφέρον σε ταξίδια που θα γίνονταν από υποχρέωση να πάμε από το σημείο Α στο σημείο Β.
Ολα τα τριγωνικά ταξίδια που θα περιγράψω έγιναν με τον γιο μου, πλην ενός που μου χάλασε το σχέδιο και πήρε άλλες αποφάσεις ο ίδιος και τελικά το πραγματοποίησα με άλλη παρέα, αν και πάλι το χαρακτηριστικό ήταν το ίδιο: έπρεπε να πάω από το σημείο Α στο σημείο Β υποχρεωτικά και επέλεξα να διαγράψω τρίγωνο.
Δεν θα έχω πολλές φωτογραφίες γιατί πρόκειται για προορισμούς αρκετά γνωστούς.
Όμως η πρόθεσή μου είναι να αφηγηθώ τον τρόπο που ταξιδεύουμε κατά παρέκκλιση. Γιατί δεν υπάρχουν αυστηροί κανόνες στα ταξιδιωτικά ζητήματα. Το να δουμε μια ακόμη πόλη (και για τον γιο μου μια ακόμη χώρα και να βάλει την "καρφίτσα του") εκεί που ο μέσος άνθρωπος ταξιδεύει απ'ευθείας, είναι ένα δωράκι που μας δίνει απόλαυση.
Απαραίτητη προυπόθεση: δεν βιαζόμαστε να φτάσουμε. Επίσης δεν κόστισε περισσότερο (δηλαδή όχι πολύ περισσότερο) σε σχέση με το να παμε από το Α στο Β αεροπορικώς. Ένα ακόμη στοιχείο είναι ότι σε κάποιες πόλεις είχα ξαναπάει, κάτι που επέτρεψε το να δούμε μερικά πράγματα με τον γιο μου χωρίς να πρέπει να μελετήσω διεξοδικά και να σχεδιάσω εξαντλητικά το ταξίδι πολύ πιο πριν.
Θα δώσω αρκετά οικονομικά στοιχεία, αν και τα περισσότερα ταξίδια έγιναν υπό ειδικές συγκυρίες σατανικών συμπτώσεων και καταστάσεων που επέτρεψαν αυτές τις παρεκκλίσεις. Το πιο δύσκολο κομμάτι μου φάνηκε το να οργανώσω τις μετακινήσεις στις γραμμές των τριγώνων τις κατάλληλες ώρες.
Για το 2022 ετοιμάζω άλλο ένα τέτοιο "τριγωνικό" ταξιδάκι. Αν μου βγει, θα προσθέσω το κεφάλαιο στην ιστορία.
Κάνω αυτή την καταγραφή ελπίζοντας να δώσω ιδέες σε όποιον, όπως εμείς, δεν βιάζεται και του αρέσει να σχεδιάζει τρίγωνα στον χάρτη.

 
Last edited:

paefstra

Member
Μηνύματα
12.935
Likes
40.784
Αθήνα- Κωνσταντινούπολη- Θεσσαλονίκη, 2013. Τρίγωνο ορθογώνιο και ανατολίτικο.


Αντί της ευθείας Αθήνα- Θεσσαλονίκη.






Στην Κωνσταντινούπολη είχα ξαναπάει 2 χρόνια πιο πριν πρώτη φορά. Αλλά ο γιος μου ποτέ. Ετών 7.
Ο βασικός στόχος ήταν να πάω τον γιο μου στον παππού και τη γιαγιά από Αθήνα. Έγινε τριγωνικά, μέσω Κωνσταντινούπολης.

Η ιδέα ήρθε τη μέρα που η Pegasus έβγαλε μια παρανοική προσφορά εισιτηρίων Αθήνα Κωνσταντινούπολη 12 ευρώ με μεγάλη βαλίτσα. Με επιστροφή Αθήνα κόστιζε 35 ευρώ, αλλά εμείς αυτό που που έπρεπε να κάνουμε ήταν η δαδρομή Αθήνα Θεσσαλονίκη στις αρχές Ιούλη. Δεν το σκέφτηκα και πολύ και έκλεισα τα 12ευρα.


Στη συνέχεια έπρεπε να βρούμε πόσες μέρες θα μέναμε και που. Ήταν η καταραμένη περίοδος που η Airfast tickets σκορπούσε κουπόνια έκπτωσης σε πτήσεις και διαμονή και πιστόλιαζε τους προμηθευτές. Έκλεισα ένα 4αστερο με θέα τον Κεράτιο κόλπο με κόστος μόλις 40 ευρώ, δηλαδή 80 ευρώ για 2 βράδια.


Έμενε να οργανώσω τον τρόπο να φτάσουμε από Κωνσταντινούπολη στη Θεσσαλονίκη. Ψάχνοντας τα αεροπορικά της Turkish είδα ότι θα φτάναμε τα 300 ευρώ καλοκαιριάτικα, οπότε δεν είχε νόημα να φτάσουμε τόσο ψηλά το κόστος, αφού το ταξίδι είχε νόημα ως εναλλακτική του να πάμε Αθήνα Θεσσαλονίκη με αμελητέο έξτρα κόστος. Και τότε μου ήρθε η ιδέα να το κάνουμε με λεωφορείο. Ένα βραδινό λεωφορείο κόστισε μόλις 25 ευρώ για μένα και 15 για τον γιο μου. Εννοείται πως με θεώρησαν μουρλή στο περιβάλλον μου που βάζω σε τέτοια ταλαιπωρία το παιδί.


Παρόλα αυτά θυμάται το βράδυ στο λεωφορείο και τα νυχτερινά μας ψώνια τα ξημερώματα στο duty free με ενθουσιασμό ακόμη. Και την Κωνσταντινούπολη, όπως μπήκαμε με καραβάκι από την ασιατική πλευρά, αφού προσγειωθήκαμε στο αεροδρόμιο Sabiha.


Τελικό κόστος της παρέκκλισης ανά άτομο: 77 ευρώ για μένα, 67 για το ανήλικο. Διάρκεια ταξιδιού :2,5 μέρες.





Φτάσαμε με πολύ άγχος μεσημέρι, αρχές Ιούλη. Γιατί εννοείται ότι ήμουν φορτωμένη σαν γαιδούρι με μια μεγάλη βαλίτσα καθώς θα μέναμε ένα 10ήμερο στη Β. Ελλάδα μετά, αλλα και τα σχόλια που είχα διαβάσει για την Pegasus ότι δεν είναι τόσο κυριλέ στην παράδοση βαλιτσών με έκαναν να σχεδιάσω το να έχουμε τα απαραίτητα για τις 2,5 μέρες σε σακίδια στην πλάτη και έτσι να μην ανησυχούμε για το αν θα αργήσουμε να πάρουμε τις βαλίτσες σε περίπτωση καθυστέρησης. Είδαμε κόσμο με αγωνία στον ιμάντα, αλλά όλα πήγαν μια χαρά.
Φτάνοντας στην Ασιατική πλευρά και λίγο πριν πάρουμε το καραβάκι έγινε η εισαγωγή στην τουρκική κουζίνα. Πεινούσαμε και φάγαμε το πρώτο ψαροσάντουιτς με αυράν και δεν του άρεσε. Ευτυχως όλες τις επόμενες μέρες τσάκισε τα πάντα με όρεξη, και γι αύτο δεν χάνουμε ευκαιρία ε΄κτοτε για τουρκική κουζίνα και στην Αθήνα.


Το δεύτερο αγκάθι του ταξιδιού ήταν οι φήμες ότι οι ταξιδιώτες που είχαν κλείσει δωμάτια με τα κουπόνια της Airfast έτρωγαν ακυρώσεις. Φτάσαμε στο ξενοδοχείο χωρίς να ξέρω αν θα δεχθουν το voucher που είχα στα χέρια. Εννοείται ότι αν πήγαινε στραβά, θα έκλεινα δωμάτια κανονικά, το κόστος ήταν κάπου στα 80 ευρώ το βράδυ αν πληρωναμε κανονικα. Όλα πήγαν καλά, μας υποδέχθηκαν με χαρά και μας έδωσαν δωμάτιο. Το ξενοδοχείο ήταν φοβερό, κλάσεις πιο πάνω από αυτό που είχα μείνει την προηγούμενη φορά.





Τι προλάβαμε να κάνουμε σε 2,5 μέρες:


Είδαμε την Αγία Σοφία και την Κινστέρνα. Δεν προλάβαμε το Μπλε Τζαμί ανοιχτό ποτέ, όποτε είμασταν δίπλα. Πολλές βόλτες στην Ιστικλάλ, πολλά ψώνια. Αλλά το χαι λαιτ ήταν το ενυδρείο, που μας ταλαιπώρησε το να φτάσουμε με συγκοινωνία καθώς ήταν πολύ έξω από την Πόλη και χάρη στην καλοσύνη των ξένων, των Τούρκων δηλαδή, σχεδόν μας πήραν από το χέρι να μας πάνε από τη στάση του λεωφορείου. Πολύ φαί, πολλά γλυκά, ηλιοβασιλέματα στον Βόσπορο. Βόλτα με το τραμ της Ιστικλαλ. Και ξανά, πολλά ψώνια, που δυστυχώς βάρυναν κι άλλο την ήδη βαρια βαλίτσα μου. Πάντα θα θυμάμαι την φροντίδα του ρεσεψιονίστ που εκείνη την περίοδο έπαιζε κάποιο παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και πολύ λίγα μαγαζιά είχαν συνδρομητική τηλεόραση για να το δει κάποιος, εγώ απεχθάνομαι το ποδόσφαιρο και μπορεί να έχω κάνει πολλές θυσίες από τότε για να εξυπηρετήσω τον μικρό ποδοσφαιρόφιλο, αλλα το να πάω να στηθώ σε τουρκικο καφενείο για να δούμε αγώνα ήταν πάνω από τις δυνάμεις μου. Έτσι σε κλίμα συγκίνησης ο ρεσεψιονιστ άνοιξε την τεράστια τηλεόραση στο μεγάλο σαλόνι του ξενοδοχείου και μάζεψε τα παιδιά στους χρυσοποίκιλτους τουρκομπαρόκ καναπέδες και αράξαμε όλοι οι ταλαίπωροι γονείς να βλέπουμε τα καμάρια μας να χοροπηδάνε στις πολυτελείς στόφες των σαλονιών στα γκολ.


Για τον μικρό μου είναι ακόμη ένα από τα αγαπημένα του ταξίδια. Και το πιο παράξενο: η διαδρομή το βράδυ με το λεωφορείο, κάτι που δεν είχε ούτε και έχει ξανακάνει από χώρα σε χώρα από τότε, έχει καταγραφεί μέσα του ως πολύ ιδιαίτερη. Οι θέσεις το λεωφορείου ήταν τρομερά άνετες, χάζευε ταινίες ως αργά που κοιμηθήκαμε και τις 8 το πρωί περίπου είμασταν στη Θεσσαλονίκη, κατάκοποι αλλά χαρούμενοι. Από εκεί μας παρέλαβαν οι γονείς μου σχολιάζοντας ότι είμαι τρελή, αλλά για την Κωνσταντινούπολη άξιζε η τρέλα.

Της Ιστανμπουλ μοναχά της πρέπει το καράβι
P1020513.JPG


Πρώτος καφές
P1020522.JPG
P1020512.JPG


Η στοά των Λουλουδιών
P1020546.JPG


Και στο τραμ, ανεβηκαμε, αμε.

P1020539.JPG


Νυχτερινοί περίπατοι
P1020554.JPG

Είδαμε τα ψάρια στην Κινστέρνα

P1020584.JPG


Μαθήματα Βυζαντινής Ιστορίας
P1020601.JPG


Μυρωδιές
P1020650.JPG


Πατήσαμε στην Ανατολή
P1020635.JPG


Σαλόνι για να δεις ποδόσφαιρο
P1020565.JPG


Η παιδική ηλικία σε άλλους τόπους
P1020660.JPG


Η θέα από το ξενοδοχείο
P1020663.JPG


Τουριστίλα αλλά από τις ωραίες
P1020681.JPG


Τσάι με θέα
P1020690.JPG


Στα Λιμάνια
P1020710.JPG


Αξέχαστες στιγμές με προφιτερόλ
P1020675.JPG


Στο Ενυδρείο
P1020729.JPG


Τσάι με ζάχαρη
P1020772.JPG


Τα πασουμάκια
P1020651.JPG


Οι καρχαρίες στο Ενυδρείο

P1020743.JPG
P1020739.JPG
 

Attachments

Last edited:

vasiliss

Member
Μηνύματα
915
Likes
8.341
Επόμενο Ταξίδι
Οδικό στην ;;;;;
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Εξαιρετικά πρωτότυπη ιδέα για ταξιδιωτική ιστορία @paefstra .
Υποψιάζομαι ότι θα σπάσεις και το ρεκόρ για την συγγραφή πολλών ταξιδιωτικών ιστοριών σε μία. :)
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.935
Likes
40.784
Εξαιρετικά πρωτότυπη ιδέα για ταξιδιωτική ιστορία @paefstra .
Υποψιάζομαι ότι θα σπάσεις και το ρεκόρ για την συγγραφή πολλών ταξιδιωτικών ιστοριών σε μία. :)
Η προηγουμενη ιστορια μου πριν 3 χρονια ηταν 3 ταξίδια σε μια ιστορια, κατω απο την ιδια "ομπρελα". Εδω θα παω 5 ταξίδια.
 
Last edited:

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.077
Likes
20.118
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
Μπα, θυμήθηκες πως γράφονται οι ιστορίες;;; :p Επιτέλους!

Εύχομαι τα τρίγωνα να γίνουν και τετράγωνα και πολύγωνα και οτι τραβάει το γούστο σας :)
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.935
Likes
40.784
Μπα, θυμήθηκες πως γράφονται οι ιστορίες;;; :p Επιτέλους!

Εύχομαι τα τρίγωνα να γίνουν και τετράγωνα και πολύγωνα και οτι τραβάει το γούστο σας :)
Η αληθεια ειναι οτι καποια στιγμη ξεφυγε το πραγμα γιατι ξεθαρρεψα. Πολυγωνο :D.
 

Iris_90

Member
Μηνύματα
752
Likes
3.792
Επόμενο Ταξίδι
Στο άγνωστο ...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γιατί , σε νοιάζει ;;;

Smaragda53

Member
Μηνύματα
985
Likes
2.068
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Πολυνησία
αχ τι υπέροχες ιστορίες! εμένα ο γιος μου τελευταία φορά που μου έκανε τη χάρη, ήταν μερικές μέρες στη Νάξο στα 18 του και πάλι καλά να λέω!!! ;) Αλλά το αξέχαστο ταξίδι μας ήταν στην Κρήτη, όταν ήταν 4 χρονών και του διηγόμουν επί 15 μέρες (σα σαπουνόπερα!) το μύθο του Θησέα! Ακόμα το θυμάται όμως!:heart:
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.935
Likes
40.784
Λονδίνο-Κολωνία- Αθήνα


Αντί της ευθείας Λονδίνο- Αθήνα. Τρίγωνο αμβλυγώνιο και αποτυχημένης κατασκευής






Το 2016 επισκεπτόμαστε το μέρος της οικογένειάς μου στην Αγγλία. Δεν είναι η πρώτη φορά, μάλιστα επειδή κάθε φορά είναι σχεδόν ίδια με την προηγούμενη και παρότι περνάμε πολύ ωραία, έχουμε βάλει σφήνα ένα 2ήμερο στη Γαλλία με το αυτοκίνητο για να μη βαριόμαστε τα ίδια και τα ίδια.


Επειδή τον Ιούλη τα εισιτήρια μετάβασης Αθήνα Λονδίνο είναι στάνταρ κοντά στο 50ρικο, η πρόκληση είναι να βρει κάποιος οικονομικά εισιτήρια επιστροφής στην Ελλάδα, καθώς τελειώνει το 6μηνο στα πανεπιστήμια και αρχίζουν οι θερινές σχολικές διακοπές των Άγγλων οπότε το ρεύμα προς Ελλάδα ανεβάζει δραματικά την τιμή. Τα εισιτήρια με μίλια από Λονδίνο είναι εξαφανισμένα.


Τότε μαθαίνω ότι όλα τα παιδιά κάτω από 14 ετών έχουν επιδότηση 14 λίρες στο εισιτήριό τους, που τότε αντιστοιχούσε στα 17 ευρώ. Πατάω στο skyscanner από Λονδίνο προς οπουδήποτε και μου βγάζει τη φθηνότερη πτήση προς Κολωνία στα 12 ευρώ. Τατόχρονα βλέπω ότι βρίσκω εισιτήρια με μίλια από Ντύσσελντορφ για 2 άτομα με 33 ευρώ μόλις φόροςο καθένας.


Όταν κλείνω το εισιτήριο του παιδιού, το κόστος είναι ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό. Δεν φάγαμε καν την επιδότηση. Το δικό μου κόστισε κανονικά το τεράστιο 12ρι.


Βρήκα και ένα Ibis για ένα βράδυ με 40 ευρώ, έκλεισα και το τρένο Κολωνία-Ντύσελτορφ και αυτό ήταν: θα πηγαίναμε στην Κολωνία για σχεδόν ένα 24ωρο να δουμε τον πολυθρύλητο Dom και να φάμε γερμανικό φαί και -εγώ- να πιω καμια γερμανική μπύρα , να δούμε πως είναι οι γερμανικές μπυραρίες.


Τελικό κόστος σχεδόν 20ωρης παράκαμψης: για μένα 65 ευρώ, για το παιδί 53.


Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καθόλου όπως το περίμενα. Η Ryan με την οποία θα πετούσαμε Γερμανία άλλαξε την ώρα πτήσης και θα φτάναμε νωρίς το απόγευμα αντί για μεσημέρι . Αυτό μείωσε τις ώρες παραμονής λίγο, αλλά εντάξει, αφού ήθελα να δω ένα πράγμα μόνο εκεί, δεν καταστράφηκε το ταξιδάκι.


Φτάσαμε και βρήκαμε ότι το ξενοδοχείο ήταν κάμποσα λεπτά περπάτημα μετά την ωραία γέφυρα της πόλης σε κάπως ερημική ζώνη, γεμάτη με τουριστικά ξενοδοχεία. Αυτό δεν μου άρεσε και τόσο, δεν περίμενα ότι η περιοχή μετά τη γέφυρα δεν είναι γεμάτη από κατοικίες.


Όταν φτάσαμε στο ξενοδοχείο, τακτοποιηθήκαμε και ρώτησα τη ρεσεψιονίστ αν το βράδυ είναι ασφαλές να επιστρεψω μόνη με ένα 9χρονο στο ξενοδοχείο από το κέντρο.


Και μου λέει “Οχι και τόσο”


Αυτό ήταν. Πάγωσα. Την ρωτάω αν το εννοεί σίγουρα. Μου λέει ναι, και ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.


Και ξαναπάγωσα.


Γιατί πρέπει να σημειώσω ότι δεν ταξιδεύω μόνη με ένα παιδί- που ευτυχώς πια μεγάλωσε- επειδή δεν φοβάμαι αλλά παρότι φοβάμαι. Και μιλάμε για πραγματική φοβία, η οποία είναι απρόβλεπτη και δεν ξέρεις πότε θα σου χτυπήσει την πόρτα και θα παραλύσεις, γιατί φτιάχνεις εικόνες ότι βρίσκεσαι σε φανταστικό κίνδυνο σε ερημικές ζώνες και δεν ξέρεις πώς να προστατέψεις 2 άτομα, δεν ξέρεις πού θα βρεις ταξί να φτάσεις με ασφάλεια στο ξενοδοχείο, μην τρομάξει το παιδί και βρεθείς αδύναμη να το παρέχεις ασφάλεια. Γιατί υπάρχει ένα αλλο είδος φόβου στο solo με παιδί, που αν δεν το ελέγξεις μπορεί να γίνει φοβία, γιατί συνήθως ο κίνδυνος είναι φανταστικός.

Αράξαμε για φαγητό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και κατά τις 10 ανεβήκαμε στο δωμάτιο για ύπνο. Η υπόσχεση ότι θα φάμε γερμανικό φαγητό και θα πιούμε μπύρα τηρήθηκε, αλλα η διάθεσή μου ήταν στα πατώματα. Γιατί η φοβία μου πυροδοτήθηκε μετά από αγώνα ετών να μη με πιάνει.


Το επόμενο πρωί όντως επισκεφτήκαμε τον Dom, που τον βρήκα κάτι παραπάνω από επιβλητικό, σχεδόν τρομακτικό, χαζέψαμε το εμπορικό κέντρο που το βρήκα τελείως αδιάφορο και αράξαμε για φαί σε ένα ωραίο σημείο, μέχρι να πάρουμε το τρένο γα το Ντύσελντορφ και να πετάξουμε Ελλάδα. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν πόσο έντονη ήταν η παρουσία μουσουλμάνων μεταναστών στην πόλη και ειδικά στο εμπορικό κέντρο.
Από την άλλη ο στόχος επετεύχθη. Δηλαδή δεν υπήρχε περίπτωση να ξεκινήσω ποτέ από Ελλάδα να πάω Κολωνία και με μια ημερήσια είδα ένα τρομερά ενδιαφέρον και μεγαλειώδες μνημείο γοτθικής αρχιτεκτονικής και τελικά φτάσαμε από το Α στο Β με κόστος μικρότερο και από τους φόρους του αεροδρομίου για εισιτήρια με μίλια (αν θυμάμαι καλά, τότε οι φόροι με την τσουχτερή ισοτιμία κόστιζαν 65 ευρώ και τρώγαμε και έναν σκασμό μίλια).

Έβγαλα τραγικά λίγες φωτογραφίες και οι τελικές σκέψεις αφού πέρασε τόσος καιρός είναι ότι δεν είδαμε τίποτε σχεδόν. Ήταν ένα θλιβερό σχεδόν 20ωρο στην πόλη που δεν ξανανοσταλγήσαμε. Αλλά μπορείς να κάνεις κι αλλιώς όταν η φοβία σου χτυπά την πόρτα; Ο γιος όμως ισχυρίζεται “έχω πάει και Γερμανία”....

Ο Dom απ' έξω

IMG_1536.JPG
IMG_1538.JPG


IMG_1546.JPG


Καλοφάγαμε πάντως

IMG_1547.JPG
IMG_1548.JPG



Λεπτομέρειες του Dom. Σάμπως είδαμε και τίποτε άλλο?
IMG_1531.JPG
IMG_1532.JPG
IMG_1534.JPG
IMG_1520.JPG
IMG_1521.JPG
IMG_1523.JPG
IMG_1528.JPG
IMG_1529.JPG
IMG_1530.JPG
 
Last edited:

Iris_90

Member
Μηνύματα
752
Likes
3.792
Επόμενο Ταξίδι
Στο άγνωστο ...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γιατί , σε νοιάζει ;;;
Πολύ όμορφη η Κολωνία , αχ αυτά τα γλυκά των Γερμανών , αχ ... Εγώ από Γερμανία έχω πάει στη Δρέσδη , στο Πότσνταμ και στο Βερολίνο ... Αναμένουμε και εντυπώσεις-φωτογραφίες από το μελαγχολικό μα πάντα κομψό Λονδίνο ...
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.732
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom