Αλβανία Βοσνία-Ερζεγοβίνη Κροατία Μαυροβούνιο Π.Γ.Δ.Μ. Σερβία Εκδρομή στα Δυτικά Βαλκάνια-ερωτήσεις

elenara88

Member
Μηνύματα
1.789
Likes
1.817
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
περιπου 20 :)
 

silversurfer

Moderator
Μηνύματα
2.328
Likes
3.468
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Του Κόσμου
Δυο τρείς επισημάνσεις που μάλλον τις γνωρίζεις :
Έχεις τα φώτα πάντα ανοιχτά, πρωί - βράδυ
Έχε μαζί σου κέρματα του ενός ευρώ , θα σου χρησιμεύσουν στα διόδια
Στη Σλοβενία θα χρειαστείς βινιέτα για να οδηγήσεις στην εθνική --- μην το αμελήσεις κ πληρώσεις κανα τσουχτερό πρόστιμο
Σκόπια - Αλβανία - Βουλγαρία - Μοντενέγκρο - Σερβία (κυρίως) πρόσεχε να ακολουθείς όσο μπορείς τα όρια ταχύτητας, η αστυνομία σε βλέπει σαν ευκαιρία για γρήγορο κ εύκολο χρήμα.
Ακολούθα το maps.google κ οχι το michelin , είναι πιο αξιόπιστο σε αυτά τα μέρη
Μοντενέγκρο προς Αλβανία επέλεξε τα παραθαλλάσια σύνορα κ οχι τα ορεινά .. γίνονται έργα, έχουν (?) ακόμα χωματόδρομο κ αναγκάζεσαι να περάσεις απο Σκόδρα
Κροατία προς Μοντενέγκρο πέρνα όσο πιο νωρίς το πρωί μπορείς, αλλιώς θα φας τις ώρες σου στα σύνορα
Προσωπικά την Βουλγαρία θα την έβγαζα έξω, δεν έχει κατι ιδιαίτερο
Γενικά έτσι όπως το βλέπω στον γυρισμό θα κουραστείτε πολύ, είναι δύσκολοι οι δρόμοι στα παράλια (εννοώ πολλές στροφές, μια λωρίδα, κ αν πάτε τουριστική περίοδο, πιθανώς πολύ κίνηση)
 

elenara88

Member
Μηνύματα
1.789
Likes
1.817
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
σ ευχαριστω ΠΑΡΑ πολυ! μηπως να βγαλω την Αλβανια με καποιο τροπο εξω;;)
 

elenara88

Member
Μηνύματα
1.789
Likes
1.817
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία

angelo_kav

Member
Μηνύματα
384
Likes
419
Επόμενο Ταξίδι
ΤΑΛΙΝ
Ταξίδι-Όνειρο
ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ
Ξεκινάς πρωι πρωι για τα σύνορα Προμαχώνα, σε μισή ωρα μετα είσαι Σαντανσκι, κάνεις στάση για ψώνια και φαγητό σε μια ταβέρνα απέναντι απο το Χοτελ Σαντάνσκι με μεγάλη τζαμαρία (πολύ ωραίο κοτόπουλο ψητό και πολύ φτηνή), μεσημέρι αναχωρείς για το μοναστήρι Ρίλα (πολύ όμορφο) και αργά το απόγευμα φεύγεις για Σόφια στην οποία θα κλείσεις 2 διανυκτερεύσεις (προτείνω το χοτέλ Hilton 5* με περίπου 65 eyro την βραδιά) για να δείς τα σημαντικά αξιοθέατα της όλα με τα πόδια.

Απο κει φεύγεις για Φιλιπούπολη νωρίς το πρωί (1,5 ώρα δρόμος περίπου) οπου στο μέσω της εθνικής τους οδού έχει ένα μεγάλο εμπορικό outlet με ρουχα (αξίζει μια στάση). Φιλιπούπολη θα κλείσεις για 1 διανυχτέρευση στο χοτέλ Leipzig όπως δήποτε γιατί έχει φοβερό πρωινό (περίπου 30 eyro), στο κέντρο και στην παλιά πόλη είναι όλα τα αξιοθέατα, θα φάτε στο Εlea (Ελληνικό).

Την επόμενη μέρα αναχωρείς για Βάρνα (περίπου 4 ώρες δρόμος) για 1 διανυχτέρευση, μπανάκι και χαλάρωση. Την επόμενη μέρα το πρωί αφήνεις την Βουλγαρία και πάς Ρουμανία, 1ος σταθμός Κωστάντζα (2,5 h περίπου), γρήγορο μπανάκι, φαγητό και αναχώριση αργά το απόγευμα για Βουκουρέστι να δείς τα αξιοθέατα της πόλης με το μετρό και τα πόδια (2 διανυχτερεύσεις στο Europa Royal 4* που είναι φοβερό και φτινό). 7η μέρα αναχώρηση το μεσημέρι απο Βουκουρέστι για Τιμισοάρα (περίπου 7 ώρες δρόμος) και αφιξη το βράδυ στο χοτελ Excelsior 4* (περίπου 30 ευρο/νυχτα) για 2 διανυχτερεύσεις γιατί είναι πολύ γραφική πόλη.

9η μέρα αφίνεις την Ρουμανία και πάς Σερβία, 1ος σταθμός το Νοβι σαντ, τρώς μεσημεράκι και πήνεις καφέ στο κέντρο και αναχωρεις το βράδυ για Σούπερ Βελιγράδι (4 διανυχτερευσεις στο Rezime Civilization που είναι στο κέντρο όποσδηποτε, εγώ όλο σ αυτό πάω, περίπου 40 ευρο την βραδιά).

Για το Βελιγράδι τί να πω? θα κάνεις τα μπανάκια σου το μεσημέρι στο νησάκι Αντα στον ποταμό Σάββα, το πρωί στα αξιοθέατα, και το βράδυ στα σούπερ πάρτυς.... 13η μέρα, αφήνεις πίσο σου το σούπερ Βελιγράδι και την Σερβία και αναχωρεις για Κροατία και το Ζάγκρεπ για 1 διανυχτέρευση (περίπου 4 ωρες δρόμο).

Την επόμενη το πρωί φεύγεις για Σπλίτ (4 ωρες δρόμος) μπανάκι, και ποτάκια για 1 διανυχτέρευση επίσης. 15η μέρα αναχωρείς το μεσημέρι για το κοσμοπολίτικο Ντουπρόβνικ (3 βράδια) και κάνεις τα μπανάκια σου (έχει και ωραία αξιοθέατα), τα ξενοδοχεία εκεί είναι λίγο ακριβά, ψάξε κάτι πιό μακρια να μείνεις, έτσι κι αλλιώς έχετε αυτοκήνιτο.

18η μέρα αφήνεις την Κροατία και αναχωρείς νωρίς το πρωί για Αλβανία μέσω Μαυροβουνίου (κάνε και μία στάση για καφέ στην Ποτγκόριτσα αφού περνάς που περνάς απο κει, να δεις και την πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου) και τα αναβαθμισμένα Τίρανα στο International hotel 4* για 1 διανυχτέρευση ωστε να δείς όλα τα αξιοθέατα, προλαβένεις.

19η μέρα το μεσημέρι αφήνεις την Αλβανία και πάς στα Σκόπια και την λίμνη Οχρίδα (2ωρες) στο Apartments Joce hotel (πολυ καλό και οικονομικό) για 2 βράδια ωστε να χαλαρώσετε και λιγάκι στην ηρεμία της λίμνης. Απο κει αναχωρεις για Φλώρινα και επιστροφή στα πάτρια εδάφη. Πιστεύω να βοήθησα λιγάκι..
 

elenara88

Member
Μηνύματα
1.789
Likes
1.817
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
σ ευχαριστω πολυ για τον κοπο και το χρονο σου! δεν θα συμπεριλαβω Ρουμανια γιατι εχω παει! κρατω ομως τις πληροφοριες που με αφορουν :D
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.033
Likes
41.035
Αν ξεκινήσεις από Σαντάνσκι, μην χάσεις χρόνο σε ψώνια (που δεν λένε τίποτα) : καλύτερα αφιέρωσε χρόνο στις πισίνες ιαματικών νερών που θα βρεις σε μεγάλα ξενοδοχεία. Αξίζει επίσης κι ένα πέρασμα από το γραφικό χωριό Μελένικο. Εκεί έφαγα το πιο νόστιμο φαγητό των ημερών.
 

elenara88

Member
Μηνύματα
1.789
Likes
1.817
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
Οhrid - 2
Tirana - 1
Sckonder-1
Kotor-1
Dubrovnik-3
Mostar-1
Split-2
Zadar-1
Plitvice-1
Rovinj-1
Ljubljiana-1 η 2
Zagreb-1
Beograd-3
πως ειναι για διανυκτερευσεις αυτα;:roll:
 

angelo_kav

Member
Μηνύματα
384
Likes
419
Επόμενο Ταξίδι
ΤΑΛΙΝ
Ταξίδι-Όνειρο
ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ

joch

Member
Μηνύματα
40
Likes
38
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ΥΠΕΡΣΙΒΗΡΙΚΟΣ-ΚΑΜΤΣΑΤΚΑ
Γενικά το Σαντάνσκι δε λέει τίποτα ως τουριστικός προορισμός.Με το που σκας μύτη με όχημα με ελληνικές πινακίδες σου την πέφτουν 4-5 περίεργοι να σου πουλήσουν από πρέζα και πουτάνες μέχρι καλάσνικοφ. Το πιο σημαντικό αξιοθέατο είναι η πινακίδα -με διαγραμμισμένο το όνομα της πόλης- που οριοθετεί το τέλος του οικισμού. Μοναδική πιο tragic περιοχή θα βρεις στο Πετρίτσι (μιλάμε για βορειοκορεατική κωμόπολη στην καρδιά των Βαλκανίων), Εδώ το βασικό αξιοθέατο είναι τα κάρα (με κανονικές ρόδες αυτοκινήτου) που τα σέρνουν κάτι ξερακιανά άλογα τα οποία με τη σειρά τους αναμένουν την ώρα και τη στιγμή που θα καταλήξουν κεφτεδάκια στα ΙΚΕΑ...Βέβαια είναι καλό να πηγαίνεις και σε τέτοια μέρη κάποιες φορές, ώστε να μπορείς να έχεις ένα μέτρο σύγκρισης για το τι είναι όμορφο-άσχημο, μίζερο-χαρωπό κτλ. :)
Εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε-γέλασε.... που λέει κι ο Νιόνιος....
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

No members online now.

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.204
Μηνύματα
883.677
Μέλη
38.900
Νεότερο μέλος
Arte_miss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom