Αυστρία Εκλεισα για Βιεννη!Τη βοηθεια σας παρακαλω..!!

black mamba

Member
Μηνύματα
297
Likes
84
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα (!!!)
Ταξίδι-Όνειρο
ΗΠΑ

Kamarado

Member
Μηνύματα
38
Likes
5
Επόμενο Ταξίδι
Ελβετία σου έρχομαι......
Ταξίδι-Όνειρο
Αλασκα
Σας ευχαριστω πολυ ολους σας, ανυπομονω να παω να δω και να δοκιμασω ολα αυτα που αναφερετε!!!!!!
 

giorgos_o

Member
Μηνύματα
46
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
Χριστούγεννα στην Ελλάδα
Ταξίδι-Όνειρο
Μαλδιβες..
ευχαριστω κ εγω πολυ παιδια!Εκλεισα τελικα στο novotel. Ελπιζω να ειναι καλο. 1 km απο το κεντρο..εψαξα κ αυτα που προτεινατε, τα κεντρικα ηταν λιγο ακριβα..
οποιαδηποτε αλλη συμβουλη ευπροσδεκτη..αν κ ηδη εχετε βοηθησει πολυ κ με χρησιμες λεπτομεριες περι μετακινησεων κλπ..
 

black mamba

Member
Μηνύματα
297
Likes
84
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα (!!!)
Ταξίδι-Όνειρο
ΗΠΑ
Όταν θα φτάσεις στο αεροδρόμιο: Οι περισσότεροι προτείνουν το CAT το γρήγορο τρένο που κοστίζει 8 ευρώ και το ταξίδι στην πόλη διαρκεί 15 λεπτά. Εγώ προτίμησα ως πιο συμφέρουσα επιλογή το S-Bahn, το απλό τρένο δηλαδή που ήταν μια χαρά, άνετο, καθαρό και οικονομικό. Η διάρκεια του ταξιδιού 30 λεπτά, αλλά στηνπερίπτωσή μου αυτό έφευγε πριν το CAT κι έτσι έφτασα και νωρίτερα. Το εισιτήριο κόστιζε μόνο 1,70 και το πήραμε σε συνδυασμό με το 8 ΤageKarte (κάρτα 8 ημερών=27Euros). To εν λόγω εισιτήριο αποτελείται από από 8 λωρίδες. Κάθε μια λωρίδα αντιστοιχεί σε μια μέρα ανά άτομο. Μπορούν όμως να το μοιραστούν και 2 άτομα (από 4 ημέρες ο καθένας),ή όσα άτομα θέλουν (απλά μοιράζονται τις λωρίδες). Άλλοι συστήνουν την Vienna card που κοστίζει 18,50 ανά άτομα και διαρκεί 3 ημέρες προσφέροντας εκπτώσεις σε μουσεία κλπ. Εγώ όμως έτσι όπως τα υπολόγισα δε μου φάνηκε συμφέρουσα επιλογή μια και οι εκπτώσεις δεν είναι σημαντικές και ούτε ήθελα να δω και τόσα πολλά μουσεία πια. Ψάξτο και δες τι σε συμφέρει.
 

giorgos_o

Member
Μηνύματα
46
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
Χριστούγεννα στην Ελλάδα
Ταξίδι-Όνειρο
Μαλδιβες..
το ταξι ποσο κοστιζει απο αεροδρομιο για κεντρο;
 

pasxalitsa

Member
Μηνύματα
8
Likes
0
φεύγω για βιεννη 23/12 τη τεταρτη!!!!!περιμενω πως κ πως ειναι το πρώτο μου ταξιδι!!!ελπιζω να πανε ολα καλα!!!!επιστρεφοντας θα αναφερω το οτιδηποτε μπορει να βοηθησει τους φιλους "συνταξιδιωτες"!!!!!!καλα χριστουγεννα!!!!!!!!!!!!!!
 
Last edited by a moderator:

pasxalitsa

Member
Μηνύματα
8
Likes
0
η βιεννη ειναι υπεροχη!!!!!!!!!!!!!πηγα με γκρουπ αλλα ηταν τελειως ανοργανωτο σε σημειο που καθε μερα υπηρχε καβγας στο γκρουπ.εγω με τον φιλο μου μαζι κ με τον ταξιδιωτικο οδηγο που ειχα προμηθευτει απο αθηνα περασαμε τελεια. τα μεσα μεταφορας αψογα οι βιεννεζοι εξυπηρετικοτατοι για οτιδηποτε θελησεις!!!θα ξανα πηγαινα ανετα στη βιεννη γιατι εχει πολλα να δεισ κ 5 ημερες δεν αρκουν!!!
 
Μηνύματα
2.492
Likes
3.199
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Pasxalitsa καλώς όρισες!χαίρομαι που περάσατε τόσο καλά,πράγματι συμφωνώ μαζί σου ότι η Βιέννη είναι από τις πόλεις που δεν τις χορταίνεις εύκολα και θέλεις να ξαναπάς!!
Γέλασα μ΄αυτά που είπες για τα μαλλιοτραβήγματα στο γκρούπ:xmas_lol:,ε την επόμενη φορά θα πάτε μόνοι σας!
 

sophia_det

Member
Μηνύματα
213
Likes
225
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία,Περού,Ν.Ζηλανδία
Τα Χριστούγεννα για 2 μέρες ήταν σχεδόν κλειστά τα πάντα. Τρώγαμε από τα υπαίθρια ξύλινα σπιτάκια... χρειάστηκα απεξαρτηση από τα λουκάνικα μετά :xmas_cheesygrin: .Από στολισμό...πουθενά...εκτός από μπροστά στο δημαρχείο και κάτι λάμπες που κρεμόντουσαν στην περιοχή της κεντρικής πλατείας. Το sacher cafe και το central αξίζουν επίσκεψη. Στο sacher είχε ουρά για να μπεις.

Μείναμε στο hotel lucia wien , 90? το δίκλινο, 3στερο ξενοδοχείο, με ωραία θέα και υποδάπεια θερμανση (η χαρά του κρυουλιάρη):xmas_cool:, 10 λεπτά με το μετρό από την κεντρική πλατεία, πλούσιο πρωινό (οι Έλληνες κατέβαιναν 5 λεπτά πριν το κλείσμο του μπουφέ και τα ...σάρωναν όλα!τα είχαν παίξει οι σερβιτόρες :xmas_biggrin:).
Αν πάτε Χριστούγεννα, να παρακολουθήσετε λειτουργία με χορωδία σε έναν από τους κεντρικούς ναούς (με εισιτήριο!), να πάτε στην Χριστουγεννιάτικη αγορά μπροστά στο Δημαρχείο (διοργανώνονται και συναυλιες-την προηγούμενη μέρα ήταν η Pink!) και κυρίως να μπείτε μέσα, εκεί που φτιάχνουν γλυκά μικρά παιδιά.

Για εκδρομή ψηφίζω ασυζητητί Σάλτζμπουργκ! Μαγεία! Μου άρεσε περισσότερο από τη Βιέννη...:xmas_redface: (γούστα είναι αυτά). Και το παραδοσιακό χωριό Μπάντεν με το φημισμένο σπα.

Οι Αυστριακοί, αν και γενικεύω, είναι οι πιο κρύοι άνθρωποι που έχω γνωρίσει.
 

perictione

Member
Μηνύματα
66
Likes
82
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα σου΄ρχομαι (25/08)
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Φίλε Γιώργο,

Καταρχάς σου εύχομαι να περάσεις τέλεια στη Βιέννη. Το ταξί στοιχίζει 30-40 ευρώ. Η τιμή είναι standard. Αμέσως με το που θα πάρεις τις βαλίτσες και θα βγεις λίγο πιο έξω θα δεις διάφορες εταιρίες που θα τους πεις που θέλεις να πας και θα τους πληρώσεις εκεί.

Όσο αφορά τα αξιοθέατα τώρα, τα βασικά τα ξέρεις και από τον οδηγό που φαντάζομαι ότι θα έχεις. Γενικά θα μπεις σε διάφορες εκκλησίες μέσα αλλά αυτή που πραγματικά αξίζει είναι η St. Peter's Church (Peterskirche). Θα δεις το μπαρόκ σε όλο το μεγαλείο του.

Επίσης μια πολύ καλή ιδέα αφού είσαι και στην Βιέννη, είναι να δεις κάποια παράσταση στο State Opera House (Staatsoper). Πρώτον η μουσική που θα ακούσεις είναι φοβερή και δεύτερον η αίθουσα μέσα είναι όλα τα λεφτά. Εγώ είχα κλείσει από το επίσημο site τους και η φτηνότερη θέση είχε 45 ευρώ. Ωστόσο αυτό που θα σε συμβούλευα να κάνεις είναι να δεις τι ώρες έχει παραστάσεις τις μέρες που θα είσαι εσύ, να πας μισή ώρα πριν και να ζητήσεις εισιτήριο για όρθιους. Στοιχίζει μόλις 3.50 ευρώ. Έτσι έχεις τη δυνατότητα να δεις μέσα το θέατρο, που αξίζει να το δεις ανεξάρτητα αν θέλεις να ακούσεις όπερα ή όχι συν του ότι θα πάρεις και μια ιδέα για την παράσταση που θα παίζεται και εάν δε σου αρέσει απλά φεύγεις. Τη φόρα που πήγα εγώ μάλιστα κάποιοι από τους όρθιους βρήκαν ελεύθερα καθίσματα και κάθισαν.

Ένα πολύ ωραίο μέρος για καφέ είναι το Central Café. Σου παραθέτω και το link για να δεις που βρίσκεται: http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g190454-d1027609-Reviews-Cafe_Central-Vienna.html. Είναι πολύ κοντά στο κέντρο. Τώρα για το φαΐ πέρα από τα διάφορα εστιατόρια που θα κάτσεις να ξέρεις ότι η Βιέννη φημίζεται για τα βρώμικα της. Την άνοιξη που είχα παει παίρναμε λουκάνικα, αλλαντικά και μπύρα από διάφορους πλανόδιους και καθόμασταν σε κάτι τραπέζια-παγκάκια στο κέντρο της πόλης με θέα την υπέροχη εκκλησία του Αγίου Στεφάνου.

Τέλος ανάφερες κάτι και για εκδρομές. Η απάντηση σε αυτό είναι μόνο μια: Salzburg. Το μέρος είναι απλά υπέροχο και αν είχα δει το post σου νωρίτερα θα σε συμβούλευα να έμενες και ένα βράδυ εκεί. Παρόλα αυτά, θα σου δώσω και μια δεύτερη απάντηση. Μια πολύ καλή ιδέα για εκδρομή είναι να πας και στο Zellamsee. Είναι πραγματικά ένα μαγευτικό χωριό που μπροστά του απλώνεται μια λίμνη και από πίσω το σκιάζουν οι Άλπεις. Ελάχιστα km πιο μακριά θα βρεις το χωριό Κaprun. Από εκεί θα πάρεις το τελεφερίκ για να φτάσεις στο χιονοδρομικό Kitzsteinhorn. Ένα μόνο έχω να σου πω, θα ανέβεις με το τελεφερίκ στα 3,000 m και θα είσαι μέσα στη καρδιά των Άλπεων!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.310
Μηνύματα
887.559
Μέλη
38.976
Νεότερο μέλος
Aspalath

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom