Ενοικίαση αυτοκινήτου στο εξωτερικό

LOULOUTGAL

Member
Ταξίδι-Όνειρο
-----
Να την αφήσεις ως έχει την παραλαβή του αυτοκινήτου. Είναι υποχρεωμένοι να σου παραδώσουν αυτοκίνητο και μετά από 2 ώρες από την προβλεπόμενη ώρα άφιξης. Η κράτηση σου ισχύει. Το να παραλάβεις πιο αργά το αυτοκίνητο δεν έχει κόστος για αυτούς. Αντιθέτως κάνεις ενοικίαση για λιγότερες ώρες από τις προγραμματισμένες. Το πρόβλημα θα ήταν εάν άλλαζε η ώρα της πτήσης σου και έφτανες π.χ. 3 ώρες πιο νωρίς και δεν είχαν ετοιμοπαράδοτο αυτοκίνητο να σου δώσουν.
Έχει τύχει να φτάσω στην ώρα μου στο γκισέ της εταιρείας ενοικίασης και να περιμένω εκεί για μία ώρα μέχρι να υπογράψω τη σύμβαση ενοικίασης.
Δες τι λένε οι όροι ενοικίασης και μην αγχώνεσαι.
Ευχαριστώ !Καλο καλοκαιρι σε ολους,καλα ταξίδια!

coco_

Member
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
Έχει νοικιάσει κάποιος μέσω Booking? Σκεφτομαι να κλείσω επειδή μου δίνει καλύτερη τιμή. Αυτό που δεν μου ειναι σαφές εαν η full insurance που παρέχεται σαν έξτρα δίνεται από την εταιρεία, άρα εαν συμβεί κάτι εγώ δεν πληρώνω κάποιο ποσό ή εαν είναι από την Booking δηλαδή μου κρατάει η εταιρεία τυχόν ζημιά και μετά εγώ αποζημιώνομαι απο την ασφαλεια της Booking. Γνωρίζει καποιος?

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Έχει νοικιάσει κάποιος μέσω Booking? Σκεφτομαι να κλείσω επειδή μου δίνει καλύτερη τιμή. Αυτό που δεν μου ειναι σαφές εαν η full insurance που παρέχεται σαν έξτρα δίνεται από την εταιρεία, άρα εαν συμβεί κάτι εγώ δεν πληρώνω κάποιο ποσό ή εαν είναι από την Booking δηλαδή μου κρατάει η εταιρεία τυχόν ζημιά και μετά εγώ αποζημιώνομαι απο την ασφαλεια της Booking. Γνωρίζει καποιος?
Δεν έχω κάνει ενοικίαση αυτοκινήτου μέσω booking αλλά δεν έχω δει ποτέ η εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων να πουλά ασφάλεια μέσω μεσάζοντα. Όσες φορές έχω κάνει κράτηση μέσω μεσάζοντα η ασφάλεια που προσφέρεται κατά την κράτηση είναι πάντα του μεσάζοντα και όχι της εταιρείας ενοικίασης. Προτιμώ να κάνω ασφάλεια από την ίδια την εταιρεία όταν φτάνω στο γκισέ της και πάντα είναι πλήρης ασφάλιση.

Nik1981

Member
Ταξίδι-Όνειρο
στο χρόνο
Χωρίς πιστωτική κάρτα, να υποθέσω ότι δεν σου νοικιάζει κανείς αμάξι στο εξωτερικό, ε;

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Χωρίς πιστωτική κάρτα, να υποθέσω ότι δεν σου νοικιάζει κανείς αμάξι στο εξωτερικό, ε;
Έχουν αναφερθεί από συμφορουμιτες εταιρείες που δέχονται μετρητά ή χρεωστικές κάρτες. Δεν έχω προσωπική εμπειρία όμως για να βοηθήσω. Για ποια χώρα σε ενδιαφέρει; Διάβασε αυτό το νήμα προς τα πίσω μέχρι να σου απαντήσει κάποιος που να γνωρίζει.

Nik1981

Member
Ταξίδι-Όνειρο
στο χρόνο
Έχουν αναφερθεί από συμφορουμιτες εταιρείες που δέχονται μετρητά ή χρεωστικές κάρτες. Δεν έχω προσωπική εμπειρία όμως για να βοηθήσω. Για ποια χώρα σε ενδιαφέρει; Διάβασε αυτό το νήμα προς τα πίσω μέχρι να σου απαντήσει κάποιος που να γνωρίζει.
Απο περιέργεια ρώτησα. Δεν ψάχνομαι για εξωτερικό άμεσα. Σε ευχαριστώ για την απάντηση πάντως

North66

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαδέρα - Αζόρες
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Νοικιάζουν και χωρίς πιστωτική με πληρωμή επιτόπου του ποσού κράτησης με χρεωστική ή μετρητά, αναλόγως της χώρας φυσικά. Μου έχει τύχει κυρίως με τοπικές εταιρείες ενοικίασης.

Nik1981

Member
Ταξίδι-Όνειρο
στο χρόνο
Νοικιάζουν και χωρίς πιστωτική με πληρωμή επιτόπου του ποσού κράτησης με χρεωστική ή μετρητά, αναλόγως της χώρας φυσικά. Μου έχει τύχει κυρίως με τοπικές εταιρείες ενοικίασης.
Ευχάριστα νέα.
Ίσως έχουμε μια ελπίδα να παμε εξωτερικό κάποια στιγμή τελικά 😁😁
Thanks

coco_

Member
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
Δεν έχω κάνει ενοικίαση αυτοκινήτου μέσω booking αλλά δεν έχω δει ποτέ η εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων να πουλά ασφάλεια μέσω μεσάζοντα. Όσες φορές έχω κάνει κράτηση μέσω μεσάζοντα η ασφάλεια που προσφέρεται κατά την κράτηση είναι πάντα του μεσάζοντα και όχι της εταιρείας ενοικίασης. Προτιμώ να κάνω ασφάλεια από την ίδια την εταιρεία όταν φτάνω στο γκισέ της και πάντα είναι πλήρης ασφάλιση.
Κ εγώ αυτό φαντάστηκα ότι είναι της booking, απλά επειδή αναφερει deposit μονο 300ευεω που συνηθως δινουν οταν πάρεις φουλ ασφαλεια απο την εταιρεια με μπερδεψε. Το εκλεισα ετσι τελικα γιατι ηταν αρκετα ακριβη η κρατηση κ φοβηθηκα τα απροβλεπτα στο γκισε...

Traveler koko

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ισλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Μαλδίβες
Καλησπέρα έχω νοικιάσει για Όσλο αμάξι με δωρεάν ακύρωση 48 ώρες με πλήρη ασφάλεια μέσο rentalcars. Η εταιρεία είναι η hertz ,πιστεύετε θα ήταν καλύτερα να ακυρώσω την ασφάλεια κ να την κάνω επί τόπου στην εταιρεία κατα την παραλαβή του αυτοκινήτου;;Είναι η πρώτη μου φορά που νοικιάζω γενικότερα..

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Καλησπέρα έχω νοικιάσει για Όσλο αμάξι με δωρεάν ακύρωση 48 ώρες με πλήρη ασφάλεια μέσο rentalcars. Η εταιρεία είναι η hertz ,πιστεύετε θα ήταν καλύτερα να ακυρώσω την ασφάλεια κ να την κάνω επί τόπου στην εταιρεία κατα την παραλαβή του αυτοκινήτου;;Είναι η πρώτη μου φορά που νοικιάζω γενικότερα..
Καλημέρα. Η ασφάλεια που προσφέρει η Rentalcars γενικώς είναι για μικρά ποσά και δεν καλύπτει τα πάντα. Αν διαβάσεις τους όρους θα δεις ότι καλύπτει πχ αστική ευθύνη μέχρι 1500€ κτλ. Αυτή τη στιγμή αδυνατώ να σου πω ακριβώς γιατί δεν έχω την αρχική κράτηση μαζί μου.
Για το τελευταίο ταξίδι που έκανα και νοίκιασα αυτοκίνητο η ασφάλεια της Rentalcars ήταν κάπου 60-70 € για ενοικίαση 12 ημερών, δλδ ψίχουλα. Η πλήρης ασφάλεια καλύπτει τα πάντα και είναι φυσικά πιο ακριβή... Αλλά!
Θα σου πω το τελευταίο παράδειγμα που έχω από τη Γαλλία. Ακύρωσα την ασφάλεια της Rentalcars και στο γκισέ έκανα πλήρη ασφάλεια. Το αυτοκίνητο που παρέλαβα ήταν χιλιογρατσουνισμενο και σε ένα σημείο χτυπημένο με αποτελεσμα να έχει πρόβλημα η μία πόρτα. Κάποιες από τις ζημιές μας τις ανέφεραν οι ίδιοι και αναγράφονταν στο ασφαλιστήριο. Τις υπόλοιπες τις επισημαναμε και βγάλαμε και φωτογραφίες εμείς παρόλο που ο υπάλληλος μας διαβεβαιωνε ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα αφού κάναμε πλήρη ασφάλεια.
Όταν το παραδωσαμε (χωρίς να υπάρχει κάποια έξτρα ζημιά από εμάς) ο υπάλληλος άρχισε να το ψάχνει και να μας λέει για τις έξτρα ζημιές! Όταν του υπενθυμησα ότι έχω κάνει πλήρη ασφάλεια, το τσέκαρε και ζήτησε συγνώμη.... Εμείς καλού κακού του δείξαμε και τις αρχικές φώτο που είχαμε βγάλει! Αν δεν είχα κάνει πλήρη ασφάλεια ή είχα κάνει της Rentalcars θα ήμουν ακόμα εκεί να προσπαθώ να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας!.....

Από μένα είναι ναι! Κάνεις ασφάλεια στο γκισέ από την ίδια εταιρεία ενοικίασης. Σε διαφορετική περίπτωση και κάποια στραβή θα τρέχεις να πάρεις χρήματα από τον μεσάζοντα τα οποία θα είναι ανάλογα της ασφάλειας που έχεις κάνει σε αυτόν, αφού έχεις πληρώσει ήδη τυχόν ζημιές στην εταιρεία που μπορεί να κοστίζουν πολύ περισσότερο.

Η απόφαση για την ασφάλεια είναι στη κρίση του καθενός φυσικά. Οι εταιρείες έχουν διάφορα πακέτα ασφάλισης. Ο καθένας διαλέγει ότι επιθυμεί. Η πλήρης ασφάλιση είναι η καλύτερη αλλά και η ακριβότερη. Αλλά δεν έχεις ποτέ μπελάδες και δεν δίνεις μεγάλες χρηματικές εγγυήσεις....

Last edited:

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Κ εγώ αυτό φαντάστηκα ότι είναι της booking, απλά επειδή αναφερει deposit μονο 300ευεω που συνηθως δινουν οταν πάρεις φουλ ασφαλεια απο την εταιρεια με μπερδεψε. Το εκλεισα ετσι τελικα γιατι ηταν αρκετα ακριβη η κρατηση κ φοβηθηκα τα απροβλεπτα στο γκισε...
Να σε ρωτήσω... Έλεγε η πλήρη ασφάλιση της Booking ότι δίνει zero excess; Γιατί μόνο τότε μιλάμε για μικτή ασφάλεια με μηδέν απαλλαγή.
Όπως σου τα είπε η @Sassenach77 αγοράζω και εγώ πλέον πλήρη ασφάλεια από τον γκισε, γιατί την πάτησα με προαγορά έξτρα ασφάλειας από τον μεσάζοντα...

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.080
Μέλη
39.827
Νεότερο μέλος
Mycenaean

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα