Ενοικίαση αυτοκινήτου στο εξωτερικό

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
@Sassenach77 τι εννοείς παραπάνω με την φράση "χωρίς καμία ασφάλεια"; Νοίκιασες αμάξι από μεσάζοντα που δεν είχε καν τη βασική ασφάλεια με κάποιο ποσό απαλλαγής που βαρύνει τον πελάτη π.χ. τα πρώτα 1000 -1200€ αναλογα με τον κυβισμό του ΙΧ;
Τα 560 € για 12 μέρες ενοικίασης δεν περιελάμβαναν ούτε τη βασική ασφάλεια που έχουν όλα τα οχήματα;
Αυτό πρώτη φορά το ακούω σαν δυνατότητα. Το επιλέγεις στην rentalcars;
Το σωστό είναι "χωρίς καμία έξτρα ασφάλεια απο τον μεσάζοντα". Νόμισα οτι θα είναι κατανοητό, αλλά καλά κάνεις και το διευκρινίζεις. Ακύρωσα την ασφάλεια που προσθέτει η Rentalcars κατα την κράτηση και μπερδεύει πολύ κόσμο (την έχω πατήσει και εγώ).
Επίσης δεν πιστεύω οτι υπάρχει ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο χωρίς τη βασική ασφάλεια. Οι εταιρείες είναι υποχρεωμένες να τα ασφαλίζουν, έστω με την απλή και υποχρεωτική ασφάλεια, αλίμονο.....

Τα 400 € για να αγοράσεις εξτρά τη μικτή ασφάλεια με μηδέν απαλλαγή μου φαίνεται μεγάλο ποσό για 12 μέρες, αλλά όχι υπερβολικό αν λάβουμε υπόψη ότι οι τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων έχουν εκτιναχθεί στα ύψη!!!
Το πιο μεγάλο κόστος που πλήρωσα για το zero excess ήταν επιπλέον 20-23€/μέρα ενοικίασης στην Ολλανδία το 2018. Έκτοτε δεν έχω νοικιάσει αυτοκίνητο στο εξωτερικό...
Όταν κοιτούσα το θέμα της ενοικίασης του αυτοκινήτου στη Γαλλία δεν είχα κανένα προηγούμενο μέτρο σύγκρισης. Ούτε εδώ μέσα βρήκα κάποια τέτοια πληροφορία. Το μοναδικό μέτρο σύγκρισης για μενα ήταν η ενοικίαση στη Σκωτία που είχα κάνει το 2017 και τότε είχα πληρώσει περίπου 33€/ημέρα έξτρα ασφάλεια στο γκισέ για 6 ή 7 μέρες ενοικίασης. Μετά απο μία πανδημία και ένα πόλεμο, η τιμή της έξτρα ασφάλειας στη Γαλλία (που θεωρείται σχετικά ακριβή χώρα) φέτος (μετά απο 5 χρόνια) ήταν "υποφερτή" για εμάς........ Το ακριβό και το φθηνό είναι σχετικές έννοιες. Παραθέτω τη πληροφορία, που θα ήθελα να έχω και εγώ πριν το ταξίδι μου και θα με βοηθούσε. Όλα τ' άλλα μου είναι αδιάφορα.

Περίπου 200 είναι, τα 400 πού τα είδες?
Μάλλον απαντάει για τα 400€ που πλήρωσα εγώ για την έξτρα ασφάλεια.

LOULOUTGAL

Member
Ταξίδι-Όνειρο
-----
Μάλλον απαντάει για τα 400€ που πλήρωσα εγώ για την έξτρα ασφάλεια.
[/QUOTE]
Περίπου 200 είναι, τα 400 πού τα είδες?
Ακριβως αυτο εννοω .Η τιμη που βγαζει το site απο οτι καταλαβα δεν ειναι σιγουρη.Ελπιζω τουλαχιστον να ειναι καπου εκει κοντα και να μην ξεφυγει προς τα πανω .

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Ακριβως αυτο εννοω .Η τιμη που βγαζει το site απο οτι καταλαβα δεν ειναι σιγουρη.Ελπιζω τουλαχιστον να ειναι καπου εκει κοντα και να μην ξεφυγει προς τα πανω .
Γιατί να μην είναι σίγουρη; Σου δίνει μία εικόνα για το τι θα περιμένεις στο γκισέ. Αντε να έχει μία αποκληση αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι διπλάσια!
Μη μπερδεύεσαι με το δικό μου παράδειγμα. Εγώ νοίκιασα στη Γαλλία. Εσύ (αν θυμάμαι καλά) θέλεις να νοικιάσεις Γερμανία. Δεν είναι το ίδιο. Επίσης παίζουν ρόλο και οι εταιρείες ενοικίασης. Μη κολλάς στα 400€ που πλήρωσα εγώ.

vasilisser

Member
Καλησπέρα παίδες!σκεφτόμαστε με την κοπέλα μου να κάνουμε ένα τουρ στην Βαυαρία τέλος Σεπτέμβρη με μέσα Οκτωβρίου με ενοικίαση campervan.Εχετε να προτείνεται κάτι η να μας συμβουλεύεται κάτι?είναι η ορ τη φορά που θα κάνουμε κάτι τέτοιο οπότε οτιδήποτε θα εκτιμηθεί!

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Καλησπέρα παίδες!σκεφτόμαστε με την κοπέλα μου να κάνουμε ένα τουρ στην Βαυαρία τέλος Σεπτέμβρη με μέσα Οκτωβρίου με ενοικίαση campervan.Εχετε να προτείνεται κάτι η να μας συμβουλεύεται κάτι?είναι η ορ τη φορά που θα κάνουμε κάτι τέτοιο οπότε οτιδήποτε θα εκτιμηθεί!
Καλησπέρα. Δες εδώ Road trip με campervan

LOULOUTGAL

Member
Ταξίδι-Όνειρο
-----
νοικιασαμε αμαξι απο Buchbinder στην Στουτγκαρδη αεροδρομιο.Κλεισαμε απο Rental cars το αμαξι και στο γκισε πληρωσαμε για Babyseat,cross border και ασφαλεια με zero excess .Δεν πηγε ομως και πολυ καλα .Δεν μπορουσαμε να συννενοηθουμε με την υπαλληλο αλλες τιμες μας ελεγε ,τα μωρα να κλαινε,εμεις να βιαζομστε κλπ κλπ .Και την συμβαση που υπογραψαμε καποια στιγμη στην διαρκεια του ταξιδιου ο αντρας μου την εχασε.Τελοσπαντων. μας στειλανε το τιμολογιο και μας εχουν χρεωσει 200 ευρω premium station surgharge Στελνω Mail και μου λενε επειδη παραλαβαμε το αμξι απο αεροδρομιο .Η ερωτηση ειναι μπορω να κανω κατι η τα κλαιω?Γενικως παντως συνολο για μεσαιας κατηγοριας αμαξι για 11 μερες πηγε 1000 ευρω .

snikolak

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Καλησπέρα κι από εμένα παιδιά! Μέσα Σεπτεμβρίου οργανώνουμε ένα ταξίδι στη Ρουμανία με ενοικίαση αυτοκινήτου από το αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου για να κάνουμε road trip στην Τρανσυλβανία. Καθώς είναι η πρώτη μας απόπειρα για ενοικίαση αυτοκινήτου στο εξωτερικό θα ήθελα την βοήθεια σας. Από ιστορίες άλλων μελών βλέπω πως μια καλή επιλογή είναι η klass wagen. Θεωρείτε είναι καλύτερα να κάνουμε κράτηση μέσω του site της klass wagen ή μέσω rental cars; Επίσης το rental cars προτείνει πλήρη κάλυψη με ένα επιπλέον ποσό. Είναι καλύτερα να το προσθέσω κατά την κράτηση ή να το πληρώσουμε στο γραφείο όταν παραλάβουμε το αμάξι; Οποιαδήποτε συμβουλή σας η επισήμανση σχετικά με το τι να προσέξουμε είναι ευπρόσδεκτη 😊

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Επίσης το rental cars προτείνει πλήρη κάλυψη με ένα επιπλέον ποσό. Είναι καλύτερα να το προσθέσω κατά την κράτηση ή να το πληρώσουμε στο γραφείο όταν παραλάβουμε το αμάξι;
Όχι, δεν το προσθέτεις αυτό το ποσό! Αν θέλετε έξτρα ασφάλεια, θα την κάνετε στην εταιρεία όταν πάτε να παραλάβετε το όχημα.
Για το αν είναι καλύτερα να κάνετε ενοικίαση απο τη Rentalcars ή απο το σάιτ της ίδιας εταιρείας, θα πρέπει να τσεκάρεις τιμές και στα δύο και να δεις τι είναι πιο συμφέρον, αρκεί να βγάλεις την έξτρα ασφάλεια της rentalcars, που τη κοτσάρει πάντα κατα την διάρκεια της ενοικίασης και δεν έχει καμία σχέση με τις ασφάλειες που πωλεί η εκάστοτε εταιρεία ενοικίασης.

el de abajo

Member
Καλησπέρα κι από εμένα παιδιά! Μέσα Σεπτεμβρίου οργανώνουμε ένα ταξίδι στη Ρουμανία με ενοικίαση αυτοκινήτου από το αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου για να κάνουμε road trip στην Τρανσυλβανία. Καθώς είναι η πρώτη μας απόπειρα για ενοικίαση αυτοκινήτου στο εξωτερικό θα ήθελα την βοήθεια σας. Από ιστορίες άλλων μελών βλέπω πως μια καλή επιλογή είναι η klass wagen. Θεωρείτε είναι καλύτερα να κάνουμε κράτηση μέσω του site της klass wagen ή μέσω rental cars; Επίσης το rental cars προτείνει πλήρη κάλυψη με ένα επιπλέον ποσό. Είναι καλύτερα να το προσθέσω κατά την κράτηση ή να το πληρώσουμε στο γραφείο όταν παραλάβουμε το αμάξι; Οποιαδήποτε συμβουλή σας η επισήμανση σχετικά με το τι να προσέξουμε είναι ευπρόσδεκτη 😊
FMN Car Rental στο Otopeni...νοίκιασα το Πάσχα και μάλιστα μας έκαναν upgrade στο αυτοκίνητο...είχα διαβάσει διάφορα περίεργα για ενοικίαση αυτοκινήτου στη Ρουμανία...η συγκεκριμένη εταιρεία (δες και κριτικές στο ίντερνετ) είναι πάρα πολύ καλή...κλείνεις με κλειστά μάτια....[/QUOTE]

Last edited:

thrylosveria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτικες
Ταξίδι-Όνειρο
φινλανδια
Εκλεισα για Μοναχο 27 Οκτωβριου και θελουμε να νοικιασουμε 2 αυτοκινητα για να παμε 9 ατομα (3 οικογενειες) στο Φραιμπουργκ...διαβαζοντας ολα αυτα εδω περι ενοικιασεως ,εξτρα χρεωση για το ενα, εξτρα χρεωση για το αλλο και δεσμευση ενος υπερογκου ποσου (ενω καποιος εκανε την εξτρα ασφαλεια) στην καρτα σου , ειλικρινα το μετανιωσα !!! 200 ευρω, λεει, γιατι παρελαβες το ι.χ απο το αεροδρομιο και βγαλε ακρη μετα !!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.066
Μέλη
39.804
Νεότερο μέλος
timo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom