Τουρκία Ερωτήσεις για 4 μέρες στην Κωνσταντινούπολη

Spyros-007

Member
Μηνύματα
756
Likes
1.815
Επόμενο Ταξίδι
Δεν ξέρω ...
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϊλανδη κα ξανά Ταϊλάνδη
Κική, να πας εσύ με τη φίλη σου, από βδομάδα... και ο λογαρισμός δικός μου ! :rolleyes:
βιαζεσαι να μας ξεφορτωθεις ή μου φαινεται ; :haha:[/QUOTE]
Πέντε μέρες .... είναι μιά ανάσα .... Κiki ! :p
 

dglossa

Member
Μηνύματα
18
Likes
41
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΦΡΙΚΗ
Εγώ προτείνω ανεπιφύλακτα το Αιγυπτιακό Παζάρι μπαχαρικών και το Τόπ Καπί, το ξενοδοχείο προτείνω να είναι ή κοντά στο Ταξίμ για πιο σίγουρα ή κοντά στο Μπλέ Τζαμί για πιο τουριστικά και βολικά.

Οπωσδήποτε χαμάμ μη σου πώ και κάθε μέρα ένα χαμάμ
 

pasxen

Member
Μηνύματα
24
Likes
12
Επόμενο Ταξίδι
ΡΩΜΗ - ΜΟΝΑΚΟ
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Καλησπέρα,

Μόλις γύρισα από την Πόλη και είμαι κατενθουσιασμένος.
Να ευχαριστήσω όποιον μου πρότεινε το Maywood καταπληκτικό ξενοδοχείο σε πολύ καλή θέση. Όποιος πάει στην Πόλη προτείνετε ανεπιφύλακτα να μείνει σε αυτό το ξενοδοχείο. Καθαρό, ζεστό ολοκαίνουριο με τέλειο πρωινό. Από τα καλύτερα που έχω μείνει και μόνο με 62 ευρώ. (πας με τα πόδια σε τοπ καπι, αγια σοφια, μπλε τζαμί, γέφυρα γαλατα, βόσπορο, instaklal, αν και ποιο μακρυά εμείς το κάναμε με τα πόδια μέσω instaklal μέχρι taxim,tram διπλα).
Έχω να πω τα εξής για την Πόλη:
Είναι πιο Ευρώπη (τουλάχιστον η Κωνσταντινούπολη που είδα) από πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.
Καθαρή, ασφαλής και ένα όνειρο το βράδυ.
Μοιάζουμε πάρα πολύ σαν λαοί και είναι πολύ φιλικοί.
Στα εστιατόρια με το που θα ακούσουν Έλληνες σου λένε : πατζανάκη τι κάνεις? Και τρως ότι θές με 20 ευρώ το ζευγάρι.

Αν μείνετε στο ξενοδοχείο να πάτε σε ένα μαγαζί με χαλιά είναι 20m από το ξενοδοχείο και πουλάει χαλιά, τραπεζομάντηλα και διάφορα ποτηράκια κτλ. Είναι από τους καλύτερους ανθρώπους και πωλητές που έχω γνωρίσει ο ιδιοκτήτης λέγεται μπιλάν (20 m δεξιά πριν μπεις στο ξενοδοχείο) θα σας κεράσει τσάι και θα προσπαθήσει να σας πουλήσει διάφορα με παζάρια κτλ. Αλλά και να μην πάρεις κάτι δεν έχει πρόβλημα. Κάθε μέρα πηγαίναμε και καθόμασταν με τις ώρες με τσάι και κουβέντα πολύ γέλιο, πήραμε και κάτι τραπεζομάντηλα και σουβενίρ σε sok price (όπώς λέει) με πολλά παζάρια σε τιμές που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα. Να του πείτε πως είστε από τον Alberto και την sister (έτσι μας έλεγε) από την Ελλάδα. Ανταλλάξαμε και τηλέφωνα για να λέμε τα νέα μας.

Οδηγός του τι να προσέξεις στην Πόλη:
Μην πάτε βαρκάδα στον Βόσπορο με μικρό καράβι (ανακατευτήκαμε απίστευτα) παρόλο που είχε μικρά κύματα περνάγανε τα μεγάλα καράβια και μας πήγαιναν πάνω κάτω.
Επίσης τα dutyfreeστην Πόλη, απάτη πολύ ακριβά.
Καθώς επίσης μην αλλάζετε χρήματα στο αεροδρόμιο πολύ πιο ακριβά από ότι τα αλλάζανε στην Πόλη. Ευτυχώς μου είχαν μείνει μόνο 30 λίρες και έχασα κανα 5 ευρω. Ότι σας μείνει από λίρες χαλάστε το στο αεροδρόμιο σε μικρά πράγματα ή φαί.
Και τέλος καλά ρε παιδιά ένας μουσουλμάνος δεν υπάρχει εδώ μέσα να μου πει πως αυτές τις μέρες που πήγαμε ξεκινάει το μπαιράνι με αποτέλεσμα να είναι κλειστό το μεγάλο παζάρι και τις 4 μέρες που ήμουν εκεί , ευτυχώς ήταν ανοιχτά όλα τα υπόλοιπα μαγαζιά.

Ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια σας για άλλη μια φορά που εκτός από το μεγάλο παζάρι που δεν είδα όλα τα άλλα ήταν άψογα.

Ps. Παρίσι δεν ξαναπάω αλλά στην Πόλη - της καρδιάς μου - θα την επισκευτώ ξανα σίγουρα.
 

elenara88

Member
Μηνύματα
1.789
Likes
1.817
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
τι ωραια που ειναι να γραφει καποιος οταν γυρναει απο το ταξιδακι του τετοια ωραια πραγματα!
Ευχομαι να επιστρεψεις συντομα:clap:
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Γιατι εσυ κυριε δεν θες να μπεις στο γκρουπ?Εσυ θα γραφεις τα ωραιοτερα πιστευω......
 

chrisgr

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Γεια σε όλους!
Βρίσκομαι εδώ και δύο μέρες στην Πόλη και είναι πολύ ωραία!
Είχα ενημερωθεί και νωρίτερα από εδώ για διάφορα πράγματα και με βοηθήσατε πάρα πολύ.
Επειδή στο Sultanahmet που μένω δεν έχει καθόλου νυχτερινή ζωή εκτός από τσάι, καφέ και αργιλέ, σκέφτομαι να πάω αύριο στην Istiklal. Πριν έρθω δεν έψαξα πολλά πράγματα γιατί σκέφτηκα να ρωτήσω εδώ να μου πουν.
Ενδιαφέρομαι λοιπόν να ακούσω ζωντανή τούρκικη μουσική. Δε με ενδιαφέρει να πάω σε κάποιο club, κάτι που βρίσκω και στην Ελλάδα. Θέλω κάτι αντίστοιχο με τα μπουζούκια της Ελλάδας!
Ρώτησα το ρεσεψιονίστα του Best point hotel που μένω και μου είπε να μην πάω καθόλου στην Istiklal και ότι μπορεί να πάω σε κάποιο μαγαζί να πιω ένα ποτό και να μου ζητήσουν 1000 λίρες και δε μου το συνιστά και τέτοια. Είχα διαβάσει εν τω μεταξύ και κάποιες αντίστοιχες ιστορίες και δεν ξέρω τι να κάνω. Τόσο τραγικά είναι τα πράγματα;
Αν έχετε κάποιο μαγαζί να προτείνετε με ζωντανή τούρκικη μουσική θα το εκτιμούσα πολύ. Έτσι κι αλλιώς λέω να πάω μια βόλτα αύριο κατά τις 8 το βράδυ και να ψάξω, αλλά είναι καλύτερα να ξέρω και από πριν. Έκανα μια έρευνα στο νετ αλλά δε βρήκα και πολλά πράγματα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 

heraklion

Member
Μηνύματα
92
Likes
16
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Καλημέρα παιδιά, οι μέρες πλησιάζουν, την Παρασκευή φεύγουμε, ξενοδοχείο τελικά βρήκαμε, είναι το Elite Word,ελπίζω να είναι καλό.
Απ'οτι διάβασα λοιπόν, τα μαστ είναι:Αγία Σοφία, Τοπ Καπί,Μπλέ Τζαμί, Πατριαρχείο,Ντολμαμπαχτσέ, βόλτα στο Βόσπορο,Αγορά.Ξεχνάω κάτι?
Φτάνουμε 09:00 το πρωί, την πρώτη μέρα λέω να πάμε αγορά και βόλτα στο Βόσπορο και την επομένη στα υπόλοιπα.
Θα είμαστε και Κυριακή, λέω να πάω στην λειτουργία στο Φανάρι.
Επιστρέφουμε Τρίτη πρωί, οπότε έχω 4 ημέρες γεμάτες.
Επίσης σκέφτηκα να κλείσω ταξί να το έχω όλη την ημέρα να με γυρίζει, αλλά οι τιμές που βρίσκω σε κάποιες εταιρίες είναι απαγορευτικές,δηλαδή μου ζητάνε 480 ευρώ για τις 4 ημέρες.Είναι βέβαια με πολυτελή αυτοκίνητα, αλλά εγώ θέω ένα απλό ταξί, αλλά δεν μπορώ να βρω στο ιντερνετ,έχετε καμμιά ιδέα?Ή να βρω απο την Πόλη κάποιο ταξί και να τον ρωτήσω τι τιμή μου δίνει και επίσης ποιά τιμή λέτε ότι είναι καλή γι αυτό που ζητάω?
Ευχαριστώ φίλοι μου
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.204
Μηνύματα
883.755
Μέλη
38.902
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom