Η βιομηχανία του τουρισμού (σκέψεις για το παρόν και το μέλλον)

wanderwoman

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Δηλαδή αμα πας στο Παρίσι, θα σου πουν στο Πυργο του Άιφελ, αν εισαι ξένος η Γάλλος, και θα κάνουν έκπτωση στο Γάλλο ;; Αυτά δεν υπάρχουν σε οργανωμένες χώρες, σε εμάς το έχω δει, να κόβουν εισιτήριο, πιο φθηνό στο Έλληνα σε κρουαζιέρα σε νησί, αλλά αυτό είναι παρανομο .

Ουτε σε άλλο τομέα γίνεται αυτό.

Απλά αυτός που έχει καλό εισόδημα θα παει στον ΑΒ να παρει Γαλλικό τυρί, αυτός που δε μπορεί θα παει στα Lidl, να ψωνίσει Γερμανικό τυρί.

You know Καπιταλισμός ; Αυτό είναι
Ναι οκ απλά δεν κατάλαβες καθόλου τι γράφω.
Αναλογία τιμών-αμοιβών δε σημαίνει ανάλογα την εθνικότητα η χρέωση.
:rolleyes:

alma

Member
Σε χώρες Mercosur υπάρχουν αξιοθέατα φθηνότερα για τους πολίτες των χωρών αυτών. Άλλη τιμή πλήρωνε στους Καταρράκτες Ιγκουασού ο Αργεντινός, ο Βραζιλιάνος κλπ και άλλη ο Ευρωπαίος...

wanderwoman

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Ναι κατάλαβα τι γράφεις, απλά αυτό που λες είναι μη εφαρμόσιμο :cool:
Εγώ πάλι λέω ότι μια χαρά είναι και το φατσόνι με τα γυαλιά ηλίου που κοτσάρεις στο τέλος κάθε ποστ δεν αρκεί για να πείσει βρε φίλε/φίλη σόρι κιόλας.
Το λήγω εδώ γιατί δεν έχει νόημα.

Σε χώρες Mercosur υπάρχουν αξιοθέατα φθηνότερα για τους πολίτες των χωρών αυτών. Άλλη τιμή πλήρωνε στους Καταρράκτες Ιγκουασού ο Αργεντινός, ο Βραζιλιάνος κλπ και άλλη ο Ευρωπαίος...
Αν και ήταν λίγο άσχετη η αναφορά του Πύργου του Αιφελ πιο πάνω γιατί δεν είχε να κάνει με τα αξιοθέατα η προηγούμενη κουβέντα αυτό ισχύει πράγματι και σε κάποιες περιπτώσεις επεκτείνεται κιόλας, βλέπε π.χ. τρένα στο Περού.

paefstra

Member
Η Μαρίκα που θέλει να βελτιώσει το εισόδημα της σε πειράζει.
Πόσο κακοί άνθρωποι έχουμε
γίνει που θέλουμε να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα!
1100 θεσαλλονικεις παντως στα σχολια λενε "καλα να παθει η κυρα Μαρικα"
Δεν ξερω τι εχει γινει και ειδικα οι Χαλκιδικιωτες επιχειρηματιες του τουρισμου, μαζι και της εστιασης, εχουν γινει τοσο αντιπαθεις σε ολες τις κοινωνικες ομαδες πλην των συναδελφων τους. Λενε για κακη ποιοτητα και αισχροκερδεια.
Ε, δεν απαγορευεται να εχουν αποψη.
Screenshot_20250803_131651_Facebook.jpg

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Πληρώνουν τα σπασμένα δεκαετιών αισχρής συμπεριφοράς προς τον 'Ελληνα επσκέπτη
Αληθινές ιστορίες ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη.
-Δεν σου δίνω δωμάτιο για Σάββατο μόνο, έλα από Παρασκευή
-Τι δε φέρατε σεντόνια μαζί σας; για 1 βράδι θα αλλάζουμε και θα πλένουμε;
-Σούλα;;; πόσο την έχουμε τη φέτα για το Γερμανό; (δίπλα μου ψώνιζε ένας κακόμοιρος Γερμανός που δεν ξαναπάτησε το πόδι του έκτοτε)
Και τα πιο πρόσφατα χρόνια.
-130 το δωμάτιο τέλος Ιουνίου, μα για ένα βράδι;;; δεν είστε το Χίλτον
-Ελάχιστη κατανάλωση 50 € στο Καμπάνα για να βλέπουμε τους κ@@λους των ινφλουένσερ.
-Ατελείωτη κατρακύλα στην άλλοτε υπέροχη βραδινή ζωή της Καλλιθέας και του Νέου Μαρμαρά.
ΘΛΙΨΙΣ
-

panpan

Member
Δεν ξερω τι εχει γινει και ειδικα οι Χαλκιδικιωτες επιχειρηματιες του τουρισμου,
Έχω μάθει στην ζωή μου να λέω. Ότι κάνεις, έχει συνέπειες. Είτε θετικές. είτε αρνητικές.
Επίσης να απλώνω τα πόδια μου εκεί που φτάνει το πάπλωμα.

paefstra

Member
-Ατελείωτη κατρακύλα στην άλλοτε υπέροχη βραδινή ζωή της Καλλιθέας και του Νέου Μαρμαρά.
ΘΛΙΨΙΣ
-
Αχ τι μου θυμισες. Σε ταβερνα στον Μαρμαρα μας εφαγαν κατι λιγοτερο απο 50ευρο επιμενοντας οτι εφεραν τα ρεστα. Ουτε αποδειξη ειχαν φερει, δεν βγαζεις ακρη. Τετοια κλεψια δεν εχει ξαναυπαρξει στο συμπαν. Ε, να μην κατρακυλισει? Απλα Χ στη Χαλκιδικη εκτοτε.

Eagle Fly

Member
1100 θεσαλλονικεις παντως στα σχολια λενε "καλα να παθει η κυρα Μαρικα"
Δεν ξερω τι εχει γινει και ειδικα οι Χαλκιδικιωτες επιχειρηματιες του τουρισμου, μαζι και της εστιασης, εχουν γινει τοσο αντιπαθεις σε ολες τις κοινωνικες ομαδες πλην των συναδελφων τους. Λενε για κακη ποιοτητα και αισχροκερδεια.
Ε, δεν απαγορευεται να εχουν αποψη.
View attachment 505276
Ξέρεις ποσους Ρώσους έχει η Χαλκιδικη, με μαυρο χρημα ; Έχουν αγοράσει τα παντα και ξοδευουμε πολυ χρημα.

Επίσης οι Γιουκοσλαβλι πανε χρόνια στη Χαλκιδικη, έχει 2 γενιές Γιουγκοσλαβους.

Εχω φίλο μου που μένει και έχει εξοχικο στη Καλλιθέα Χαλκιδικής, και μου τα λέει.

Πριν από 10 μέρες που μιλουσα μαζί του μου έλεγε πως το Σαββατοκύριακο, δεν είχε ουτε πετσετα να βάλεις στη παραλια , άρα και ο Έλληνας να μη παει θα παει ο ξένος.

Ακόμα το 90 ℅ των Θεσσαλονικέων, το Σαββατοκύριακο παει στη Χαλκιδικη, άρα κόσμο έχει :cool:

Eagle Fly

Member
Ναι εδώ μιλάς για οικονομίες που είναι χάλια, δηλαδή πολυ φτώχεια, και επίσης άλλης νοοτροπίας, και μπράβο τους.

Ο Ευρωπαίος, ο Αμερικανός κλπ, δυσκολα να το κάνει αυτό, εκτός εάν το επιβάλλει το κράτος :cool:

Eagle Fly

Member
Εγώ πάλι λέω ότι μια χαρά είναι και το φατσόνι με τα γυαλιά ηλίου που κοτσάρεις στο τέλος κάθε ποστ δεν αρκεί για να πείσει βρε φίλε/φίλη σόρι κιόλας.
Το λήγω εδώ γιατί δεν έχει νόημα.
Απλά λέω αντικείμενα πως είναι τα πραγμτα , έχει ήλιο για αυτό βάζω τα γυαλιά :cool:

Ναι μεν επιβεβαιώνω και εγώ ότι και σε άλλες χώρες συμβαίνει αυτό δηλαδή ότι πολύ φτηνότερα πλήρωνει ο Αιγυπτιος και ο κάτοικος Σρι Λανκα και όχι μόνο για τα αξιοθέατα του τόπου του από ότι ένας ξενοσ τουρίστας όχι μόνο από Ευρώπη αλλά από οπουδήποτε.

Αλλά πρόσεχε εμείς αν μειώσουμε ας πούμε για την είσοδο στην Ακρόπολη αυτή η μείωση δεν θα πρέπει να αφορά μόνο τους κατοίκους Ελλάδας αλλά και όλους τους πολίτες της ΕΕ σχετίζεται με το Ευρωπαϊκό δίκαιο που έχουμε ψηφίσει για αυτόν δεν γίνεται εκπτώσεις όπως παλαιότερα για τους ντόπιους στη χώρα μας πια.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.113
Μέλη
39.868
Νεότερο μέλος
angel1995

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom