Η βιομηχανία του τουρισμού (σκέψεις για το παρόν και το μέλλον)

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κάρπαθος
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Την προηγούμενη Δευτέρα, παραλία Τριστινίκα σε beach bar χωρίς ελάχιστη κατανάλωση και χωρίς χρέωση στις ξαπλώστρες έρχεται στην μπροστινή ομπρέλα μια οικογένεια Σέρβων. Κάνουν για αρχή μια παραγγελία της τάξης των 30€ και μετά ρωτάνε και το παλικάρι τι οφείλουν για τις ξαπλώστρες. Οι ξένοι που έρχονται, ακόμη και στη Χαλκιδική, είναι "εκπαιδευμένοι" σε αυτό και από ότι βλέπω εγώ τουλάχιστον γύρω μου σαν πελάτης, τα δίνουν. Όσο λοιπόν θα έχουμε μαζικές ροές τουριστών απο το εξωτερικό η κατάσταση δε βλέπω ν'αλλάζει. Είμαστε η τουριστική μειοψηφία στη χώρα μας πια. Όσο και να αντιδρούμε και να φωνάζουμε όταν ένα προιον έχει ζήτηση η τιμή του θα μένει σταθερή. Πτώση τιμών θα δούμε μόνο αν υπάρξουν γεγονότα που θα επηρεάσουν την παγκόσμια οικονομία ή φυσικές καταστροφές. Και τα δύο τα απεύχομαι. Εγώ σαν καταναλωτής αυτό που μπορώ να κάνω είναι να στηρίζω το "φιλοτιμο" επιχειρηματία που δε ζητάει την Άρτα Και τα Γιάννενα για να με αφήσει να κάτσω στο μαγαζί του ή να νοικιάσω τα δωμάτια του. Όταν και όπως μπορώ. Γιατί συνειδητά θέλω να κρατήσει ανοιχτή την επιχείρησή του για να μπορώ να πηγαίνω. Και να απαιτήσω από το... Κράτος μου. όποιο κι αν είναι αυτό, αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών και μείωση του κόστους ζωής.

Last edited:
Βέβαια οι καταστηματάρχες τρίβουν τα χέρια τους και η μόνη τους ανησυχία μην γίνει κανένα επεισόδιο με την Τουρκία και σταματήσει η ροή των Τούρκων.
Το χρήμα καλό είναι, από οπουδήποτε έρχεται.

Αν ήταν πτωχοί οι Τούρκοι και δεν ξοδευαν, οι ίδιοι καταστηματάρχες θα κρατούσαν καμία ελληνική σημαία με μεγάλο σταυρό και θα ζητούσαν ενίσχυση από τον Κούλη. 😁

alma

Member
Το χρήμα καλό είναι, από οπουδήποτε έρχεται.

Αν ήταν πτωχοί οι Τούρκοι και δεν ξοδευαν,
Υπάρχουν πολλές κατηγορίες Τούρκων τουριστών, δεν ξοδεύουν όλοι πολύ και σίγουρα τα τελευταία χρόνια ξοδεύουν λιγότερο από παλιά ....πηγαίνοντας 17χρονια στη Χίο -και συχνά σε άλλα νησιά του βορείου Αιγαίου έχω μάθει αρκετά...βλέπεις μεγάλη διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια..
Εκεί που δεν κάνουν τσιγκουνιά συνήθως είναι στο αλκοόλ λόγω των περιορισμών που εχουν στη χώρα τους...
Στα νησιά μας ξοδεύουν σε μπύρες στην παραλία ακόμα και πρωί πρωί που οι ντόπιοι προτιμούν χυμό ή καφέ...στη ταβερνα ακόμα και λίγο φαγητό να παραγγείλουν, ποτό θα πάρουν

dammys

Member
Στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής και στις προσφορές ποντάρουν οι ξενοδόχοι της Κρήτης

Στην Κρήτη, οι φορείς του τουρισμού επιβεβαιώνουν ότι, παρά την αυξημένη κίνηση στα αεροδρόμια και στα λιμάνια, οι πληρότητες δεν έφτασαν στα περσινά επίπεδα. Ο Ιούλιος, παραδοσιακά μήνας αιχμής, κινήθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα, ενώ και ο Αύγουστος ξεκίνησε με μέση πληρότητα γύρω στο 70%, αντί για το σχεδόν 100% που χαρακτήριζε παλαιότερα την περίοδο αιχμής. Δεν είναι λίγοι που την παρούσα εικόνα την χαρακτηρίζουν και πρωτόγνωρη σε σχέση με το παρελθόν, που από τον Μάιο ο Αύγουστος είχε πληρότητα 90% και πλέον για τα ξενοδοχεία.

Στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής και στις προσφορές ποντάρουν οι ξενοδόχοι της Κρήτης

Στην Κρήτη, οι φορείς του τουρισμού επιβεβαιώνουν ότι, παρά την αυξημένη κίνηση στα αεροδρόμια και στα λιμάνια, οι πληρότητες δεν έφτασαν στα περσινά επίπεδα. Ο Ιούλιος, παραδοσιακά μήνας αιχμής, κινήθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα, ενώ και ο Αύγουστος ξεκίνησε με μέση πληρότητα γύρω στο 70%, αντί για το σχεδόν 100% που χαρακτήριζε παλαιότερα την περίοδο αιχμής. Δεν είναι λίγοι που την παρούσα εικόνα την χαρακτηρίζουν και πρωτόγνωρη σε σχέση με το παρελθόν, που από τον Μάιο ο Αύγουστος είχε πληρότητα 90% και πλέον για τα ξενοδοχεία.
Ας χτίσουν 1235 ξενοδοχεία ακόμα, γίνεται...Με υποδομές αστείες, δρόμους, νερά, αποχετεύσεις.

Περιμένω να δω τι θα φτιάξουν κάτω στην Τριοπετρα σε λίγο, τα βουνά ισιωνονται. Πόσοι να έρθουν για να τα γεμίσουν ολα;

Extra muros

Member
Αλλά πρόσεχε εμείς αν μειώσουμε ας πούμε για την είσοδο στην Ακρόπολη αυτή η μείωση δεν θα πρέπει να αφορά μόνο τους κατοίκους Ελλάδας αλλά και όλους τους πολίτες της ΕΕ σχετίζεται με το Ευρωπαϊκό δίκαιο που έχουμε ψηφίσει για αυτόν δεν γίνεται εκπτώσεις όπως παλαιότερα για τους ντόπιους στη χώρα μας πια.
Δεν ισχύουν αυτά τα πράγματα, στην Πορτογαλία μπορείς να μπεις δωρεαν με επίδειξη ΑΦΜ ως μόνιμος κάτοικος της χωρας για 52 μέρες της επιλογής σου κάθε χρόνο σε 37 εθνικά μνημεία κ δημόσια μουσεία, πρωτοκλασάτα εννοώ, όχι μουσειο τσουγκράνας σε χωριό του Alentejo.

Απλά στην Ελλάδα πέρα από την παροιμιώδη κυρά- Μαρίκα,- στην οποία απ ο,τι καταλαβαίνω η κριτική απαγορεύεται ακόμα κι αν χρεώνει 200 ευρώ το βραδι για Ρουμς από την εποχή π ο Ανδρέας κατέβαζε τη Μιμή απτο αεροπλάνο -υπαρχει πλήρης αδιαφορία από το κράτος για την πρόσβαση των πολιτών στην πολιτιστική κληρονομιά. Για την ακρίβεια το ΥΠΠΟ φέρεται ακριβώς με νοοτροπία κυρα-Μαρικας, αυξάνοντας διαρκώς τις εισόδους χωρών κ μουσείων ανά την επικράτεια κ παράλληλα μειώνοντας τους δικαιούχους μειωμένης εισόδου, αφού οι ξένοι τα δίνουν κι η επισκεψιμοτητα αυξάνεται, όλα καλά. Ο Έλληνας ας έρθει τη μία από τις δύο Κυριακές δωρεαν εισοδου π τόσο γενναιόδωρα πρόσθεσε η υπουργός τους χειμωνιάτικους μήνες, εξάλλου η Ακρόπολη είναι πολύ πιο όμορφη το Γενάρη-που ισχύει- γιατί να στριμωχνεται με όλο το ντουνια μες στο καρκαίλι;

Όσο για τα εισοδήματα που είναι χαμηλά, προφανώς και είναι σημαντικός παράγοντας, αλλά όσο υπάρχει ανεξέλεγκτη αισχροκερδεια και 50% να ανέβουν οι μισθοί αύριο, το ίδιο θα γίνει κ με τα ρουμς της Μαρίκας, την ψησταριά του Μπάμπη κ τα ακτοπλοϊκά της ετερης αναξιοπαθούσης κοινωνικής ομάδας, των εφοπλιστών.

Κι αυτά δεν τα λέω γτ έχω βάλει στο μάτι την κατσίκα της Μαρίκας, από τουριστικό μέρος κατάγομαι, μέλη της στενής οικογένειας δραστηριοποιούνταν για χρόνια στην εστίαση εκεί κ της άτομα του ευρύτερου σογιου έχουν ακόμα δωμάτια, όπως κι εγώ η ίδια στην Αθήνα έχω μερική εποχική ενασχόληση σε τουριστικό κλάδο. Αλλά ακριβώς επειδή έχω μια κάποια εικόνα, μπορώ να ξεχωρίσω ως ένα βαθμό τι πραγματικά αποτελεί δικαιολογημενη αύξηση λογω πράγματι διογκωμενων εξόδων κ εν μέρει φορολογίας- εν μέρει γτ τα μαύρα περιοριστηκαν, δεν εξαφανιστηκαν- και τι καθαρή απληστία. Οπότε ούτε να ψοφήσει κάποιος θέλω, ούτε να πέσει έξω, απλά να ζήσουν κ να αφήσουν κ τους άλλους να ζήσουν.

paefstra

Member
Εν τω μεταξυ η "μιζερια" και η "κατσικα του γειτονα" ειναι η αυτορρυθμιση της αγορας, την οποια ολοι αποδεχθηκαμε ζωντας στο δεδομενο οικονομικο συστημα.
Αλλα οκ θα πρεπει να γινει λιγο πιο κοσμια και οχι τοσο ενοχλητικα, αλλα σιωπηλα, δηλαδη με καποια αστικη ευγενεια και ευπρεπεια, παριζιανικη θα τολμουσα να πω. Ακουγονται και γραφονται φετος πολλοι ψοφοι (μακρια απο μας τετοιες τιποτενιες βλαχαδερες συμπεριφορες) στα σοσιαλ προκειμενου να "λαβει το μηνυμα", που εχει και δικαιωμα να μην το λαβει η κ. Μαρικα, δεν ενοχλει κανεναν νοικιαζοντας το δωματιο για Βερσαλλιες, δικαιωμα της.

panpan

Member
παροιμιώδη κυρά- Μαρίκα,- στην οποία απ ο,τι καταλαβαίνω η κριτική απαγορεύεται ακόμα κι αν χρεώνει 200 ευρώ το βραδι
Είδες που κατάλαβες λάθος. Η κουβέντα γίνεται γιατί έκανε σύγκριση ο North ότι νοικιάζει το δωμάτιο 200 ευρώ σε τιμές 4/στερου η 5/στερου και τον ρώτησε ο τριπάκιας αν βρήκε δωμάτιο
ξενοδοχείου με 200 γιατί να πάει στης Μαρίκας. Η Μαρίκα βρίσκει- μπορεί και τα κάνει. Είναι
υπεύθυνη για τις πράξεις της. Ο άλλος έλεγε η Ελλάδα ανοίκει στους έλληνες κι εγώ θέλω να
πηγαίνω με χαμηλές τιμές Μύκονο και Σαντορίνη. Δεν μπορείς να υποχρεώσεις κάποιον να πουλά
με χαμηλές τιμές γιατί εσύ δεν μπορείς να πληρώσεις. Μπορείς να τα δώσεις; Τα δίνεις. Δεν μπορείς; Πάμε γι άλλα. Δεν καταριόμαστε τον άλλον γιατί θέλει να δώσει ακριβά το βιός του.
Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ,.

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κάρπαθος
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη

silversurfer

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
Δολομίτες
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Του Κόσμου
Παιδιά έχετε καταλάβει το concept προσφορά κ ζήτηση ?
ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ειναι υποχρεωμένος να παρει υπόψη του αν το προιον που πουλάει ειναι μεσα στις οικονομικες δυνατότητες του Έλληνα
Αν η κυρία με τα παλιά δωμάτια στο νησί βρισκει κ τα δίνει 200E , σημαίνει οτι κάποιοι επιλέγουν να μείνουν σε αυτά (λόγω έλλειψης προσφοράς κ αυξημένης ζήτησης) κ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ
Το νησί έχει high season κ πολυ πολυ περιορισμένο αριθμό δωματίων.
Μπορείτε να πάτε Βόρεια/Κεντρική Ευρώπη που δεν ισχύουν τα παραπάνω κ να περάσετε κ καλύτερα

Το καλοκαίρι του covid που δεν υπήρχε ψυχή, μέναμε σε δωματιάρες με 40 κ 50Ε κ αράζαμε σε beach bars δίπλα στο κύμα με αιωρούμενα κρεβάτια που χωρούσαν 5 άτομα, παραγγέλνοντας μονον το καφέ μας
Έτσι ειναι αυτά ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ---

Παλιά σκάγαμε βδομάδα 15Αύγουστου στα νησιά yolo χωρίς κράτηση κ βρίσκαμε δωμάτια κ κόσμο να περιμένει τα πλοία --- Ωραίες εποχές άλλα έφυγαν ανεπιστρεπτί :cry:

Αν ο μαγαζάτορας δει οτι φέτος δεν πουλησε τα κατεψυγμένα καλαμαράκια, του χρόνου θα τα εχει πιο φθηνα, μπορεί ομως κ οχι, αν στο τέλος είναι ικανοποιημένος απο τα κέρδη του. Νομίζετε μονον στην Ελλάδα γίνονται αυτά ? Ρίξτε μια ματιά στην Κροατία κ στην γειτονική Τουρκία με τρελές ανατιμήσεις

Κ τέλος οπως αναφέρουν πιο πάνω, ρίξτε κ μια ματιά στο μισθό σας που έχει βαλτώσει κ έχουμε κ επίσημα την ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ αγοραστική δύναμη στην EU κ θα αντιληφθείτε οτι δεν σας φταίει κ κυρία Μαρίκα άλλα ο κύριος Κούλης ( κ Αλέξης κ Σαμαράς κλπ κλπ)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.116
Μέλη
39.870
Νεότερο μέλος
DimitrisB

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom