Sanna1971
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Κάρπαθος
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ανταρκτικη
Την προηγούμενη Δευτέρα, παραλία Τριστινίκα σε beach bar χωρίς ελάχιστη κατανάλωση και χωρίς χρέωση στις ξαπλώστρες έρχεται στην μπροστινή ομπρέλα μια οικογένεια Σέρβων. Κάνουν για αρχή μια παραγγελία της τάξης των 30€ και μετά ρωτάνε και το παλικάρι τι οφείλουν για τις ξαπλώστρες. Οι ξένοι που έρχονται, ακόμη και στη Χαλκιδική, είναι "εκπαιδευμένοι" σε αυτό και από ότι βλέπω εγώ τουλάχιστον γύρω μου σαν πελάτης, τα δίνουν. Όσο λοιπόν θα έχουμε μαζικές ροές τουριστών απο το εξωτερικό η κατάσταση δε βλέπω ν'αλλάζει. Είμαστε η τουριστική μειοψηφία στη χώρα μας πια. Όσο και να αντιδρούμε και να φωνάζουμε όταν ένα προιον έχει ζήτηση η τιμή του θα μένει σταθερή. Πτώση τιμών θα δούμε μόνο αν υπάρξουν γεγονότα που θα επηρεάσουν την παγκόσμια οικονομία ή φυσικές καταστροφές. Και τα δύο τα απεύχομαι. Εγώ σαν καταναλωτής αυτό που μπορώ να κάνω είναι να στηρίζω το "φιλοτιμο" επιχειρηματία που δε ζητάει την Άρτα Και τα Γιάννενα για να με αφήσει να κάτσω στο μαγαζί του ή να νοικιάσω τα δωμάτια του. Όταν και όπως μπορώ. Γιατί συνειδητά θέλω να κρατήσει ανοιχτή την επιχείρησή του για να μπορώ να πηγαίνω. Και να απαιτήσω από το... Κράτος μου. όποιο κι αν είναι αυτό, αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών και μείωση του κόστους ζωής.
Last edited: