varioAthens
Member
Στο εσωτερικό της Ικαρίας περιπλανηθήκαμε αρκετά...Το πιο όμορφο είναι ότι μπορεί κάποιες μέρες να είσαι ο μοναδικός τουρίστας που περιτριγυρίζει τα βουνά και τα λαγκάδια του νησιού. Μας έτυχε να πάμε σε ξωκλήσια και να τα ξεκλειδώσουμε εμείς (μιας και στην Ικαρία ακόμα τα κλειδιά που ανοίγουν τα ξωκκλήσια τα αφήνουν σε κοινή θέα, συνήθως σε κάποιο από τα παράθυρα), να ανάψουμε το καντήλι και να νιώσουμε το απόλυτο δέος.
Μια άλλη ημερήσια εκδρομή που αξίζει να κάνεις είναι στους Φούρνους. Πρόκειται για 3 νησάκια και αρκετές βραχονησίδες. Το καραβάκι από Ικαρία (από Άγιο Κήρυκο) σε αφήνει στο ομώνυμο λιμάνι-πρωτεύουσα. Τα χωριά του νησιού 2-3 όλα κι όλα. Οι ακτές αλλού είναι απόκρημνες και αλλού σχηματίζουν μικρούς όρμους. Το νησί δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο αλλά αυτή ακριβώς είναι και η ομορφιά του: απλοί άνθρωποι, ησυχία, πεντακάθαρα νερά και καλό φαγητό. Η δε αστακομακαρονάδα και τα φρέσκα ψάρια αποτελούν από μόνα τους σοβαρό λόγο για να έρθει κανείς στους Φούρνους.
Και μια και αναφέρθηκα στο φαγητό, να πώ ότι δεν έχω να προτείνω συγκεκριμένες ταβέρνες γιατί εγώ έτρωγα περισσότερο σε συγγενικά (της φίλης μου) σπίτια και στα πανηγύρια. Αυτό που μπορώ να κάνω όμως είναι να προτείνω γεύσεις που δεν πρέπει να παραλείψετε:
1) Σουφικό (λαχανικά σαν μπριάμ)
2) Κολοκυθοανθοί τηγανητοί (πανέ)
3) Καριώτικο γαμοπίλαφο που σερβίρεται κυρίως στα πανηγύρια του νησιού
4) Ντόπιο κατσικάκι και κοψίδια επίσης στα πανηγύρια
5) Ντόπιο καριώτικο κρασί
6) Γλυκά ταψιού στα Θέρμα
7) Φρέσκα ψάρια και θαλασσινά παντού στην Ικαρία
8) Αστακομακαρονάδα στους Φούρνους.
Μια άλλη ημερήσια εκδρομή που αξίζει να κάνεις είναι στους Φούρνους. Πρόκειται για 3 νησάκια και αρκετές βραχονησίδες. Το καραβάκι από Ικαρία (από Άγιο Κήρυκο) σε αφήνει στο ομώνυμο λιμάνι-πρωτεύουσα. Τα χωριά του νησιού 2-3 όλα κι όλα. Οι ακτές αλλού είναι απόκρημνες και αλλού σχηματίζουν μικρούς όρμους. Το νησί δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο αλλά αυτή ακριβώς είναι και η ομορφιά του: απλοί άνθρωποι, ησυχία, πεντακάθαρα νερά και καλό φαγητό. Η δε αστακομακαρονάδα και τα φρέσκα ψάρια αποτελούν από μόνα τους σοβαρό λόγο για να έρθει κανείς στους Φούρνους.
Και μια και αναφέρθηκα στο φαγητό, να πώ ότι δεν έχω να προτείνω συγκεκριμένες ταβέρνες γιατί εγώ έτρωγα περισσότερο σε συγγενικά (της φίλης μου) σπίτια και στα πανηγύρια. Αυτό που μπορώ να κάνω όμως είναι να προτείνω γεύσεις που δεν πρέπει να παραλείψετε:
1) Σουφικό (λαχανικά σαν μπριάμ)
2) Κολοκυθοανθοί τηγανητοί (πανέ)
3) Καριώτικο γαμοπίλαφο που σερβίρεται κυρίως στα πανηγύρια του νησιού
4) Ντόπιο κατσικάκι και κοψίδια επίσης στα πανηγύρια
5) Ντόπιο καριώτικο κρασί
6) Γλυκά ταψιού στα Θέρμα
7) Φρέσκα ψάρια και θαλασσινά παντού στην Ικαρία
8) Αστακομακαρονάδα στους Φούρνους.
Attachments
-
21,5 KB Προβολές: 388
Last edited: