Ιαπωνία Ιαπωνία - Και καλά και φθηνά

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
Χιροσίμα 28.02-02.03

Επιτελους μεσημεράκι αφου το γκρουπάκι ηπιε τελετουργικά το τσαι του φευγουμε για Χιροσίμα.
Τα συναισθήματα ανάμικτα ,οπως και στους περισσοτερους.Δεν πρεπει να ξεχνάμε τις φρικαλεότητες των πολέμων αλλά γιατι να παω σε αυτή την "πληγωμένη"πόλη;
Τελικά η Χιροσίμα με ανταμειψε.Οι πληγές ειναι εκεί αλλά προχωράει μπροστα.
Χαλαροι,χαρούμενοι και ευγενικοί κάτοικοι, ωραίες λεωφόροι ιδανικες για περπατημα ωραια οικονομικη αγορά και ομορφα νησακια για εκδρομές.
Μοντέρνα και ασχημη αρχιτεκτονικά,αλλά με καλή ρυμοτομία και το βασικότερο ανθρωπινη.Η μικροτερη απο τις προηγουμενες ,εχει 1.200.000 πληθυσμο.Ειναι πρωτευουσα του νομου Χιροσίμα ,κατά την διαρκεια της περιόδου Μειτζι αναπτυχθηκε σε μεγάλο αστικό κέντρο με την μεταβαση της ιαπωνικής οικονομιας απο αγροτική σε αστική.Ξανακτιστηκε μετα το 1945 με νεα και συγχρονα κτιρια που υψωνονται σε όλη την πόλη.
Με 125 εκατομμυρια πληθυσμο που εχει η χωρα (μια απο τις πιο πυκνοκατοικημένες παγκοσμια)λογικό να κτιζουν με αυτόν τον τρόπο.Θελω να βλέπω ωραια χαριτωμένα ξυλινα σπίτια ιαπωνικου ρυθμου που μου αρεσει ιδιαιτερα. Αλλά δεν χωράνε ,λεμε. Στις διαδρομες που εκανα με τα τραινα 800 χλμ συνολο απο Βορρα προς Νότο σπανια εβλεπα μόνο φυσικό τοπίο. Παντου κτιρια ακομα και στην εξοχή.Αττικη , Μυκονος και Σαντορίνη σε όλη τη χωρα.
Ενω πολλες ιαπωνικές πόλεις εγκατελειψαν το τραμ πριν το 1980 η Χιροσίμα το διατήρησε με επτά γραμμες,επειδη η κατασκευη μετρό ηταν πολυ ακριβή,εξαιτίας του υπεδαφους της. Βρισκεται σε ποτάμιο δελτα.Το τραμ της πόλης αποκαλειται "κινουμενο μουσείο" απο τους λατρεις της σταθερής τροχιάς.
Ειναι κεντρο βιομηχανίας της ευρύτερης περιοχής, η οποια εχει οικονομια μεγαλυτερη απο αυτην ολοκληρων χωρων οπως η Ελβετία,το Βελγιο,η Σουηδία και η Αυστρία.Η μεγαλυτερη βιομηχανία ειναι η Mazda. Οι μετακινησεις μεσα στη πόλη ειναι απο τις ταχύτερες στην Ιαπωνια και το κόστος ζωης ειναι απο τα φθηνοτερα.
Θα συνεχισω συντομα για το πως περασα εκει.
 
Last edited:

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
IMG-226a9d2181f3dd0329a89ec8cca5d520-V.jpg IMG-9199ac09a333395e9353347d357d7416-V.jpg Η Χιρόσιμα όλη σε δυο φωτογραφίες τραβηγμένες απο τη φίλη Ο. Μπράβο της , δυο φωτογραφιες χίλιες λεξεις.Η πρωτη ειναι το μόνο κτίριο που άντεξε απο την ατομική βομβα στο σημείο Ο και η δευτερη ο ναός στο νησάκι Μιγιατζίμα.
 
Last edited:

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
IMG_20230301_065534.jpg IMG_20230301_065711.jpg Επτα η ωρα πρωι ειμαι μόνη μου εξω απο το ξενοδοχειο οπου έχει στάση λεωφορείων. Ερημιά στη λεωφόρο και να εμφανιζεται πρωτα το μαθητουδι και μετά τρια λεπτά και τα άλλα δύο.Μαθητες δημοτικου που πηγαιναν μόνοι τους στο σχολειο!
Αφωνη η δυτική τουρίστρια! Ολα με ειδική τσαντα για τη πλάτη , μπουκαλι με νερο και ομπρελίτσες.
Το μεσημερι στο σχολασμα ημουνα βόλτα και ειδα πολλά παιδακια σε διαφορες στασεις να περιμενουν.
Η απορια μου μεγάλη , τόση εμπιστοσυνη και στα παιδια αλλά και στους "κακους";
Κοιταξα πιο προσεκτικα και όλα ειχαν κρεμασμενα στο λαιμο κουμπί κινδυνου!Στο κοριτσακι φαίνεται , ειναι το κοκκινο κοντα στο χερι του.
Απο τα πράγματα που μου εκαναν μεγάλη εντυπωση στο ταξίδι , ισως και την μεγαλυτερη.
 
Last edited:

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
IMG_20230301_220858.jpg IMG_20230301_221354.jpg IMG_20230301_155008.jpg IMG_20230301_160446.jpg
Γεύματα από τα 24ωρα μαγαζιά της γειτονιας στη Χιροσίμα..Κοστος 10 ευρω για τα τεσσερα προιοντα.
Στο ταμειο ειχε φουρνο μικροκυματων αν τα επιθυμουσες ζεστά.Στο πακετο εγραφε μοσχαρι με ρυζι.
Βρε που να είναι το ρυζι; Εψαχνα να το βρω , καποια στιγμή μου εκοψε. Τσα να και το ρυζι κατω απο το κρεας στη δεύτερη φωτογραφια.Το φαγητό ηταν πεντανόστιμο σαν σπιτικό.
Big Mac με 5.40 ευρώ. Η ποιοτητα του κρεατος πολυ καλιτερη απο την Αμερική!
Και καφέ Κονα απο Χαβαη που ειναι απο τις πιο εκλεκτές ποικιλίες.
Τρελανε μας ρε Ιαπωνια με την ποιότητα , τη νοστιμιά την ποικιλία και τις τιμες.
 
Last edited:

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
IMG_20230331_205017.jpg IMG_20230401_180714.jpg IMG_20230401_181646.jpg Βρήκα αυτο σε ενα ξενοδοχειο και νομιζα οτι ειναι ενα ειδος τσαγιού.Οταν το εφτειαξα με ζεστο νερό βγηκε ενα ζωμος που θυμιζε κοτόσουπα.Ειναι το περιφημο Konbucha (προφέρεται κομπουχα) ενας μυκητας με πολλα οφέλη.Οι Ιαπωνες το καταναλωνουν πολύ .Πηρα καποια μαζι μου , αλλα τωρα που τελειωνουν ψαχνω αν πωλειται στην Ελλαδα. Στο ιντερνετ δεν βρήκα ακρη. Ξερει καποιος απο εσας αν υπάρχει στη χωρα μας;
 
Last edited:

turms

Member
Μηνύματα
2.067
Likes
2.823
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ονειρεμένο Ταξίδι
Σκι στην Παταγονια
στα γερμανικα σουπερμαρκετ το εχω δει με την μορφη αναψυκτικου. Αλλα να το πουλανε π.χ. σε φακελακια δεν το εχω πετυχει
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
Χιροσίμα μερος δεύτερο.

Φθάνοντας στην πόλη μετα απο ενα ακομα ωραιο ταξιδι με το γρηγορο τραινο, πηραμε λεωφορειο και πολυ γρηγορα φθασαμε στο ξενοδοχειο που ήταν απέναντι απο τη σταση. Αυτη τη φορά γλυτωσα τον ποδαρόδρομο και το κουβαλημα των αποσκευών.Στις προηγούμενες μετακινησεις κάτι εκανα λαθος και είχα πολύ πόνο στην πλάτη που χειροτερευε.
Το ξενοδοχειο ωραιότατο και κεντρικό με μολις 55 ευρω το δικλινο, οντως οικονομικη η Χιροσιμα.
Λεγεται Chisan hotel. Μας εδωσαν δωμάτιο σε ψηλό οροφο και ανοιξε το μάτι μου.
Ειχε και αυτονομο κλιματισμο οτι πρεπει για την αλλεργια που μαζι με τον εντονο πόνο στη πλάτη με ειχαν κανει κουρούπα. Σωματικά αστα να πάνε αλλά ψυχικά ευδιάθετη και χαρούμενη που εφθασα σε αυτην τη συμπαθητική πόλη.Αραζω στο δωματιο να ξεκουραστω λίγο.
Ειχα δει στην υποδοχή οτι εχουν παροχη μασσαζ. Ηλθε μια κυρία που σε 45 λεπτά που κρατησε η θεραπεια μου εκανε τη πλατη καινουργια! Σταματησε ο εντονος πόνος , να ειναι καλά.
Γέλασα οταν μου ειπε στο τελος "εκανα οτι μπορουσα αλλά αν νοιωσεις πόνο παρε και ενα παυσιπονο,η πλατη σου ειναι χάλια". Ανατολη και Δυση σε συνεργασία!
Μου εδωσε συμβουλες πως να σερνω τη βαλιτσα και πως να βαζω σωστά το σακιδιο στην πλατη.
Γιαπωνεζα όλα ακριβως οπως πρεπει , οχι μισές δουλειες!
Τήρησα τις οδηγίες της γιατι είχα αγωνα τις προσεχεις μέρες με επιστροφή στο Τοκιο και αεροδρόμιο και με βοήθησε πολύ.Να πω εδώ οτι απο τα μισά του ταξιδιού με βοηθούσαν πολύ ο Α.και ο Γ.στη μεταφορά χωρις ποτέ να το ζητήσω.Καλοί και εξυπνοι ανθρωποι εβλεπαν το προβλημα και μετεφεραν τη βαλιτσα ειδικά στο μετρό οταν δεν ειχε ανελκυστήρα καταπονουσα πολυ την πλατη και ειχα στο νου μου και το σπασμένο πόδι .Να ειναι καλά και οι δυο τους και τους ευχαριστω πολύ και απο εδώ.
Κοντα στην πόλη βρίσκεται το ιερό νησακι Μιγιατζίμα. Πολυ πρασινο και με εναν υπεροχο ναο.
Κριμα που δεν είχα κουραγιο να παω.Η Ο. γυρισε ενθουσιασμενη και μου περιέγραφε πόσο ομορφα και γαλήνια ηταν.Το βραδυ επισης δεν βγήκα αλλά γυριζα στο ξενοδοχειο και στη γειτονιά με αμφιεση σπιτιου ωσπου με πετυχε η Ο.στο λομπυ και εβαλε τις φωνές με την εμφανιση μου!
Γέλασα πολυ γιατι έτσι γινόταν απο οταν ημασταν πιτσιρικες . Κοκέτα και προσεγμένη πάντα και εγω ετοιμη για τσαντηρι.Με εβγαλε και φωτογραφία να δω τα χάλια μου,πλάκα ειχαμε, καποια πραγματα δεν αλλαζουν.Προς υπερασπιση μου ειδαμε δυο πελάτες Ιάπωνες εναν στη ρεσεψιόν και εναν στο καπνιστηριο με τη ρομπα και τα παντοφλάκια του ξενοδοχειου. Μεχρι εγω ξαφνιάστηκα γιατι ειναι κομψοί και καλοντυμένοι ολοι τους.Μάλλον θεωρείται φυσιολογικό ή ολοι χαλαρωσαμε στη Χιροσίμα!
Την αλλη μερα πηγα εξερευνηση στο βασικα αξιοθεατα της πολης μόνη μου.
Η αισθηση ηταν πολυ ωραία . Φιλικοι ανθρωποι , κυκλοφορουσα με χαρτη και μια δυο φορες που ζητησα βοηθεια ηταν πολυ εξυπηρετικοι , καλό φαγητό,ωραια και φθηνή αγορά , ολα μου αρεσαν.
Επιασε και μια ψιλή βροχη στην επιστροφη αλλά ουτε ομπρέλα δεν χρειαστηκε , ακομα και η βροχη ωραια ηταν με χαλάρωσε. Δεν ειδα πολλά πραγματα και κρίμα , αλλά περασα πολυ ευχαριστα.
Γενικά περασα πολύ ομορφα στη Χιροσίμα και την έβαλα στη καρδιά μου σαν πόλη παράδειγμα οτι παρα τη φρικη που πέρασε προχωράει μπροστα.Μάθημα για όλους μας.
 
Last edited:

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
IMG_20230301_065436.jpg IMG_20230301_220701.jpg IMG_20230301_131840.jpg Εδω ηταν σε διαφορετικο στυλ οι παροχες. Εκτος το αφρολουτρο και το σαμπουαν που ηταν στο μπανιο όλα τα υπολοιπα που ειχαμε καλομαθει ηταν στη ρεσεψιον και επαιρνες αυτά που χρειαζοσουν.Μια χαρά συστημα για 55 ευρω που δωσαμε το δικλινο.
Σε όλα τα ξενοδοχεια ειχαν ομορφες ρόμπες απο εκλεκτο βαμβάκι ,αυτη ειναι η πιο αχαρη.
Στο Κιότο που ηταν πυτζαμες σε ωραιο παστελ χρώμα τις πουλουσαν 58 ευρώ.Ηθελα να αγοράσω αλλά υπερισχυσε η τσιγγουνια μου εκεινη την ημέρα.Στη Χιροσίμα που ρωτησα αν πουλάνε εστω και αυτη τη "νοσοκομειακή"ειπαν ότι οχι αλλά μου χάρισαν αυτή που ειχα στο δωμάτιο! IMG_20230301_065404.jpg
 
Last edited:

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
Το οικονομικο κομμάτι στο γραφω τωρα

Αεροπορικο εισιτηριο με Etihad 580 ευρω
Διαμονή 10 νυχτες 500
Κουπόνι τραίνου 220
Προσωπικα εξοδα 550 ( χωρις καθόλου οικονομία)
pocket wifi 20 ( μοιρασμένο με άλλα 2 ατομα)
Προαιρετικη ταξιδιωτικη ασφαλεια 50
------------
Συνολο 1920 ευρώ
Τωρα που θυμηθηκα αυτό το πόστ να προσθεσω κάτι.
Αν ταξιδευα αυτονομα το συνολο θα ηταν πιο χαμηλά. Θα εμενα σε πιο οικονομικά ξενοδοχεια που θα κοστιζαν γυρω στα 300-350 ευρω.
Επισης προσωπικά εξοδα θα ειχα γυρω στα 400 ευρω.Απλά λογω φθήνειας εκανα καποιες αγορες που δεν κανω συνηθως σε ταξιδια.
Το ταξιδι θα ηταν περιπου στα 1600 ευρω.
 
Last edited:

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.412
Likes
7.739
Σημερα ανακαλυψα την ιστορια σου και την εχω διαβασει ολη μονορουφι.
Μπραβο βρε Κικη μου! Ωραιο ταξιδι και κατατοπιστικοτατες οι πληροφοριες σου! Αν και δεν μπορω να καταλαβω και να συντονιστω με την κουλτουρα τους, ταυτοχρονα μου κεντρισες το ενδιαφερον.
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.692
Likes
11.080
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτική
Κική μου υπέροχη η ιστορία και ο άμεσος τρόπος γραφής σου!
Μου άνοιξε και πάλι η όρεξη για Ιαπωνία διαβάζοντάς τη. :D
Πάντα να κάνεις τόσο όμορφα ταξίδια.

View attachment 426215 View attachment 426216 View attachment 426217 Βρήκα αυτο σε ενα ξενοδοχειο και νομιζα οτι ειναι ενα ειδος τσαγιού.Οταν το εφτειαξα με ζεστο νερό βγηκε ενα ζωμος που θυμιζε κοτόσουπα.Ειναι το περιφημο Konbucha (προφέρεται κομπουχα) ενας μυκητας με πολλα οφέλη.Οι Ιαπωνες το καταναλωνουν πολύ .Πηρα καποια μαζι μου , αλλα τωρα που τελειωνουν ψαχνω αν πωλειται στην Ελλαδα. Στο ιντερνετ δεν βρήκα ακρη. Ξερει καποιος απο εσας αν υπάρχει στη χωρα μας;
Όσον αφορά την κομπούχα ναι, υπάρχει στη χώρα μας. Προσωπικά έχω πιει σε μορφή αναψυκτικού πέρυσι σε ένα vegan market που είχε γίνει στην Αθήνα, αλλά νομίζω τη βρίσκεις και σε άλλες μορφές σε βιολογικάδικα. Δεν το έχω ψάξει επειδή δε μπορώ να πω ότι τρελάθηκα κιόλας.
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
Σημερα ανακαλυψα την ιστορια σου και την εχω διαβασει ολη μονορουφι.
Μπραβο βρε Κικη μου! Ωραιο ταξιδι και κατατοπιστικοτατες οι πληροφοριες σου! Αν και δεν μπορω να καταλαβω και να συντονιστω με την κουλτουρα τους, ταυτοχρονα μου κεντρισες το ενδιαφερον.
Τι ωραία εκπληξη η παρουσια σου, σε πεθύμησα.
Σε ευχαριστω πολυ για τα καλά σου λόγια.
Ταυτίζομαι με τα λεγόμενα σου, ποτέ δεν είχα την Ιαπωνία στα σχέδια μου.
Το ενδιαφερον μου το κέντρισε και με το παραπάνω.Μοναδική σε ολους τους τομεις και αυτό κερδισε τις εντυπώσεις μου.
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.493
Μέλη
38.836
Νεότερο μέλος
ipagou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom