Ινδία Ινδια - βοηθεια για οργανωση

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Αν προσγειωθειτε Δελχι, καλυτερα να ακολουθησετε το προγραμμα που σου εγραψα: Η Mandawa ειναι κοντικοτερα στο Δελχι απο οτι το Δελχι - Αγκρα. Με τον τροπο που σου εγραψα κανεις ετσι εναν πληρη γυρο του Ρατζασταν και φευγεις απο Τζαιπουρ για Αγκρα -Ταζ Μαχαλ και τα ρεστα. Απο την Αγκρα γεωγραφικα εισαι πλησιεστερα στο Βαρανασι, απο οποιοδηποτε μερος του Ρατζασταν (η Αγκρα δεν ειναι Ρατζασταν).
 

elenara88

Member
Μηνύματα
1.789
Likes
1.817
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
Ναι ναι η Αγκρα ειναι στα σχεδια ξεχασα να το γραψω:)
τα ειδα στο χαρτη αυτα που μου ειπες ΕΡΣΗ , φαινεται πολυ καλο γεωγραφικα :D
 

dmdoc

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
899
Να τον ακούς τον μπαμπά,κάτι ξέρει....Τα τραίνα είναι από μόνα τους μια ταξιδιωτική εμπειρία,και σου συνιστώ να τα τιμήσεις.Ο οδηγός,μου φαίνεται ότι σε απομονώνει από τα καθημερινά τεκταινόμενα,και γι'αυτό και δεν τον προτιμήσαμε.Από την άλλη ούτε θα σου πρότεινα τα λεωφορεία(εμείς πήραμε μέχρι και νυχτερινό)γιατί είναι πολύ hardcore.
Αν σκέφτεσαι δελχί,ρατζαστάν,άγκρα,βαρανάσι θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις από το τελευταίο για πολλούς λόγους.-Είναι το πιο απομακρυσμένο και ανάποδα γεωγραφικά από τα υπόλοιπα.Έτσι θα έχεις την μεγαλύτερη μετακίνηση στην αρχή του ταξιδιού σου.Οι υπόλοιπες πόλεις στο ρατζαστάν είναι "δίπλα"(ο θεός να τις κάνει).-Είναι η πιο hardcore εικόνα της χώρας και πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για αυτή.Από κει και πέρα τα πράγματα γίνονται καθαρότερα και πιο τουριστικά.-Ξεκίνα από το βαρανάσι γιατί υπάρχει η απειροελάχιστη περίπτωση να το μισήσεις.Αν συμβεί αυτό,θα μπορείς να τροποποιήσεις τις διαμονές σου κατά το δοκούν,πράγμα που δεν θα μπορούσες να κάνεις αν το είχες στο τέλος του ταξιδιού σου.Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να το λατρέψεις τόσο,που να μην θες να πας πουθενά αλλού!!!
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Εγω θα προτεινα το τελειως αντιθετο. Πρωτα στην πιο ελαφρια περιπτωση που ειναι το Ρατζασταν, ετσι ωστε να προλαβεις και να εγκλιματιστεις και σταδιακα βουτας στα βαθια. Φοβαμαι μηπως το αντιστροφο σε σοκαρει πολυ με τη μια.
 

dmdoc

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
899
Φοβαμαι μηπως το αντιστροφο σε σοκαρει πολυ με τη μια.
...είναι και αυτό μέρος της γοητείας του.Μετά το βαρανάσι,και ιδίως στην τουριστικότατη udaipur,αισθανόμασταν αποστειρωμένοι....μέχρι και άσπρο μπλουζάκι βάλαμε!!!!!!!
Μην μένεις όμως μόνο σε αυτό,υπάρχουν και οι άλλοι 2 παράγοντες.Εξάλλου για αυτό το ταξίδι πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για διάφορα πράγματα...
 

dmdoc

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
899
Και μια σημείωση:
στο βαρανάσι μπορείς βεβαίως-βεβαίως,να μένεις σε αστεράτο ξενοδοχείο,με γκαζόν,πισίνες,υπηρέτες και να κάνεις την βολτίτσα σου με τον οδηγό σου μέσα στην πόλη μακριά από φασαρία,σκατά,ούρα,μυρωδιές,ανθρώπους.Όλα όμως έχουν και το τίμημά τους,και δεν αναφέρομαι σε χρήμα.
 

elenara88

Member
Μηνύματα
1.789
Likes
1.817
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
σας ευχαριστω που ασχολειστε ...
θα τα συζητησω και με τους συνταξιδιωτες-γονεις και βλεπουμε ....
Παντως νομιζω οτι και γω θα προτιμουσα να ξεκινησουμε με κατι πιο λαιτ;)
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ουτε η Mandawa, ουτε η Jοhdpur, ουτε το Ajmer, ουτε καν η Αγκρα εχουν καμια σχεση με την οντως τουριστικη Udaipur.
Μπορει για καποιους να ειναι μερος της γοητειας της Ινδιας αυτο το ισχυρο σοκ, αλλα μπορει για καποιους αλλους να ειναι το ακριβως το αντιθετο. Ξερω αρκετες τετοιες περιπτωσεις που δεν το αντεξαν και θελησαν να φυγουν νωριτερα. Επειδη δεν ξερω σε ποιους απευθυνομαι, σε ποια κατηγορια υπαγονται,ουτε μπορω να φανταστω πως θα αντιδρασει καθε ενας τους θα προτιμουσα να ειμαι συντηρητικη σε αυτα που προτεινω. Αν το Βαρανασι ειναι στο τελος του ταξιδιου ισως ειναι ευκολοτερο να μεταφερεις νωριτερα το ταξιδι προς το Δελχι (το οποιο αλλωστε θα ειναι αεροπορικως νομιζω-αλλιως δε βγαινει). Ενω το να αλλαζεις το Βαρανασι-Αγκρα_ Τζαιπουρ και ενα ολοκληρο ταξιδι τοσων ημερων οσον αφορα και στα μεταφορικα, και στις κρατησεις των ξενοδοχειων πιο ζορι και πολυπλοκο μου φαινεται.
 

dmdoc

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
899
Ξερω αρκετες τετοιες περιπτωσεις που δεν το αντεξαν και θελησαν να φυγουν νωριτερα. Επειδη δεν ξερω σε ποιους απευθυνομαι, σε ποια κατηγορια υπαγονται,ουτε μπορω να φανταστω πως θα αντιδρασει καθε ενας τους θα προτιμουσα να ειμαι συντηρητικη σε αυτα που προτεινω.
Έρση μην νομίζεις,εμείς δεν είμασταν σίγουροι ούτε για τους ίδιους μας τους εαυτούς πως θα αντιδράσουν.Και σκεφτόμασταν οτι αν το ρατζαστάν μας φαινόταν βρώμικο,πως θα αντέχαμε το top βαρανάσι;μήπως δεν αντέχαμε την συνεχή βρώμα που όχι μόνο δεν θα τελείωνε,αλλά συνεχώς θα αυξανόταν σε ένταση;και προτιμήσαμε να το βάλουμε στην αρχή ούτως ώστε,όλα τα υπόλοιπα να είναι σίγουρα καθαρότερα και ηπιότερα.
Και επαναλαμβάνω,σε αυτό το ταξίδι είσαι προετοιμασμένος για πολλά πράγματα πριν καν ξεκινήσεις την οργάνωσή του.
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
Διαβασα τα παντα για την ινδια αυτο τον καιρο και ενα πραγμα αναρωτιεμαι, αυτοι βρισκουν τη βρωμα τους υποφερτη? δηλαδη θα θεωρουσαν τα σχολια σας υπερβολικα αν ειχαν τροπο να τα διαβασουν?
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.303
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Διαβασα τα παντα για την ινδια αυτο τον καιρο και ενα πραγμα αναρωτιεμαι, αυτοι βρισκουν τη βρωμα τους υποφερτη? δηλαδη θα θεωρουσαν τα σχολια σας υπερβολικα αν ειχαν τροπο να τα διαβασουν?
Για να σου απαντήσω , αντιστρέφω την ερώτηση και σε ρωτάω, οι Ινδοί αμα μπορούσαν να διαβάσουν όοοοολα αυτά που γράφονται για την Ελλάδα και για τα οποία το 89% ισχύει θα ρώταγαν "καλά αυτοί βρίσκουν την βρώμα τους υποφερτή?"
Προτιμώ την βιολογική βρωμιά , παρά την ηθική.
ο καθείς και η βρώμα του αγαπητε..... ο καθείς και η βρώμα του.......
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Νομιζω οτι θα μας θεωρουσαν εντελως υπερβολικους εως πειραγμενους. Οτι ειμαστε υπερμαχοι του αποστειρωμενου περιβαλλοντος σε σημειο ψυχοπαθειας. Δεν το εχουν το θεμα οι ανθρωποι. Αντε και καλα εκεινοι οι οποιοι εχουν επαφες με τον τουρισμο, κατι καταλαβαινουν. Οι αλλοι ομως.... πρεπει να μας παιρνανε για μεγαλα νουμερα!
Πρωτον εχουν τη συνηθεια πολλες φορες τις σωματικες τους αναγκες να τις κανουν οπου βρουν και οχι μονο οι αστεγοι- εκει τουλαχιστον θα ηταν δικαιολογημενοι. Που να πηγαιναν οι αμοιροι; Αλλα μια χαρα ειδα και ανθρωπους που δε φαινοντουσαν για αστεγοι να ανοιγουν το φερμουαρ τους και.... οπου λαχει. Μια φορα η δυο φορες μαλιστα ειδα και καποιους λιγο παραπερα να εχουν κατεβασει και τα σοβρακα.
Επισης οπου δουν λιμνη -ανεξαρτητως αν ειναι ιερη η οχι- μπαινουν μεσα και πλενονται η πλενουν τα ρουχα τους. Η λιμνη εχει σκουπιδια και εκει χυνονται τα λυμματα απο τους ανοιχτους (ως επι τω πλειστον) αγωγους -αδιαφορο. Πως δε παθαινουν τυφο δε μπορω να το καταλαβω. Η μαλλον οσοι ηταν να παθουν θα επαθαν -πεθαναν και επεζησαν αυτοι με το ισχυρο ανοσοποιητικο συστημα.
Δυο πιο προσωπικα παραδειγματα: Στην Αγκρα μεναμε σε αυτο το ξενοδοχειο. Howard Park Plaza (Agra, India) - Hotel Reviews - TripAdvisor
ΟΚ το ειδα στο tripadvisor -η αληθεια ειναι το δε μου πολυγεμισε το ματι, η θεση του ομως 8-9 σε σχεση με τα 90 ξενοδοχεια που υπηρχαν στην Αγκρα και μια και θα ηταν για ενα βραδι δε με πολυενοιαξε. Δεν το συζητω οτι ο πολυελαιος ειχε να καθαριστει απο τοτε που τον βαλανε. Δε συζητω οτι ολες οι στοφες ουρλιαζαν για αμεση αντικατασταση. Εκεινο που σοκαρε τον αντρα μου ηταν το πρωι που βγαινοντας απο το δωματιο ειδε τους καμαριερηδες (παντου στην Ινδια υπαρχουν ανδρες να καθαριζουν στις τουριστικες επιχειρησεις) να αλλαζουν τα σεντονια και τις πετσετες. Δεν ειχαν τρειλερ, αλλα τα καθαρα σεντονια και πετσετες τα ειχαν σε ντανες και τα ακουμπουσαν κατευθειαν στο πατωμα του διαδρομου οπου πατουσαμε ολοι μας για να παμε στα δωματια μας φερνοντας μεσα, απο τους δρομους της Ινδιας, κυριος οιδε τι! Μαλλον δεν ειμασταν εμεις οι τυχεροι της προηγουμενης ημερας, γιατι δεν βγαλαμε εμεις κακα σπυρια στα μουτρα μας.
Δευτερο: Ζητα ο αντρας μου στο ξενοδοχειο μας στη Jοhdpur -το οποιο ειχε ενα πολυ καλο εστιατοριο- ενα σταχτοδοχειο. Ελαμψαν τα προσωπα των σερβιτορων και ετρεξαν να τον εξυπηρετησουν. Επανηλθαν με ενα σταχτοδοχειο γεματο αποτσιγαρα. Τι να πεις; Λες δεν το εχουν και πας παρακατω....
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.254
Μηνύματα
885.283
Μέλη
38.934
Νεότερο μέλος
msayath

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom