Ιορδανία Ισραήλ Ιορδανια κ Ισραηλ

maroulini

Member
Μηνύματα
89
Likes
152
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΙΝΑ
Από τη στιγμή που θα περάσεις από Ιορδανία στο Ισραήλ μέσω του περάσματος King Hussein/Allenby και μέσα στα χρονικά περιθώρια που θα έχει ισχύ η ιορδανική σου βίζα δε θα έχεις πρόβλημα. Αν επιλέξεις άλλο πέρασμα θεωρείται οτι έχεις φύγει από τη χώρα οπότε θα πρέπει να βγάλεις νέα βίζα για να ξαναμπείς. Αυτά με την προϋπόθεση οτι έχεις single entry visa, αν έχεις double entry (που δε σε συμφέρει) μπορείς να ξαναμπείς Ιορδανία από όποιο πέρασμα θες.
Για μονοήμερη στην Ιερουσαλήμ τώρα δεν ξέρω αν αξίζει καλό θα ήταν να της αφιέρωνες 2 μέρες είναι κρίμα να τη δεις στα πεταχτά.
Σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ, οι οδηγίες σου είναι πολύ κατατοπιστικές. Και εγώ θέλω να μείνουμε Ιερουσαλήμ, οπότε το βλέπω να μένουμε 1-2 μερούλες, θα τις κόψω από αλλού από την Ιορδανία. 29-07 με 11-08 είναι οι ημερομηνίες που κλείσαμε, αλλά 29 και 11 είναι ουσιαστικά χαμένες με τις ώρες των πτήσεων. Σ΄ευχαριστώ και πάλι!
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.020
Likes
6.401
Μου αρεσει που το εχεις δεδομενο... Το σκεφτομαι για καλοκαιρι ΑΝ πειστει ο husband και ΑΝ βρουμε οικονομικα εισητηρια.

Εσυ ποτε πας?
Πολύ αόριστη ερώτηση: Εννοείς αν είναι επικίνδυνο για τους κατοίκους της περιοχής (στην περίπτωση που μεταβείς ΕΣΥ) ή ρωτάς για την επικινδυνότητα όσον αφορά εσένα?
Στην δεύτερη περίπτωση οχι, δεν εγκυμονεί κίνδυνο. Στην πρώτη όμως ναι. Πολύ...
Θα σε συμβούλευα να σκεφτείς ανθρώπινα, να εξελίξεις την φιλεύσπλαχνη πτυχή σου και να μην πας. Αρκετά δεινά έχουν οι περιοχές...
Αν τυχόν πας, περίμενε τουλάχιστον να πάω πρώτα εγώ μπας και προλάβω τον ''κατακλυσμό'', τον οποίο θεωρώ σίγουρο πως θα φέρεις!

Ή θα πάω αρχές Σεπτέμβρη ή τέλος προς αρχές Οκτωβρίου.
 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Μιας και βλέπω οτι έχει πέραση το Ιορδανία-Ισραήλ και ξεσκόνισα λίγο τα κιτάπια μου να αναφέρω και 2-3 πραγματάκια συγκεντρωμένα σε περίπτωση που φανούν σε κάποιον χρήσιμα.

Ιορδανία

Στο Αμμάν είχα μείνει σε πάτο δεν το αναφέρω καν, είχα φάει όμως φανταστικά φαλάφελ στο Hashem όπου ήταν και από τις πρώτες επιλογές των ντόπιων.
Επίσης ωραία θέα και λεμονάδα με δυόσμο σούπερ δροσιστική στο Wild Jordan Cafe (πιο δυτικού τύπου).

Για Πέτρα τα έχω ξαναπεί, αξιοπρεπής οικονομική επιλογή το Cleopetra Hotel.

Στην έρημο Wadi Rum όπου και διανυκτερεύσαμε και την επόμενη κάναμε 3ωρη εκδρομή κλείσαμε με το Wadi Rum Green Desert Project, μια χαρά παιδιά και το δείπνο νοστιμότατο.

Στη Νεκρά Θάλασσα επιλέξαμε να μείνουμε ένα βράδυ στο Movenpick λόγω κούρασης και έλλειψης αλκοόλ οπουδήποτε αλλού εξαιτίας ραμαζανιού. Ήταν πολλά τα λεφτά για το συνήθες μπάτζετ μου, δεν είναι το στυλ ξενοδοχείων που με ενθουσιάζουν αλλά ήταν πιο εναρμονισμένο στο τοπίο από τα υπόλοιπα, ήπιαμε και τα κοκτειλάκια μας το βράδυ οπότε για μια φορά οκ. Ιδανικά θα πρότεινα να κάνετε το μπάνιο σας και να μη μείνετε βράδυ στην περιοχή.

Αμάξι νοικιάσαμε από εδώ και σου κανονίζουν και οδηγό αν θες.

Παλαιστίνη

Ραμάλα.
Διαμονή λίγο πρόβλημα γιατί προφανώς δε βρίσκεις εύκολα από το ίντερνετ και όσα υπάρχουν είναι τσιμπημένα. Είχαμε πάρει τηλέφωνο σε ένα που το είχαμε βρει στο lonely planet ναι ήταν της συμφοράς αλλά ήταν κεντρικότατο, θέλαμε μόνο έναν ύπνο, με τέτοια έλλειψη νερού δε σου έκανε και καρδιά να κάνεις μπάνιο με τις ώρες οπότε την παλέψαμε μια χαρά.
Al-Wihdeh Hotel
Tel: 02-2980412
Fax: 02-2980412
[email protected]
(για φαν της @dim kyr αυστηρά...:D)

Φαγητό παντού νόστιμο, άπειρες λιχουδιές στους δρόμους, φοβερό παγωτό στο Rukab και παγωμένες μπύρες Taybeh ακόμα και εν μέσω ραμαζανίου στον κήπο του Sangria's Bar.

Στη Ναμπλούς τρώμε κιουνεφέ όπου και να το βρούμε!

Ισραήλ

Ιερουσαλήμ
Για basic και οικονομική διαμονή έξω από την παλιά πόλη αλλά δίπλα στην κεντρική πύλη το Jerusalem Hostel καθαρότατο, με την ταρατσούλα του και δωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο, όποιος θέλει να κινηθεί οικονομικά να το τσεκάρει.
Φαγητό τώρα είχα φάει στο Eucalyptus μετά από πρόταση της @ευαγγελια και είχα μείνει πολύ ευχαριστημένη τόσο από το φαγητό όσο και από το περιβάλλον.
Στην παλιά πόλη ωραία γλυκά στο Ja 'far και μπαράκι με διάθεση συμφιλίωσης ανάμεσα σε Εβραίους και Παλαιστίνιους το Uganda, σερβίρει και παλαιστινιακή μπύρα και οι θαμώνες ανήκουν και στους δύο λαούς αλλά με κοινό τρόπο σκέψης αν με πιάνετε!


Τελ Αβίβ
Ομοίως οικονομική διαμονή στη Jaffa στο Old Jaffa Hostel, θέλαμε να μείνουμε ούτως ή άλλως προς τα εκεί και χωρίς να τα σκάσουμε οπότε ήταν τίμια επιλογή αν και το δωμάτιο ήταν πολύ χαμηλοτάβανο, δεν το μετάνιωσα αλλά δεν το προτείνω κιόλας, καλύτερα να μείνει κανείς πιο κεντρικά, το Τελ Αβίβ με άφησε λίγο αδιάφορη γενικότερα οπότε δεν ξέρω αν μπορώ και να βοηθήσω. Η Jaffa μου φάνηκε γραφική όμως.
Συμπαθητικά και σε ωραίο περιβάλλον είχαμε φάει στο Kalamata καμία σχέση με Έλληνες απλά εμπνεύστηκαν από το ελληνικό λάδι.
Επίσης από το Τελ Αβίβ αυτό που θυμάμαι πολύ έντονα πέρα από τη νυχτερινή ζωή που θυμίζει δυτική πόλη εντελώς (με κούρασε και λίγο) είναι το sabich ένα ιρακινής προέλευσης σάντουιτς που τρώγεται υποτίθεται το πρωί του Shabbat.
Το δοκίμασα εδώ και ήταν κολασμένο.


Γενικά παντού το φαγητό ήταν τίμιο, όσον αφορά τη διαμονή αν δεν έχεις υψηλά στάνταρ άκρη βρίσκεις, το μόνο δύσκολο για κάποιον που πάει ραμαζάνι όπως εγώ ήταν το αλκοόλ. Είναι εύκολο ταξίδι πάντως δεν ένιωσα πουθενά ανασφάλεια ειδικά Ιορδανία-Παλαιστίνη, στο Ισραήλ με αποσυντόνιζε η υπέρμετρη αστυνόμευση αλλά κίνδυνο ουσιαστικό δε νιώθεις.

Επίσης μπορεί για καλοκαίρι να φαίνεται λίγο ζεστός προορισμός -που είναι- αλλά λόγω ξηρού κλίματος στην Ιορδανία δεν είναι τόσο κουραστικό, το Τελ Αβίβ που είχε υγρασία ήταν λίγο αποπνικτικό αλλά αν δεν υπάρχει δυνατότητα για άλλη περίοδο δεν είναι λόγος αποτρεπτικός η ζέστη.

Αξιοθέατα και λοιπά για τα μέρη δεν αναφέρω αφού έχει υπερθεματίσει ο @Yorgos εδώ.;)
 

alma

Member
Μηνύματα
3.721
Likes
15.071
Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες. Δεν είναι και από τους προορισμούς με τρομερές πληροφορίες στο φόρουμ-ειδικά σε σχέση με άλλα μέρη-παρά την εγγύτητα με την χώρα μας, οπότε οποιαδήποτε πληροφορία για αξιοθέατα, φαγητό,διαμονή κλπ, χρήσιμη είναι.
 

maroulini

Member
Μηνύματα
89
Likes
152
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΙΝΑ
@Nedelja πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου, σ ευχαριστούμε πάρα πολύ. Ελπίζω να μη σε ζαλίσω με άλλες ερωτήσεις.
@alma πολλές πληροφορίες για Ιορδανία μπορείς να βρεις και στο forum του tripadvisor.
 

latina

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
298
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
δώστε ιορδανία-ισραήλ στο λαό! ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες nedelja!
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.481
Likes
7.959
Ποιο καλο παιδι ξερει να μου προτεινει τοπικο ταξιδιωτικο πρακτορειο για Ισραηλ και αντιστοιχα για Ιορδανια? Ενα που να εξυπηρετει και τα 2 δεν βρισκω, εννοειται, με την καμια….
 

mariath

Member
Μηνύματα
2.219
Likes
5.729
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Τι να σου προτείνουμε τώρα, εσύ μετά τον Τάκη έχεις πολύ ψηλά στάνταρ και δεν μπορούμε να τα φτάσουμε...
 

marstay

Member
Μηνύματα
143
Likes
223
Επόμενο Ταξίδι
Ακυρώθηκε!
Ταξίδι-Όνειρο
Μαδαγασκάρη
Γεια σας, θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί να προτείνει κανείς οδηγό για ημερήσια εκδρομή από Ιερουσαλήμ σε Βηθλεέμ και Χεβρώνα και επιστροφή στο Τελ Αβίβ. Επίσης αν ξέρετε περίπου κόστος. Είδα ένα γραφείο to green olive tours που μου φάνηκε καλό και έχει και ημερήσιες απλά έλεγα μήπως ξέρετε κανέναν καλό οδηγό για να είναι λίγο πιο πριβέ η κατάσταση μην είμαι με γκρουπάκι.
Χοντρικά θα πάμε
1η ημέρα: Τελ - Αβίβ, 2η ημέρα: Masada , νεκρά θάλασσα (διανυκτέρευση Τελ-Αβίβ), 3η ημέρα: ερημο Negev διανυκτέρευση σε σκηνή με βεδουίνους (αυτό θα είναι πολύ τουριστικό ε?) 4η ημέρα: Ιερουσαλήμ, 5η ημέρα: Βηθλεέμ - Χεβρώνα (σε αυτό θα είμαι μόνος μου γι'αυτό θα ήθελα να το κανονίσω κάπως από πριν), 6η ημέρα: Τελ - Αβίβ. Επίσης πως σας φαίνεται το πρόγραμμα?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.180
Μηνύματα
883.097
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom