Ισλανδία Ισλανδία των 7,κρύο,bonus,σπασμένα τζάμια Ρέκιαβικ,τροχαία στη μέση της στέπας και παγωμένοι δρόμοι

popotus

Member
Μηνύματα
60
Likes
434
Επόμενο Ταξίδι
Νότιος Αφρική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτική

Εεεε ναι λοιπόν!!!! Ήρθε η ώρα του 66ου παράλληλου!! Και μάλιστα στα τέλη Οκτώβρη με την ελπίδα να δούμε το πολικό σέλας!! Ακόμα το βλέπουμε παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και οπτασίες των συνταξιδιωτών μου!!Οι συνάδελφοι από την υπηρεσία υπαίθρου στα όμορφα Δωδεκάνησα είχαν καιρό να ξαναταξιδέψουν όλοι παρέα όποτε το έρεθισμα έρχεται από κάτι προσφορές της Iceland Air τον Ιούνιο κατά την διάρκεια ενός συνεδρίου στο Πόρτο Χέλι και η κράτηση γίνεται ακαριαία. Με κρατήσεις μέσω Λονδίνου και πλέον της ισλανδικής αεροπορικής έχουμε την φθήνη και φιλότιμη Wizz Air και την εγχώρια μας Aegean στα 190 ευρώ σύνολο!! Όχι άσχημα για Ισλανδία. 3,5 για Λονδίνο από Αθήνα και άλλες 3 για Ρέκιαβικ.

Φυσικά η κράτηση έγινε αρκετά νωρίς οπότε το ρίσκο μεγάλο και οι απώλειες ξεκινάνε με την αγαπητή Ροζάνα (τα όνοματα είναι όλα φανταστικά για ευνόητους λόγους) που λόγω εμπλοκής στον χώρο εργασίας μας αποχαιρετά νωρίς νωρίς. Φυσικά για την απώλεια της έχουμε προσθήκη ακόμα 4(!) ατόμων και η ομάδα φτάνει στον τελικό αριθμό 7. Μεικτή σύσταση από συναδελφους και όχι και μια ετερογενής ομάδα ξεκινά σχετικά αργά θα έλεγα τον σχεδιασμό του ταξιδιού. Η παλιά φρουρά όχι στα φόρτε της όποτε τα νέα μέλη βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά και δίνουν μία πρόγευση σε ότι θα ακολουθήσει.

Να προσθέσω κάποιες πληροφορίες για τους αναγνώστες που θα τους ενδιαφερουν περισσότερο στο σχεδιασμό του δικού τους ταξιδιού. Οι τιμές από ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησα είναι από τις πλέον οικονομικές για την Ισλανδία οπότε εαν βρείτε τιμές εως 200 ευρώ μην το πολυσκεφτείτε. Το πολικό σέλας θέλει σκοτάδι νύχτα αλλά θα θυσιάσετε ώρες ημέρας όσο πλησιάζουμε προς το χειμερινό ηλιοστάσιο(εκείνη την ημέρα ανατέλει 11.30 και δυει 3.30)! Το αμάξι είναι όντως το καλύτερο μέσο να γυρίσετε το Ring Road οπως κάναμε εμείς ΑΛΛΑ οι δρόμοι δεν είναι σαν την Ελλάδας!! Έχει ΚΡΥΟ αρα ΠΑΓΟ ναι Θέμη πάγος ήταν ανεξάρτητα την παγοφοβία μου και δεν είχαν ρίξει αλάτι πάνω Ορέστη!! Οπότε ΜΕΓΑΛΗ προσοχή στην οδήγηση παιδιά και αν σας προτείνουν είτε διαδυκτιακά είτε κατ'ιδίαν την μεικτή ασφάλεια μην γελάσετε και αρνηθείτε μονομιάς όπως η αφεντιά μου!! Η Ισλανδία είναι όντως η πιο ΑΚΡΙΒΗ χώρα στην Ευρώπη με ότι αυτό συναπάγεται.Εαν εξαιρέσουμε την τιμή του καφέ που πάλι είναι στα επίπεδα Βουλιαγμένης ΟΛΑ τα υπόλοιπα είναι ανεξήγητα ακριβά!!

Συνεχίζοντας την διήγηση φθάνουμε σχεδόν ένα μήνα πριν το ταξίδι και αποφασίζουμε οι εδώ ταξιδιώτες (οι δύο λόγω brain drain βρίσκονται στην Γηραιά Αλβιώνα) να μαζευτούμε μήπως και δούμε το πλάνο του επικείμενου ταξιδιού. Ο ένας στιλοβάτης του ταξιδιού η αγαπητή Ελίζα οργανωτική με το τετραδιάκι της μαζί με τον Θεμιστοκλή και τον Ορέστη και τον υπογράφοντα βρίσκονται σε στέκι του κέντρου μήπως και βγάλουν άκρη!! Ανοησίες του πεινασμένου Ορέστη για κάμπινγκ στην Ισλανδία απορρίπτονται εν τη γενέση και τα πρώτα βήματα γίνονται τελικά για το πλάνο. Συνεχίζεται με αρκετό ζήλο η συζήτηση τις επόμενες ημέρες και με του έλληνες της διασποράς Διογένη και Άλκηστη και φθάνει η ημέρα της αναχώρησης!!

Το μαγικό Panda του Ορέστη γεμίζει ασφυκτικά κάπου εκεί χώρεσε και το τελευταίο μέλος της παρέας η Κίρκη το κορίτσι σίφουνας και γρήγορα στο Ελ.Βενιζέλος για την πτήση για το Λονδίνο. Η πτήση καλή και να ΄μαστε στο Λούτον περιφερειακό αεροδρόμιο που μοιάζει με τα δικά μας τα μικρά από οργάνωση και εγκαταστάσεις. Η ανταπόκριση για το Γκατγουικ όχι τόσο δύσκολη υπόθεση και 6/7 της ομάδας επιτέλους μαζί λίγο πριν την αναχώρηση για την παγωμένη Γη!!

ΥΓ1 Η Iceland Air από τις καλύτερες εταιρίες που έχω ταξιδέψει! Εύγε!!
ΥΓ2 Το Γκατγουικ αξιοπρεπέστατο αεροδρόμιο ίσως το μόνο στα κυβικά του Χιθροου!!
 
Last edited:

travelbreak

Member
Μηνύματα
1.728
Likes
14.325
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Υπερσιβηρικός
Καλό ταξίδι παιδιά!
Νομίζω το Σέλας για τα επόμενα 4-5 χρόνια θα είναι πιο δύσκολο να το δούμε, αφού η δραστηριότητα του ήλιου, ακολουθώντας τον ενδεκαετή κύκλο της,έχει αρχίσει και μειώνεται. Αυτό σημαίνει πως όσοι το επιχειρήσουν καλό είναι να έχουν αρκετές μέρες μπροστά τους για να έχουν περισσότερες ευκαιρίες.
Τουλάχιστον αυτά διαβάζω εδώ κι εκεί. Βέβαια πριν λίγο καιρό και ενώ αυτά ήταν γνωστά είχε τρομερές εκρήξεις και το Σέλας ήταν υπέροχο απ' ό,τι διάβασα.
Προχώρα την ιστορία σου. Η Ισλανδία έχει φανατικούς αναγνώστες εδώ στο φόρουμ.
 

duty_free

Member
Μηνύματα
892
Likes
3.077
Άχ! Η Ισλανδία.
Βαχ!

Εχει κατασταθεί πολύ ενύπνιο, η νήσος αύτη.

Πάντως, οι ευνόητοι λόγοι που μας κάνουν μια Μαρία, Οφηλία ή μια Πουλχερία, Αγγέλα, δεν ξερω... δεν μου φαινονται τόσο ευνόητοι.
 

travelbreak

Member
Μηνύματα
1.728
Likes
14.325
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Υπερσιβηρικός
Άχ! Η Ισλανδία.
Βαχ!

Εχει κατασταθεί πολύ ενύπνιο, η νήσος αύτη.

Πάντως, οι ευνόητοι λόγοι που μας κάνουν μια Μαρία, Οφηλία ή μια Πουλχερία, Αγγέλα, δεν ξερω... δεν μου φαινονται τόσο ευνόητοι.
Εσύ είσαι η Πουλχερία;
 

popotus

Member
Μηνύματα
60
Likes
434
Επόμενο Ταξίδι
Νότιος Αφρική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτική
Ημέρα 1η : Ρέκιαβικ- Stykkishólmur

Ομαλή η προσγείωση στο αεροδρόμιο Κεφλαβικ, ανώμαλη πάλι για ιθύνοντα νου αυτού του ταξιδιού με έναν ενοχλητικό πόνο στο αυτί κατά την προσγείωση που εξελίχθηκε σε μια ωραιότατη εκκριτική ωτίτιδα που με ταλαιπώρησε σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού και με μια πρωτόγνωρη εμπειρία με το γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτου που είχαμε κάνει την κράτηση! Αφού άργησαν πέραν της μιας ώρας να μας παραλάβουν από το αεροδρόμιο άρχισαν τα προεόρτια νωρίς νωρίς. Μας πρότειναν/απείλησαν να προτιμήσουμε την μεικτή ασφάλεια που χρέωναν όσο η κράτηση του αυτοκινήτου γιατί η Ισλανδια είναι μια ιδιαίτερη χώρα με δύσκολους δρόμους και καιρικές συνθήκες και η πιθανότητα να έχουμε ατύχημα ήταν στο 40%!! Μαααλιστα!!! Οι ευχές τους προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν τελικά αλλά η κούραση από τις 2 πτήσεις, η καθυστέρηση από το rent a car, οι στιχομυθίες που ακολούθησαν συν η ωταλγία μας εξοντώνουν και η άφιξη στο πρώτο διαμέρισμα που είχαμε επιλέξει ήταν ανακουφιστική τουλάχιστον !!! Κάμποσες ώρες ύπνου και πρωινό ξύπνημα για ανεφοδιασμό από τη σωτηρία αλυσίδα Bonus!! Παρένθεση μας το είχαν συστήσει από Ελλάδα και όντως μας έσωσε οικονομικά. Κάτι σαν τα ελληνικά Lidl πολύ ακριβότερα θα έλεγα. Τα ωράρια λειτουργίας δεν τα σχολιάζω!! Σε ποια άλλη χώρα ανοίγουν τα καταστήματα στις 11;;;

Αφού γεμίσαμε εφόδια και αρχίσαμε να συνηθίζουμε ο ένας τον άλλον μια και είχαμε μπροστά μας ακόμα 6 διανυκτερεύσεις ξεκινάμε για τη πρώτη ημέρα (άνευ πλάνου ) του ταξιδιού με μοναδική σιγουριά να φτάσουμε το απόγευμα στο Stykkishólmur στα βόρεια του νησιού-κράτους λίγο νοτιότερα από τα δυτικά φιόρδ που δεν καταφέραμε να επισκεφθούμε!! Οι στάσεις μόνο 2 το εθνικό πάρκο Pingvellir με το φημισμένο πρώτο κοινοβούλιο στον κόσμο και επίσης το σημείο που εφάπτονται η ευρωπαϊκη με τη βορειοαμερικανική τεκτονική πλάκα!! Νοερά όλα αυτά γιατί μόνο κάτι καταρράκτες βλέπεις όπως και σε όλη την επικράτεια!! Και στη συνέχεια στο υψηλότερο καταρράκτη της Ισλανδίας με υψόμετρο στα 198μ παρακαλώ τον Glymur!! Εντυπωσιακός αν και με αρκετό περπάτημα για να γίνει ορατός!!

Η Ισλανδια μας δίνει μια ιδέα του κρύο που θα επακολουθήσει, της περίεργης φύσης της πρωτόγνωρη για τα δικά μας δεδομένα, του περπατήματος που χρειάζεται να κανεις για να δεις κάθε πράγμα που αξίζει και τις δυσκολίες που έχει μια ομάδα 7 ατόμων να συνδυάσει τόσα πολλά πράγματα σε τόσο λίγες ώρες!!

Η διαδρομή για το Stykkishólmur γίνεται εξ´ολοκληρου στο σκοτάδι γιατί μετά τις 5:30 το φως της ημέρας μας εγκατέλειπε και η δεύτερη διανυκτέρευση είναι κοντά!! Αφού πάντως κάνουμε μια μικρή στάση για πίτσα ( ωωω ναι..) στην φανταστική τιμή των 50 € για τρεις μαργκεριτα με ένα υλικό πρόσθετο έκαστες!! Αρκετά νόστιμες να ομολογήσω !! Τα δωμάτια 2 για μια και μοναδική φορά σαν μίνι μα πολύ μίνι μεζονέτες σε μια περιοχή που επιφύλασσε μια από τις πιο όμορφες αυγές που έχουμε συναντήσει !!!

ΥΓ 1 Για την 2η ημέρα είπαμε να οργανωθούμε και να βγάλουμε πλάνο ταξιδιού και ώρες αναχώρησης/άφιξης
ΥΓ 2 Όταν συμβουλεύεστε το Google Maps στη συγκεκριμένη χώρα να προσθέτετε πάντα 1,5 με 2 ώρες για να είστε σίγουροι !!
 

travelbreak

Member
Μηνύματα
1.728
Likes
14.325
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Υπερσιβηρικός
Από την αρχή της εξιστόρησης μυρίζει περιπέτεια. Εγώ τρομάζω ήδη.
Παιδιά, δεν παίζουμε σε αυτές τις χώρες χειμωνιάτικα. Εγώ, το έχω ξαναγράψει εδώ, τόσο ψηλά γεωγραφικώς δεν πάω μέσα στο χειμώνα. Πρώτον για το κρύο και δεύτερον για το μικρόν της ημέρας.
Σε παρακαλώ, βάλε λίγο χιόνι (φωτογραφικώς) να δούμε. Έχουμε ξαναδεί από άλλους βέβαια, αλλά πάντα μας αρέσει.
 

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.354
Likes
4.331
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Και στη συνέχεια στο υψηλότερο καταρράκτη της Ισλανδίας με υψόμετρο στα 198μ παρακαλώ τον Glymur!! Εντυπωσιακός αν και με αρκετό περπάτημα για να γίνει ορατός!!
Δηλαδή, για τι απόσταση μιλάμε; (είμαι Ισλανδιόπληκτη και θα έχω απορίες)

Και αν θες γράφε μας που είναι τραβηγμένη κάθε φωτογραφία. :)
Έτσι για μπορούμε να ταξιδεύουμε μαζί σου :rolleyes:
 
Μηνύματα
1.990
Likes
6.322
Και στη συνέχεια στο υψηλότερο καταρράκτη της Ισλανδίας με υψόμετρο στα 198μ παρακαλώ τον Glymur!!
Τρομερός ο Glymur, αλλά δυστυχώς για εμάς που τον αγαπάμε, ανακαλύφθηκε άλλος ψηλότερος καταρράκτης πλέον στην Ισλανδία, ο Morsarfoss, (230 μέτρα περίπου) κάπου στον παγετώνα Vatnajokul. :) Βέβαια αυτήν εκρηκτική ροή του Glymur δεν την έχει, τουλάχιστον από τις φωτό που έχω δει.
 

travelbreak

Member
Μηνύματα
1.728
Likes
14.325
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Υπερσιβηρικός
Τρομερός ο Glymur, αλλά δυστυχώς για εμάς που τον αγαπάμε, ανακαλύφθηκε άλλος ψηλότερος καταρράκτης πλέον στην Ισλανδία, ο Morsarfoss, (230 μέτρα περίπου) κάπου στον παγετώνα Vatnajokul. :) Βέβαια αυτήν εκρηκτική ροή του Glymur δεν την έχει, τουλάχιστον από τις φωτό που έχω δει.
Δε μου φαίνεται και τόσο εντυπωσιακός ο Glymur. Δεν πήγα αλλά από τις φωτογραφίες που βλέπω τώρα φαίνεται μικρος σε σχεση με κάποιους άλλους. Οι οποίοι μάλιστα βρίσκονται κοντα σε δρόμο. Εντάξει, ύψος ίσως εχει αλλά όχι μεγάλη μάζα νερού. Κάνω λάθος;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.601
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom