• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Ιανουάριος - Μάιος 2022 !

Γεωργία Καλοκαιρινές διακοπές στη საქართველო (Γεωργία)

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία

Τιφλίδα για τα υπόλοιπα

Αμφιταλαντεύτηκα αν θα ήταν καλύτερα να περνούσα τη μέρα κάνοντας άλλη μια εκδρομή προς το Gori και την Mtskheta έχοντας απορρίψει από το πρώτο λεπτό το πρόγραμμα που είχε επινοήσει ο Αντώνης.

Πολύ ωραία η Vardzia , αλλά ένα δίωρο μέσα στη ζέστη πάνω κάτω σε βράχους, ευχαριστώ δεν θα πάρω. Συν όλη την υπόλοιπη ταλαιπωρία.

Μάλλον ένιωθα κουρασμένη από τα απανωτά τουρ, υπήρχαν ακόμη αρκετά πράγματα στην Τιφλίδα που στις βραδινές βόλτες δεν είχαμε προλάβει να δούμε, οπότε με άκουσα κι αποφάσισα να περάσω 24 ώρες ποιοτικού χρόνου με τον εαυτό μου στην πρωτεύουσα.

Ο Αντώνης με χαιρέτησε κατά τις 7 για να πάει να βρει τη μαρσρούγκα με τους ντόπιους που ονειρευόταν , εγώ άλλαξα πλευρό κι έριξα ακόμη έναν αρχοντικό ύπνο τουλάχιστον μέχρι τις 9.

Η πρώτη μου κίνηση μόλις σηκώθηκα, ήταν μια επίσκεψη στον παραδοσιακότατο φούρνο στη γωνία του τετραγώνου.

20250829_094056.jpg

Στην κάθοδο πέτυχα τον ξενοδόχο σε τρελά κέφια πάλι το πρωί. Δε θα βγάλω άκρη με τους Γεωργιανούς! Όλη μέρα μουντρούχος και απότομος , το βράδι που τα έτσουζε άλλαζε προσωπικότητα, μέσα στην καλή χαρά με χειροφιλήματα και άλλες τέτοιες αηδίες.

Συμφώνησε πάντως να μου αλλάξει δωμάτιο το μεσημεράκι, οπότε ετοίμασα ξανά τα υπάρχοντά μου να τα μετακομίσω.

Βγήκα μια χαλαρή βόλτα πρώτα τριγύρω από το ξενοδοχείο να χαζέψω τα πολύ ενδιαφέροντα κτίρια στο φως της ημέρας.

20250829_104739.jpg

20250829_105134.jpg

Messenger_creation_124FC58B-7F07-44BD-8E95-1AF18E590615.jpeg

Messenger_creation_6FE1BEEA-8633-4EAF-8AA5-2E4EF967196F.jpeg

Messenger_creation_849E598E-6D4E-43EE-A08B-F31D52D29C61.jpeg

Messenger_creation_7390CF53-78F2-4F35-9F54-DA51C9E0DEC7.jpeg

Messenger_creation_86282710-FEED-4A95-AF39-85ABFAFFF99A.jpeg

Messenger_creation_F8C9FF57-6681-488A-83AB-4462DBAFCB11.jpeg

'Εφτασα στην εκκλησία Metechi Church, την ίδια που σας έβαλα από το προηγούμενο βράδι φωτισμένη

20250829_105235.jpg

από όπου φαίνεται όμορφα η πόλη

20250829_105323.jpg

20250829_105329.jpg

και κατευθύνθηκα προς το Cable Car με σκοπό να επισκεφτώ το τεράστιο άγαλμα και τοπόσημό τους το Mother of Georgia.

H διαδρομή είναι μικρή, κανένα 5λεπτο μέχρι επάνω, αλλά η θέα όμορφη

20250829_111439.jpg

20250829_111556.jpg

και η θέα από πάνω

20250829_111704.jpg

20250829_111707.jpg

20250829_111730.jpg

Εδώ το θηριώδες άγαλμα. Στο ένα χέρι κρατάει το σπαθί και στο άλλο που δε φαίνεται μια κούπα κρασί. Αν έρχεσαι σαν φίλος θα λάβεις το κρασί, αν όχι....

20250829_112035.jpg

20250829_112214.jpg

Είχα αποφασίσει να κάνω την κάθοδο περπατώντας για να περάσω μέσα από τη γραφική συνοικία Sololaki.

Τα κτίρια ήταν παρόμοια με αυτά της γειτονιάς μου

20250829_112811.jpg

20250829_112821.jpg

20250829_113736.jpg

20250829_113930.jpg

20250829_114311.jpg

20250829_114432.jpg

20250829_114443.jpg

20250829_114519.jpg

20250829_114603.jpg

20250829_114606.jpg

Η κατάσταση θύμιζε λίγο Αβάνα. Κτίρια ταλαιπωρημένα, σε παρακμή, απέπνεαν τον αέρα της παρωχημένης μεγαλοπρέπειας μιας άλλης εποχής που έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

'Εφτασα στο κέντρο μεσημεράκι με τη ζέστη να έχει σφίξει. Αποφάσισα να επισκεφτώ το Εθνικό Μουσείο στη Ρουσταβέλι. Δεν είναι το φόρτε μου τα μουσεία, όμως για το συγκεκριμένο είχα πληροφορηθεί ότι έχει αρκετό ενδιαφέρον, θα ήθελα να δω τους θησαυρούς της Κολχίδας και να περάσω λίγη ώρα στη δροσιά.

Πλην όμως, ο δαίμονας που με κατατρέχει με τα μουσεία ξαναχτύπησε. Μου έχει τύχει πολλές φορές να χάσω σημαντικά εκθέματα, γιατί έπεσα σε απεργία, λάθος μέρα, ραμαζάνι, λάθος Σελήνη και η λίστα απλά μεγαλώνει.
Τη συγκεκριμένη μέρα ήταν απλά κλειστό χωρίς άλλη εξήγηση. Δεν ήταν Δευτέρα, δεν ήταν αργία, δεν κατάλαβα ποτέ το λόγο.

Ακριβώς απέναντι υπήρχε ένα μεγάλο εμπορικό. Τα εμπορικά γενικά τα αντιπαθώ περισσότερο κι από τα μουσεία, όμως τη δεδομένη στιγμή ήταν η όαση δροσιάς που αναζητούσα.
Μπήκα, ανέβηκα και κατέβηκα όλους τους ορόφους δίχως να δω κάτι ενδιαφέρον, ούτε καν για καφέ δεν μου έβγαινε να καθίσω εκεί μέσα.

Το μόνο περίεργο που συνέβαινε κατά κόρον από το πρωί, ήταν τα αντρικά βλέμματα επάνω μου. Ενίοτε και τα γυναικεία.
Αρχικά δεν έδωσα σημασία, στη συνέχεια μου φαινόταν παράξενο και τελικά πείστηκα ότι κάτι δεν πάει καλά.
Μπήκα στην τουαλέτα του εμπορικού, τσέκαρα ότι το φουστάνι μου κρέμεται σωστά από όλες τις πλευρές, ότι δεν μου έμεινε κανένα... μαρούλι στο στόμα, όλα καλά, οπότε συνέχισα.

Μερικά τετράγωνα αργότερα το κατάλαβα. Αρέσω παιδί μου, αρέσω :xalara:
'Ακου να δεις η Γεωργία!
25 χρόνια έχω να νιώσω τέτοιο χαμό για πάρτη μου στο δρόμο, που να το μυριστώ η δόλια.
Αποφάσισα να απολαύσω την αναπάντεχη εξέλιξη και αφού δεν ήταν ενοχλητικοί, άστους να κοιτάζουν, εγώ έβλεπα τα αξιοθέατα κι αυτοί εμένα :haha:

Καλά μη φανταστείτε βέβαια ότι η Γεωργία είναι γεμάτη Μπραντ Πιτ... Με ελάχιστες εξαιρέσεις με το ζόρι περνάνε τη βάση εμφανισιακά, αλλά τι να κάνω τώρα, να γκρινιάξω; Αυτό ήταν το τάργκετ γκρουπ μου στην περιοχή.

'Εστειλα και μήνυμα στον Αντώνη, εμένα εδώ μου έφεξε, εσείς τι νέα;;
Πως τα πας με τους κεφάλες; μου ήρθε η απάντηση ;)

Επέστρεψα στο ξενοδοχείο να αλλάξω δωμάτιο και περνώντας από το φούρνο, ξεφούρνιζαν πάλι ψωμί.

Το κολατσιό μου ήταν του...οικοδόμου μείον τις ελιές! Αλλά θα μου μείνει αξέχαστο

20250829_133651.jpg

'Εκανα μια γενναία μεσημεριανή σιέστα και ξαναβγήκα μετά τις 7 που έπεφτε κάπως η ζέστη.
Πήρα τον ανήφορο για τον εντυπωσιακό Ναό της Αγίας Τριάδος που είναι ο τρίτος ψηλότερος ορθόδοξος ναός στον κόσμο και ένα από τα μεγαλύτερα θρησκευτικά οικοδομήματα σε έκταση.

Πολύ εντυπωσιακός όντως

20250829_194748.jpg

20250829_194300.jpg

Δείτε προαύλιο

20250829_194539.jpg

20250829_194543.jpg

Πήρε να σουρουπώνει και ήταν σκέτη μαγεία.

Αποφάσισα να ανέβω στο λόφο Mtatsminda (ανάθεμα τα σύμφωνα!), είχα εντοπίσει το τελεφερίκ στη Ρουσταβέλι σ ένα εντυπωσιακό κτίριο

20250829_210810.jpg

Νομίζοντας ότι η ανάβαση θα ήταν κάτι σύντομο, σαν το πρωινό.
Με έβαλαν μόνη μου στο όχημα και όταν συνειδητοποίησα πόσο ψηλά ανεβαίνει, τα είδα όλα!
Δεν μου πολυαρέσουν τα ύψη, απέφευγα να κοιτάξω κάτω, αλλά όταν γύρισα να δω πόσο ψηλά θα ανεβαίναμε για την κορυφή μου ήρθε ίλιγγος, έτσι απλά κοίταζα το κινητό μου και τραγουδούσα μόνη μου για να ξεχαστώ.
Λίγο πριν την κορυφή δε, έπιασε ένα αεράκι και το τελεφερίκ πήγαινε πέρα δώθε, κάποιος να με σώσει βρε παιδιά!

Ευτυχώς που με αποζημίωσε το πάρκο και η θέα από ψηλά. Ηρέμησα λίγο και συνέχισα τις βόλτες μου εκεί πάνω.

20250829_202130.jpg

20250829_202137.jpg

20250829_205556.jpg

20250829_202837.jpg

20250829_202221.jpg

Η ατραξιόν του λόφου είναι κυρίως ένα μεγάλο λούνα παρκ για την πιτσιρικαρία, είχε πολλές οικογένειες με τα παιδάκια τους, όπως επίσης ταχυφαγεία, παγωτατζίδικα, βρήκα ένα ασιατικό και έφαγα νουντλς για αλλαγή, πριν το πάρω απόφαση να ξαναμπώ στο τελεφερίκ για την κάθοδο.

Στην επιστροφή μπήκε μαζί μου στο όχημα και ένας νταβραντισμένος Γεωργιανός που επίσης δεν έδειχνε ασυγκίνητος από την παρουσία μου. Μαζεύτηκα στη γωνιά μου νιώθοντας ότι όπου νάναι θα μου σκάσει ατάκα τύπου.... "how you doing?" κι ευτυχώς επειδή είχα στο νου μου αυτόν, δεν μου φάνηκε τόσο τραγική η κατάβαση.

Πάντως όταν πάτησα στο στέρεο έδαφος ένιωσα ανακουφισμένη κ άφησα αβίαστα να βγει ένα παρατεταμένο οοουυυυυφφφφφ από μέσα μου.

Χορτάτη από φαγητό και εικόνες, το μόνο που έμενε για να ολοκληρωθεί όμορφα η σόλο ημέρα μου, ήταν ένα ακόμη ποτήρι από το υπέροχο κρασί τους.

Είχα σταμπάρει ένα λόκαλ στέκι κοντά στο ξενοδοχείο μου και στρώθηκα εκεί.
Δεν υπήρχαν άλλοι τουρίστες, παρά μόνο μια μεγάλη παρέα που γιόρταζε κάτι, ήταν εξαιρετικά θορυβώδεις, τα μπουκάλια πήγαιναν κ έρχονταν μαζί με ναργιλέδες, αγκαλιές και φιλιά.

Εμένα μου έφεραν αυτό :oops:

20250829_214506.jpg

ναι αυτό είναι μία μερίδα!!

Η παρέα απλωνόταν κ έφτασε δίπλα μου. 'Εβγαζαν λόγους ο ένας μετά τον άλλον, σήκωναν τα ποτήρια με τα jos jos jos, τώρα που το είχα μάθει κι αυτό ήμουν μέσα στο πνεύμα.

Ρώτησα μια κοπέλα που καθόταν πολύ κοντά μου, συγνώμη γιορτάζετε κάτι; είναι κάτι εθιμοτυπικό;
Αυτή που λέτε, κατευθείαν μου χαμογελάει, μου το μπράτσο και μου λέει δεν μιλάω αγγλικά, είμαι Ρούσκα, αλλά... you are very beautiful o_O
και αυτόματα θυμήθηκα τη σκηνή από την ελληνική ταινία με τον Καρρά "you are beautiful, I love you", "είσαι βλάκας, είσαι βλάκας" εντάξει είπαμε να καταπλήξουμε τα πλήθη αλλά και τις γυναίκες;;; Υπέθεσα πως ήταν σίγουρα ντίρλα.

Κι αν οι άντρες ήταν ελαφρώς κακομούτσουνοι, αυτή ήταν μια ατελείωτη κορμάρα μελαχροινή με μπλε μάτια, δηλαδή για να πω την αμαρτία μου μέχρι που το σκέφτηκα σοβαρά, αν είναι να ενδώσω σε κανένα κεφάλα Γεωργιανό, δε γ@@είς θα κλεφτώ με τη Ρωσίδα :haha:

Νομίζω @varioAthens ούτε εσύ θα περίμενες τέτοια εξέλιξη.

Εννοείται πως έστειλα άμεσα μνμ στον Αντώνη, όπως και τον έτερο συνταξιδευτή που μας έλειπε πολύ με όλα αυτά τα σκηνικά τον Τάσο @Travelliaris που ήξερα ότι θα το διασκεδάσει όσο και γω.

Βεβαίως τελικώς δεν κλέφτηκα με κανέναν τελικά-αφού είμαι εδώ και γράφω, δεν έγινα ακόμη ο @poised που έβγαλε ένα τρίμηνο στην Ασία όπου λιμάνι και καημός, μέχρι να κουκουλωθεί και να χάσουμε τις περιπέτειές του, ωστόσο ήταν μια ευχάριστη προσθήκη και ένα γερό μπουστ τόνωσης της ματαιοδοξίας μου.

Το διασκέδασα κι ελπίζω να σας το μετέδωσα.
Επέστρεψα να συμμαζευτώ, είχα πάλι πρωινό ξύπνημα για το τελευταίο σκέλος του ταξιδιού στο Μπατούμι όπου θεωρητικά θα φτάναμε παράλληλα με τον ti_na_protoprolavei που έτρεχε ασταμάτητα από το πρωί για να βγάλει το δρομολόγιο που έστηνε τόσες μέρες μόνος του στο κεφάλι του.

Last edited by a moderator:

gioannis13

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου πετάει αεροπλάνο...
Ταξίδι-Όνειρο
Χωρίς ρολόι στο χέρι !!!
Πάλι καλά που δεν της είπες.... Μάνα θα πάω στα καράβια.....

Η φράση "Μάνα θα πάω στα καράβια" προέρχεται από το ποίημα "Οι εφτά νάνοι στο s/s Cyrenia" του Νίκου Καββαδία, το οποίο περιλαμβάνεται στην ποιητική συλλογή Τραβέρσο. Η φράση αυτή αποτελεί την απάντηση του ποιητή στην ανιψιά του και περιγράφει την αέναη κλίση του ναυτικού προς τη θάλασσα, παρά την αντίδραση της μητέρας του, που ανησυχεί και θέλει να τον κρατήσει στη στεριά.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Ολα καλά Εύα, κι όσον αφορά τη Γεωργία φαίνεται πολύ καλή επιλογή για καλοκαίρι.
Ψήσε μας! :)

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
@Klair , @paefstra , @varioAthens @psilos3

Σας ευχαριστώ παιδιά. Το σοβαρό θέμα ξεπεράστηκε κ επανήλθαμε στην καθημερινή γκρίνια :haha:

Εχετε καταλαβει οτι μπηκαμε στην ηλικια που ξε-παιδιασαμε και τρεχουμε για τους γονεις?
Πέρασαν πολλά χρόνια για να έχω διαθέσιμο χρόνο κ πόρους για ταξίδια, οπότε εκτιμώ κάθε στιγμή και με τα τελευταία γεγονότα το ξαναθυμήθηκα για τα καλά!

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Προετοιμασία ταξιδιού

Ως οργανωτικό freak που είμαι, το στανταράκι μου είναι να προγραμματίζω τα ταξίδια μέχρι κεραίας!

Η συνήθης μου δικαιολογία για να καλύψω την εμμονή μου με τον προγραμματισμό, είναι ο περιορισμένος χρόνος που απαιτεί καλή οργάνωση για να μη χάνονται χρόνοι σε ψάξιμο και αστοχίες. Που φυσικά εμπεριέχει μεγάλη αλήθεια.

Για το συγκεκριμένο ταξίδι, ένα που προέκυψε την τελευταία στιγμή και ένα που επεξεργάζομαι κάτι μεγαλύτερο, αποφάσισα να μεταλλαχθώ σε κάτι πιο χυμαδιό. Με κλεισμένες μόνο τις δύο πρώτες διανυκτερεύσεις στην Τιφλίδα και το υπόλοιπο στον αέρα.

Το λες και επανάσταση!

Η επόμενη πίστα που έπρεπε να ξεπεράσουμε, ήταν να βρεθεί κοινό πεδίο δράσης με τον συνταξιδιώτη μου. Ευκολότερα θα συμφωνήσει ο Πούτιν με τον Ζελένσκι.

Εγώ ως φύση κ λόγω επαγγέλματος είμαι συγκεκριμένη, μεθοδική και παίρνω γρήγορες αποφάσεις, ο mapounaprotopaei που κυριολεκτικά δεν ξέρει που να protopaei σε κάτι τρίμηνα που σουρτουκεύει σε κάθε ήπειρο, έχει μια άλλη φιλοσοφία.

Το πως θα τα συμβιβάζαμε είναι μια άλλη ιστορία.

Από την πλευρά μου έκανα ένα μικρό βήμα για κείνον, αλλά τεράστιο για την προσωπικότητά μου, να μην προγραμματίσω περίπου τίποτα.

Βέβαια μην το τερματίσουμε, εννοείται, μπήκα διάβασα τράβελστορις, έψαξα και λοιπές πληροφορίες ώστε να υπάρχει ένα πρόχειρο πλάνο, σιγά μην κάθομαι και βγάζω τα μάτια μου στο κινητό επί τόπου. Που δεν βλέπω κιόλας.

Συνοπτικά στη μια βδομάδα που θα μέναμε στη χώρα σκεφτόμουν δύο μέρες για την Τιφλίδα, δύο στον Καύκασο που είχα τη φαντασίωση με τη δροσιά, μία μέρα Καχέτι και οινοποιεία, δύο στο Μπατούμι και επιστροφή Κουτάισι για την αναχώρηση.

Για τις μετακινήσεις μια λέγαμε να νοικιάσουμε αυτοκίνητο και μια να πάρουμε έτοιμες εκδρομές, τελικά επικράτησε το δεύτερο (ύστερα από 250 σχετικούς διαλόγους)

Ο Αντώνης που είναι πιο hard core ταξιδιώτης. πρότεινε να πάρουμε τις μαρσρούτκες που χρησιμοποιούν οι ντόπιοι για τις μετακινήσεις τους.

‘Εκανα εικόνα τη ζέστη σε συνδυασμό με τη μασχαλίλα και τη σκορδίλα των Γεωργιανών και ανταριάστηκα. Δεν θα πάρω.

Οι επόμενες συναντήσεις μας με σκοπό τη μελέτη του ταξιδιού απέβησαν εξίσου άκαρπες.

Ο Αντώνης ανακάλυψε τη Μέστια και το Ουσγκούλι όπως και κάθε άλλο δυσπρόσιτο χωριό. Επίσης όλες τις αμφισβητούμενες περιοχές και τις μειονότητες, την Οσετία και την Απχαζία, τα φαράγγια, τις αετοφωλιές και οτιδήποτε άλλο του κέντριζε την περιέργεια. ‘Ελα ρε μου έλεγε, λίγη περιπέτεια δε θες;

Θέλω;;; :confused:

Για τα Μέστια είδα ότι είναι πανέμορφα και το πήρα στα σοβαρά, αλλά δεν ήμουν σε φάση να χτυπηθώ 6 ώρες με στροφιλίκια, για να πάω κάπου που έπρεπε να φύγω την επόμενη με την ίδια διαδικασία.

Λίγο πριν αναχωρήσουμε συμφωνήσαμε φιλικά όπως πάντα, ότι διαφωνούμε, έτσι καταλήξαμε σε ένα κοινό πρόγραμμα μέχρι την 4η , 5η μέρα του ταξιδιού, μετά θα έκανε ο καθένας του κεφαλιού του και θα ξαναβρισκόμασταν για το τελευταίο κομμάτι.

‘Ετσι κι αλλιώς ως παρέα περνάμε πάντα καλά, έχουμε ταξιδέψει πολύ μακρύτερα για να με αγχώσει το συγκεκριμένο ταξίδι.

Πρώτη μέρα Τιφλίδα μαζί λοιπόν, 2η και 3η Κασμπέγκι στον Καύκασο, 4η ημερήσια στο Καχέτι, μετά εγώ Τιφλίδα για τα υπόλοιπα, ο pounaprotopaei μαρσρούγκα και μασχαλίλα για Vardzia και διανυκτέρευση στο Αχαλτσίχ όπου δεν είχε βρει καλά καλά πως θα πάει από το ένα στο άλλο, 18 ώρες στο δρόμο σε ένα 24ωρο-ώρα του καλή!

Και θα συναντιόμασταν στο Μπατούμι το Σάββατο για διακοποσαβ/κο κ επιστροφή τη Δευτέρα στο Κουτάισι για την πτήση της αναχώρησης.

‘Όλα αυτά στη θεωρία. Στις 24/08 αναχωρούμε έχοντας δύο μόνο κρατήσεις, τα υπόλοιπα θα τα συζητούσαμε on the go και ό,τι βρέξει ας κατεβάσει.

Ξεκινάμε; :cool:

Last edited:

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αργεντινή,Χιλή,Ουρουγουάη
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Ως οργανωτικό freak που είμαι, το στανταράκι μου είναι να προγραμματίζω τα ταξίδια μέχρι κεραίας!
Για το συγκεκριμένο ταξίδι, ένα που προέκυψε την τελευταία στιγμή και ένα που επεξεργάζομαι κάτι μεγαλύτερο, αποφάσισα να μεταλλαχθώ σε κάτι πιο χυμαδιό. Με κλεισμένες μόνο τις δύο πρώτες διανυκτερεύσεις στην Τιφλίδα και το υπόλοιπο στον αέρα.

Το λες και επανάσταση!
Η επόμενη πίστα που έπρεπε να ξεπεράσουμε, ήταν να βρεθεί κοινό πεδίο δράσης με τον συνταξιδιώτη μου. Ευκολότερα θα συμφωνήσει ο Πούτιν με τον Ζελένσκι.
Επειδή τέτοιος είμαι κι εγώ ( και χειρότερος!!!) έχω μεγάλη απορία να δω πως κύλησε το ταξίδι σου.
Θα έτρωγα τρελό άγχος!

silversurfer

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Του Κόσμου
Κρίμα που δεν πήγες Μεστία κ Ουσγκούλι, θεωρητικά αν έκοβες το Μπατούμι μπορούσες να το κάνεις ενα ωραιότατο 3μερο οπότε να μη σου φανεί η διαδρομή - κ η μασχαλίλα θα ηταν απο τουρίστες κ οχι απο Γεωργιανούς :)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.230
Μέλη
39.935
Νεότερο μέλος
Billdim

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom