Βοσνία-Ερζεγοβίνη Κροατία Μαυροβούνιο Κροατία - Βοσνία - Μαυροβούνιο: Μέρη γνωστά και άγνωστα για πολλούς σε ένα ταξίδι.. διαφορετικό..

mariaj

Member
Μηνύματα
319
Likes
414
Ονειρεμένο Ταξίδι
Bali

aimageshack.us_scaled_large_34_yk5.JPG

Πρόλογος:

Οι Δαλματικές ακτές ήταν ένα μέρος που είχαμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι θα θέλαμε να επισκεφτούμε κάποια στιγμή στη ζωή μας, αλλά δεν ήταν στα άμεσα σχέδιά μας. Όπως όμως όλα τα ταξίδια μας μέχρι στιγμής έχουν προκύψει από προσφορές εισιτηρίων και όχι με βάση τα μέρη που θέλουμε πιο πολύ να δούμε, έτσι και αυτό προέκυψε από την προσφορά της Croatia Airlines που είδα στο λατρεμένο φόρουμ μας και εννοείτε τα τσίμπησα αμέσως. Όλα τα ταξίδια μας βέβαια μας έχουν αποζημιώσει και με το παραπάνω τελικά, αν και δεν ήταν στα σχέδιά μας. Ο τίτλος μιλάει για ένα ταξίδι διαφορετικό καθώς σε αυτό το ταξίδι δεν θέλαμε να δούμε μόνο τα πολύ γνωστά-τουριστικά μέρη των χωρών αυτών, αλλά θέλαμε να ανακαλύψουμε και άλλα χωριουδάκια άγνωστα στους περισσότερους, αυτό το κάναμε στη Βοσνία κυρίως, καθώς η Κροατία έχει αρκετό τουρισμό και το ίδιο συμβαίνει πλέον και στα παράλια του Μαυροβουνίου. Από τέλη Ιανουαρίου λοιπόν είχαμε είδη αποφασίσει που θα ήταν οι καλοκαιρινές μας διακοπές. 11 νύχτες αρχές Αυγούστου μοιρασμένες στις χώρες Κροατία, Βοσνία και Μαυροβούνιο. Όλοι αυτοί οι μήνες αναμονής πέρασαν σχετικά γρήγορα καθώς είχαμε να προγραμματίσουμε ένα σωρό πράγματα για το πλάνο του ταξιδιού μας. Και έτσι η 4 Αυγούστου φτάνει και το όμορφο ταξίδι μας ξεκινά..

 
Last edited by a moderator:

Kanel28

Moderator
Μηνύματα
1.431
Likes
2.428
Επόμενο Ταξίδι
Εδιμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Αχ τι ωραία, Κροατία-Μαυροβούνιο είναι στους top προορισμούς που θέλω να επισκεφθώ. Είμαι πολύ περίεργη να δω και τα χωριουδάκια της Βοσνίας :)
 

mariaj

Member
Μηνύματα
319
Likes
414
Ονειρεμένο Ταξίδι
Bali
Αχ τι ωραία, Κροατία-Μαυροβούνιο είναι στους top προορισμούς που θέλω να επισκεφθώ. Είμαι πολύ περίεργη να δω και τα χωριουδάκια της Βοσνίας :)
Είναι πολύ όμορφα μέρη, κι εγώ που δεν τα είχα στους άμεσους στόχους μου με εντυπωσίασαν! Τα χωριουδάκια μη φανταστείς ότι ήταν πολύ μικρά, αλλά ήταν πολύ γραφικά, εμένα μου άρεσαν, και λόγω του ότι είχαν περάσει στα χέρια των τούρκων κατά την οθωμανική κυριαρχία μου θύμιζαν πολύ τα σπίτια, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, την Τουρκία που θέλω πολύ να επισκευτώ κάποια στιγμή όχι αυθημερόν όπως μέχρι στιγμής αλλά σε ένα μεγαλύτερο ταξίδι.
 

mariaj

Member
Μηνύματα
319
Likes
414
Ονειρεμένο Ταξίδι
Bali
Κεφάλαιο Δεύτερο:

Το πρωί σηκωθήκαμε ξεκούραστοι για να αρχίσουμε να εξερευνούμε περισσότερο την πόλη. Το πρόγραμμα είχε για σήμερα μπόλικα αξιοθέατα γι'αυτό και πήγαμε πρώτα να πάρουμε τις Dubrovnik Cards που θα μας έδιναν σε πιο συμφέρουσα τιμή διάφορα αξιοθέατα και τα ΜΜΜ. Ξεκινήσαμε από τον κίονα του Ορλάντο, τον πύργο του ρολογιού και την λότζια της Καμπάνας που χρονολογείται από το 1480. Μπήκαμε στο Μέγαρο Sponza το οποίο σήμερα φιλοξενεί τα κρατικά αρχεία αλλά σε μία αίθουσα στο ισόγειο του Μεγάρου υπάρχει το Memorial Room of the Defenders of Dubrovnik, είναι μία αίθουσα με φωτογραφίες πολλών ανδρών που έχασαν τη ζωή τους κατά τον πόλεμο και μία οθόνη δείχνει βίντεο από εκείνη την εποχή, αρκετά συγκινητική στιγμή, αξίζει μία επίσκεψη και η είσοδος είναι δωρεάν. Έπειτα πήγαμε στην εκκλησία του Αγίου Βλασίου που είχαμε δει και το προηγούμενο βράδυ φωταγωγημένη. Ο Άγιος Βλάσιος είναι ο πολιούχος άγιος του Dubrovnik και γι'αυτό θα δείτε μικρά αγάλματά του πάνω σε διάφορα κτίρια της παλιάς πόλης.

Κίονας του Ορλάντο
aimageshack.us_scaled_large_823_nwsp.jpg


Λότζια της Καμπάνας
aimageshack.us_scaled_large_10_ez1o.jpg


Memorial Room of the Defenders of Dubrovnik
aimageshack.us_scaled_large_208_8wos.jpg


aimageshack.us_scaled_large_163_spsf.jpg


aimageshack.us_scaled_large_96_dqao.jpg


aimageshack.us_scaled_large_24_ild1.jpg


Στη συνέχεια πήγαμε στο Rector's Palace, είναι ένα πραγματικό ανάκτορο στις αίθουσες του οποίου φιλοξενούνται τμήματα του Cultural Historical Museum, έχει μία υπέροχη εσωτερική αυλή με κίονες και σκάλες γύρω -γύρω στην οποία είναι και ο μόνος χώρος που μπορείς να βγάλεις φωτογραφίες καθώς μέσα στις αίθουσες απαγορεύεται. Αξίζει πολύ μία επίσκεψη εδώ και η τιμή περιλαμβάνεται στην Dubrovnik Card. Έξω από το Rector's Palace βρίσκεται και η μικρή κρήνη του Ονόφριο του 1438. Κάναμε μία βόλτα μέχρι το φρούριο του Αγίου Ιωάννη και μετά γυρίσαμε πίσω για να πάμε στην εκκλησία St Ignatius Loyola, μία πολύ όμορφη εκκλησία και ακόμα πιο όμορφα τα σκαλιά που ανεβαίνεις για να φτάσεις σε αυτήν, κάπου είχα διαβάσει ότι μοιάζουν με τα Spanish Steps της Ρώμης και πραγματικά έτσι ήταν. Όταν έφτασε μεσημεράκι, κάτσαμε για φαγητό και γυρίσαμε στο δωμάτιο για μπάνιο και ξεκούραση.

Rector's Palace
aimageshack.us_scaled_large_30_2nv.JPG


aimageshack.us_scaled_large_13_e8oy.jpg


aimageshack.us_scaled_large_6_0nzz.jpg


aimageshack.us_scaled_large_546_t6dz.jpg


aimageshack.us_scaled_large_834_rgd3.jpg


St. Ignatius Loyola
aimageshack.us_scaled_large_33_pw.JPG


aimageshack.us_scaled_large_268_g95.JPG


aimageshack.us_scaled_large_826_c8bj.jpg


Το απόγευμα κάναμε μία βόλτα με τα πόδια προς την παραλία Βanje Beach που βρίσκεται έξω από τα τείχη της πόλης προς την μεριά της πύλης Ploce. Είναι μία πολύ όμορφη παραλία από άποψη τοποθεσίας, το νερό είχε όμορφο χρώμα και δεν φαινόταν να έχει βράχια μέσα, εμείς δεν κάναμε μπάνιο, αλλά την χαζέψαμε από πάνω. Την μισή την εκμεταλλεύεται ένα Beach bar που είναι εκεί και έχει ομπρέλες και ξαπλώστρες να νοικιάσεις και η άλλη μισή δεν είναι οργανωμένη και μπορείς να πας δωρεάν. Εμείς πήγαμε επίτηδες αργά το απόγευμα όταν είχε αρχίσει να πέφτει ο ήλιος και ήταν πανέμορφα, τόσο ο ορίζοντας όσο και η θέα των τειχών της πόλης. Το πρόγραμμα είχε για την συνέχεια τις υπόλοιπες περιοχές του Dubrovnik που εκτός από την παλιά πόλη είναι η περιοχή Gruz που είναι το λιμάνι και η Lapad. Πήραμε από την στάση των λεωφορείων που βρίσκεται έξω από την πύλη Pile το λεωφορείο για Gruz. Στην Gruz είναι το καινούργιο λιμάνι του Dubrovnik που δένουν όλα τα κρουαζιερόπλοια και τα σκάφη, κάποια από τα οποία λειτουργούν σαν μπαρ που γίνονται λιάρδα οι Αμερικάνοι. Κάναμε απλά μία βόλτα κατά μήκος του λιμανιού, είδαμε μία όμορφη εκκλησούλα στην απέναντι πλευρά του δρόμου καθώς και κάποια παλιά σπίτια που είχαν εμφανή τα σημάδια του βομβαρδισμού και πήραμε το λεωφορείο πίσω για Dubrovnik. Aπο εκεί πήραμε καπάκι το λεωφορείο για Lapad και αυτό γιατί τα δρομολόγια είναι συχνά και οι αποστάσεις αρκετά μικρές. Το θέμα είναι ότι όταν φτάσαμε στην Lapad δεν ξέραμε που να κατέβουμε ακριβώς και κατεβήκαμε στην τερματικό σταθμό. Απ'όλη τη διαδρομή και τις στάσεις που έκανε το λεωφορείο μέχρι τον τερματικό καταλάβαμε ότι το μόνο που υπήρχε εκεί ήταν ξενοδοχεία. Συνοψίζοντας για αυτές τις δύο περιοχές να πω ότι το Gruz είναι ωραίο για μία βόλτα ίσως και για να κάτσεις να φας κάτι εκεί και μάλλον πρωί, το βράδυ δεν υπήρχε πάρα πολύς κόσμος, επίσης βολεύει αν ψάχνεις για ένα πιο οικονομικό δωμάτιο σε σχέση με την παλιά πόλη μιας και έχει πολύ βολική συγκοινωνία προς τα εκεί. Η Lapad τώρα βολεύει από άποψη ξενοδοχείου για τον ίδιο ακριβώς λόγο με το Gruz και απ' ότι είχα δει πριν το ταξίδι πρέπει να έχει αξιόλογες παραλίες αυτή η περιοχή αλλά μάλλον τίποτα παραπάνω και τίποτα παρακάτω από αυτό. Στη συνέχεια γυρίσαμε και πάλι στην παλιά πόλη, κάτσαμε να φάμε σε ένα απ'τα πολλά σοκάκια της πόλης, κάναμε μία ακόμα βόλτα, χαζέψαμε και απόψε μία άλλη μπάντα και γυρίσαμε στο δωμάτιό μας. Τέλος δεύτερης μέρας.
aimageshack.us_scaled_large_534_e4ap.jpg


aimageshack.us_scaled_large_809_9x1i.jpg


aimageshack.us_scaled_large_855_gnjq.jpg


Gruz
aimageshack.us_scaled_large_834_lw5x.jpg


aimageshack.us_scaled_large_842_fnbc.jpg


Stradun
aimageshack.us_scaled_large_822_oa56.jpg
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Πολύ ωραία αφήγηση για προορισμούς που με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα!Περιμένω τη συνέχεια...
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.085
Likes
23.672
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς
Πολύ ωραία αφήγηση για προορισμούς που με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα!Περιμένω τη συνέχεια...
Συμφωνώ απόλυτα, απλά θα πρόσθετα ότι και οι φωτογραφίες είναι πολύ ωραίες.
 

mariaj

Member
Μηνύματα
319
Likes
414
Ονειρεμένο Ταξίδι
Bali
Κεφάλαιο Τρίτο:

Σήμερα ήταν η τρίτη και τελευταία μας μέρα στο Dubrovnik αλλά στο πρόγραμμα είχαμε πράγματα που θα μας χάριζαν τις ωραιότερες εικόνες από όλες αυτές που είχαμε δει τις δύο προηγούμενες μέρες. Ξεκινάμε λοιπόν να κάνουμε τον γύρο των τειχών της πόλης, των οποίων η τιμή περιλαμβάνεται στην Dubrovnik Card. Τα τείχη είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης, χτίστηκαν το 10ο και 13ο αιώνα και το μήκος τους με τους προμαχώνες φτάνει τα 1.940 μέτρα. Μπήκαμε από την είσοδο δίπλα στην Pile Gate και μόλις ξεκινήσαμε να περπατάμε κατά μήκος των τειχών είδαμε εικόνες που θα έμεναν για πολύ καιρό ακόμα στο μυαλό μας! Η θέα προς την Αδριατική, την παλιά πόλη και το απέναντι νησάκι Lokrum ήταν φανταστική!! Δεν χορταίναμε να χαζεύουμε και εννοείται η φωτογραφική δεν σταματούσε στιγμή..

aimageshack.us_scaled_large_407_9g8w.jpg


aimageshack.us_scaled_large_547_leho.jpg


aimageshack.us_scaled_large_266_zftb.jpg


aimageshack.us_scaled_large_62_dhdi.jpg


aimageshack.us_scaled_large_600_8ye9.jpg


aimageshack.us_scaled_large_844_3w1m.jpg


aimageshack.us_scaled_large_594_oghx.jpg


Επόμενη στάση μας ήταν το Ναυτικό Μουσείο του Dubrovnik που στεγάζεται στο Φρούριο του Αγίου Ιωάννη και περιγράφει τη ναυτική ιστορία της πόλης μέσα από μακέτες πλοίων, γκραβούρες, ημερολόγια και πορτρέτα. Μας άρεσε πάρα πολύ αυτό το μουσείο και η τιμή περιλαμβάνεται στην Dubrovnik Card. Πολύ κοντά σε αυτό το μουσείο ήταν και η Dulcic-Masle-Pulitica Gallery που περιελάμβανε έργα αυτών των τριών καλλιτεχνών. Εκεί πήγαμε μόνο και μόνο από περιέργεια και επειδή ήταν δωρεάν με την Dubrovnik Card, καθώς εμείς δεν είμαστε των Gallery γενικά και γι’αυτό κάτσαμε μόνο κάνα 5λεπτο μέσα και δεν ενθουσιαστήκαμε κιόλας. Μετά ακολούθησε το Rupe Ethnographic Museum στο οποίο χάσαμε τα περισσότερα και πιο ενδιαφέροντα εκθέματα καθώς στο ισόγειο καθώς έμπαινες υπήρχαν μόνο ξύλινα παιχνίδια κτλ από παλιότερες εποχές στο Dubrovnik. Προφανώς λοιπόν υπήρχαν κάπου σκάλες που οδηγούσαν και στα υπόλοιπα εκθέματα με στολές, εργαλεία, φωτογραφίες κτλ αλλά δεν τις είδαμε κάπου και ούτε οι κοπέλες που έκοβαν τα εισιτήρια μας το είπαν, όπως μας ενημέρωναν στα άλλα μουσεία που υπήρχαν και άλλοι όροφοι, άρα λέμε δεν θα υπάρχει κάτι άλλο. Τέλος πάντων ξενερώσαμε όταν μετά είδαμε ότι στο βιβλιαράκι που είχε μαζί η Dubrovnik Card έδειχνε ένα σωρό άλλα εκθέματα τα οποία δεν είδαμε.. Και αυτό το μουσείο είναι δωρεάν με την κάρτα. Περάσαμε έξω από τον καθεδρικό της πόλης και είπαμε ότι θα επιστρέψουμε αργότερα αφού βλέπαμε κάποια άλλα πράγματα αλλά δυστυχώς δεν προλάβαμε τελικά. Αξίζει όμως μία επίσκεψη για όποιον πάει εκεί καθώς στην αγία τράπεζα του ναού δεσπόζει η ¨Κοίμηση¨ του Τιτσιάνο.

O Καθεδρικός Ναός του Dubrovnik
aimageshack.us_scaled_large_266_xtkq.jpg


Έπειτα πήγαμε σε ένα άλλο μουσείο που περιελάμβανε η κάρτα και ήταν το σπίτι του Marin Drzik, ενός γνωστού Κροάτη συγγραφέα έργων που έγραψε πολλά θεατρικά έργα. Μέσα στο μουσείο υπάρχουν κάποιες πληροφορίες για τον συγγραφέα και τα έργα του καθώς και το δωμάτιό του που ήταν σε αυτό το κτίριο. Ωραίο ήταν για μια βόλτα αλλά τίποτα το ιδιαίτερο.

aimageshack.us_scaled_large_845_x0j6.jpg


aimageshack.us_scaled_large_842_wshy.jpg




Ακολούθησε το Μοναστήρι των Δομινικανών που άξιζε πολύ τόσο η εκκλησία όσο και το μουσείο του μοναστηριού που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μια συλλογή έργων από την ¨Σχολή του Dubrovnik¨. Το μουσείο στεγάζεται σε αίθουσες γύρο από το γοτθικό περιστύλιο που στο κέντρο του υπάρχει ένας μικρός κήπος και ήταν αυτό που μας άρεσε περισσότερο απ’όλα! Το μοναστήρι ξεκίνησε να χτίζεται το 1315 αλλά μετά το σεισμό του 1667 ξαναχτίστηκε.

aimageshack.us_scaled_large_841_89zj.jpg


aimageshack.us_scaled_large_594_553i.jpg


aimageshack.us_scaled_large_209_gjz2.jpg



Μετά πήγαμε στην έκθεση φωτογραφιών War Photo Limited για την οποία είχα διαβάσει πολύ καλά σχόλια και όντως άξιζε. Όλος ο χώρος είχε φωτογραφίες από την περίοδο του πολέμου στο Dubrovnik κυρίως, αλλά και σε άλλες κοντινές πόλεις. Συγκινητικές φωτογραφίες από το τι πέρασαν αυτοί οι άνθρωποι, στρατιώτες και μη. Σε έναν άλλο όροφο του κτιρίου η έκθεση είχε φωτογραφίες πολέμου, και όχι μόνο, από χώρες τις Αφρικής και άλλες, πολύ ενδιαφέρουσες και σε πολύ καλή ανάλυση. Επόμενο αξιοθέατο που επισκεφθήκαμε ήταν το Μοναστήρι των Φραγκισκανών που ξεκίνησε να χτίζεται το 1317, και αυτό όπως και το μοναστήρι τον Δομινικανών ξαναχτίστηκε μετά το σεισμό του 1667. Το μοναστήρι έχει ένα πολύ όμορφο περιστύλιο, ένα μουσείο καθώς και ένα φαρμακείο που λειτουργούσε από το 1317 αλλά δυστυχώς όλα αυτά ήταν κλειστά όταν πήγαμε, αν και ήταν οι ώρες λειτουργίας τους. Μετά από όλα αυτά πήγαμε να φάμε κάτι και πριν πάμε για λίγη ξεκούραση μας έμενε ένα τελευταίο αξιοθέατο που είχαμε στο πρόγραμμα και δεν θέλαμε να παραλείψουμε. Αυτό ήταν το Fort Lawrence το οποίο βρίσκεται λίγο έξω από τα τείχη της πόλης προς τη μεριά της Pile Gate. Για να φτάσουμε στο φρούριο περάσαμε μέσα από κάποιες όμορφες γειτονίες, πολύ γραφικές. Σε αυτό το φρούριο έχουν γίνει γυρίσματα της σειράς Game of Thrones, για όποιον την ξέρει, και ήταν ένας από τους λόγους που πήγαμε. Και από αυτό το φρούριο η θέα ήταν πολύ όμορφη και η τιμή περιλαμβάνεται στην Dubrovnik Card.

Fort Lawrence
aimageshack.us_scaled_large_593_hq7q.jpg


aimageshack.us_scaled_large_22_8hpn.jpg


aimageshack.us_scaled_large_29_71iu.jpg


aimageshack.us_scaled_large_59_nk66.jpg




Το απόγευμα είχαμε στο πρόγραμμα εξίσου όμορφα πράγματα με το πρωί. Στο παλιό λιμάνι του Dubrovnik που βρίσκεται στην παλιά πόλη υπάρχουν πολλές βάρκες που τις λένε glass boat καθώς ο πάτος της βάρκας έχει γυαλί για να βλέπεις τον βυθό της θάλασσας. Εμείς κλείσαμε εισιτήρια απλά για την βόλτα που θα μας πήγαινε κατά μήκος των τειχών και θα μας πέρναγε μπροστά από το νησί Lokrum. Υπήρχαν και άλλα δρομολόγια με διαφορετικές τιμές που έκαναν τον γύρω του νησιού Lokrum ή σε άφηναν σε κάποια πιο ήσυχη παραλία της πόλης και ερχόντουσαν μετά από κάποια ώρα να σε ξαναπάρουν. Ήταν πολύ όμορφη βόλτα καθώς ήταν και απόγευμα και δεν μας κούραζε ο ήλιος. Περάσαμε από κάποιες ωραίες παραλίες και η μία μάλιστα είχε πίσω της μία μεγάλη σπηλιά που μπορούσες να κάτσεις. Ο οδηγός της βάρκας σταμάτησε μπροστά στο νησάκι Lokrum και πήγαινε πολύ αργά για να μπορέσουμε να δούμε τον βυθό της θάλασσας από το τζάμι, είδαμε μόνο λίγα ψαράκια και φύκια τίποτα άλλο. Άλλωστε μόνο για την βόλτα το επιλέξαμε κι εμείς.


aimageshack.us_scaled_large_32_fkju.JPG


aimageshack.us_scaled_large_35_cchx.jpg


aimageshack.us_scaled_large_855_y9t9.jpg


aimageshack.us_scaled_large_32_p82.JPG


aimageshack.us_scaled_large_10_i5e7.jpg


Μετά από την βόλτα με τη βάρκα πήγαμε στο τελεφερίκ που θα μας πήγαινε στο όρος Srd το οποίο έχει ύψος 413 μέτρα.Η θέα από εκεί σου κόβει την ανάσα..

aimageshack.us_scaled_large_513_t0n7.jpg


aimageshack.us_scaled_large_21_b7rt.jpg


Πάνω στο βουνό στέκει το Fort Imperial του 1810 που δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση αλλά στo εσωτερικό του στεγάζεται το ωραιότερο ίσως και πιο ενδιαφέρον μουσείο που είδαμε αυτές τις μέρες στο Dubrovnik και είναι το Museum of Croatian War of Independence. Μέσα στο μουσείο υπάρχουν ενθύμια από τον πόλεμο, όπλα, παράσημα, σημαίες, φωτογραφίες που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου στην πόλη. Αυτό που είδαμε τελευταίο και μας τράβηξε πιο πολύ την προσοχή ήταν μία οθόνη που έδειχνε βίντεο από τον πόλεμο, περιττό να πω ότι εκείνη την ώρα νιώθαμε πολύ περίεργα συναισθήματα και πολύσυγκίνηση. Είναι περίεργο να ακούς τις σειρήνες του πολέμου που μόλις ήχησαν και να βλέπεις τον κόσμο που έμεινε στην πόλη του να τρέχει για να σωθεί. Είδαμε πολλά σημεία που είχαμε δει κι εμείς εκείνες τις μέρες από κοντά να βομβαρδίζονται και βέβαια σήμερα τίποτα δεν σου δίνει να καταλάβεις το τι είχαν υποστεί εκείνα τα κτίρια. Το χαζεύαμε για αρκετή ώρα και μακάρι να είχαμε περισσότερη αλλά θέλαμε να προλάβουμε να δούμε το ηλιοβασίλεμα από ψηλά.

aimageshack.us_scaled_large_560_9cei.jpg


aimageshack.us_scaled_large_42_l4i6.jpg


aimageshack.us_scaled_large_191_xqx3.jpg


aimageshack.us_scaled_large_10_i8do.jpg


aimageshack.us_scaled_large_600_8e16.jpg


aimageshack.us_scaled_large_855_h2f2.jpg



Όταν βγήκαμε από το μουσείο ο ήλιος είχε αρχίσει να πέφτει αρκετά και να δίνει πολύ όμορφα χρώματα στον ουρανό, η πόλη είχε αρχίσει να ανάβει τα φώτα της και η όλη εικόνα ήταν πραγματικά φανταστική. Γι’αυτό άλλωστε είχαμε επιλέξει εκείνη την ώρα για να ανέβουμε έτσι ώστε να δούμε την πόλη και μέρα αλλά και φωτισμένη.

aimageshack.us_scaled_large_546_6bib.jpg


aimageshack.us_scaled_large_51_44vd.jpg


aimageshack.us_scaled_large_585_3cjc.jpg


aimageshack.us_scaled_large_199_ekcf.JPG


aimageshack.us_scaled_large_35_7qkz.jpg


aimageshack.us_scaled_large_834_h4g5.jpg


Δεν χορταίναμε την θέα από ψηλά αλλά όταν νύχτωσε εντελώς πια είπαμε να φύγουμε για να κάνουμε την τελευταία βόλτα μας σε αυτή την πανέμορφη πόλη. Όταν κατεβήκαμε απ’το τελεφερίκ κάτσαμε κάπου να φάμε, μετά πήραμε ένα παγωτό στο χέρι κάνοντας την βόλτα μας, αγοράσαμε τα τελευταία αναμνηστικά μας και γυρίσαμε στο δωμάτιο μιας και σχεδόν όλη μέρα σήμερα ήμασταν στο πόδι και είχαμε ανάγκη από ξεκούραση. Το μυαλό ήταν γεμάτο όμορφες εικόνες από την σημερινή, και όχι μόνο, μέρα. Από τη μία δεν θέλαμε να φύγουμε από αυτή την κουκλίστικη πόλη και από την άλλη ήμασταν περίεργοι τι άλλες εικόνες είχε να μας χαρίσει αυτό το ταξίδι στη συνέχεια. Με αυτές τις σκέψεις πέσαμε για ύπνο καθώς την επόμενη μέρα είχαμε πρωινό ξύπνημα.


aimageshack.us_scaled_large_13_1idl.jpg
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.085
Likes
23.672
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς
Ένα απλό "like" δεν είναι αρκετό για αυτές τις καταπληκτικές φωτογραφίες.
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.714
Likes
14.782
Επόμενο Ταξίδι
Βενετία,Λουμπλιάνα,Μπλέντ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησιά Φίτζι
συμφωνώ απόλυτα με τους από πάνω,οι φωτογραφίες τα ....σπάνε. :)
 

mariaj

Member
Μηνύματα
319
Likes
414
Ονειρεμένο Ταξίδι
Bali
Σας ευχαριστώ πολύ όλους! Η αλήθεια είναι ότι έχουμε μία τρέλα με τις φωτογραφίες, βγάζουμε άπειρες σε κάθε ταξίδι μας. Το ωραίο είναι ότι και σε αυτό το ταξίδι δεν χρειάστηκε να ψάξουμε ή να στήσουμε την φωτογραφική μας για να βρούμε ένα σημείο που θα μας χάριζε μία ωραία φωτό. Όπου κι αν την είχαμε στραμμένη, ακόμα και περπατώντας που βγάζαμε ήταν τελικά ωραίες οι φωτογραφίες..:)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.798
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom