Λίβανος Λίβανος... ένας πόλεμος....

LULLU

Member
Μηνύματα
3.525
Likes
7.780
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι

Πίσω στο ξενοδοχείο ,ύπνο και ξεκούραση ,απολογισμός της ημέρας και λίγο κούς-κούς με τη Γεωργία που μοιραζόμαστε το ίδιο δωμάτιο, ευτυχώς δεν ροχαλίζει…και η οποία λόγω συμπάθειας ,με προωθεί μέσω της εφημερίδας…άντε να βάλω και υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές…
Νύχτωσε ,ηρεμία επικρατεί παντού και εμείς αποφασίσαμε να πάμε βόλτα στη παραλία …περπατάμε –περπατάμε ….Στις πλατείες ,στους δρόμους δεν υπάρχει ο στρατός και η αστυνομία που υπήρχε το πρωί ,έφυγαν ,φοβούνται η μόνο την ημέρα υπάρχει ανάγκη περιφρούρησης η σύλληψης κατασκόπων που γυρνούν και με laser σημαδεύουν τα κτήρια που αργότερα αναγνωρίζονται από τα αεροπλάνα και τα βομβαρδίζουν. .Αυτή την εκδοχή και απάντηση μας έδωσαν το πρωί, που ξαφνιαστήκαμε από το Στράτο που περιφρουρούσε στη πόλη και που έκανε και δύσκολη τη μετακίνηση μας …
Μακρύς και σκοτεινός ο δρόμος ,αλλά στο βάθος πανηγυρίζει η ελπίδα , η ζωή ίσως και η αδιαφορία ….κόσμος ,νέοι στα παγκάκια να τρώνε ,να πίνουν να διασκεδάζουν απομακρύνοντας τις εικόνες της καταστροφής ,απωθώντας βίαια τη σκέψη ενός εμφυλίου που τόσο έντονα κάνει τη εμφάνιση του ,αφού απόψε η ομάδα 14 Φλεβάρη και 14 Μάρτη,( ομάδα που αποτελείτε από τους οπαδούς του Χαρίρι που πήραν σαν όνομα τους την ημέρα που σκοτώθηκε 14 Φλεβάρη και την ημέρα της μεγαλύτερης συγκέντρωσης των, στις 14 Μάρτη, ) που συναντήθηκαν με την Κοντολίζα Ράις ,περίπου υιοθέτησαν τη γραμμή του Ισραήλ,….και η Χεσμπολαχ απούσα, και η απάντηση για τη θέση αυτή ,..ήταν….όταν τελειώσει η κρίση θα σκεφτούμε αν πρέπει να τους συγχωρέσουμε ….είναι λόγια του Αμπντάλα του αρχηγού της Χεσμπολαχ …Τι σημαίνει αυτό? Πόλεμος??? ,υποταγή? διαμελισμός στα δυο του Λιβάνου? Με τι κόστος ? τι αίμα ???ποιοι θα χαρούν και ποιοι θα χάσουν ,πόσοι θα πεθάνουν και πως θάνε αυτό το αύριο?
Ντροπή για του Άραβες ,ντροπή για τους υπόλοιπους Λιβανέζους που συνεχίζουν να πιπιλίζουν τη καραμέλα που σερβίρει το Ισραήλ και ΗΠΑ ., ότι ο πόλεμος αυτός είναι μόνο κατά της χεσμπολαχ, ότι αυτοί είναι οι τρομοκράτες ότι αυτοί ευθύνονται για όλα τα κακά του Λιβάνου και της Μ Ανατολής…
Ντροπή που δεν κατάφεραν να ξεχάσουν τα μίση ,πάθη ,διαφορετικές θρησκείες και να γίνουν ένα κράτος αποδέχοντας την διαφορετικότητα του κάθε ενός πολίτη ….,δύσκολο θα πει ο Ηλίας ,ακατόρθωτο ,αλλά ΄όχι αδύνατον…και εμείς είχαμε εμφύλιο σπαραγμό, και εμείς χάσαμε και εμείς πληρώσαμε τα αγκάθια των συμμάχων, αλλά΄ γίναμε κράτος ….Όσοι ενωμένοι είναι τόσο λιγότερο είναι ευάλωτοι στον εχθρό ..,μήπως το Ισραήλ θα βομβάρδιζε με ευκολία τα εδάφη τους ?// γιατί δεν βομβαρδίζουν τη Λιβύη ,την Αλγερία που έχουν αποδειχτεί η πηγή της τρομοκρατίας ????

25/7/2006 Η επίσκεψη στο υπουργό υγείας ,τυπική, όχι γιατί μας είπε διαφορετικά πράγματα ,αλλά ήταν υποχρέωση μας να πάμε. Διαπίστωσα ,ότι αυτός τουλάχιστον ,έχει εθνική συνείδηση, και με χαροποιεί το γεγονός, δέχεται και δηλώνει ότι ο πόλεμος είναι ενάντια στο Λίβανο και όχι ενάντια σε ομάδες πολιτών του, δηλώνει
ότι η απαγωγή των ισραηλιτών στρατιωτών είναι μια δικαιολογία και ότι είχαν αποφασίσει να επέμβουν έτσι και αλλιώς..
Μπράβο…μάθαμε ότι η χεσμπολαχ γαμάει και δέρνει κάτω …καλά κάνει…

Το ιατρείο μας καθημερινά είναι γεμάτο κόσμο και ευτυχώς τώρα έχουμε και φάρμακα ,για πόσο δεν μπορώ να υπολογίσω γιατί γίνεται και ένας ψηλοχαμος ως προς τη διάθεση, αφού τα κορίτσια που μας βοηθούν στη μετάφραση δίνουν σε όποιον ζητήσει φάρμακα τάχει δεν τάχει ανάγκη …και είναι δύσκολο και πολύ λεπτή υπόθεση στο πως να χειριστείς όλη τη κατάσταση χωρίς να προσβάλεις και χωρίς να γίνεις δύστροπος ,ηγετικός και σκληρός…εδώ είμαστε όλοι για να βοηθήσουμε όπως μπορούμε…..
Η προσέλευση του κόσμου ,είναι για μας η ικανοποίηση για το λόγο και το έργο που προσφέρουμε…..
Το πανό που έχει αναρτήσει ο Δ. έξω στο δρόμο ,στα Λιβανέζικα ,με έχει βάλει σε σκέψεις περίεργες ,αφού ο γιατρός ο Αλί μου είπε στα ιταλικά ,να προσέχω το Δ. γιατί υπογείως δουλεύει για τη πάρτη του….Τον έβαλα να μου το μεταφράσει, και έμεινα …Χτες μας είπε ότι γράφει ,οι γιατροί του κόσμου και ο ιατρικός σύλλογος του Λιβάνου είναι εδώ για να σας βοηθήσουν…σήμερα μαθαίνω ότι το πανό .λέει ,οι Λιβανέζοι γιατροί Ελλάδας, ο ιατρικός σύλλογος Λιβάνου και τρίτοι οι γιατροί του κόσμου είναι εδώ για βοήθεια ….Αναρωτιέμαι αν θα πρέπει να τον βρίσω που στις πλάτες μου κάνει προπαγάνδα ,να ρωτήσω ποιοι είναι αυτοί οι γιατροί ,τι βοήθεια υλική η άλλη μας έδωσαν?????????
Έσκασαν μύτη στο ξενοδοχείο και οι ευρωβουλευτές της αριστεράς….μαζί και με δικούς μας έτσι για να κάνουν τάχα την εμφάνιση τους ….και ενώ εμείς γράφουμε την αναφορά, ο θόρυβος 6 βομβών που σχίζουν τον αέρα και σχίζουν τη γη πολύ κοντά μας ,ξεσηκώνει όλο τον κόσμο και τους βουλευτές μαζί ..λες και τα φύλαγαν για τη υποδοχή τους…
Απόψε πήγα στη Λιλιάν, τη αδελφή του Ηλία, που είχα γνωρίσει χρόνια πριν. Το πώς πήγα ,άλλη τραγική ιστορία. Ο ένας ταξιτζής σε πάει ως ένα σημείο, σε παραλαμβάνει άλλο ταξί άλλης περιφέρειας και ευτυχώς βρέθηκα στο μουσείο όπου θα με περίμενε ο άνδρας της Λιλιάν. Ήταν νύχτα πλέον και τα αυτοκίνητα που πέρναγαν με δαιμονισμένη ταχύτητα με έβλεπαν, κούναγαν χέρια ,φώναζαν ,θα με πέρναγαν η για τρελή η για πόρνη που βγήκε για τα προς το ζην με αυτό το χαμό πάνω από το κεφάλι μου…,θα μου πεις ,δεν διερωτήθηκαν ,ποιος θα είχε στο νου του το γαμήσι τέτοια ώρα και με το βομβαρδισμό????????
Ευτυχώς ,ήλθε ο Ιωσήφ νωρίς ,που με αναγνώρισε ,άλλωστε μόνο εγώ περίμενα στη γωνία του μουσείου. Περάσαμε από το σπίτι της Ραουαντ και πήγαμε σπίτι τους.
Στο σπίτι, μετά τα αγκαλιάσματα, τις ερωτήσεις για το πώς είναι ο Ηλίας ,όλοι φαίνονται μουδιασμένοι ,προβληματισμένοι για το τι πρόκειται να συμβεί. Δεν μιλούν αγγλικά και έτσι η συζήτηση περιορίζεται .Οι σκέψεις δεν φτάνουν ,η καημένη η Ραουαντ δεν προλαβαίνει να μεταφράζει…Η νύχτα πέφτει ,οι δρόμοι σκοτεινοί, τα κτήρια ογκώδη ρίχνουν τη σκιά τους από τα λίγα φανάρια του δρόμου η πόλη μοιάζει να έχει βυθιστεί …χωρίς ψυχή ., χωρίς ζωή….
 

Attachments

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Συγκλονιστικό, Lullu. Με αγωνία περιμένω τη συνέχεια για κάτι που με ενδιαφέρει ιδιαίτερα.
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
lullu ήρθε η ώρα να γράψεις...πάρε κουράγιο και ξεκίνα ..πάμε σιγά σιγά!!!
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.525
Likes
7.780
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
lullu ήρθε η ώρα να γράψεις...πάρε κουράγιο και ξεκίνα ..πάμε σιγά σιγά!!!
......θα προσπαθησω , γνωριζεις αλλοστε τις συνθηκες και οτι δεν ειναι ολα ροδινα...
δεν θελω να δημοσιευσω ονοματα και θα βαζω μονο τα αρχικα...
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Θα μας παρεις τα μυαλα (και την καρδια).
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Πραγματι συγκλονιστικο και μπραβο σου για το θαρρος και τη τολμη σου που ησουνα εκει και για τη διαθεση σου να μοιραστεις μαζι μας μια ιστορια που δε διαβαζουμε και καθε μερα! ΜΠΡΑΒΟ.
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
......θα προσπαθησω , γνωριζεις αλλοστε τις συνθηκες και οτι δεν ειναι ολα ροδινα...
δεν θελω να δημοσιευσω ονοματα και θα βαζω μονο τα αρχικα...
ποιόν νοιάζουν άλλωστε τα ονόματα...το ταξίδι θέλομε που μπορεί να μην ήταν αναψυχής ήταν όμως ψυχής !!!
 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
για άλλη μια φορά, αναμένεται ξεχωριστή ιστορία από τη lullu! αναμένουμε να ρουφήξουμε τη συνέχεια! :)
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
LULLU ξερεις πως να μας κρατας κολλημενους στην οθονη του υπολογιστη.
Η ιστορια σου μυριζει μπαρουτι και ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη.
Ενα μεγαλο μπραβο απο μενα για τον σκοπο του ταξιδιου.:clap:
Για την ιστορια,ειμαι σιγουρος οτι θα ειναι εξαιρετικη.
Περιμενω τη συνεχεια.........:cool:
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.384
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Και πολεμικος ανταποκριτης μας προεκυψε η Lullu :lol:
Μενουμε κολλημενοι στις οθονες μας..η συνεχεια προβλεπεται συγκλονιστικη!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.218
Μηνύματα
883.971
Μέλη
38.907
Νεότερο μέλος
Chrysostomos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom