buffon85
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Κολομβία
- Ταξίδι-Όνειρο
- Χιλή, Ιαπωνία, Αμερική
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- 1η ημέρα - Η πρώτη γνωριμία με την Ciudad de México
- 1η ημέρα- η σύνεχεια
- 2η ημέρα: Tenochtitlan και la Casa Azul
- 3η ημέρα - Teotihuacan
- 4η ημέρα: Museo Nacional de Antropología και επιτέλους ο Άγγελος!
- 5η ημέρα- Puebla και Cholula
- 6η ημέρα: Μέριδα
- 7η ημέρα- Αναζητώντας τους Mayas
- 8η ημέρα - Αντικρύζοντας την Καραϊβική
- 9η ημέρα - Tulum
- 10η ημέρα - Isla Mujeres
- 11η ημέρα Cobá - Akumal
- 12η ημέρα - Chichen Itza!!!
- Η επιστροφή
4η ημέρα: Museo Nacional de Antropología και επιτέλους ο Άγγελος!
Δεν ξέρω αν το έχω ξαναγράψει σε προηγούμενο μήνυμα αλλά πραγματικά μας ήταν δύσκολο να φάμε στο Μεξικό. Ό,τι έχω φάει στην Έλλάδα μάλλον είναι αυτό που λέμε τεξ μεξ και καμία σχέση δεν έχει με ό,τι είδα στο Μεξικό. Όχι ότι έγινα ειδικός σε 2 εβδομάδες ε
αλλά αυτό κατάλαβα και από τις μυρωδιές ακόμα. Παντού διάβαζα ότι πρέπει να φας από τον δρόμο για να καταλάβεις τι εστί φαγητό στο Μεξικό, αλλά φοβόμασταν πάρα πολύ και περισσότερο επειδή δεν θέλαμε να χάσουμε ούτε μέρα από το ταξίδι σε καμιά .. τουαλέτα. Όχι οτι στην Ελλάδα είναι ευχάριστη εμπειρία.. Και πραγματικά τα περισσότερα μαγαζάκια στον δρόμο ήταν του τρόμου ενώ ό,τι δοκίμασα σε εστιατόριο δεν με τρέλανε ιδιαίτερα.
Μέχρι που βρέθηκα στο La Hosteria de Santo Domingo. Το βρήκα στον οδηγό lonely planet. Και πρότεινε να δοκιμάσουμε το chile en nogada! Εννοείται ρώτησα τον σερβιτόρο (με τα τέλεια ισπανικά μου
) αν καίει και μου είπε ότι είναι πολύ γλυκό! Τρομοκρατημένη είπα να δοκιμάσω την τύχη μου και να δω αν το lonely planet άξιζε τα λεφτά του. Τι θεϊκή γεύση ήταν τούτη!!! Δεν το πίστευα ότι κάτι τόσο θεϊκό άγγιζε τον ουρανίσκο μου! Τι κρίμα να μην είμαι λίγο προκομμένη να το φτιάχνω κι εγώ!
Το chile en nogada! Η φώτο μου ομολογουμένως το αδικεί. Συνήθως όμως δεν έχω καμιά υπομονή να φωτογραφίζω φαγητά, καθώς πειναααάω! Έχει τα χρώματα του Μεξικού. Είναι πιπεριά με κιμά μέσα και διάφορα φρούτα. Η σάλτσα είναι απίστευτα γλυκιά με καρύδια και ρόδι. Στο βάθος είναι mole που μας έφερε ο σερβιτόρος για να δούμε αν μας φαίνεται καυτέρο! Αποφασίσαμε ότι δεν έκαιγε μέχρι που μας έφερε το τελικό πιάτο και το μετανιώσαμε πικρά!
Κάναμε την προσπάθεια μας όμως για να μην προσβάλλουμε! 
Κάναμε και την βόλτα μας στην πόλη. Οι Μεξικάνοι αγαπάνε την κόκα κόλα. Οι Μεξικάνοι αγαπάνε την κόκα κόλα πολύ. Οι Μεξικάνοι πάνε σε μαγαζί που έχει ΜΟΝΟ κόκα κόλα, ειδικεύεται στην κόκα κόλα!
Έφτασε λοιπόν και η τέταρτη μέρα και αποφασίσαμε να πάμε στο Museo Nacional de Antropología.
Το μουσείο έχει μια κεντρική αυλή, γύρω από την οποία είναι οι διάφορες αίθουσες (ανά πολιτισμό mayas, aztecas, teotihuacan, olmecas κλπ) ενώ στον δεύτερο όροφο είναι αίθουσες με σύγχρονους πολιτισμούς των ινδιάνων και τον τρόπο ζωής τους.
Λίγο πριν μπούμε στο μουσείο.
Το συντριβάνι στην κεντρική αυλή.
Αν και οι αίθουσες ήταν σε συγκεκριμένη σειρά και μπορούσες να ξεκινήσεις με μια εισαγωγή στην ανθρωπολογία, εγώ έτρεξα σαν μικρό παιδί στην αίθουσα των Αζτέκων.
La piedra del sol! Ε πρέπει να ήμουν η μόνη που δεν βγήκε φώτο να το "κρατάει"
To Tenochtitlan
Ένας βωμούλης
Εγώ σαν Moctezuma, ο Αζτέκος αρχηγός, όταν ο Κορτές έφτασε στο Μεξικό
Ο αγαπημένος μου chac mool
Ένα από τα τεράστια αγάλματα, που κανονικά βρίσκονται στην Tula, από τον πολιτισμό των Τολτέκων. Ο chac mool ορκίζομαι δεν ξέρω πως βρέθηκε μπροστά μου!
Η αυλή του μουσείου
Μιλάμε για πάθος με τον chac mool, μα τι έχω πάθει!
Ένα από τα γιγάντια κεφάλια των Ολμέκων!
Στην αυλή του μουσείου.
Από τον δεύτερο όροφο. Ενδιαφέρον το θέμα, αλλά κακά τα ψέματα, ο πρώτος όροφος κλέβει την παράσταση.
Γενικώς είδαμε πολλά, πάρα πολλά. Εντυπωσιακό μουσείο, νομίζω και για τους ανθρώπους που δεν ενθουσιάζονται με μουσεία. Το είδαμε περίπου όλο τρέχοντας. Αν σου αρέσουν τα μουσεία και ασχολείσαι τρως και πέντε μέρες, δεδομένου ότι σε διάφορα σημεία του μουσείου υπάρχουν και οθόνες με ντοκιμαντέρ με πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες, που άνετα κολλάς.
Ένας σκιουρίνος!
Φύγαμε λοιπόν και κάναμε και την βόλτα μας στο Bosque de Chapultepec. Δεν κάναμε κάτι ιδιαίτερο εκεί, πέρα από την βόλτα μας, καθώς θέλαμε να πάμε επιτέλους και στον Άγγελο καθώς ήταν η τελευταία μας μέρα στο Μέξικο Σίτυ.
Βγαίνοντας από το πάρκο αρχίσαμε να περπατάμε την Paseo de la Reforma, ψάχνοντας τον Άγγελο της Ανεξαρτησίας.
Επιτέλους!
Μα τι υπέροχη πόλη!
Συνεχίσαμε την βόλτα μας.
Κόσμος περιμένει στην ουρά για να μπει στο λεωφορείο.
Λούστροι παντού.
Το βράδυ βγήκαμε και για ένα ποτό, αν και γενικώς δεν μπορώ να πω ότι το κάψαμε στο Μεξικό! Τα βράδια ήμασταν εξαντλημένοι. Το κάπνισμα πάντως όπου πήγαμε απαγορευόταν ακόμα και αν το μαγαζί είχε τραπέζια έξω.
Κάτσαμε λοιπόν σε ένα ήσυχο μαγαζί και σιγά σιγά παρατηρώντας τον κόσμο γύρω μας, καταλάβαμε ότι ήταν γκέι μαγαζί.
Εκτός από το μαγαζί που καθόμασταν σε όλους τους γύρω δρόμους περπατούσαν ομόφυλα ζευγάρια αγκαλιά, που φιλιόντουσαν, που ζούσαν τον έρωτα τους, χωρίς κανένας να τους κοιτάει περίεργα. Αυτές τις εικόνες και την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου πολύ τα χάρηκα. Πόσο θα ήθελα να τα δω και στην Ελλάδα μας!
Δεν ξέρω αν το έχω ξαναγράψει σε προηγούμενο μήνυμα αλλά πραγματικά μας ήταν δύσκολο να φάμε στο Μεξικό. Ό,τι έχω φάει στην Έλλάδα μάλλον είναι αυτό που λέμε τεξ μεξ και καμία σχέση δεν έχει με ό,τι είδα στο Μεξικό. Όχι ότι έγινα ειδικός σε 2 εβδομάδες ε
Μέχρι που βρέθηκα στο La Hosteria de Santo Domingo. Το βρήκα στον οδηγό lonely planet. Και πρότεινε να δοκιμάσουμε το chile en nogada! Εννοείται ρώτησα τον σερβιτόρο (με τα τέλεια ισπανικά μου

Το chile en nogada! Η φώτο μου ομολογουμένως το αδικεί. Συνήθως όμως δεν έχω καμιά υπομονή να φωτογραφίζω φαγητά, καθώς πειναααάω! Έχει τα χρώματα του Μεξικού. Είναι πιπεριά με κιμά μέσα και διάφορα φρούτα. Η σάλτσα είναι απίστευτα γλυκιά με καρύδια και ρόδι. Στο βάθος είναι mole που μας έφερε ο σερβιτόρος για να δούμε αν μας φαίνεται καυτέρο! Αποφασίσαμε ότι δεν έκαιγε μέχρι που μας έφερε το τελικό πιάτο και το μετανιώσαμε πικρά!

Κάναμε και την βόλτα μας στην πόλη. Οι Μεξικάνοι αγαπάνε την κόκα κόλα. Οι Μεξικάνοι αγαπάνε την κόκα κόλα πολύ. Οι Μεξικάνοι πάνε σε μαγαζί που έχει ΜΟΝΟ κόκα κόλα, ειδικεύεται στην κόκα κόλα!

Έφτασε λοιπόν και η τέταρτη μέρα και αποφασίσαμε να πάμε στο Museo Nacional de Antropología.
Το μουσείο έχει μια κεντρική αυλή, γύρω από την οποία είναι οι διάφορες αίθουσες (ανά πολιτισμό mayas, aztecas, teotihuacan, olmecas κλπ) ενώ στον δεύτερο όροφο είναι αίθουσες με σύγχρονους πολιτισμούς των ινδιάνων και τον τρόπο ζωής τους.
Λίγο πριν μπούμε στο μουσείο.
Το συντριβάνι στην κεντρική αυλή.
Αν και οι αίθουσες ήταν σε συγκεκριμένη σειρά και μπορούσες να ξεκινήσεις με μια εισαγωγή στην ανθρωπολογία, εγώ έτρεξα σαν μικρό παιδί στην αίθουσα των Αζτέκων.
La piedra del sol! Ε πρέπει να ήμουν η μόνη που δεν βγήκε φώτο να το "κρατάει"
To Tenochtitlan
Ένας βωμούλης
Εγώ σαν Moctezuma, ο Αζτέκος αρχηγός, όταν ο Κορτές έφτασε στο Μεξικό
Ο αγαπημένος μου chac mool

Ένα από τα τεράστια αγάλματα, που κανονικά βρίσκονται στην Tula, από τον πολιτισμό των Τολτέκων. Ο chac mool ορκίζομαι δεν ξέρω πως βρέθηκε μπροστά μου!

Η αυλή του μουσείου
Μιλάμε για πάθος με τον chac mool, μα τι έχω πάθει!
Ένα από τα γιγάντια κεφάλια των Ολμέκων!
Στην αυλή του μουσείου.
Από τον δεύτερο όροφο. Ενδιαφέρον το θέμα, αλλά κακά τα ψέματα, ο πρώτος όροφος κλέβει την παράσταση.
Γενικώς είδαμε πολλά, πάρα πολλά. Εντυπωσιακό μουσείο, νομίζω και για τους ανθρώπους που δεν ενθουσιάζονται με μουσεία. Το είδαμε περίπου όλο τρέχοντας. Αν σου αρέσουν τα μουσεία και ασχολείσαι τρως και πέντε μέρες, δεδομένου ότι σε διάφορα σημεία του μουσείου υπάρχουν και οθόνες με ντοκιμαντέρ με πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες, που άνετα κολλάς.
Ένας σκιουρίνος!
Φύγαμε λοιπόν και κάναμε και την βόλτα μας στο Bosque de Chapultepec. Δεν κάναμε κάτι ιδιαίτερο εκεί, πέρα από την βόλτα μας, καθώς θέλαμε να πάμε επιτέλους και στον Άγγελο καθώς ήταν η τελευταία μας μέρα στο Μέξικο Σίτυ.
Βγαίνοντας από το πάρκο αρχίσαμε να περπατάμε την Paseo de la Reforma, ψάχνοντας τον Άγγελο της Ανεξαρτησίας.
Επιτέλους!

Μα τι υπέροχη πόλη!
Συνεχίσαμε την βόλτα μας.

Κόσμος περιμένει στην ουρά για να μπει στο λεωφορείο.

Λούστροι παντού.
Το βράδυ βγήκαμε και για ένα ποτό, αν και γενικώς δεν μπορώ να πω ότι το κάψαμε στο Μεξικό! Τα βράδια ήμασταν εξαντλημένοι. Το κάπνισμα πάντως όπου πήγαμε απαγορευόταν ακόμα και αν το μαγαζί είχε τραπέζια έξω.
Κάτσαμε λοιπόν σε ένα ήσυχο μαγαζί και σιγά σιγά παρατηρώντας τον κόσμο γύρω μας, καταλάβαμε ότι ήταν γκέι μαγαζί.
Last edited: