Ιταλία Μιλάνο Εξπρές την Άνοιξη

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Σταθμός Duomo εδώ...και βγαίνοντας από τον σταθμό του μετρό βρεθήκαμε σε μια τεράστια πλατεία που είχε στο κέντρο της ένα άγαλμα που απεικόνιζε έναν καβαλάρη και στο πλάι του είχε δύο εντυπωσιακά λιοντάρια. Στο βάθος ξεχώριζες έναν επιβλητικό ναό...τον Duomo και στα αριστερά της ένα ένα επίσης εντυπωσιακό κτίριο που ανέγραφε στην κορυφή της πρόσοψής του το όνομα του δημιουργού του...A VITTORIO EMANUELE II. I MILANESI, την πασίγνωστη Galleria Emanuele Vittorio.



Πρώτος μας στόχος ήταν το κεντρικότερο σημείο αναφοράς της πόλης, δεύτερος μεγαλύτερος γοτθικός ναός του κόσμου που μετράει περίπου 2 αιώνες από την δημιουργία του. Πραγματικά σε κεντρίζει αυτός ο ναός με τις τόσες κορυφές του, τα αμέτρητα αγάλματα που στολίζουν την κάθε του γωνία και την μαγεία που σου επιβάλλει. Μπροστά στον ναό στήνονταν κάποιες εξέδρες για κάποιες εκδηλώσεις που θα γίνονταν το βράδυ, αλλά αυτό δεν σου αποσπούσε με τίποτα την προσοχή από τον επιβλητικό αυτό ναό. Καθόμασταν σε απόσταση και τον χαζεύαμε με φόντο τον ηλιόλουστο, πολύ ελαφρά συννεφιασμένο ουρανό που έριχνε κάθε στιγμή και διαφορετική απόχρωση γύρω από όλη αυτή την πλατεία. Γύρω από αυτή την πλατεία περάσαμε το μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας μας, αφού γύρω από αυτήν είναι συγκεντρωμένα τα περισσότερα σημαντικά σημεία αναφοράς της πόλης.

Πλησιάσαμε προς τον ναό και μπήκαμε στο εσωτερικό του. Σαφώς πιο λιτές οι γραμμές του εσωτερικού του, για να μην αποσπούν την προσοχή από τους πιστούς που προσεύχονται. Κάποιες εικόνες Αγίων, κάποια μικρά, ας τα πούμε εκκλησάκια, παράθυρα από βιτρό που αναπαριστούσαν κάποια από τα σημαντικότερα σημεία της Αγίας Γραφής, κεριά που άναβαν οι πιστοί για να τιμήσουν τους αγίους τους, εξομολογητήρια και κάποια αγάλματα σε κάποια σημεία. Λιτά αλλά εντυπωσιακά.




Σε κάποιο σημείο του ναού υπάρχει η είσοδος στο μουσείο του ναού όπου είναι φυλαγμένοι οι θησαυροί του. Δισκοπότηρα, κάποιες εικόνες, κάποια αξεσουάρ ιερέων (μήπως είναι κακή λέξη το αξεσουάρ για να τα περιγράψω; ), δεν έχει πολλά πράγματα αλλά αξίζει να πληρώσει κανείς το εισιτήριο του μόλις 1 Ευρώ για να τα δει από κοντά.

Η ώρα περνούσε και ο οργανισμός μας απαιτούσε καφέ! Ενώ σκέφτηκα αρχικά να μπούμε στην Galleria για να απολαύσουμε έναν παραδοσιακό ιταλικό καπουτσίνο στο καφέ του Gucci, τελικά σκεφτήκαμε ότι έχουμε ακόμη μέλλον και προτιμήσαμε ένα καφέ στην πίσω πλευρά του Duomo με θέα τον ναό. Χαλαρώσαμε λοιπόν και μετά από λίγο είμαστε έτοιμοι για την ανάβαση στην κορυφή του Duomo. Ευτυχώς ήταν μαζί μας η τύχη και η ουρά στο εκδοτήριο του ναού ήταν αμελητέα.

Η είσοδος στην κορυφή του ναού είναι στα 5 Ευρώ αν θέλεις να ανέβεις μόνος σου τις σκάλες και στα 8 Ευρώ αν θέλεις να πας με το ασανσέρ. Επίσης υπάρχει και οικογενειακό πακετάκι όπου σε περίπτωση που θέλουν να πάνε 2 γονείς με 2 παιδιά πληρώνουν μόνο οι γονείς 10 Ευρώ συνολικά και ανεβαίνουν τα παιδιά δωρεάν, αυτό όμως ισχύει μόνο για ανάβαση από τις σκάλες. Δεν πρέπει να είναι πολλά τα σκαλοπάτια, αλλά εμείς προτιμήσαμε το ασανσέρ.

Βγαίνοντας λοιπόν από το ασανσέρ, βρεθήκαμε σε έναν επίγειο παράδεισο! Το θέαμα ήταν πραγματικά μοναδικό..κάτι ξεχωριστό...κάτι... το παραμυθένιο! Εμένα με συνεπήρε πραγματικά το θέαμα με τα 3000 αγάλματα και τα σκαλίσματα που στολίζουν την οροφή του Duomo. Ότι και να γράψω, είναι λίγο...οπότε το αφήνω σε κάποιες φωτογραφίες...μια φωτογραφία βέβαια είναι μόνο 1000 λέξεις.









 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
Η είσοδος στην κορυφή του ναού είναι στα 5 Ευρώ αν θέλεις να ανέβεις μόνος σου τις σκάλες και στα 8 Ευρώ αν θέλεις να πας με το ασανσέρ. Επίσης υπάρχει και οικογενειακό πακετάκι όπου σε περίπτωση που θέλουν να πάνε 2 γονείς με 2 παιδιά πληρώνουν μόνο οι γονείς 10 Ευρώ συνολικά και ανεβαίνουν τα παιδιά δωρεάν, αυτό όμως ισχύει μόνο για ανάβαση από τις σκάλες. Δεν πρέπει να είναι πολλά τα σκαλοπάτια, αλλά εμείς προτιμήσαμε το ασανσέρ.
α δεν παίζω.. στη φλωρεντία έχει 8 ευρώ και ανεβαίνεις αποκλειστικά με σκάλες... :mad:

:bleh::bleh:
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Κατεβαίνοντας από το Duomo κατευθυνθήκαμε προς την Galleria Emanuele Vittorio ...τον πρώτο πολυχώρο τύπου The Mall που σχεδιάστηκε το 1861 και κατασκευάστηκε κάπου ανάμεσα στο 1865 και το 1877.

Ο Μανωλιός στάθηκε άτυχος και δεν τα πρόλαβε τα εγκαίνια, αφού σκόνταψε την ώρα που περιφέρονταν στην οροφή του κτιρίου και έπεσε στο κενό λίγες μέρες πριν την πρώτη του επίσημη.

Παρόλα αυτά άφησε πίσω του ένα φανταστικό δημιούργημα, σημείο αναφοράς για την πόλη του Μιλάνου.



Μέσα σε αυτό το Mall υπάρχουν καταστήματα, μπόλικα καφέ και εστιατόρια!

Κάπου εκεί καθίσαμε και απολαύσαμε τον καφέ μας με κουβέντα αγναντεύοντας αυτό το τόσο μαγικό δημιούργημα!

Από την Galleria περάσαμε πολλές φορές κατά το σύνολο της διαμονής μας εκεί! Ο καφές είναι λίγο πιο τσιμπημένος, αλλά είχαν φοβερό καφέ και στα Mc Donalds Cafe σε εξευτελιστική τιμή θα έλεγα για τον χώρο αλλά με περισσότερες επιλογές, όπως κάτι που θύμιζε τον δικό μας φραπέ και δε τον βρίσκαμε στα υπόλοιπα καταστήματα, οπότε καταλαβαίνετε τι επέλεγαν οι Βορειοελλαδίτες της παρέας! ;)
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Στην πίσω έξοδο της Galleria βλέπεις μια μεγάλη πλατεία και ακριβώς απέναντί σου θα δεις την Σκάλα του Μιλάνου! Εκεί που δίνονται μοναδικές παραστάσεις της Λυρικής Σκηνής τους.



Περπατήσαμε γύρω από τα στενά της Galleria και επιστρέψαμε για άλλη μια φορά στην Galleria.

Αφού την απολαύσαμε και πάλι κατευθυνθήκαμε προς το μετρό. Πήραμε την κόκκινη γραμμή (1) με κατεύθυνση τον σταθμό Conciliazione. Αφού ρωτήσαμε μια κυρία και μας οδήγησε μέχρι τον προορισμό μας, να 'ναι καλά η γυναίκα γιατί η αλήθεια είναι ότι είχαμε ψιλομπερδευτεί αρχικά μέσα στα στενά, αλλά ο προορισμός μας ήταν εκεί μπροστά!

H Santa Maria delle Grazie... ο ναός όπου είναι φυλαγμένο το τελευταίο και ίσως σημαντικότερο έργο του Leonardo Da Vinci.... ο Μυστικός Δείπνος.



Δυστυχώς ήμουν άτυχος και παρότι έψαχνα από 3 περίπου μήνες πριν το ταξίδι μου για κάποιο εισιτήριο, δεν τα κατάφερα να βρω κάποια διαθεσιμότητα οπότε χωρίς το μαγικό χαρτάκι δεν τα καταφέραμε να μπούμε μέσα στον ναό.

Σας επισυνάπτω μια φωτογραφία που βρήκα στο διαδίκτυο για να απολαύσετε έστω και έτσι αυτό το τόσο μοναδικό έργο:

[IMGA="http://2.bp.blogspot.com/_56iv9pKzF9U/SPzbkm8p5ZI/AAAAAAAACNI/IHUBehBcCkI/s400/tsatsarcode-Last_Supper.jpg"][/IMGA]

Αναχωρώντας προς τα εκεί, πήγαμε περπατώντας προς το Castello Sforzesco, ένα κάστρο του 14ου αιώνα που σήμερα φιλοξενεί το αρχαϊκό τους μουσείο αλλά και κάποιες εκθέσεις, ζωγραφικής και όχι μόνο, που γίνονται εκεί κατά διαστήματα, άλλες με είσοδο και άλλες με ελεύθερη είσοδο.

Στην πίσω του πλευρά έχει ένα καταπράσινο πάρκο όπου οι νεολαίοι κυρίως ξεχύθηκαν ημιτσίτσιδοι στο ύπαιθρο να απολαύσουν τον ήλιο αλλά και την σκιά που τους προσέφεραν τα δέντρα.





Ήταν ήδη αργά το απόγευμα και είχαμε ήδη δει τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης...ή έστω κάποια από αυτά!

Η κούραση ήταν μεγάλη και με τόση ζέστη, είχαμε ανάγκη από ένα μπανάκι και μικρή ξεκούραση, έτσι κατευθυνθήκαμε προς το ξενοδοχείο.
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Είχε αρχίσει ήδη να σουρουπώνει, οι υπόλοιποι κοιμήθηκαν λίγο και ξεκουράστηκαν, εγώ έκανα ένα χαλαρωτικό ντουσάκι, φόρεσα κάτι πιο στεγνό και κατέβηκα στον υπολογιστή που υπήρχε στο ξενοδοχείο για να σερφάρω λίγο στο ίντερνετ. Έκανα και μια μικρή βολτούλα γύρω από τα στενά του ξενοδοχείου και ήμουν εκεί να τους περιμένω.

Η βόλτα μας σήμερα θα ήταν νυχτερινή..και θα πηγαίναμε να χαζέψουμε κάποιες από τις βιτρίνες στις ακριβές γειτονιές της πόλης...εκεί που δεν κάνεις αγορές (το μέσο πορτοφόλι τουλάχιστον) αλλά απλά ρίχνει κάποιες κλεφτές ματιές.

Πήραμε το τρόλεϊ και κατεβήκαμε προς το κέντρο. Στο στόχαστρό μου είχα βάλει το οικοδομικό τετράγωνο που περιστοιχίζεται από τις οδούς Via Senato, Monte Napoleone, Via Manzoni και Corso Venezia.

Η Via Senato δεν έχει βιτρίνες. Είναι οι δρόμοι όπου θα δεις αρκετούς γνωστούς και όχι μόνο οίκους, αλλά προφανώς είναι εκεί που γίνονται οι πριβέ παρουσιάσεις. Μεγαλεία...μια τεράστια λιμουζίνα πέρασε από μπροστά μας και μπήκε στο πάρκιν ενός από τους οίκους, δεν θυμάμαι ποιον. Όλη η λιμουζίνα μπορεί να ήταν και μεγαλύτερη από το διαμέρισμα που μένω στην Αθήνα...που λέει ο λόγος....λευκή και μέσα στην πολυτέλεια! Αν τύχαινε να ανοίξει το παράθυρο η κυρία που βρισκόταν μέσα, είμαι σίγουρος ότι θα ερωτευόμουνα με την πρώτη ματιά! :haha:

Ερημιά γύρω μας, νιώθαμε όμως ασφαλείς, αφού υπήρχαν παντού κάμερες γύρω μας που παρακολουθούσαν...και υπήρχε και αστυνόμευση.

Στα παραμέσα στενά έβλεπες και λίγο κόσμο να ρίχνει μια ματιά στις βιτρίνες των καταστημάτων. Κάπως έτσι περάσαμε την ώρα μας και επειδή κουραστήκαμε και πάλι, αλλά κυρίως επειδή πεινάγαμε, πήγαμε κάπου για φαγητό και επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο να αναπαυθούμε...

[URL=http://www.imageshack.gr/view.php?file=o3dnhzjqoecksoykwvzt.jpg][/URL]

 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Η επόμενη μέρα ήταν αφιερωμένη στα ψώνια! Από νωρίς ξυπνήσαμε, πήραμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, έφαγα 3 μεριδούλες nutella για να κρατηθώ καλά και πήραμε το μετρό για να κατέβουμε προς το κέντρο.

Περπατήσαμε αρκετά χιλιόμετρα, συνήθως καταλήγαμε στο Duomo για καφεδάκι και ανάπαυση στην Galleria και ξεκινάγαμε ξανά από την αρχή.

Προσφορές βέβαια δεν βρήκαμε και πολλές, αφού δεν ήταν η κατάλληλη εποχή γι' αυτό, αλλά απολαύσαμε τις βιτρίνες, ψωνίσαμε κάτι λίγα πραγματάκια και ξεπατωθήκαμε μέχρι να αρχίσει να νυχτώνει και να αρχίσουν να κλείνουν τα μαγαζιά ένα ένα.

Περάσαμε κι από την Μπουτίκ της Ferrari και σας επισυνάπτω κάποιες φωτογραφίες για τους φαν:






Αφού μας πήρε η νύχτα, πήγαμε το ξενοδοχείο για να αφήσουμε τα ψώνια μας και βγήκαμε μια μικρή βόλτα στην γειτονιά μας όπου καταλήξαμε στο εστιατόριο που είχαμε φάει την πρώτη βραδιά!

Βολτάραμε για λίγο στον προαύλιο χώρο έξω από την Stazione Centrale...και επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο για να κοιμηθούμε.

Το επόμενο πρωινό, ήταν και το τελευταίο μας. Ήταν η ημέρα της αναχώρησης. Πήραμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, παραδώσαμε τα δωμάτιά μας, κάναμε μια γρήγορη βόλτα και πάλι εκεί στην γειτονιά και κινήσαμε προς τον σταθμό του λεωφορείου με προορισμό το αεροδρόμιο!

Είμαστε πια ψηλά στον ουρανό και βλέπαμε την πόλη πίσω μας, σαν μια μικρογραφία που χάνεται από το οπτικό μας πεδίο! Ciao Milano...θα σου ξανάρθω...ελπίζω!
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Μπράβο cake !!
πως τα λές έτσι ...ξεράθηκα...ωραία περιγραφή και με τις φωτό που λύσαξες και βάζεις συνέχεια...δίνεις μιά πανχρωμία...για λέγε...!!!!
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Ευχαριστώ πολύ Ρενάτα μου!

Τι να πω; Μια φωτογραφία = χίλιες λέξεις...κι επειδή βαριέμαι να γράφω περισσότερα κοτσάρω τις φωτογραφίες! :haha::haha::haha:
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Ευχαριστώ πολύ Ρενάτα μου!

Τι να πω; Μια φωτογραφία = χίλιες λέξεις...κι επειδή βαριέμαι να γράφω περισσότερα κοτσάρω τις φωτογραφίες! :haha::haha::haha:
εσύ δεν κοιμάσαι ποτέ??σε παρακολουθώ!!:D
έχεις πολλές καλές για τον διαγωνισμό...πάει θα μας φας λάχανο!!
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
εσύ δεν κοιμάσαι ποτέ??σε παρακολουθώ!!:D
έχεις πολλές καλές για τον διαγωνισμό...πάει θα μας φας λάχανο!!
Άσε άσε...σαν τον Μιχάλη θα πάω κι εγώ! :haha:

Πάντως...για να με παρακολουθείς...ούτε εσύ πρέπει να κοιμάσαι, ε; :roll:

Α...στον διαγωνισμό είπαμε...μία φωτό μετράει! Οι άλλες είναι απλά προσφορά του καταστήματος! :haha:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.181
Μηνύματα
883.233
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom