KIKI
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Ιορδανία
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αφρική Ναμιμπια
Μεχρι να γραψω για το υπόλοιπο του ταξιδιου θα πω καποια πραγματα για την Ζιμπαμπουε μια και έπεται στην ιστορία .
Ειναι η παλιά Ροδεσία που βρίσκεται στα νότια της Ανατολικής Αφρικής με έκταση 390.000 τ.μ. και πληθυσμο 15.000.000. Την εποχή της αποικιοκρατίας ήταν βρετανική αποικία και ονομαζόταν Νότια Ροδεσία .
Εγινε ανεξαρτητη το 1965 ως Ροδεσία και μετανομάστηκε Ζιμπαμπουε το 1980.
Τα οικονομικά προβλήματα της χώρας ειναι εντονότατα με κυριότερο τον καλπάζοντα πληθωρισμό,ο οποίος είναι και ο υψηλότερος στον κόσμο (2.200.000% ).
Η πολιτικη κατάσταση ασταθης με διαρκη πραξικοπήματα και ταραχές .
Υπάρχει ελληνικη κοινοτητα που εφτασε σε μέγιστο περίπου 15.000 ατόμων το 1972.
Απο τότε λόγω της αστάθειας εχει μειωθει σε περιπου 1.100 Ελληνες.
Εχει τρια ελληνογλωσσα σχολεία που ανηκουν στην ελληνική κοινότητα στο Χαράρε .
Ενας λόγος που μου αρέσουν τα ταξίδια ειναι η γνώση που μου προσφερουν.
Δεν ήξερα οτι η γνωστη απο το σχολειο Ροδεσία είναι η σημερινή Ζιμπάμπουε !
Ακουσα το όνομα πριν 2-3 χρόνια απο τον Αδωνι που είπε στη βουλή " θα γίνουμε Ζιμπάμπουε" και αναρωτηθηκα που κολλαει αυτό σε σχεση με το ευρώ και τη δραχμή .
Οταν ομως στρωθηκα στο διαβασμα για τη χωρα που θα επισκεπτομουν και κυρίως οταν μίλησα με την Σόλι διαπιστωσα οτι δεν εχουν πλεον εθνικό νόμισμα .
"Κατι κουρέλια σε μπαουλα εχουμε " μου ειπε χαρακτηριστικά .
Μου μίλησε για τα 4 εκατομμυρια μεταναστες που εφυγαν την τελευταια πενταετια απο τη χωρα ,τον πληθωρισμό , την εξαρση βίας λογω φτώχειας , τους φορεις του AIDS και την πολιτική ασταθεια με προεδρους δικτατορες .
Λυπηθηκα γιατί ειναι μια πανέμορφη χωρα , στο κομματι που βρεθηκα για δυο μερες ειναι επίγειος παράδεισος . Σαν να βρισκομουν σε τροπικό μέρος . Τα εξωτικά φρουτα τα φρέσκα λαχανικά , το ωραιο κλιμα με πολυ πρασινο όαση για αφρικανική χώρα . Νόστιμη κουζίνα με επιρροες ευρωπαικές και αρτοειδή επιπεδου Γαλλιας .
Και επιπλεον πιάστηκα αδιάβαστη απο τον Αδωνι ! Δεν είναι και λίγο !

Φυλή "Ανθρωποι των θάμνων" Αναμμα φωτιας σε ελάχιστα λεπτά τριβοντας 2 ξύλα .
Ειναι η παλιά Ροδεσία που βρίσκεται στα νότια της Ανατολικής Αφρικής με έκταση 390.000 τ.μ. και πληθυσμο 15.000.000. Την εποχή της αποικιοκρατίας ήταν βρετανική αποικία και ονομαζόταν Νότια Ροδεσία .
Εγινε ανεξαρτητη το 1965 ως Ροδεσία και μετανομάστηκε Ζιμπαμπουε το 1980.
Τα οικονομικά προβλήματα της χώρας ειναι εντονότατα με κυριότερο τον καλπάζοντα πληθωρισμό,ο οποίος είναι και ο υψηλότερος στον κόσμο (2.200.000% ).
Η πολιτικη κατάσταση ασταθης με διαρκη πραξικοπήματα και ταραχές .
Υπάρχει ελληνικη κοινοτητα που εφτασε σε μέγιστο περίπου 15.000 ατόμων το 1972.
Απο τότε λόγω της αστάθειας εχει μειωθει σε περιπου 1.100 Ελληνες.
Εχει τρια ελληνογλωσσα σχολεία που ανηκουν στην ελληνική κοινότητα στο Χαράρε .
Ενας λόγος που μου αρέσουν τα ταξίδια ειναι η γνώση που μου προσφερουν.
Δεν ήξερα οτι η γνωστη απο το σχολειο Ροδεσία είναι η σημερινή Ζιμπάμπουε !
Ακουσα το όνομα πριν 2-3 χρόνια απο τον Αδωνι που είπε στη βουλή " θα γίνουμε Ζιμπάμπουε" και αναρωτηθηκα που κολλαει αυτό σε σχεση με το ευρώ και τη δραχμή .
Οταν ομως στρωθηκα στο διαβασμα για τη χωρα που θα επισκεπτομουν και κυρίως οταν μίλησα με την Σόλι διαπιστωσα οτι δεν εχουν πλεον εθνικό νόμισμα .
"Κατι κουρέλια σε μπαουλα εχουμε " μου ειπε χαρακτηριστικά .
Μου μίλησε για τα 4 εκατομμυρια μεταναστες που εφυγαν την τελευταια πενταετια απο τη χωρα ,τον πληθωρισμό , την εξαρση βίας λογω φτώχειας , τους φορεις του AIDS και την πολιτική ασταθεια με προεδρους δικτατορες .
Λυπηθηκα γιατί ειναι μια πανέμορφη χωρα , στο κομματι που βρεθηκα για δυο μερες ειναι επίγειος παράδεισος . Σαν να βρισκομουν σε τροπικό μέρος . Τα εξωτικά φρουτα τα φρέσκα λαχανικά , το ωραιο κλιμα με πολυ πρασινο όαση για αφρικανική χώρα . Νόστιμη κουζίνα με επιρροες ευρωπαικές και αρτοειδή επιπεδου Γαλλιας .
Και επιπλεον πιάστηκα αδιάβαστη απο τον Αδωνι ! Δεν είναι και λίγο !

Φυλή "Ανθρωποι των θάμνων" Αναμμα φωτιας σε ελάχιστα λεπτά τριβοντας 2 ξύλα .
Last edited: