KIKI
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Ιορδανία
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αφρική Ναμιμπια
Να προσθετω οτι δυστυχως η ωραια Ζιμπαμπουε ειναι πολυ ακριβή λογω της οικονομικης κατάστασης ακόμα και για τον τουρίστα .
Ειδικά στη Βικτωρια που πάνε όλοι να δουν τους καταρρακτες .
Οσα χρήματα χάλασα εκει σε δυο μέρες παραμονης είχα χαλασει τις προηγουμενες μέρες στην Μποτσουάνα !
Το δειγμα σαλατας στην επομένη φωτογραφια εκανε 3 δολλαρια ( ηταν ελάχιστη και συνοδευε το κυριως πιάτο ) και οι δυο φετουλες ψωμί κοστισαν 2 δολλαρια .
Το παραδοξο ; Ηταν απο τις πιο νόστιμες σαλατες που εχω δοκιμάσει !
Μπλουζακι βαμβακερο αναμνηστικό 25 δολλαρια.
Η είσοδος για τους καταρρακτες 25 ευρώ .
Βίζα εισόδου στη χωρα 30 ευρώ . Ευτυχως βγαίνει εύκολα επιτοπου .
Εφαγα για βραδυ με τη Πιλαρ καπου στο χωριο και με πολυ ζόρι βρηκαμε μενου με 15 δολλαρια .
Μια σαλατουλα η σουπίτσα , ενα κυριως και για επιδορπιο μια μπαλιτσα παγωτο .
Ευτυχως όλα πεντανόστιμα .
Ενας χυμος 4 δολλαρια , ο καφες τρία .
Το ταξι για 1.5 χλμ απόσταση 5 δολλαρια .
Γενικά όλη η κατάσταση μου θύμιζε εντονα την Κουβα , εξ ου και ο τίτλος .
Το άσχημο ειναι οτι δεν εχουν τις παροχές της Κουβας σε υγεία και παιδεία. Ούτε την ασφάλεια .
Μόνο τα αρνητικά λογω οικονομικής κρίσης .
Ακομα και τα σουβενιρ ήταν πανάκριβα . Αυτα που στις περισσοτερες χωρες κανουν 2-5 ευρω εκει ζητουσαν απο 10 και πάνω . Με πολύ παζάρι μπορεσα και πηρα λιγα γιατι τελειωνε το ταξιδι και στην Μποτσουανα δεν ειχαμε βρει κανένα μαγαζι με αναμνηστικά !
Κινηθηκαμε 1 εβδομαδα σε τελειως τουριστικά σημεια χωρις να δουμε ενα σημειο να πουλαει . Μου φάνηκε πολυ περίεργο . Ευκολότερα αγόραζες ενα βόδι ή ενα διαμάντι παρά ενα αναμνηστικο .
Στη Ζιμπαμπουε εχουν πολύ καλό καφέ
Και πολυ νόστιμα λαχανικά .
.
Καταρρακτες , μετα την εισοδο εστιατορειο με τελειο πρωινο και εσπρεσο , αψογη παρουσιαση και γλυκια σερβιτορα. Και άρτος και θέαμα .
Ειδικά στη Βικτωρια που πάνε όλοι να δουν τους καταρρακτες .
Οσα χρήματα χάλασα εκει σε δυο μέρες παραμονης είχα χαλασει τις προηγουμενες μέρες στην Μποτσουάνα !
Το δειγμα σαλατας στην επομένη φωτογραφια εκανε 3 δολλαρια ( ηταν ελάχιστη και συνοδευε το κυριως πιάτο ) και οι δυο φετουλες ψωμί κοστισαν 2 δολλαρια .
Το παραδοξο ; Ηταν απο τις πιο νόστιμες σαλατες που εχω δοκιμάσει !
Μπλουζακι βαμβακερο αναμνηστικό 25 δολλαρια.
Η είσοδος για τους καταρρακτες 25 ευρώ .
Βίζα εισόδου στη χωρα 30 ευρώ . Ευτυχως βγαίνει εύκολα επιτοπου .
Εφαγα για βραδυ με τη Πιλαρ καπου στο χωριο και με πολυ ζόρι βρηκαμε μενου με 15 δολλαρια .
Μια σαλατουλα η σουπίτσα , ενα κυριως και για επιδορπιο μια μπαλιτσα παγωτο .
Ευτυχως όλα πεντανόστιμα .
Ενας χυμος 4 δολλαρια , ο καφες τρία .
Το ταξι για 1.5 χλμ απόσταση 5 δολλαρια .
Γενικά όλη η κατάσταση μου θύμιζε εντονα την Κουβα , εξ ου και ο τίτλος .
Το άσχημο ειναι οτι δεν εχουν τις παροχές της Κουβας σε υγεία και παιδεία. Ούτε την ασφάλεια .
Μόνο τα αρνητικά λογω οικονομικής κρίσης .
Ακομα και τα σουβενιρ ήταν πανάκριβα . Αυτα που στις περισσοτερες χωρες κανουν 2-5 ευρω εκει ζητουσαν απο 10 και πάνω . Με πολύ παζάρι μπορεσα και πηρα λιγα γιατι τελειωνε το ταξιδι και στην Μποτσουανα δεν ειχαμε βρει κανένα μαγαζι με αναμνηστικά !
Κινηθηκαμε 1 εβδομαδα σε τελειως τουριστικά σημεια χωρις να δουμε ενα σημειο να πουλαει . Μου φάνηκε πολυ περίεργο . Ευκολότερα αγόραζες ενα βόδι ή ενα διαμάντι παρά ενα αναμνηστικο .
Στη Ζιμπαμπουε εχουν πολύ καλό καφέ

Και πολυ νόστιμα λαχανικά .

Καταρρακτες , μετα την εισοδο εστιατορειο με τελειο πρωινο και εσπρεσο , αψογη παρουσιαση και γλυκια σερβιτορα. Και άρτος και θέαμα .
Last edited: