Οδηγίες για συγγραφή Ταξιδιωτικής Ιστορίας

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.320
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Αν αναγνωρίζετε πιθανούς κινδύνους από απροσεξία των μελών, κρατήστε την τροποποίηση απενεργοποιημένη. :rolleyes-80:
Αυτό που αναφέρουν τα παιδιά πιο πάνω είναι γεγονός:

Αν γίνονται έτσι οι διορθώσεις δεν "περνάνε" μέσα στα μηνύματα της ιστορίας και στα κεφάλαια.
Όσες διορθώσεις έχω κάνει σε τελειωμένη ιστορία δε προστίθενται στα κεφάλαια.
Πρέπει κάποιος να διαβάσει κατεβαίνοντας τις σελίδες, γιατί αν επιλέξει να το κάνει από τους τίτλους των κεφαλαίων εμφανίζεται η ιστορία χωρίς τις διορθώσεις. Αυτό ίσως να είναι το σημαντικό πρόβλημα.
 

Nikos1986

Member
Μηνύματα
905
Likes
4.004
Επόμενο Ταξίδι
Γενεύη - Ανεσί
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
ΟΚ, όπως λέτε είναι καλύτερο και ασφαλέστερο να γίνονται οι αλλαγές μέσω κάποιου συντονιστή του forum.
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Δεν ξέρω τι προβλήματα δημιουργούνται από την επεξεργασία των κεφαλαίων, όμως ήταν κάτι που κράτησε πολλά χρόνια και ήταν εξαιρετικά σημαντικό για όσους έχουμε γράψει πολλές ιστορίες.

Πριν γίνει αυτό θυμάμαι ενοχλούσα συνέχεια τους συντονιστές για αλλαγές που ήθελα και από ένα σημείο και μετά δεν έμπαινα σε αυτή τη διαδικασία να τους ενοχλώ. Εγώ προσωπικά διαβάζω που και που ιστορίες μου και έχω εντοπίσει κάποια ορθογραφικά που μου ξέφυγαν, κάποια μικρά λάθη πληκτρολογίου που δεν είχα προσέξει, επαναλαμβανόμενες λέξεις ή μπορεί να θέλω να αφαιρέσω φωτογραφίες γιατί κάποιες τις θεωρώ πλέον περιττές. Είμαστε κάποιοι ψυχαναγκαστικοί τι να κάνουμε.

Στην τελευταία ιστορία που έγραψα παρατήρησα πως κατά τη μεταφορά στις ολοκληρωμένες, οι φωτογραφίες και τα κείμενα έχουν μεγάλο κενό μεταξύ τους. Οπτικά είναι κάτι που με ενοχλεί. Τι να στείλω λοιπόν σε ένα συντονιστή? Να μου το διορθώσει? Ντρέπομαι και να το ζητήσω.

Θεωρώ πως οι ιστορίες ΠΡΕΠΕΙ να είναι ελεύθερες και να τις επεξεργάζεται ανα πάσα στιγμή ο δημιουργός της όπως θέλει.
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.320
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Είμαστε κάποιοι ψυχαναγκαστικοί τι να κάνουμε.
Αυτοί ακριβώς είμαστε, δε το αρνούμαστε :haha:
Συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις και τέθηκαν παραπάνω.
Ξεφεύγουν λάθη πολλές φορές, συντακτικά & ορθογραφικά, ξεφεύγουν εικόνες, πληροφορίες, που δυστυχώς δεν εντοπίζονται από τη πρώτη και τη δεύτερη ανάγνωση. Ήταν πολύ χρήσιμη η ελεύθερη διόρθωση κι επεξεργασία, κατανοώ όμως τους λόγους για τους οποίους δεν είναι εφικτή.
Βασικά ότι είναι πιο σωστό για τους διαχειριστές που μας «ανέχονται».
Ας πάμε να γράψουμε καμιά ιστορία τώρα για δοκιμή ;)
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
@psilos3 αυτή η λειτουργία υπάρχει αν θυμάμαι καλά από το 2014. Όταν είχε γίνει τότε ήταν μια κοσμοϊστορική αλλαγή για το φόρουμ. Να μπορούμε δηλαδή να επεξεργαζόμαστε μόνοι μας τις ιστορίες που γράφουμε. Δεν ξέρω λοιπόν ποιο πρόβλημα προέκυψε μετά από 6 χρόνια και γιατί είναι προτιμότερο να ζητάμε τις διορθώσεις από τους συντονιστές. Νομίζω είναι αστείο να λέω ''σε εκείνο το σημείο του τάδε κεφαλαίου έχω δύο φορές τη λέξη ΚΑΙ, σε άλλο σημείο έκανα ένα ορθογραφικό λάθος, μείωσε μου τα κενά ανάμεσα στις φωτογραφίες κτλ.'' και να ζητάω να μου τα διορθώσουν.

Ειλικρινά η ιστορία για την Κροατία που έγραψα για κάποιο λόγο μεγάλωσαν τα κενά ανάμεσα στις λέξεις και τις φωτογραφίες. Θέλει δουλειά. Και μιλάμε για 13 κεφάλαια. Μόνο ο δημιουργός μιας ιστορίας θα έχει την όρεξη να ασχοληθεί σχολαστικά για να κάνει τις όποιες διορθώσεις θέλει.
 

Klair

Member
Μηνύματα
2.213
Likes
25.774
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Συμφωνώ με όλα όσα γράφουν οι @giannismits και @psilos3. Είμαι και εγώ "ψυχαναγκαστική" με την "εμφάνιση" των ιστοριών και πολλές φορές έκανα διορθώσεις σε κανένα ξεχασμένο ορθογραφικό ή τυπογραφικό λάθος που μπορεί να είχε ξεφύγει. Όσες φορές και να "χτενίσω" ένα κεφάλαιο πριν το ανεβάσω, πάντα σε δεύτερη ή τρίτη ανάγνωση ξετρυπώνω λαθάκια.

Αυτό που αναφέρει ο Γιάννης για τα μεγάλα κενά ανάμεσα στις φωτογραφίες και τα κείμενα κατά τη μεταφορά, συμβαίνει εδώ και αρκετό καιρό, (το έχω συζητήσει κατ' επανάληψη με τους διαχειριστές) με τη διαφορά ότι υπήρχε η δυνατότητα να μπορούμε να αφιερώνουμε ξανά χρόνο, ώστε να κάνουμε τις διορθώσεις. Και εγώ αδυνατώ να κατανοήσω ποιο μπορεί να είναι το πρόβλημα της επεξεργασίας από εμάς, μετά από τόσα χρόνια που είχαμε ελεύθερη πρόσβαση.

Πάντως και η δική μου θέση είναι να μπορούμε να κάνουμε διορθώσεις, χωρίς να χρειάζεται να αγγαρεύουμε τους διαχειριστές, γιατί όλη αυτή η ανισορροπία που δημιουργείται στα κείμενα και στις φωτογραφίες κατά τη μεταφορά τους στις ολοκληρωμένες, απαιτεί δουλειά που μόνον ο συγγραφέας μπορεί να κάνει. Οι διαχειριστές έχουν τόσες υποχρεώσεις να φέρουν εις πέρας στο φόρουμ, που θα ήταν "αστείο" κατά τη γνώμη μου, να τους δίνω οδηγίες επεξεργασίας της ιστορίας μου, έτσι όπως εγώ θέλω να τη βλέπω "στημένη" στα μάτια του αναγνώστη.

Παρ' όλα αυτά ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία στο φόρουμ και για τη δυνατότητα που μας δίνεται, να μοιραζόμαστε τις ταξιδιωτικές μας περιπέτειες, με τόσους πολλούς διαδικτυακούς φίλους, δημιουργώντας χρόνο με τον χρόνο, μια βιβλιοθήκη αναμνήσεων.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Λοιπόν έφτιαξα μια ενδιάμεση λύση: η επεξεργασία για τα μέλη είναι by default κλειστή, αλλά όσοι θέλουν μπορούν να γράφουν εδώ ότι θέλουν να μπουν στο ειδικό usergroup που έφτιαξα, που θα την έχει ανοιχτή. Με αυτόν τον τρόπο περιορίζουμε κάπως το ρίσκο του να δημιουργηθούν προβλήματα από μαζικές επεξεργασίες χωρίς να ξέρουμε κλπ.

Να πω ότι όταν κάνετε επεξεργασία θυμηθείτε ότι δεν ενημερώνεται κανένας - ο μόνος τρόπος να ενημερωθούν όσοι παρακολουθούν την ιστορία σας είναι να κάνετε νέο ποστ στο θέμα, οπότε αν θέλετε να προσθέσετε έξτρα πληροφορίες κλπ, καλό είναι να το κάνετε πάντα γράφοντας (και) νέο μήνυμα στο θέμα.

Τέλος, εάν κάτι πάει στραβά όταν κάνετε επεξεργασία, πρέπει να μας ενημερώσετε αμέσως γιατί μπορούμε να επαναφέρουμε την προηγούμενη έκδοση του μηνύματος μεν, αλλά μόνο σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από την τελευταία επεξεργασία δε.

Αυτά, και ελπίζω αυτή η λύση να είναι ικανοποιητική :)
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.320
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
αλλά όσοι θέλουν μπορούν να γράφουν εδώ ότι θέλουν να μπουν στο ειδικό usergroup που έφτιαξα, που θα την έχει ανοιχτή
Ωραία νέα, ευχαριστούμε. :)
Να κάνω την αρχή.

Ερωτηση: Ισχύει το ίδιο με τα κεφάλαια; Δηλαδή ενημερώνοντας τα να μη φαίνονται οι αλλαγές διαβάζοντας από το μενού των κεφαλαίων, αλλά μόνο την ιστορία με scroll down;
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Κι εμένα! Αλλά δεν κατάλαβα.. δηλαδή θα μπορούμε να κάνουμε αλλαγές στα κεφάλαια? Θα μπορούμε αλλά θα πρέπει να γράφουμε και νέο μήνυμα '' σας ενημερώνω ότι έκανα αλλαγές?'' Δεν το έπιασα!
Δηλαδή μπορεί να μη θέλω να προσθέσω νέες πληροφορίες αλλά να κάνω κάποιες αισθητικές διορθώσεις στη δομή της ιστορίας ή στις φωτό. Μπορώ? Θα είναι ορατές μετά δημόσια?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.186
Μηνύματα
883.277
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom