taver
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Iles Kerguelen
Το TGV αναχωρεί στις 12:39 με τελικό προορισμό το Παρίσι. Είτε πρέπει να πάρω αυτό, και να φτάσω στο αεροδρόμιο της Λυών σχεδόν 4 ώρες πριν την πτήση μου, είτε το επόμενο που φτάνει 30 λεπτά πριν την απογείωση. Αναγκαστικά, πάω νωρίς στο αεροδρόμιο, αλλά τα σχέδια για βόλτα-αστραπή στη Λυών έχουν διαγραφεί λόγω ασθενείας. Από το φουτουριστικό σταθμό του TGV στο αεροδρόμιο, απευθείας στο Terminal 1, και αναζήτηση του check-in. Η κοπέλα (της aviapartner) στο γκισέ απαράδεκτη (ας μην το αναλύσω εδώ, πάντως εξοργίστηκα τόσο που έφτασα στο σημείο να γράψω και επιστολή παραπόνων προς την αεροπορική εταιρία). Και να ήθελα να κάνω βόλτα στην Λυόν δε θα μπορούσα. Ευτυχώς έχω πρόσβαση στο Lounge του αεροδρομίου, και την αράζω εκεί, έστω και μαζί με τις αποσκευές μου που η κοπέλα αρνήθηκε να παραλάβει μέχρι 2 ώρες πριν την πτήση.
Να διευκρινίσω ότι σ’ αυτό το ταξίδι δεν κάλυψα ούτε κατά διάνοια όλη τη Νότια Γαλλία. Υπάρχει και μια Μασσαλία, και ολόκληρες οι περιοχές της Κυανής Ακτής (που έχω επισκεφτεί σε άλλο ταξίδι), της Γαλλικής χώρας των Βάσκων και των Πυρηναίων, που ούτε καν πλησίασα. Αλλά υπάρχουν και άλλοι αξιόλογοι προορισμοί κοντά στα μέρη που πήγα (π.χ. το χωριό Roquefort, το Albi με το μουσείο του Toulouse-Lautrec, το εργοστάσιο του Perrier, το Cite de l’ Espace έξω από την Τουλούζη, τo Béziers και τα υπόλοιπα κάστρα των Cathars, ένα σωρό απίστευτα χωριουδάκια, μοναστήρια και φυσικές ομορφιές στην Προβηγκία κ.α.). Το ταξίδι είχε σημαντικούς χρονικούς περιορισμούς, και έκανα μια επιλογή, με κριτήριο μεταξύ άλλων και την ευκολία πρόσβασης χωρίς αυτοκίνητο.
Πηγές:
Lonely Planet France, 8th edition February 2009
Lonely Planet Languedoc-Roussillon, 1st edition March 2009
Lonely Planet Provence & the Cote d’ Azur, 5th edition April 2007
Michelin guide (Green): Provence, 2007 edition
Michelin guide (Green): Languedoc Roussillon Tarn Gorges, 2007 edition
Να διευκρινίσω ότι σ’ αυτό το ταξίδι δεν κάλυψα ούτε κατά διάνοια όλη τη Νότια Γαλλία. Υπάρχει και μια Μασσαλία, και ολόκληρες οι περιοχές της Κυανής Ακτής (που έχω επισκεφτεί σε άλλο ταξίδι), της Γαλλικής χώρας των Βάσκων και των Πυρηναίων, που ούτε καν πλησίασα. Αλλά υπάρχουν και άλλοι αξιόλογοι προορισμοί κοντά στα μέρη που πήγα (π.χ. το χωριό Roquefort, το Albi με το μουσείο του Toulouse-Lautrec, το εργοστάσιο του Perrier, το Cite de l’ Espace έξω από την Τουλούζη, τo Béziers και τα υπόλοιπα κάστρα των Cathars, ένα σωρό απίστευτα χωριουδάκια, μοναστήρια και φυσικές ομορφιές στην Προβηγκία κ.α.). Το ταξίδι είχε σημαντικούς χρονικούς περιορισμούς, και έκανα μια επιλογή, με κριτήριο μεταξύ άλλων και την ευκολία πρόσβασης χωρίς αυτοκίνητο.
Πηγές:
Lonely Planet France, 8th edition February 2009
Lonely Planet Languedoc-Roussillon, 1st edition March 2009
Lonely Planet Provence & the Cote d’ Azur, 5th edition April 2007
Michelin guide (Green): Provence, 2007 edition
Michelin guide (Green): Languedoc Roussillon Tarn Gorges, 2007 edition
Attachments
-
188,8 KB Προβολές: 4.151