Marios_Gr
Member
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Πηγαίνοντας βόρεια
- Στο σπίτι της αριστοκρατικής χελώνας
- Η Παλιά Πόλη
- Chilehaus και Chocoversum
- Οι εκκλησίες του Αμβούργου
- Thalia Theater και Europa Passage
- Η Νέα Πόλη
- Η απατηλή αγορά με τις χήνες
- Φυτά και Λουλούδια
- Tα Κανάλια
- Λίμνες Alster
- Alster Arcades
- Kunsthalle
- HafenCity
- Η πόλη με τις αποθήκες
- Το μέγαρο φιλαρμονικής του 'Ελβα
- Το λιμάνι
- Altona
- Altonaer Balcon κ Elbchausee
- Rathaus Altona κ Platz der Republik
- Οι μέρες στην πόλη με το νερό
- Επίλογος
Επίλογος
Aργά το απόγευμα προς το βράδυ είναι η πιο ήσυχη ώρα της ημέρας. Οι πρωινοί περιηγητές επιστρέφουν σπίτι και οι νυχτερινοί διαβάτες δεν έχουν βγει ακόμα. Είναι η ώρα που επιλέγω για την τελευταία μου βόλτα σε κάθε ταξίδι. Αν και πέφτει το σκοτάδι, το Αμβούργο δεν έχει ανάψει ακόμα τα φώτα του. Και μία ευτυχής συγκυρία έφερε τον ήχο από το φλάουτο ενός μουσικού του δρόμου για να επενδύσει με τον πλέον ταιριαστό τρόπο το πέρασμά μου από τις γειτονιές με τις περίτεχνες προσόψεις, και μετά τη σκιά των πύργων του Δημαρχείου που έπεφτε στην πλακόστρωτη αυλή του, και τα νερά των καναλιών που γίνονταν όλο και πιο σκοτεινά.
Μέχρι το επόμενο ταξίδι.
Gute Nacht, Hamburg
Aργά το απόγευμα προς το βράδυ είναι η πιο ήσυχη ώρα της ημέρας. Οι πρωινοί περιηγητές επιστρέφουν σπίτι και οι νυχτερινοί διαβάτες δεν έχουν βγει ακόμα. Είναι η ώρα που επιλέγω για την τελευταία μου βόλτα σε κάθε ταξίδι. Αν και πέφτει το σκοτάδι, το Αμβούργο δεν έχει ανάψει ακόμα τα φώτα του. Και μία ευτυχής συγκυρία έφερε τον ήχο από το φλάουτο ενός μουσικού του δρόμου για να επενδύσει με τον πλέον ταιριαστό τρόπο το πέρασμά μου από τις γειτονιές με τις περίτεχνες προσόψεις, και μετά τη σκιά των πύργων του Δημαρχείου που έπεφτε στην πλακόστρωτη αυλή του, και τα νερά των καναλιών που γίνονταν όλο και πιο σκοτεινά.
Μέχρι το επόμενο ταξίδι.

Gute Nacht, Hamburg
Last edited: