Angeliki
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Ελλάδα
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αργεντινή (ξανά)
Η εμπειρία της οινοποίησης στην Ουρουγουάη, η οποία ξεκίνησε τα τελευταία 20-30 περίπου χρόνια ήταν αρκετά πολύτιμη. Έμαθα πολλά, τόσο από τον Ουρουγουανό σύμβουλο οινολόγο, που επισκέπτονταν συχνά το οινοποιείο, όσο και από τη Γαλλίδα σύμβουλο, που ήρθε μόνο για 1 εβδομάδα, με σκοπό να καθορίσει το επίπεδο της εκχύλισης στα κόκκινα κρασιά του Reinaldo. Επισκέφτηκα όχι μόνο τα ιδιόκτητα αμπέλια του οινοποιείου, αλλά και ξένα, καθώς επίσης και ένα άλλο γειτονικό ανταγωνιστικό οινοποιείο, το Juanico. Επίσης, μια ξενάγηση στο Εθνικό Ίδρυμα Αμπελουργικής Έρευνας ήταν στο πρόγραμμα που μου είχε ετοιμάσει ο τόσο φιλόξενος Reinaldo.
Ενώ δεν είχαμε συμφωνήσει τίποτα σε πληρωμή, το αφεντικό μου πριν φύγω μου πλήρωσε τα 2/3 του εισιτηρίου μου και μου πρότεινε να μείνω στο οινοποιείο και να δουλέψω κοντά του για 2 τουλάχιστον χρόνια. Η Ουρουγουανή οινολόγος που έκανε μαζί μου την πρακτική της στο ίδιο οινοποιείο δεν τον ικανοποιούσε (εδώ που τα λέμε ήταν λίγο τεμπελίτσα). Σκέφτηκα την πρόταση, αποφάσισα όμως να γυρίσω στην Ελλάδα και να ψάξω εκεί για δουλειά…

Ενώ δεν είχαμε συμφωνήσει τίποτα σε πληρωμή, το αφεντικό μου πριν φύγω μου πλήρωσε τα 2/3 του εισιτηρίου μου και μου πρότεινε να μείνω στο οινοποιείο και να δουλέψω κοντά του για 2 τουλάχιστον χρόνια. Η Ουρουγουανή οινολόγος που έκανε μαζί μου την πρακτική της στο ίδιο οινοποιείο δεν τον ικανοποιούσε (εδώ που τα λέμε ήταν λίγο τεμπελίτσα). Σκέφτηκα την πρόταση, αποφάσισα όμως να γυρίσω στην Ελλάδα και να ψάξω εκεί για δουλειά…
Attachments
-
107,9 KB Προβολές: 238
Last edited by a moderator: