Φιλιππίνες Προτάσεις για Φιλιππίνες...

NTINA

Member
Μηνύματα
820
Likes
146
Επόμενο Ταξίδι
Άγραφα
Ταξίδι-Όνειρο
Γουατεμάλα
Καλά λέει το παιδί ,άλλωστε από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις...
Τι ?? αφήνεις τις παραλίες και το άραγμα για να γυρίσεις??
Καλή Χρονιά meli:xmas_wink:
 

fronimitis

Member
Μηνύματα
94
Likes
52
Επόμενο Ταξίδι
"Εκεί στις Μπραχάμες"
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Πεταω για Φιλιππινες την Παρασκευη, για 2η συνεχομενη χρονια. Παλι τελευταια στιγμη τα κανονιζω ολα (με τσαντιζω με αυτο, γιατι δεν βρισκω φτηνα αεροπορικα εισιτηρια, αλλα απο την αλλη εχει ενδιαφερον να δεις που θα σε βγαλει ο δρομος).
Ηθελα να παω Palawan, τελικα εγκατελειψα γιατι τα εισιτηρια ειναι ακριβα και δεν πανε απευθειας απο Davao City (απο οπου θα ξεκινησω). Οποτε σκεφτηκα να παω καπου "κοντά": Boracay (πτηση για Iloilo City και μετα 4-5 ωρες με λεωφορειο, ο πιο φτηνος συνδυασμος), μετα στα νησια Carabao & Tablas που ειναι βόρεια του Boracay (δεν ξερω αν αξιζουν και αν η μεταβαση ειναι ευκολη) ή/και στα νησάκια βορειοανατολικα του Panay Island (απεναντι απο Concepcion & Enstancia) που απ'οτι βλεπω στο ιντερνετ ειναι τέλεια. Αν βρω βολικά ferry ή banca (κατα προτιμηση απευθειας) θα πεταχτω μεχρι το Bantayan (ή εστω μέσω στασης στο βορειο Negros Island).

Το αγχος μου ειναι βασικα οι μετακινησεις (τα υπολοιπα τα βρισκουμε!). Οποτε θελω να ρωτησω μερικα πραγματα:
1) Συμφερει να νοικιασω αυτοκινητο απο Iloilo για να γυρισω το Panay; Πόσο κοστιζει να νοικιασω; Δεχονται το χαρτινο ελληνικο διπλωμα μου ή πρεπει να εχω διεθνες;
2) Σε μικρα νησακια οπου νοικιαζουν παπακια, δεχονται να δωσουν οταν δεν υπαρχει διπλωμα; (θα πρεπει να μου δειξει καποιος για 2 λεπτα πως αλλαζω ταχυτητες και θα'μαι οκ φανταζομαι (?) Για εντούρο δεν το συζητω. Καλυτερα να παρκαρω το παπακι και να συνεχισω με ποδια, ή να κατεβω και να το σπρωχνω)
3) Ποσο χρονο χρειαζεται μια banca για την αποσταση πχ. Bantayan - Negros (με το ματι ειναι ~60 χιλιομετρα). Χμμ, διαβαζω οτι υπαρχει ferry απο το Cadiz και κανει 3.5 ωρες...
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.384
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Wow Philippines! Και μαλιστα 2η φορα , αρα σου αρεσαν πολυ τα νησια ετσι?
Κριμα που δε θα πας Palawan , πιστευω οτι θα ειναι οτι καλυτερο στη χωρα αλλα και αυτα που σκεφτεσαι να πας ονειρο θα ειναι , ειμαι σιγουρη! Το βρισκω τελειο που δεν εχεις συγκεκριμενο προγραμμα! Εγω πεταω και μια ιδεα για Guimaras island , 15 λεπτακια απεναντι απο το Iloilo :D

Για τις ερωτησεις τωρα..
1) Εγω νοικιασα απο γραφειο στο αεροδρομιο του Μακταν αυτοκινητο , μου ζητουσαν ποσο ιδιο με αυτο στην ελλαδα για ενοικιαση , αλλα οταν εκανα να φυγω με γυρισαν πισω και παζαρεψαμε. Εμεις ειχαμε ελληνικο διπλωμα και το δεχτηκαν χωρις προβλημα. Δεν ξερω σε περιπτωση ατυχηματος τι παιζει , αλλα εμεις παντα αυτο χρησιμοποιουμε.
2) Στο Μπορακαι νοικιασαμε εντουρο και στο Πανγκλαο το ιδιο , δε μας ζητησαν διπλωμα. Τι εννοεις να σου δειξει καποιος τις ταχυτητες? Υποθετω οτι για να νοικιασεις μηχανακι , θα ξερεις απο βεσπα ε? :haha: Εμεις βρηκαμε τις εντουρο πιο βολικες για τους χωματοδρομους στα νησια , αλλα καλυτερα κανε οπως αισθανεσαι εσυ σιγουρια και ασφαλεια
3) Ναι καπου 3,5 ωρες κανει η banca απο Cadiz. Δε φευγει καθε μερα απο Cadiz , μπορει να φευγει απο Sagay. Τσεκαρε το απο πριν.
 

fronimitis

Member
Μηνύματα
94
Likes
52
Επόμενο Ταξίδι
"Εκεί στις Μπραχάμες"
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Επέστρεψα :( Σχεδόν ευχόμουν να μου συμβεί κάποιο ατύχημα και να αναγκαστώ να μείνω εκεί.
Ευχαριστω go2dbeach για τις πληροφορίες. Θα προσπαθήσω να καταγράψω την εμπειρία μου, αυτές τις μέρες, που οι εικόνες είναι ακόμα φρέσκες στο μυαλό.
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.384
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Καλως μας ηρθες πισω και με το καλο να ξαναπας! Περασες σουπερ φανταζομαι :)
Για πες δυο λογια επιγραμματικα που πηγες τελικα? Εφτασες στο Bantayan? Και μετα περιμενουμε και αναλυτικη ιστορια οποτε εισαι ετοιμος.
 

fronimitis

Member
Μηνύματα
94
Likes
52
Επόμενο Ταξίδι
"Εκεί στις Μπραχάμες"
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Πωπω πως περνάει ο καιρός... Εϊχα υποσχεθεί ταξιδιωτική ιστορία, και το αμέλησα... Και τώρα το θυμήθηκα επειδή ξαναπάω στις Φιλιππίνες (Βασικά στο Χονγκ Κονγκ πάω, και μετά θα "πεταχτώ" μέχρι τις Φιλιππίνες). Θα πάω 3 μέρες (μόνο :( ) στο Palawan (Μάλλον στο El Nido) και κάποιες μέρες στην πόλη Davao και εκεί γύρω...
 
  • Like
Reactions: DrG

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.384
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Αν το θυμηθείς μόλις επιστρέψεις αυτή τη φορά πες μας για το El Nido πως σου φάνηκε. Πόσο θα'θελα να 'πεταχτώ' μέχρι τις Φιλιππίνες για ένα τριημεράκι στο Ελ Νίδο..Μου έμεινε απωθημένο τελικά..
Καλό ταξίδι!
 

DrG

Member
Μηνύματα
148
Likes
985
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Σιγκαπούρη
Ταξίδι-Όνειρο
Μπόρα Μπόρα
Καλησπέρα. Κι εγώ έχω για φέτος Φιλιππίνες στο πρόγραμμα για ένα μήνα. Αρχές Απριλίου με αρχές Μαϊου. Θα βάλω ερώτηση στο forum. Αυτό που θέλω να ρωτήσω τον paskalis και την @go2dbeach (αν και νομίζω ότι δεν έχει πάει εκεί, αν θυμάμαι καλά τη δική της ιστορία) είναι ειδικά για Coron - El Nido - Palawan. Λέω να τα αφήσω για το τέλος του ταξιδιού για 10 μέρες. Και σκέφτομαι να πάω εκεί από Viasayas (θα κινούμαι μεταξύ Bantayan - Cebu - Bohol - Panglao - Boracay). Σκεφτόμουν να πάω από το Boracay στο Coron - Bosuanga με πλοίο. Στο χάρτη φαίνονται σε όχι μακρινή απόσταση. Αλλά δεν έχω ιδέα αν υπάρχει κάποιο πλοίο ή πόσο επικίνδυνα είναι (αν και νομίζω Απρίλιο είναι ήσυχη η θάλασσα). Από το Coron να κατέβαινα El Nido με πλοίο, όπως ο paskalis (έχει κάθε μέρα; πόσες ώρες κάνει; και όποια άλλη πληροφορία ευπρόσδεκτη). Μετά να κατέβω Puerto Princesa με λεωφορείο και από εκεί να πάρω πτήση για Μανίλα.
Εναλλακτικά, να πάρω αεροπλάνο από το Boracay (Panay) για Coron? Υπάρχει; Έχει συχνά δρομολόγια; Μπορείς να το πάρεις 1-2 μέρες πριν την πτήση; Τιμές;
Αλλιώς, αεροπλάνο από Boracay (Panay) για Puerto Princesa και να το κάνω ανάποδα; Δηλαδή Puerto Princesa για El Nido, μετά πλοίο για Coron και από κει αεροπλάνο για Μανίλα ή πλοίο για Mindoro (Puerto Galera) και από εκεί με πλοίο για Luzon και ελπίζω ένα combo ticket για Μανίλα.
Έχω ψάξει τα μέρη, έχω καταλήξει που περίπου θα κινηθώ, αλλά ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ για το πως γίνονται οι μετακινήσεις. Πόσο συχνά δρομολόγια πλοίων και αεροπλάνων έχει, πόσο εύκολο είναι να πάρεις αεροπορικό εισιτήριο 1-2 μέρες πριν την πτήση, πόσο θα κοστίζει κλπ.
Γενικά, σαν αρχή έχω να αποφεύγω τα αεροπλάνα στις εσωτερικές πτήσεις. Π.χ. στην Ταϊλάνδη, από Πουκέτ για Σαμούι ή Πανγκάν ή Τάο έχω πάει με combo ticket (bus + ferry), το οποίο βρίσκεις σε κιόσκια κάθε 10 μέτρα στο Πουκέτ. Υπάρχουν αντίστοιχα στις Φιλιππίνες;
Πολλές οι ερωτήσεις, κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!
 

DrG

Member
Μηνύματα
148
Likes
985
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Σιγκαπούρη
Ταξίδι-Όνειρο
Μπόρα Μπόρα
@go2dbeach θέλω τα φώτα σου! Όπως έχω γράψει και σε άλλη ιστορία, αρχές Απριλίου έχω πλάνο για Φιλιππίνες, για ένα μήνα. Η άφιξη θα είναι Μανίλα. Θα ήθελα κατευθείαν να φύγω για Visayas από εκεί για Palawan - Coron και στο τέλος επιστροφή Μανίλα για τα βουνά και τα ρύζια και μετά επιστροφή. Με αυτή τη λογική, θέλω τη βοήθειά σου για τον προγραμματισμό της σειρά που θα επισκευτώ τα μέρη στα Visayas, ξεκινώντας από Μανίλα και καταλήγοντας Palawan. Το πλάνο είναι για Bantayan (3-4 μέρες), Bohol - Panglao (4-5 μέρες) και Boracay (4-5 μέρες). Negros δεν θα πάω. Στο Cebu δεν με τράβηξε κάτι ιδιαίτερα. Για Malapascua το σκέφτομαι, αλλά μάλλον δεν βγαίνουν οι μέρες. Και για Siquijor, αν και έχω ακούσει καλά λόγια, με τις φωτογραφίες που είδα δεν ενθουσιάστηκα.

Εγώ σκέφτομαι μόλις φτάσω Μανίλα (10 το πρωί), να πάρω πτήση για Bohol (δεν ξέρω αν υπάρχει ή αν έχει μόνο για Cebu, Boracay), από Bohol να πάρω ένα combo ticket (bus + ferry) για Bantayan (δεν ξέρω καν αν υπάρχει τέτοιο combo ticket) και από εκεί να πάω Boracay με κάποιον τρόπο (ελπίζω πάλι με bus + ferry ελπίζω να αποφύγω το να πάω Mactan και να πάρω αεροπλάνο). Τώρα όσο θα είμαι Bantayan ίσως πεταχτώ και Malapascua 2 μέρες.

Εναλλακτικά σκέφτομαι από Μανίλα κατευθείαν πτήση για Cebu, από εκεί κατευθείαν Bantayan (με bus + ferry combo ticket), από Bantayan (+ Malapascua για 2 μέρες) να κανονίσω για Bohol - Panglao και από εκεί για Boracay (ελπίζοντας πάντα να αποφύγω το αεροπλάνο και να βρω combo εισιτήριο από Bohol μέχρι Boracay.
Το αεροπλάνο θέλω να το αποφύγω γιατί το θεωρώ δεσμευτικό (θέλω ελεύθερο πρόγραμμα) και δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ π.χ. στο Bantayan να κλείσω εισιτήριο για Boracay 2 μέρες μετά. Οπότε προτιμώ πλοία και λεωφορεία για μετακινήσεις σε όχι πάρα πολύ μακρινές αποστάσεις. Αυτοκίνητο επίσης δεν θέλω να πάρω - μπλέξω.

Επειδή λοιπόν έχεις πάει εκεί γύρω, θα ήθελα να μου προτείνεις με ποια σιερά να πάρω σβάρνα τα νησιά ξεκινώντας από Μανίλα και καταλήγοντας Boracay και με τι μεταφορικά μέσα, από το ένα νησί στο άλλο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 

DrG

Member
Μηνύματα
148
Likes
985
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Σιγκαπούρη
Ταξίδι-Όνειρο
Μπόρα Μπόρα
@10900km η απορία μου για τις Φιλιππίνες είναι γιατί δεν πήρες μία οργανωμένη εκδρομή με πρακτορείο 3 ή 4 ημερών για Banaue, Sagada, Batad, Vigan; Στο ψάξιμο που κάνω για Φιλιππίνες βλέπω ότι προσφέρονται τέτοια πακέτα από Μανίλα. Έχεις κάτι υπόψη; Κάποια συμβουλή;

Σκεφτόμουν όταν θα είμαι Μανίλα, να πάρω ένα τέτοιο πακέτο για Banaue, Sagada, Batad, Vigan. Ακριβώς για να αποφύγω όλα αυτά που περιέγραψες, αλλά και γιατί θα έχω περιορισμένο χρόνο 3-4 ημερών. Αυτά που είπες για το Vigan με απογοήτευσαν. Από τις φώτο που είδα κατάλαβα ότι είναι στο στυλ του Trinidad της Κούβας. Αλλά από ότι λες είναι μόνο ένας δρόμος. Οπότε, επειδή πήρα τη δόση μου πέρσι στην Κούβα, λέω τελικά να το αποφύγω. Εκτός και αν το ξανασκέφτηκες και έκανες κωλοτούμπα και για αυτό!

Για Banaue, Batad, Sagada έχεις κάποιες προτάσεις - συμβουλές; Τιμές, τρόπους μετακίνησης. Βγαίνουν σε 2 μέρες;

Τέλος για τη Μανίλα, όπου αναγκαστικά θα μείνω 2-3 μέρες, καθώς εκεί φτάνω από Ελλάδα και από εκεί αναχωρώ, έχει κάποιες προτάσεις; Π.χ. σε ποια περιοχή να μείνω. Αν έχει κάτι άλλο να δω πλην Intramuros και Makati city. Υπάρχουν τουριστικά γραφεία ή κιόσκια για να κλείσεις αεροπορικά εισιτήρια για τα νησιά ή εκδρομές για τα ρύζια; Εννοώ αν υπάρχουν σε αυθονία όπως π.χ. στο Πουκέτ.

Γενικά, κάθε πρακτική συμβουλή θα μου ήταν χρήσιμη. Ευχαριστώ!
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.384
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Για ένα μήνα!! Αυτό είναι ταξίδι!
Αυτό το τουρ προσπάθησα να κάνω κι εγώ, αλλά είχα τις μισές μέρες και έμεινα μόνο στα Βισάγιας..δυστυχώς το Παλαουάν το άφησα έξω :(

Από Μανίλα υπάρχει πτήση για Bohol Tagbilaran, αλλά η σκέψη σου να πας από Μποχόλ στο Bantayan (δεν έχω ακούσει για combo ticket), απαιτεί 8 ώρες στην καλύτερη για τις διαδρομές και πας μεσω Σεμπού υποχρεωτικά.
Και μετά από Bantayan για να πας Μπορακάι χωρίς να γυρίσεις Σεμπού και να πάρεις αεροπλάνο είναι περιπέτεια που προφανώς θα σου φάει όλη μέρα πιθανόν δύο,αν δεν κουμπώσουν όλα τα δρομολόγια σωστά.
Αν δε σε νοιάζει λοιπόν κάνεις το εξής: από Bantayan port περνάς Sagay στο Νέγκρος, παίρνεις λεωφορείο για Bacolod (δυτικό Νέγκρος) από κει φέρυ για Iloilo στο νησί Panay και από Iloilo λεωφορείο, βανακι ή τζίπνει για Κατικλάν και έφτασες Μπορακάι.
Καλύτερα τις δύο μέρες που θα έτρωγες στη διαδρομή για Μπορακάι, πέρνα τες στο Malapascua.

Γνώμη μου είναι να ξεκινήσεις πετώντας στο Σεμπού.
Από κει με λεωφορείο από Cebu North Bus Terminal (κατά προτίμηση κλιματιζόμενο) σε τρεις ωρίτσες θα φτάσεις Hagnaya port απ' όπου θα πάρεις το φέρυ για Santa Fe-Bantayan , είτε Maya port απ' όπου θα πάρεις το φέρυ για Malapascua. Δρομολόγια φέρυ υπάρχουν συχνά και για τα δύο νησιά και τα λεωφορεία φτάνουν στην ώρα που πρέπει για να πάρεις το φέρυ σου.
Αν τελικά πας Malapascua, γνώμη μου είναι να πας πρώτα εκεί από Cebu, και μετά να περάσεις στο Bantayan. Από Bantayan φεύγοντας νωρίς το πρωι γυρνάς Σεμπού με φέρυ-λεωφορείο, βγάζεις αεροπορικό για Μπορακάι για 3 μέρες μετά και παίρνεις φέρυ για Μποχόλ. 4 μερούλες είναι αρκετές για τα αξιοθέατα του Μποχόλ και παραλιοκατάσταση στο Πανγκλάο. Μετά φέρυ για Σεμπού και πτήση για Μπορακάι.
Πιστεύω αυτή την πτήση δε γίνεται να την αποφύγεις, όχι γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος, αλλά γιατί είναι σκότωμα. Combo εισιτήριο από Bohol μέχρι Boracay δεν υπάρχει απ' όσο ξέρω, δεν είναι Ταυλάνδη οι Φιλιππίνες..Από Μποχόλ θα πας με φέρυ στο Σεμπού και από κει υπάρχει φέρυ για Iloilo που κάνει καμιά δεκαριά ώρες και μετά θες άλλες 5 ώρες για Caticlan. Δεν αξίζει..Πάρε το αεροπλάνο για Μπορακάι να τελειώνεις..
 
  • Like
Reactions: DrG

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.053
Μέλη
38.909
Νεότερο μέλος
LEANDROS GOUMENOS

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom