Φιλιππίνες Προτάσεις για Φιλιππίνες...

fronimitis

Member
Μηνύματα
94
Likes
52
Επόμενο Ταξίδι
"Εκεί στις Μπραχάμες"
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Υπάρχουν συχνά προσφορές αεροπορικών εισιτηρίων, έχεις λίγο χρόνο ακόμα για να περιμένεις μήπως βρεις κάποια/ες. Κοίτα αρχικά στο Skyscanner αλλά και οπωσδήποτε στα site των εταιριών. Η Cebu Pacific έχει καλές προσφορές.
Το check-in luggage χρεώνεται έξτρα, όπως σε όλες τις low-cost εταιρίες.
Εγώ πάω με βαλίτσα στη Μανίλα, για να κουβαλάω δωράκια για φίλους εκεί και στην επιστροφή δωράκια για φίλους εδώ, αλλά αφού κάνω ένα ξεδιάλεγμα του τι χρειάζομαι πραγματικά, την αφήνω σε κάποιον φίλο και ταξιδεύω στη χώρα με ένα μικρό σάκο στη πλάτη που τον παίρνω στην καμπίνα του αεροσκάφους.

Αν πάρεις λεωφορείο, υπάρχουν τα φτηνά, αργά και άβολα, χωρίς κλιματισμό, υπάρχουν και τα πιο ακριβά και πιο άνετα, με κλιματισμό στην χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία, ακόμα και τη νύχτα. Να έχεις μακρυμάνικη μπλούζα ή ζακέτα ή πουκάμισο μαζί σου. Εγώ διάλεγα λεωφορεία χωρίς κλιματισμό, με αρρωσταίνει αυτό το θερμοκρασιακό σοκ. Και στα ταξί επίσης, ζητούσα να κλείσουν τον κλιματισμό γιατί πάγωνα. Στους φιλιππινέζους αρέσει ο κλιματισμός στο φουλ, το ίδιο και στα mall και παντού.

Δεν πιστεύω ότι θα έχεις πρόβλημα με το διαβατήριο (όπως διαβάζω εδώ https://philippines.visahq.com/requirements/Greece/ ) ή με 1 μέρα παραπάνω παραμονή. Αλλά καλύτερα να μιλήσεις με το Προξενείο των Φιλιππίνων στην Ελλάδα: https://philippines.visahq.com/embassy/greece/

Ναι, οι Φιλιππίνες είναι πιο ακριβές από Ταϊλάνδη (Δεν έχω πάει Ταϊλάνδη). Η Μανίλα είναι η ακριβότερη πόλη. Όπως σου έγραψα, μην πας σε φτηνό ξενοδοχείο στη Μανίλα, θα σιχαθείς και ίσως κινδυνέψεις επίσης, εγώ φοβήθηκα εκείνα τα μέρη. Αν θες hostel εκεί, ψάξε καλά τις κριτικές από τουρίστες, όχι μόνο για το hostel αλλά και για την γειτονιά.
Στα άλλα μέρη, εκτός Μανίλα, με τουρισμό, μπορείς να βρεις συμπαθητικά και καθαρά δωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο και κλιματισμό, για περίπου 20-30€ το δίκλινο. Σε μη τουριστικά μέρη, π.χ. στην πόλη Roxas του Panay που με βρήκε η νύχτα, έμεινα με περίπου 10€ σε ένα φτηνό ξενοδοχείο. Μην ξεχνάς να κάνεις παζάρια, εκτός ίσως αν πρόκειται για ξενοδοχείο με στάνταρ τιμές.
 
  • Like
Reactions: DrG

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.383
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Και εισιτήρια που βγάζεις; (δεν βγάζω μέσω ίντερνετ και δεν έχω πιστωτική κάρτα)
Εννοείς όταν θα είσαι εκεί, πχ το εισιτήριο Cebu-Puerto Princessa? Μα σε οποιοδήποτε ταξιδιωτικό γραφείο δεις ή αφού δε θα έχεις δικό σου όχημα και χρόνο, για να μην αγχώνεσαι, σε κάποιο από τα γραφεία στο αεροδρόμιο του Μακτάν.
 
  • Like
Reactions: DrG

DrG

Member
Μηνύματα
148
Likes
985
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Σιγκαπούρη
Ταξίδι-Όνειρο
Μπόρα Μπόρα
Ωραία, μια και σε πέτυχα εδώ @go2dbeach , και μιας και μόλις τέλειωσα το διάβασμα της ιστορίας σου για τις Φιλιππίνες (από το πρωί διαβάζω και κρατάω σημειώσεις), θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι για Bantayan και Panglao.
Έχω το βίτσιο να περπατάω παραλιακά τα νησιά, ακολουθώντας την ακτογραμμή (μπαίνω μέσα όταν έχει εμπόδια, π.χ. ακρωτήρια και επανέρχομαι μετά το εμπόδιο). Βγάζω φωτογραφίες και σταματάω όπου μου αρέσει και κάνω μπάνιο. Δεν έχω πρόβλημα με το περπάτημα. Ξεκινάω το πρωί και σταματάω το τουρ με τη δύση του ηλίου.
Πιστεύεις ότι μπορώ να το κάνω αυτό σε Bantayan και Panglao; Από ότι βλέπω πρέπει να είναι φλατ τα νησιά. Το θέμα είναι πόσο μεγάλα είναι; Βγαίνει σε μια μέρα περπάτημα στο καθένα; Δηλαδή π.χ. στο Panglao, ξεκινώντας από Αλόνα, μπορείς να γυρίσεις όλες τις άλλες παραλίες (Momo, Dojo, Bikini, Dumaluan) σε μια μέρα περπατώτας παραλιακά;
Για το Boracay λέω μια μέρα να βγάλω όλη την παραλία που είναι η White beach και οι προεκτάσεις της (Diniwid κλπ.), μία να πάω στην Puka και πέριξ (αν και κάτι πήρε το μάτι μου ότι η Puka είναι κλειστή γιατί χτίζεται ένα τεράστιο ρεζόρτ) και μία να πάρω σβάρνα τις παραλίες της άλλης πλευράς, όπου επιτρέπεται η πρόσβαση
 
Last edited:

DrG

Member
Μηνύματα
148
Likes
985
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Σιγκαπούρη
Ταξίδι-Όνειρο
Μπόρα Μπόρα
Και αν μου επιτρέπεις μια συμβουλή: Οι περιγραφές σου είναι εξαιρετικές. Γλαφυρές, αλλά ταυτόχρονα και γεμάτες πληροφορίες. Αν μπορείς όμως να βάζεις και τιμές (σε ξενοδοχεία, εισιτήρια, τρίκυκλα, μπύρες, φαγητά, ποτά κλπ.) στο περίπου και ότι θυμάσαι, τότε ο οδηγός θα είναι πλήρης και θα βοηθάει να έχουμε και τα οικονομικά δεδομένα (έστω και του 2008). Έχεις βάλει συνολικό οικονομικό απολογισμό, το είδα, αλλά όχι αναλυτικό, κατ' είδος. Είναι πολύ χρήσιμο για να κάνουμε τον προϋπολογισμό μας!
 

fronimitis

Member
Μηνύματα
94
Likes
52
Επόμενο Ταξίδι
"Εκεί στις Μπραχάμες"
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Σύμφωνα με το google maps, το νησί Bantayan είναι χοντρικά 50+ χιλιόμετρα "ανώμαλη" ακτογραμμή.
Το Panglao έχει περίπου 43+ χμ. ακτογραμμή και φαίνεται πιο εύκολο για περπάτημα.
Βέβαια, δεν είναι πάντα εφικτό να περπατάς σε ευθεία ή/και πάνω στην παραλία, οπότε προστίθενται χιλιόμετρα σε ζιγκ-ζαγκ.
Το καλύτερο πάντως για περπάτημα, με ησυχία, χωρίς πολύ κόσμο (ντόπιους ή τουρίστες), είναι το Malapascua ;)

Τα τρίκυκλα, ιδίως τα ποδοκίνητα, είναι φτηνά, μην σε απασχολεί πολύ αυτό. Αν μπορείς να οδηγήσεις σκούτερ, νοίκιασε ένα, τουλάχιστον μια μέρα, για να κάνεις έναν αναγνωριστικό γύρο του νησιού.
Για φαϊ (ικανοποιητικής ποιότητας και όχι βρωμόφαγα) σε σχετικά καλά εστιατόρια, στα τουριστικά μέρη, υπολόγισε από μισή τιμή Ελλάδας έως ολόκληρη. Αυτό θυμάμαι, χωρίς να έχω ακριβείς τιμές και στατιστικά.
 
  • Like
Reactions: DrG

DrG

Member
Μηνύματα
148
Likes
985
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Σιγκαπούρη
Ταξίδι-Όνειρο
Μπόρα Μπόρα
Αααα, μεγάλα είναι τα άτιμα!
Για το Bantayan νομίζω ότι θα είμαι οκ, γιατί βλέπω ότι το καλό πράμα είναι μαζεμένο στα ΝΑ. Kota και Sugar beach. Το υπόλοιπο έχει βράχια νομίζω.
Το Panglao είναι πιο δύσκολο, έχει πιο πολλά μέρη.
Ναι δεν είπα ότι θα κάνω 40 χλμ. με τα πόδια. Αν η μία παραλία από την άλλη απέχει, τότε παίρνω ένα μηχανάκι - ταξί ή ότι άλλο διαθέτει το "μαγαζί). Αλλά όσο έχει αξιόλογη ακτογραμμή με ωραία παραλία, χωρίς πολλά εμπόδια, το περπατάω.
Για το Malapascua, οκ, αλλά από παραλία τί λέει; Έχω ακούσει για καταδύσεις, για καρχαρίες, αλλά αυτά δεν με ενδιαφέρουν. Για παραλίες δεν το βλέπω τόσο ενδιαφέρον. 3 μέτρα άμμος και μετά φύκια.
 

DrG

Member
Μηνύματα
148
Likes
985
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Σιγκαπούρη
Ταξίδι-Όνειρο
Μπόρα Μπόρα
Σχετικά με το Boracay τώρα.
Επειδή θα είναι η πρώτη στάση και θα έχω να κοιμηθώ 2 μέρες, δεν νομίζω να έχω κουράγιο να πάω να ψάχνω δωμάτιο (δεν κλείνω ποτέ αν δεν δω κάτι). Οπότε σκέφτηκα να μείνω στο λιμάνι του Canticlan την πρώτη μέρα. Την άλλη μέρα να πάω το πρωί, χωρίς βαλίτσες, στο Boracay, να ψάξω για δωμάτιο, να κάνω το μπάνιο μου και να επιστρέψω στο Caticlan. Και την άλλη μέρα με το καλό, να φορτώσω τα μπαγάζια και να πάω στο Boracay.
Πιστεύω ότι γίνεται. Πρέπει να έχει δρομολόγια με τις βάρκες ακόμα και το βράδυ, γιατί βλέπω έχει και απογευματικές πτήσεις προς το kalibo, άρα θα έχει βάρκες με συνεχόμενη ροή και το βράδυ. Και από τιμές βλέπω η μετάβαση είναι 200 p (175 οι φόροι λιμανιού και περιβάλλοντος και 25 η βάρκα. Στην επιστροφή λογικά θα είναι λιγότερα. Άρα με κάνα 250 - 300άρι πρέπει να βγαίνει το πήγαινε έλα.
Κάποια βοήθεια σχετικά με την ιδέα; Βγαίνει; @go2dbeach ?
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.383
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Πιστεύω ο fronimitis που έχει πάει πιο πολλές φορές και πιο πρόσφατα σου έλυσε πολλές απορίες :)
Το ζιγκ-ζαγκ που θα κάνεις οφείλεται στο ότι πρέπει να περνάς από το Σεμπού μετά από κάθε εξόρμηση σε Boracay, Bantayan, Bohol. Μια πρόταση που σου έχω, είναι μετά το Μπορακάι να μην πετάξεις στο Σεμπού, αλλά να πας με λεωφορείο-φέρυ στα νησάκια που λέει ο Fronimitis στο ανατολικό Panay. Λέγονται islas Gigantes, τα έχουμε εκθειάσει στο γκρουπάκι των παραλιόπληκτων και από κει με banca στο Bantayan και συνεχίζεις το πρόγραμμα όπως έχεις κανονίσει.
Από Caticlan θες 6-7 ώρες για να πας, αλλά και για να φτάσεις στο Bantayan που ήταν το αρχικό σχέδιο, δε θες λιγότερο...μια ώρα και κάτι η πτήση για Σεμπού..τρίκυκλο για το σταθμό λεωφορείου, 3-4 ώρες για το λιμάνι και μια ώρα το φέρυ για Bantayan. Βέβαια θα θες μείνεις δυο μέρες και εδώ να κάνεις island hopping και δεν ξέρω αν σου βγαίνουν..μια ιδέα ρίχνω. Διάβασε για τα νησιά εδώ αν θες:
http://www.exploreiloilo.com/guide/islas-de-gigantes/
Malapascua δεν πήγα αλλά κι εγώ όταν έψαχνα είχα διαβάσει οτι από παραλίες είναι καλύτερο το Bantayan για αυτό και το επέλεξα και δεν έκανα λάθος. Ίσως σκεφτείς να ανταλλάξεις το Malapascua με τα νησιά Gigantes :rolleyes-80: Δεν υπάρχει bus-ferry combo ticket :bleh::bleh: Πας από Κατικλαν-Καλίμπο, αλλάζεις λεωφορείο για Roxas και μετά για Estancia και φερυ για τα νησιά.

Αυτό που λες να μείνεις δυο βράδια στο Κατικλαν θα έλεγα να μην το κάνεις..κλείσε από δω έστω 1-2 βράδια στο Μπορακάι, ζήτα και να σε πάρουν από το αεροδρόμιο (σε πάνε με τρίκυκλο στο λιμάνι 2-3 λεπτά είναι, σε περνάνε απέναντι και σε ξαναπάνε με τρίκυκλο στο ξενοδοχείο) Αφού θασαι ψόφιος, άσε να αναλάβει το άτομο του χοτελ τα τρίκυκλα και τη banca...ένα δεκάλεπτο-τέταρτο είναι το Μπορακάι..μένοντας στο Κατικλάν (που μεταξύ μας το θυμάμαι άθλιο) δε γλιτώνεις κάτι. Καλύτερα μόλις ξυπνήσεις να είσαι κατευθείαν στο παράδεισο και αν δε σου αρέσει το χοτέλ ψάξε για άλλο. Το Blue Mango Inn που έμεινα εγώ ήταν σούπερ και τα δωμάτια και η θέα και ήταν οικονομικό. Είναι στο station3 βέβαια, αλλά αφού σου αρέσει το περπάτημα, όρεξη να χεις μέχρι τη Diniwind να περπατάς στο παράδεισο :xalara:
 
  • Like
Reactions: DrG

DrG

Member
Μηνύματα
148
Likes
985
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Σιγκαπούρη
Ταξίδι-Όνειρο
Μπόρα Μπόρα
Ευχαριστώ ξανά

Τι γκρουπάκι είναι αυτό για τους παραλιόπληκτους; Επίσης, μιας και το λες, στο facebook έχει καμιά ομάδα για ταξιδιάρηδες; Δεν βρήκα κάτι ιδιαίτερο.

Τα ilsas des gigantes τα έχω υπόψη.
Και γενικότερα η φάση με το Boracay με δυσκολεύει. Γιατί στο Caticlan πετάει μόνο η Philippines Airlines και έχει τιμές 125+ ευρώ. Οι άλλες (Cebu κλπ.) πετούν στο Kalibo. Έτσι π.χ. αν πετάω από Kalibo για Cebu, δεν ξέρω τι ώρα να βάλω την πτήση, γιατί δεν ξέρω τι ώρα θα περάσω με βάρκα στο Panay (π.χ. λόγω καιρού), πόση ώρα θα κάνει μέχρι να φτάσω στο Kalibo κλπ. Δύο πτήσεις πρέπει να έχει η Cebu. Αν τη βάλω νωρίς, κάτι μπορεί να πάει στραβά και να τη χάσω. Αν την βάλω αργά, μετά μέχρι να φτάσω Bantayan θα με πιάσει η νύχτα (μπορεί και να μην προλάβω το φέρυ των 17.30, όχι μπορεί δηλαδή, σίγουρα δεν θα το προλάβω). Γι' αυτό δεν θέλω εσωτερικές πτήσεις γενικώς.

Οπότε σκέφτομαι αυτό που λες, αλλά επειδή το Panay δεν είναι τουριστικό, δεν ξέρω ούτε τι δρομολόγια λεωφορείων θα βρω, ούτε σε ποια πόλη να μείνω για να πάω στα gigantes και αποκλείεται να βρω βάρκα κατευθείαν από κει για Bantayan. Ή αν θα βρω, θα είμαι ο μόνος που θα το κάνει και θα μου ζητούν 3.000+ P. Λογικά θα πρέπει να πάω Negros, όπως πήγες κι εσύ, κι από κει Bantayan. Ταλαιπωρία δηλαδή.

Για διαμονή στο Caticlan αντί για το Boracay και για ημερίσια μετάβαση, το σκέφτηκα και γιατί φοβάμαι τις τιμές των ξενοδοχείων. Έχω ακούσει ότι έχει και δωμάτια με νορμάλ τιμές, αλλά από ότι κατάλαβα μάλλον παίζουν από 40ευρα και πάνω. Και επειδή σε εκείνο το κομμάτι του ταξιδιού θα είμαι μόνος, δεν μου κάθεται καλά να δίνω 40 - 50 ευρώ για ένα δωμάτιο που θα πηγαίνω μόνο 6 ώρες για ύπνο. Έτσι σκέφτηκα, να μείνω στην αρχή Caticlan, να πάω "ημερίσια" στο Boracay, να ψάξω για δωμάτια. Αν βρω, έχει καλώς, μετακομίζω. Αν όχι, τότε μένω Caticlan, που λογικά τα δωμάτια θα είναι πολύ φτηνά και κάνω "ημερίσιες" στο Boracay. Αν το πήγαινε - έλα Caticlan - Boracay - Caticlan μου στοιχίζει 5 ευρώ και το δωμάτιο 15 ευρώ, πάμε στα 20, τα μισά δηλαδή από ένα δωμάτιο 40 ευρώ στο Boracay. Αρκεί βεβαίως να έχει και βραδυνές βάρκες από Boracay για Caticlan, για να μην επιστρέφω 6 - 7 το απόγευμα.
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.383
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Τι γκρουπάκι είναι αυτό για τους παραλιόπληκτους; Επίσης, μιας και το λες, στο facebook έχει καμιά ομάδα για ταξιδιάρηδες; Δεν βρήκα κάτι ιδιαίτερο.
Για Fb δεν ξέρω, το γκρουπ των παραλιολόγων είναι εδώ στο travelstories
http://www.travelstories.gr/community/forums/Παραλιοπληκτοι-Παραλιολογοι.185/

Λοιπόν έχει πτήσεις από Μανίλα για Caticlan και η cebu pacific air και σε τυχαία ημ/νια τον απρίλιο έχει εισιτήρια λιγότερο από 100 e Ρίξε μια ματιά στην ημερομηνία σου https://book.cebupacificair.com/Select.aspx
Βέβαια δεν ξέρω τη μέρα και ώρα που θες εσύ και πιθανόν να βρεις πιο φτηνά για Καλίμπο, αλλά υπολόγισε και το κόστος μεταφοράς σου από Καλίμπο για Κατικλάν ε?

Τώρα για το άγχος που έχεις για την πτήση σου προς Σεμπού, γιατί να την κλείσεις από Καλίμπο?...φύγε από Κατικλάν απευθείας για Σεμπού. Είναι ο μόνος τρόπος να φτάσεις Bantayan την ίδια μέρα αν πάρεις την πρωινή πτήση.

Bancas που πηγαινοέρχονται Μπορακάι-Κατικλάν έχει από το ξημέρωμα μέχρι 10-10.30 τη νύχτα
 
  • Like
Reactions: DrG

DrG

Member
Μηνύματα
148
Likes
985
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Σιγκαπούρη
Ταξίδι-Όνειρο
Μπόρα Μπόρα
Λοιπόν έχει πτήσεις από Μανίλα για Caticlan και η cebu pacific air
Ευχαριστώ και πάλι. Ναι όντως έχει. Εγώ κοιτούσα από Scyscanner και δεν μου την έβγαζε (ενώ γενικά τη βγάζει τη Cebu σαν εταιρία).
72 ευρώ με βαλίτσα 20 κιλά έχει
 

DrG

Member
Μηνύματα
148
Likes
985
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Σιγκαπούρη
Ταξίδι-Όνειρο
Μπόρα Μπόρα
Bancas που πηγαινοέρχονται Μπορακάι-Κατικλάν έχει από το ξημέρωμα μέχρι 10-10.30 τη νύχτα
Πολύ χρήσιμη πληροφορία αυτή. Άρα μπορώ π.χ. να γυρίσω πίσω Caticlan στις 10 το βράδυ ή αν μείνω Boracay, να φύγω 7 το πρωί και να πάρω πτήση για Cebu 9 το πρωί.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.207
Μηνύματα
883.787
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom