Προτάσεις για βόρεια Ελλάδα

taver

Member
Μηνύματα
12.486
Likes
28.952
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Λοιπον Ευχαριστω Ολους, οι πληροφοριες σας με εχουν καταενθουσιασει και πολυ χαιρομαι με την προετοιμασια αυτου ταου ταξιδιου, το ιδιο και ο συζυγος! Σκεφτομουνα να μεινω Σταυρουπολη, διοτι ειναι καλο ορμητηριο για τα Πομακοχωρια, στα οποια θελω να αφιερωσω 2 μερες, και επισης ειναι και μολις 40 λεπτα απο Ξανθη! Ειδα τωρα οτι και το χωριο που προτεινεις ΕΡΣΗ ειναι κανενα 20λεπτο απο Σταυρουπολη! Λοιπον μια μερα θα την αφιερωσω στο Νεστο, μαλλον κανενα κανο εκει, και ναι θα παρω και το τρενο! Αλλη μια μερα θα αφιερωσω στο Δασος του Φρακτου, με εχει φαει η κολλητη, ειναι καταπληκτικο δασος κτλ! Τωρα θα ηθελα να μου πειτε ποια Πομακοχωρια αξιζει να δω! Φανταζομαι ολα, αλλα οκ θα αφιερωσω 2 μερες εκει, αρα θα ηθελα να γινει μια επιλογη. Επισης 4χ4 δεν εχω, αλλα αν χρειαστει νοικιαζουμε για 2-3 μερες. Αφου μαλλον θα μεινω Σταυρουπολη εχετε να προτεινετε κατι για υπνο; Επισης, μιας και θα περασω και μια μερα στη Ξανθη, για γνωριμια με την πολη, φωτος, χαλαρωση και φαγητο, μηπως παιζει καμια καλη προταση για φαγητο; Σας ευχαριστω ξανα! Α ακομα και κανενα ζαχαροπλαστειο, αλλα μαλλον θα εχω παρει αρκετες λιχουδιες απο Σαλονικα :), αλλα οκ αν ξερετε κατι, ευπροσδεκτο!
Ξενοδοχείο, δες καλύτερα στα Κομνηνά κι όχι στη Σταυρούπολη (2 χιλιόμετρα πιο πέρα είναι). Έχω ακούσει καλά λόγια για το Νέμεσις (μοιάζει με κάστρο), αλλά δεν έχω μείνει.

Για ζαχαροπλαστεία στην Ξάνθη, οι καριόκες του Παπαπαρασκευά είναι "διεθνούς" φήμης, αλλά επίσης καλό είναι και το Βυζάντιο: Βυζάντιο, Παραδοσιακό Ζαχαροπλαστείο Ξάνθης .

Εστιατόρια, για το "κάτι παραπάνω", χωρίς να είναι πάρα πολύ ακριβό, είναι η Ξανθίππη, στο λόφο πάνω από την πόλη, με πανοραμική θέα σε όλη την παλιά πόλη. Αλλιώς στην παλιά πόλη υπάρχουν δεκάδες, στην πλειοψηφία τους πάρα πολύ καλά.
 

dmdoc

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
899
Αν θες ΤΗΝ εμπειρία στο φαγητό,ρώτα κάποιον ντόπιο να σου πει που ακριβώς κοντά στο παζάρι είναι ο Τούρκος.Για κεμπάπ...αποκλειστικά.
Α Ν Ε Π Α Ν Α Λ Η Π Τ Ο
Το hardcore της γεύσης,τα άλλα είναι σαπουνόπερες
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Σημείωσε ότι τα σουτζουκάκια που είναι μια από τις σπεσιαλιτέ της περιοχής, δεν είναι αυτά με τη γνωστή κόκκινη σάλτσα όπως οι περισσότεροι τα ξέρουμε και τα φανταζόμαστε, αλλά σκέτα, ζουμερά, πικάντικα και πεντανόστιμα μακρόστενα μικρά μπιφτεκάκια.
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Θενκς παιδες! Απο οτι ειδα ο axinos εχει μεινει νεμεσις, αρα παιζει για εκει νανι! Οκ, απο φαγητο δεν εχω παραπονα και απο επιδορπιο μια χαρα! :haha:

Dmdoc το μαγαζι που λες, λεγεται Τουρκος, ετσι δεν ειναι;

Taver μιας και θα πας στα μερη ξανα, μπορεις να μας φερεις και τη διευθυνση της Ξανθιππης;

Ωραια! Απο Πομακοχωρια, τιποτις; Μιλαμε παντα για το νομο της Ξανθης!

Οκ, Anny σημειωθηκε! :)
 

taver

Member
Μηνύματα
12.486
Likes
28.952
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Taver μιας και θα πας στα μερη ξανα, μπορεις να μας φερεις και τη διευθυνση της Ξανθιππης;
Χμ... το πρώτο αποτέλεσμα που μου βγάζει το google είναι αυτό: http://www.travelstories.gr/%E8%F1%...9%F2-%E3%E9%E1-%EE%DC%ED%E8%E7.html#post39638.

Η ακριβής διέυθυνση (2ο χλμ Ξάνθης Σταυρούπολης) δε βοηθάει και πολύ, πάντως είναι εύκολο να το βρεις...
41° 8'49.64"N
24°53'9.76"E

:)
 

Rosa

Member
Μηνύματα
1.635
Likes
1.964
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
ΞΑΝΘΗ


Χρήσιμα απαντήματα (sic) σε καίρια ερωτήματα


1) Την αγάπη μου και μία καλύβη

Κατά τη γνώμη μου η διαμονή στην περιοχή είναι μονόδρομος. Είτε Κομνηνά, είτε Σταυρούπολη. Θα βρίσκεσαι στο κέντρο όλων, θα έχεις ησυχία, θα βλέπεις πολύ πράσινο, θα είσαι κοντά στο ποτάμι, και οι αποστάσεις θα σου πέσουν μια χαρά για ημερήσιες εξορμήσεις. Χιλιόμετρα θα κάνεις αρκετά, έτσι κι αλλιώς, κανένας λόγος να προσθέσεις περισσότερα.

* Ηνίοχος, στα Κομνηνά. 3 σπιτάκια, καθένα τους με 3 κρεβατοκάμαρες, 2 μπάνια, κουζίνα και καθιστικό με τζάκι. Πισίνα, και παρακείμενος χώρος για τοξοβολία. Το μεγάλο ατού του, είναι η μουσική του…Σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από τα σπιτάκια, υπάρχει η πισίνα με το μικρό, ξύλινο μπαρ. Το πρόγραμμα ξεκινούσε κατά τις 9 με Μάρλεϊ, συνέχιζε με U2 και τέλειωνε συνήθως με Doors…Εξυπακούεται, μπυρίτσα παγωμένη στο μπαλκονάκι και ξαστεριά…

* Αγροτουριστική Μονάδα Νέμεσις , επίσης στα Κομνηνά.
http://www.hotelnemesis.gr/gr/index_gr.html

* Παραδοσιακός Ξενώνας ʽτο Αρχοντικόʼ, Σταυρούπολη.
www.toarhodiko.gr

2) Φτάνουμε Ξάνθη….Κάνουμε ένα διάλειμμα να τσιμπήσουμε το κατιτίς μας;

Να κάνετε. Ταβέρνα-Ψησταριά (άντε, και SteakHouse…)
ʽΤο Πίλημαʼ, στο ομώνυμο χωριό.
www.topilima.gr
τηλ. 25410-24242
Όμορφη διαδρομή ως το χωριό που απέχει 8 χλμ από το κέντρο της Ξάνθης, κι ύστερα κεμπάπ γιαουρτλού, σουτζουκάκια, ορεκτικά του διαβόλου, απʼ όλα έχει ο μπαξές. Για τη χώνεψη (λέμε, τώρα…), μια βολτίτσα προς το χωριό Μακάριο, όπου μπορεί και να συναντήσετε άγρια άλογα.

3) Στα όρη, στʼ άγρια βουνά, απάνω σου προδότη!

Ημέρα πεζοπορίας, το πιάσαμε το υπονοούμενο! Ξεκινάτε για Λειβαδίτη. Περνάτε το χωριό και συνεχίζετε για Δασικό Χωριό Ερύμανθου. Το προσπερνάτε και συνεχίζετε για Δάσος Φραχτού και τοξοτή γέφυρα του Λεωνίδα, στο δρόμο για το Αρκουδόρεμα. Σύντομη στάση και πλατσούρισμα στο ποταμάκι, δεκάδες φωτογραφίες και συνεχίζετε. Αν έχετε όρεξη για κάμποσο περπάτημα, μπορείτε να ανεβείτε στην κορυφή του Γυφτόκαστρου (1.745 μ.), και να θαυμάσετε τη γείτονα χώρα. Υπάρχει χαραγμένο μονοπάτι μήκους 4 χλμ που διασχίζει δάση οξιάς, δασικής πεύκης και πανύψηλων έλατων. Αρκεί να ξεκινήσετε νωρίς, γιατί ο δρόμος είναι κάμποσος.

Δεύτερη προτεινόμενη διαδρομή, ο περίφημος καταρράκτης. Στο δρόμο για πίσω, θα δείτε τις πινακίδες. Αφήνετε το αυτοκίνητο και κατηφορίζετε μια διαδρομή μήκους περίπου 1800 μέτρων. Ακολουθείστε τη μεγαλύτερη διαδρομή με τις στροφές και μην πάτε ευθεία προς τα κάτω, γιατί γλιστράει σε πολλά σημεία. Μην απορείτε πώς θα ξανανεβείτε, αξίζει τον κόπο!

Είδατε και τον καταρράκτη, και σας έχει πιάσει μια λιγούρα…Γυρνάτε στο χωριό Λειβαδίτης και ορμάτε στον ʽΚαππαδόκαʼ! (τηλ. 25410-67102). Δηλαδή, στον κύριο Ιορδάνη και στις περίφημες μπριζόλες του. Και στα φοβερά μεζεδάκια του. Και στη γεμιστή φέτα του. Για την απίθανη περίπτωση που ο κύριος Ιορδάνης μετά της συζύγου και του υιού του έχουν κάπου να πάνε (σε τίποτα βαφτίσια, ας πούμε…), και ετοιμάζονται να κλείσουν, θα σας σερβίρουν στον κήπο, θα πληρώσετε προτού φάτε, κι εκείνοι απλά θα κλειδώσουν την ταβέρνα και θα σας αποχαιρετήσουν. Θα έχετε όλο τον κήπο δικό σας και μια ησυχία απίστευτη…. (Να ʽσαι καλά, κύριε Ιορδάνη…)

Εναλλακτικά, πολύ καλές ταβέρνες στο Άνω Καρυόφυτο, και δη η πρώτη αριστερά (με τις αντίκες), όπως ανεβαίνεις από Νεοχώρι.

4) Νέστος: κι έτσι, κι αλλιώς, κι αλλιώτικα….

* Με κανό! Σας το προτείνω και επιμένω!
www.riverland.gr
Συνάντηση στη Σταυρούπολη, κατάβαση, μπάνιο, δροσιά, τερματισμός στη Γαλάνη κι επιστροφή με τζιπ. Περισσότερα στη ιστορία του thanosth, που μας έδωσε και την ιδέα (ξανά ευχαριστούμε, Θάνο!)

* Με τρένο! Από Τοξότες ως Σταυρούπολη, παράλληλα με το ποτάμι.
ΟΣΕ Σταυρούπολης τηλ. 25420-22233

* Με τα πόδια! Από Σταυρούπολη ως Τοξότες, για να ʽχετε την κατηφορική διαδρομή. Πανοραμικό και αξίζει τον κόπο.

* Με άλογα! Επικοινωνήστε με τη riverland ή με τον Έφιππο (τηλ. 6972-763767)

5) Πομακοχώρια…..

Αφιερώστε μια ολόκληρη μέρα. Σμίνθη, Εχίνος, Δημάριο, Κιδάρι, τα γυρίσαμε όλα και όλα μας αρέσανε. Βάλτε πλώρη για Κοττάνη (και φροντίστε να είστε νηστικοί…). Λίγο μετά τις Θέρμες θα δείτε αρχαιολογική πινακίδα για το ʽΑνάγλυφο του Μίθραʼ. Θα σας πιάσει η περιέργεια και θα θελήσετε να το βρείτε…προκαταβολικά σας λέω να μην το προσπαθήσετε…Αν και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50-60 μέτρων από το δρόμο, είναι των αδυνάτων αδύνατο να το εντοπίσετε…εκτός κι αν, όπως στην περίπτωσή μας, σας βοηθήσει ʽο τρελός του χωριούʼ, ή κάποιος άλλος συμπαθητικός και μη ομιλών την ελληνική άνθρωπος. Αν φοράτε χοντρά, μακριά παντελόνια καλώς, αλλιώς αφήστε το…

Πριν την Κοττάνη, κι ενώ αναρωτιέστε πού στο καλό σας έστειλα ξενηστικωμένους, θα αντικρίσετε τον επί γης παράδεισο, την ταβέρνα του κυρίου Χαλήλογλου. Ο κύριος Τζεμήλ, μαζί με τον αδερφό του τον Τζεμάλ, έχει δημιουργήσει μια εκπληκτική παραδοσιακή ταβέρνα με θέα, ψησταριά που γυρίζει με νερόμυλο, κατσικάκι σούβλας να σου τρέχουν τα σάλια και πομάκικες πίττες…Φτάσαμε νωρίς το απόγευμα και φύγαμε 10.30 το βράδυ, άλλα σχόλια δεν κάνω. Το απόλυτο γαστριμαργικό must της περιοχής, και όχι μόνο….
http://www.kottani.gr/
Στην επιστροφή, προμηθευτείτε σιροπιαστά γλυκάκια από τη Σμίνθη…

6) Εντάξει το σαρκίο, με το πνεύμα τι γίνεται?

Κάντε ένα τηλέφωνο στον αρχαιοφύλακα Σταυρούπολης (τηλ. 25420-22040 και 6945-182229). Δώστε ένα ραντεβού στη διασταύρωση που οδηγεί στο Μακεδονικό Τάφο (μέχρι να έρθει, ταΐστε τα γλυκύτατα γουρουνάκια –είναι όλα τους καλά! –στη φάρμα απέναντι…) Πρόκειται για το μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο χτιστό μακεδονικό τάφο της Θράκης. Χρονολογείται γύρω στο 150 π.Χ., βρέθηκε (τι πρωτότυπο…) συλημένος, ερευνήθηκε το 1953, και εξακολουθεί και είναι υπέροχος…

Ο αρχαιοφύλακας δε θα έχει αντίρρηση να σας ανοίξει και το κάστρο της Καλύβας (εποχή Φιλίππου, 356 π.Χ.), απʼ όπου, εκτός από την εντυπωσιακή δεξαμενή (την οποία εμείς δυστυχώς δεν είδαμε…), θα έχετε και μια ανεπανάληπτη θέα προς τα στενά του Νέστου.

Υπάρχει επίσης και το Λαογραφικό Μουσείο Σταυρούπολης, αλλά μάλλον θα έχετε χορτάσει πνεύμα για μια μέρα….

7) Από τα χαράματα ακούω όπερα…τι να ʽναι?

Δεν είναι τίποτα, ο Βάσκος τραγουδάει στο μπάνιο…Αυτό μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα: είτε ότι αποφάσισε ριζική στροφή στην επαγγελματική καριέρα του, είτε ότι θέλει να σου δώσει να καταλάβεις πως φτάνει πια με τα βουκολικά, πάμε να δούμε κόσμο!
Απλό! Παλιά πόλη της Ξάνθης! Σοκάκια, μπαράκια, τσιπουράδικα.
Τέλη Αυγούστου έχουμε τις Γιορτές στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης, όπως και τις Γιορτές του Νέστου. Συναυλίες, θεατρικά, τα πάντα όλα, από Scorpions μέχρι Πασπαλά, κι από Βίσση μέχρι Ρεμπούτσικα και Χαΐνηδες…

8) Ξύπνησε μέσα μου ο Λίβινγκστον…

Κανένα πρόβλημα! Κάντε μια ημερήσια προς Βιστωνίδα. Ψάξτε το αρχαίο Περιθεώριο, ή αλλιώς, την αρχαία Αναστασιούπολη!

Έχετε δύο επιλογές:

α) να χάσετε περίπου τρεις ώρες ψάχνοντας με το αυτοκίνητο, αφού ρωτήσετε όποιον ντόπιο βρείτε μπροστά σας, κι αφού βρείτε και ακολουθήσετε πινακίδες που δε θα σας βγάλουν απολύτως πουθενά (ή μάλλον, αφού σας βγάλουν στη μέση ενός καλαμποχώραφου, κάτω από τα ποτιστικά…) Για να μην κάνετε όοοολο το γύρο της λίμνης ανεβαίνοντας σε αναχώματα, για να μη γδάρετε το χρώμα του αυτοκινήτου σας και να μη βρεθείτε αντιμέτωποι με τρίστρατα ων ουκ έστι αριθμός….έχετε την επιλογή

β) ανοίξτε το ευλογημένο το GPS (τι το πήρατε μαζί?), και βάλτε τις συντεταγμένες….
25 ° 05΄ 22΄΄ Α
41 ° 06΄ 12΄΄ Β
Ελπίζω να βγάζει νόημα αυτό που έδωσα…Αν όντως βγάλει, τότε θα βρεθείτε μπροστά σε μια καγκελόπορτα. Κλειδωμένη. Με λουκέτο. Ευτυχώς, το αριστερό φύλλο είναι ξεχαρβαλωμένο και χωράτε να μπείτε. Μπαίνετε και προχωράτε. Δε σας λέω τα υπόλοιπα. Σας τα φυλάω για έκπληξη…(εμείς, μετά από τόσο ψάξιμο, είχαμε την αίσθηση πως βρεθήκαμε μπροστά σε πυραμίδες στη Γουατεμάλα…)

Αυτά προς το παρόν…Ό,τι θυμηθώ, το προσθέτω…

Α! Από τα Κομνηνά που θα είσαστε, κάντε και μια βολτίτσα προς Άνω Λιβερά. Η διαδρομή είναι πολύ όμορφη, το χωριό εγκαταλειμμένο, κι αν αφήσετε το αυτοκίνητο και περπατήσετε σε κάποιο μονοπάτι, αν είστε τυχεροί, ίσως δείτε κοπάδια άγριων αλόγων να περνάνε κοντά σας καλπάζοντας….
 
Last edited by a moderator:

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
:D Πωπωπωπω τι προγραμμα ειναι τουτο;;;; Καλε σε υπερευχαριστωωωω! Εισαι θησαυρος!!!!! Θενκς για τα πομακοχωρια! :D Ξεκιναω τη μελετη!!!!
 

NOSTIMON HMAP

Member
Μηνύματα
219
Likes
87
Επόμενο Ταξίδι
ΙΤΑΛΙΑ?
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΛΟΦΟΝΤΕΝ
Και μια που καταλήξατε περιοχή Ξάνθης να έχεις υπόψη σου, άμα εισαι Σάββατο στην πόλη, το παζάρι με το έντονο ανατολίτικο χρώμα λόγω και του Μουσουλμανικού πληθισμού που το επισκέπτεται.
Όσο για τον φίλο Σταύρο γιατί τέτοια αντίδραση σχετικά με τη Χαλκιδική;
Εσύ έψαχνες το καλοκαίρι ένα ήσυχο νησί για 4-5 μέρες να πας με τη γυναίκα σου. Γιατί δε πήγες Αμουλιανή;
 

dmdoc

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
899
Dmdoc το μαγαζι που λες, λεγεται Τουρκος, ετσι δεν ειναι;



Δυστυχώς δεν έχω περισσότερες πληροφορίες να σου δώσω γιατι με πήγανε εκεί κάποιοι ντόπιοι.
Ψάχνω να βρω τον ειδήμονα του θέματος αλλά είναι offline πολλές ώρες.
Ας ελπίσω οτι όταν μπει θα διαβάσει το post σου και θα απαντήσει αυτός.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.209
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom