Προτάσεις για βόρεια Ελλάδα

panpan

Member
Μηνύματα
6.873
Likes
26.673
τα σειροπιαστα της ξανθης ειναι τελεια
παρε κανενα κιλο παραπανω και οταν επιστρεφεις
το πετας απο το αεροπλανο και για μας εδω...
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Dmdoc το μαγαζι που λες, λεγεται Τουρκος, ετσι δεν ειναι;



Δυστυχώς δεν έχω περισσότερες πληροφορίες να σου δώσω γιατι με πήγανε εκεί κάποιοι ντόπιοι.
Ψάχνω να βρω τον ειδήμονα του θέματος αλλά είναι offline πολλές ώρες.
Ας ελπίσω οτι όταν μπει θα διαβάσει το post σου και θα απαντήσει αυτός.
Καλε εχουμε χρονο, dont worry!
 

amsterdam

Member
Μηνύματα
814
Likes
280
Βρε απήχηση που έχε η πατρίδα!!Δεν το περίμενα....

Αν θες ΤΗΝ εμπειρία στο φαγητό,ρώτα κάποιον ντόπιο να σου πει που ακριβώς κοντά στο παζάρι είναι ο Τούρκος.Για κεμπάπ...αποκλειστικά.
Α Ν Ε Π Α Ν Α Λ Η Π Τ Ο
Το hardcore της γεύσης,τα άλλα είναι σαπουνόπερες
Dmdoc το μαγαζι που λες, λεγεται Τουρκος, ετσι δεν ειναι;
Το μαγαζί γνωστό ως ''Τούρκος'' είναι στην Κομοτηνή.Όσοι έχουν σπουδάσει εκεί δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχουν γευτεί έστω και μία φορά το magnifique τηγανητό κοτόπουλο,στο μαυροτήγανο,με ρύζι.
Στα δικά μας τώρα..Το μαγαζι που αναφέρεσαι αγαπητέ dmdoc ονομάζεται ''το Στέκι'' και βρίσκεται επί της Παναγή Τσαλδάρη.Στο μαγαζί υφίσταται ακόμη ταμπέλα που γράφει τα κάτωθι:
''ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟΝ ΕΚ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ''
ΠΡΟΣΟΧΗ:Υπάρχουν δύο μαγαζία σ΄αυτήν την οδό με αυτό το όνομα,προτιμήστε αυτό που έχει την ψησταριά στα δεξία όπως κοιτάτε το μαγαζί.


Σημείωσε ότι τα σουτζουκάκια που είναι μια από τις σπεσιαλιτέ της περιοχής, δεν είναι αυτά με τη γνωστή κόκκινη σάλτσα όπως οι περισσότεροι τα ξέρουμε και τα φανταζόμαστε, αλλά σκέτα, ζουμερά, πικάντικα και πεντανόστιμα μακρόστενα μικρά μπιφτεκάκια.
Αυτά με την κόκκινη σάλτσα τα λέμε σμυρναίϊκα.Τα σουτζουκάκια είναι δύο μπουκιές για τις γυναίκες και μία για τους άντρες.


Επίσης για φαγητό εντός πόλης προτείνω ''La Terra'' στο εμπορικό κέντρο Cosmos..Δοκιμάστε χωριάτικο χαμπουργκερ και ότι άλλο χωράει το στομάχι σας.Για γλυκά ''Καζάνι'',''Σεράι''.
Εννοείται ότι συνίστανται ανεπιφύλακτα ΟΛΑ όσα έχουν αναγραφεί προηγουμένως από συμφορουμίτες.
Γενικά δύσκολα δεν θα ευχαριστηθείτε φαγητό!!
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Αυτά με την κόκκινη σάλτσα τα λέμε σμυρναίϊκα.Τα σουτζουκάκια είναι δύο μπουκιές για τις γυναίκες και μία για τους άντρες.

Το ξέρω ότι κανονικά λέγονται έτσι, αλλά επειδή εδώ στο νότο όταν λέμε σουτζουκάκια εννοούμε αυτά με την κόκκινη σάλτσα, γι'αυτό και το διευκρίνησα, για να μη φαντάζονται άλλα. :D

Ξέρεις για να μη γίνει και κανένα μπέρδεμα όπως με τα ......σουβλάκια.:haha:
 

amsterdam

Member
Μηνύματα
814
Likes
280
Ξέρεις για να μη γίνει και κανένα μπέρδεμα όπως με τα ......σουβλάκια.:haha:
Όπως και με την μπουγάτσα!!Παρεπιμπτόντως όποιος βρεθεί στην Ξάνθη και δεν γευτεί μπουγάτσα από την ''Άνοιξη'' έχει υποπέσει σε φάουλ!!Με δύο καταστήματα,ένα στην Κεντρική πλατεία και ένα στην πλατεία Ελευθερίας διαθέτει όλων των ειδών μπουγάτσα,γιατί μπουγάτσα δεν είναι μόνο αυτή με την κρέμα αλλά και με τυρί,με κιμά,με σπανάκι,με πράσο κτλ.Μην παραλείψετε να συνοδέψετε την μπουγάτσα με αριάνι (ξινό γάλα) ή άσπρο απλό γάλα ή σοκολατούχο γάλα,δοκιμάστε της τοπικής γαλακτοβιομηχανίας (ΡΟΔΟΠΗ),αν και πλέον είναι υπό την ιδιοκτησία της ΟΛΥΜΠΟΣ.Επίσης ξεπέραστος ο συνδυασμός με κεφίρ!!
 

dmdoc

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
899
Μην παραλείψετε να συνοδέψετε την μπουγάτσα με αριάνι (ξινό γάλα) ή άσπρο απλό γάλα ή σοκολατούχο γάλα,δοκιμάστε της τοπικής γαλακτοβιομηχανίας (ΡΟΔΟΠΗ),αν και πλέον είναι υπό την ιδιοκτησία της ΟΛΥΜΠΟΣ.Επίσης ξεπέραστος ο συνδυασμός με κεφίρ!!

Άσχετο...αλλά τι μου θύμισες τώρα:
Πίτα μοσχαρίσιο γύρο με γάλα κακάο...το εθνικό φαγητό της Πτολεμαίδας:p
 

taver

Member
Μηνύματα
12.477
Likes
28.937
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Λοιπόν, άρτι αφιχθείς εξ Ξάνθης (όπου η χιονόπτωση/βροχόπτωση του Σαββατοκύριακου μας ώθησε να περάσουμε πολλές από τις ώρες μας σε εστιατόρια/καφέ...), έχω να προτείνω:

1. Φαγητό στα "φαναράκια" (Fanarakia.gr). Ικανοποιητικός χώρος και σέρβις, αλλά το φαγητό απλά δεν παίζεται. Ειδικά εκείνο το χουγκιάρ με τον πουρέ μελιτζάνας ήταν σουρρεαλιστικά νόστιμο (μια κλάση πάνω από όλα τα άλλα χουγκιάρ που έχω φάει...). Τιμές νορμάλ/χαμηλές (και σχέση ποιότητας/τιμής πολύ πάνω από το ταβάνι).
2. Ελληνικό (τούρκικο) καφέ και γλυκάκι (σοροπιαστά) στο "Βυζάντιο" (Βυζάντιο, Παραδοσιακό Ζαχαροπλαστείο Ξάνθης)
3. Φαγητό στο χωριό Πίλημα, στην ομόνυμη ταβέρνα (βλέπε παραπανω). Προσοχή, γεμίζει πάρα πολύ έυκολα, για high season κάντε καλύτερα κράτηση.
4. Εστιατόριο "Η παλιά πόλη" (Παλαιά Πόλις - εστιατοριο ταβερνα - ξανθη)
5. Για μια ακόμα φορά καριόκες από τον Παπαπαρασκευά.
6. Για καφέ στο "Ψωμί και Σοκολάτα". ΟΚ είναι λίγο κίτς στη διακόσμηση, αλλά όχι πάρα πολύ. Είναι από τα περιβάλλοντα εκείνα όπου μπορείς να συνοδέψεις μια πολιτισμένη συζήτηση με καφέ ή γλυκό (σε ασυνήθιστους συνδυασμούς μάλιστα), και ο κόσμος γύρω σου να κάνει κι αυτός το ίδιο. Χώρος μάλλον cozy, δύσκολο κι εδώ το τραπέζι.
 

vickygian

Member
Μηνύματα
87
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
αγνωστο....
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου!!!
άρτι αφιχθείς εξ Ξάνθης (όπου η χιονόπτωση/βροχόπτωση του Σαββατοκύριακου μας ώθησε να περάσουμε πολλές από τις ώρες μας σε εστιατόρια/καφέ...), έχω να προτείνω:
Φαγητό στα "φαναράκια" (Fanarakia.gr).


Taver μπορεί να τρώγαμε και σε διπλανά τραπέζια:lol: Όντως πάρα πολύ καλό φαγητό και ακόμα πιο φτηνό. Ένα ζευγάρι δίπλα είχε 5 πιάτα ορεκτικά, 3 κυρίως ,σαλάτες και πλήρωσαν 49€ :bleh:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.738
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
Adamamdia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom