kitsos!
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- αζορες
- Ταξίδι-Όνειρο
- περου
Παίρνουμε λοιπόν τα ποδαράκια μας (σίγουρα πράγματα) και πάμε στο Drum Tower και στο Bell Tower, κάνουμε βόλτες στα hutong και αναθεματίζουμε την ώρα και τη στιγμή που πατήσαμε το πόδι μας στο Πεκίνο.. Από την πρώτη μέρα κιόλας μας είχαν κοροϊδέψει 2 φορές (μια με το ταξί και μια με τα τρίκυκλα) και πήγαν να μας κλέψουν.. και ειδικά στη δεύτερη περίπτωση λίγο έλειψε να φάμε και ξύλο!! 

Συνειδητοποιούμε ότι πολύ φτηνά τη γλιτώσαμε και υποσχόμαστε στους εαυτούς μας ότι δε θα ξαναφήσουμε κανέναν παλιοκινέζο πρωτευουσιάνο να μας πιάσει τον κώλο!!

Επιστρέφουμε το βράδυ στο χόστελ και αρχίζουν τα σχέδια για την επόμενη μέρα.. Σινικό Τείχος!!!
Είχα ενημερωθεί εγώ για τις σχετικές διαδρομές και τα διαφορετικά σημεία προσέγγισης οπότε άρχισα το ψήσιμο..
-Για πες Γ!! Που θέλεις να πάμε αύριο;;;
-Τί εννοείς;;; Στο Σινικό Τείχος δεν είπαμε ότι θα πάμε;;
-Ναι βρε παιδί μου.. σε ποιο κομμάτι εννοώ!!
-Αααα έχουμε και διαφορετικές επιλογές δηλαδή;;; Ιδέα δεν έχω..
-Αλήθεια;; Άκου τότε που το έψαξα.. Λοιπόν υπάρχουν 5-6 διαφορετικά σημεία προσέγγισης.. Το πιο γνωστό, κοντινό και τουριστικό είναι το Badaling αλλά εμάς δε μας ενδιαφέρει αυτό..
-Γιατί;;;
-Τι γιατί καλέ Γ;; Γιατί είναι το πιο τουριστικό!! Εκεί που πάνε όλοι θα πάμε κι εμείς;;; Εμείς θα πάμε σε κάτι πιο αυθεντικό!!
Η επόμενη πιο εύκολη λύση είναι να πάμε στο Mutianyu το οποίο είναι κι αυτό αρκετά τουριστικό.
Αλλά εγώ σκεφτόμουνα να πάμε στο Jiankou.. λέει στον οδηγό ότι είναι από τα πιο αυθεντικά μέρη και ότι δεν έχει αποκατασταθεί σχεδόν καθόλου αυτό το κομμάτι, οπότε έχει πολλά χαλάσματα!!

-Είναι επικίνδυνο δηλαδή;;
-Ε κι εσύ τώρα, επικίνδυνο!! Αναφέρει στον οδηγό ότι πρέπει να προσέχουν οι πεζοπόροι γιατί γίνονται κάτι κατολισθίσεις που και που,
ειδικά όταν βρέχει, κι ότι πρέπει να προσέχεις που πατάς για να μην καταρρεύσουν κάποια κομμάτια..
αλλά σιγά τώρα..
-Τι σιγά ρε Κίτσο;; Είπαμε να δούμε το Σινικό Τείχος αυθεντικό, όχι να γκρεμοτσακιστούμε κιόλας!!!

Άκυρο!! Πάμε στο επόμενο..
-Πφφφ πάμε στο επόμενο! Huanghua Cheng!! Kι αυτό είναι πολύ αυθεντικό κομμάτι, πάρα πολύ ανηφορικό και χωρίς ιδιαίτερη αναστήλωση.. Για να φτάσουμε εκεί πρέπει να πάρουμε ένα λεωφορείο, να κατεβούμε σε μια στάση, να περπατήσουμε μέχρι μια άλλη στάση κι από κει περνάει ένα λεωφορείο που δεν έχει νούμερο αλλά θα γράφει τον προορισμό!!!
-Σε τι γλώσσα;;;

-Ε στα κινέζικα!! Τοπικά λεωφορεία είναι αυτά, δεν είναι τουριστικά!!
-Κι ότι θα αναγνωρίσουμε δηλαδή εμείς τις ζωγραφιές τους για να σταματήσουμε το σωστό λεωφορείο.. αυτό μου λες!!

-Θα ρωτήσουμε βρε παιδί μου!! Πωπω την καταστροφή φέρνεις...
Και μετά λοιπόν από αυτό το λεωφορείο θα πούμε στον οδηγό που θέλουμε να πάμε και θα μας αφήσει αυτός σε ένα ρέμα.. Εμείς θα ακολουθήσουμε την πορεία του ρέματος μέχρι να συναντήσουμε ένα πέτρινο μονοπάτι!! Θα πάρουμε αυτό το μονοπάτι και μετά από 1 ώρα θα φτάσουμε στο Σινικό Τείχος!!! Τί λες;;;

-

Τρελάθηκες μωρέ;;;;;;;; Τί είναι αυτά που λες;;; Θες να χαθούμε στα βουνά και στα λαγκάδια της Κίνας και να μη μας βρούνε ποτέ;;;
-Πωπω!! Άκου εκεί να χαθούμε... Η υπερβολή στο μεγαλείο της!!!
Τελευταία προσφορά.. Jinshanling!! Ωραίο κομμάτι, 4-5 ωρίτσες πορεία τη μία μέρα κι άλλες τόσες την επόμενη και με εύκολη σχετικά πρόσβαση..
-Τί εννοείς τη μια μέρα και την άλλη;;
-Α ναι!! Δε σου είπα!! Διάβασα ότι μπορείς να διανυκτερεύσεις το βράδυ στο Σινικό στους διάφορους πύργους που έχει.. Κάποιοι βέβαια την πέφτουνε και χύμα πάνω στο Τείχος αλλά εμείς δεν έχουμε ούτε sleeping bag μαζί μας ούτε τίποτα..

-Σωστά!! Ότι αν είχα δηλαδή μαζί μου θα κοιμόμουνα εκεί!! Λοιπόν επειδή πολλές βλακείες σε άφησα να πεις και πόνεσαν τ΄ αυτιά μου, θα πάμε στο Mytianyu!! Τέλος!!
-
-Μην κλαις... Τί πρόσβαση έχει αυτό;;
-Παίρνουμε το λεωφορείο 867 από το σταθμό και μας πάει κατευθείαν εκεί...
-Ωραιότατα!!!
Μια χαρά επιλογή και κάθομαι κι ακούω τόση ώρα τις βλακείες σου!!!
-Μα....

-Δεν ακούω τίποτα!! Αύριο Mutianyu με το λεωφορείο 867..

Συνειδητοποιούμε ότι πολύ φτηνά τη γλιτώσαμε και υποσχόμαστε στους εαυτούς μας ότι δε θα ξαναφήσουμε κανέναν παλιοκινέζο πρωτευουσιάνο να μας πιάσει τον κώλο!!

Επιστρέφουμε το βράδυ στο χόστελ και αρχίζουν τα σχέδια για την επόμενη μέρα.. Σινικό Τείχος!!!

-Για πες Γ!! Που θέλεις να πάμε αύριο;;;
-Τί εννοείς;;; Στο Σινικό Τείχος δεν είπαμε ότι θα πάμε;;
-Ναι βρε παιδί μου.. σε ποιο κομμάτι εννοώ!!
-Αααα έχουμε και διαφορετικές επιλογές δηλαδή;;; Ιδέα δεν έχω..
-Αλήθεια;; Άκου τότε που το έψαξα.. Λοιπόν υπάρχουν 5-6 διαφορετικά σημεία προσέγγισης.. Το πιο γνωστό, κοντινό και τουριστικό είναι το Badaling αλλά εμάς δε μας ενδιαφέρει αυτό..
-Γιατί;;;
-Τι γιατί καλέ Γ;; Γιατί είναι το πιο τουριστικό!! Εκεί που πάνε όλοι θα πάμε κι εμείς;;; Εμείς θα πάμε σε κάτι πιο αυθεντικό!!
Αλλά εγώ σκεφτόμουνα να πάμε στο Jiankou.. λέει στον οδηγό ότι είναι από τα πιο αυθεντικά μέρη και ότι δεν έχει αποκατασταθεί σχεδόν καθόλου αυτό το κομμάτι, οπότε έχει πολλά χαλάσματα!!
-Είναι επικίνδυνο δηλαδή;;
-Ε κι εσύ τώρα, επικίνδυνο!! Αναφέρει στον οδηγό ότι πρέπει να προσέχουν οι πεζοπόροι γιατί γίνονται κάτι κατολισθίσεις που και που,
-Τι σιγά ρε Κίτσο;; Είπαμε να δούμε το Σινικό Τείχος αυθεντικό, όχι να γκρεμοτσακιστούμε κιόλας!!!
-Πφφφ πάμε στο επόμενο! Huanghua Cheng!! Kι αυτό είναι πολύ αυθεντικό κομμάτι, πάρα πολύ ανηφορικό και χωρίς ιδιαίτερη αναστήλωση.. Για να φτάσουμε εκεί πρέπει να πάρουμε ένα λεωφορείο, να κατεβούμε σε μια στάση, να περπατήσουμε μέχρι μια άλλη στάση κι από κει περνάει ένα λεωφορείο που δεν έχει νούμερο αλλά θα γράφει τον προορισμό!!!

-Σε τι γλώσσα;;;
-Ε στα κινέζικα!! Τοπικά λεωφορεία είναι αυτά, δεν είναι τουριστικά!!
-Κι ότι θα αναγνωρίσουμε δηλαδή εμείς τις ζωγραφιές τους για να σταματήσουμε το σωστό λεωφορείο.. αυτό μου λες!!

-Θα ρωτήσουμε βρε παιδί μου!! Πωπω την καταστροφή φέρνεις...

-

Τρελάθηκες μωρέ;;;;;;;; Τί είναι αυτά που λες;;; Θες να χαθούμε στα βουνά και στα λαγκάδια της Κίνας και να μη μας βρούνε ποτέ;;;
-Πωπω!! Άκου εκεί να χαθούμε... Η υπερβολή στο μεγαλείο της!!!
-Τί εννοείς τη μια μέρα και την άλλη;;
-Α ναι!! Δε σου είπα!! Διάβασα ότι μπορείς να διανυκτερεύσεις το βράδυ στο Σινικό στους διάφορους πύργους που έχει.. Κάποιοι βέβαια την πέφτουνε και χύμα πάνω στο Τείχος αλλά εμείς δεν έχουμε ούτε sleeping bag μαζί μας ούτε τίποτα..
-Σωστά!! Ότι αν είχα δηλαδή μαζί μου θα κοιμόμουνα εκεί!! Λοιπόν επειδή πολλές βλακείες σε άφησα να πεις και πόνεσαν τ΄ αυτιά μου, θα πάμε στο Mytianyu!! Τέλος!!
-

-Μην κλαις... Τί πρόσβαση έχει αυτό;;
-Παίρνουμε το λεωφορείο 867 από το σταθμό και μας πάει κατευθείαν εκεί...
-Ωραιότατα!!!
-Μα....

-Δεν ακούω τίποτα!! Αύριο Mutianyu με το λεωφορείο 867..