Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

efipoly

Member
Μηνύματα
104
Likes
39
Επόμενο Ταξίδι
Μαδριτη
Ταξίδι-Όνειρο
Αίγυπτο
Γυρισαμε giorgosfats και ειδαμε ο,τι μπορουσαμε με οδηγο...το βιβλιο μας. Παντως ο καιρος ηταν συμμαχος μας χεχεχε....
 

efipoly

Member
Μηνύματα
104
Likes
39
Επόμενο Ταξίδι
Μαδριτη
Ταξίδι-Όνειρο
Αίγυπτο
Επειδη μολις γυρισα απο την πανεμορφη Ρωμη, σας προτεινω τον ξενωνα που εμεινα http://www.booking.com/hotel/it/inn-spagna.el.html ειναι πολυ πολυ κεντρικο, ησυχο, καθαρο, καινουργιο, μικρα δωματια αλλα τα περισσοτερα ετσι ειναι στο κεντρο, και το προσωπικο πολυ φιλικο και απιστευτα εξυπηρετικο...Αν βρειτε καλη τιμη το συστηνω....
 

Hugin

Member
Μηνύματα
606
Likes
1.873
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Αν και δεν αφορά το 2012 αλλα το 2016 δεν θέλω να ανοίξω νέο θέμα. Η κουνιάδα μου με την παρέα της θα είναι Ρώμη απο Μ. Πεμπτη ώς και Κυριακή του Πάσχα των καθολικών.Απο οτι διάβασα αξίζει να παρακολουθήσεις καποια λειτουργία. Μ. Παρασκευή στο Κολοσσαίο τι γίνεται?Το ναο του Αγ. Πέτρου μπορεί να τον επισκεφτεί κάποιος αυτές τις μέρες?
 
Last edited:

dimivar

Member
Μηνύματα
54
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
Moscow
Ταξίδι-Όνειρο
Μαλδίβες
Εμείς που ειχαμε παει πέρυσι Μ Πέμπτη πήγαμε στο ναό του Αγίου Πέτρου!!
 

dimivar

Member
Μηνύματα
54
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
Moscow
Ταξίδι-Όνειρο
Μαλδίβες
Όπως ειπα πέρυσι το Πάσχα πήγα Ρώμη!!!! Η Ρώμη εχει παρα πολλα ξενοδοχεια αλλα ειναι ακριβά!! Εγω ειχα μείνει σε ενα πολυ καλο 4 αστέρων στο κεντρο κοντά στην Fontana do trevi το κολοσαίο.. Ειναι παρα πολυ καλα ολα,!! Εχει 7 ορόφους και το βασικότερο ειναι σε τέλειο σημείο!! Anglo Americano Roma! Μπες να το δεις καλύτερα απο το μποοκινγκ.κομ γιατι η σελίδα του θα σου δημιουργήσει άσχημη εντύπωση μιας και ειναι κακοφτιαγμενη,, τιμές πολυ καλές καλο πρωινό καλο σημείο καλα δωμάτια με όλες τις παροχές πιστεύω οτι θα σου αρέσει!!
http://www.booking.com/hotel/it/ang...0a45a6836558eda994b9f1b1X1;type=total;ucfs=1&
 

nikos23patra

Member
Μηνύματα
31
Likes
7
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα
καλησπέρα, εκλεισα κ γω για τν αλλη εβδομάδα για Ρώμη, εχω ξανα παει αλλα ειχα παει με γρουπ τωρα παω με τν κοπελα μ χωρις γκρουπ.θελω να μ πειτε κανα εστιατοριο με καλο ιταλικό φαΐ
 

STKF

Member
Μηνύματα
1.151
Likes
5.414
Το τετραημερο ταξιδι στην ιταλικη πρωτεουσα πραγματοποιηθηκε απο 28 Φεβρουαριου με 2 Μαρτιου
2016.
Για οποιον τυχον δεν εχει παει, θελω να σημειωσω οτι οσες ημερες και να πας δεν ειναι αρκετες για αυτη την πολη-μουσειο!
Ξεκινησαμε Κυριακη με τον πρωινη πτηση της Ryanair και φθασαμε στο αεροδρομιο chiampino στις
8:15 ωρα Ιταλιας.
Πρωτος προορισμος τα μουσεια του Βατικανου. Ηταν η τελευταια Κυριακη του μηνα και τα μουσεια
κλεινουν στις 14:00 αλλα η εισοδος ειναι δωρεαν. Στις 10:20 ημασταν στο τελος της τεραστιας ουρας. Χρονος αναμονης 1 ωρα και 10 λεπτα!
Μας εμενε καθαρος χρονος περιπου δυο ωρες για την επισκεψη συν τον χρονο επιστροφης στην εισοδο των μουσειων για την παραλαβη των αποσκευων απο την γκαρνταρομπα. 15 με 20 λεπτα!
Οτι και να γραψω για τα μουσεια ειναι λιγο. Σε οποιον αρεσει η αναγγενησιακη και η μπαροκ τεχνη,
δεν ειναι επισκεψη. Ειναι προσκυνημα! Φυσικα σε δυο ωρες προλαβαινεις παρα να δεις μονο τα πολυ βασικα, αλλα και ετσι αξιζει!
Για οποιον εχει χρονο στην διαθεση του μπορει να προγραμματισει και ολοημερη επισκεψη, αφου τα μουσεια εχουν και δυο προσβασιμους υπαιθριους χωρους στους οποιους μπορεις να ξεκουραστεις.
Μια αναφορα θα κανω ακομη σχετικα με την περιφημη capella sistina. Μην την προσπερασετε πολυ γρηγορα. Σταθειται και δειτε ζωγραφικη τριων διαστασεων! Μαγικο! Τι εννοω?
Αναλογα με το σημειο που στεκοσουν καποιες απο τις παραστασεις φαινονταν σαν να ειναι ετοιμες να ξεκολλησουν απο τον τοιχο και να πεσουν στο δαπεδο! Σαν να κρεμονται στον αερα! Νομιζεις οτι εχεις παραισθησεις! Που εχεις δηλαδη! Χρειαζεται ομως λιγα λεπτα για να το αντιληφθεις!
Απο την capella sistina εχουμε προσβαση και στον Αγιο Πετρο, χωρις ομως επιστροφη. Οπως γυριζουμε την πλατη μας στην πορτα απο την οποια μπηκαμε βλεπουμε δυο εξοδους. Πηγαινουμε στην πορτα δεξια μας στο βαθος της αιθουσας.
Καταλυσαμε στο boutique hotel trevi. Ομορφο ξενοδοχειο σε κεντρικοτατο σημειο, 30 μετρα απο
την περιφημη fontana di trevi. Πολυ ωραιο δωματιο(501), νοστιμο πρωινο και ωραιο καφε. Ο καπουτσινο περιεχεται στο πρωινο. Εξυπηρετικο και ευγενικο προσωπικο.
Σχεδον απεναντι απο το ξενοδοχειο το πολυ ομορφο καφε ρεστοραν baccano! Φαγητο δεν δοκιμασαμε καθοτιν πανακριβο αλλα ο καφες και η σοκολατα ροφημα πολυ ωραια. Τιμες 4 ευρω ο καπουτσινο καθιστος σε τραπεζι, δυο ευρω στο μπαρ.
Η τιμη του καφε στα ιταλικες καφετεριες ειναι αλλη οταν καθεσαι και αλλη οταν στεκεσαι στο μπαρ.
Παραδειγμα στο περιφημο καφε Greco ο καπουτσινο εχει 9 ευρω οταν καθεσαι σε τραπεζι και 2.5 ορθιος στο μπαρ.
Την επομενη ημερα επειδη ο καιρος ηταν βροχερος καναμε με βαση τις πληροφοριες απο το πολυ κατατοπιστικο site reidsitaly μια μικρη, για τα δεδομενα της Ρωμης, διαδρομη σε διαφορες εκκλησιες με στοχο να δουμε εργα του Καραβατζιο. Αναφερω ενδεικτικα:
san luigi dei francesi, sant agostino, santa maria di popolo. Συνδυαστηκαν αψογα με Πανθεον και
piazza Navona. Συμβουλη: Να εχετε μαζι σας κερματα για να θεσετε σε λειτουργια τους προβολεις που φωτιζουν τα εργα τεχνης.
Την τριτη ημερα λογω καλου καιρου ηταν ιδανικη για Κολοσσαιο. Υπολογιστε οτι θα χρειαστει τουλαχιστον μια ωρα στο εσωτερικο χωρις τα υπογεια. Σε οτι αφορα την ουρα που θα περιμενετε αν δεν εχετε εισητηριο, αν ειστε πεντε μετρα αποσταση απο το καγκελο( και η ουρα εχει πλατος τρια ατομα) που διαχωριζει αυτους που εχουν απο αυτους που δεν εχουν, η αναμονη ειναι 30 με 35 λεπτα.
Μετα επισκεφθηκαμε μεσω της via cavour την εκπληκτικη εκκλησια Santa Maria di Maggiore. Απο τις
ωραιοτερες εκκλησιες που ειδαμε στην Ρωμη. Συστηνεται ανεπιφυλακτα. Σε οσους αρεσει η αναγεννηση και το μπαροκ. Ουρα ελαχιστη εως ανυπαρκτη.
Δεν ειδαμε μονο αυτα που προανεφερα στην Ρωμη. Ειδαμε και αλλα αξιοθεατα, ανεφερα μονο τα κυριοτερα συμφωνα με το δικες μου προτιμησεις. Η Ρωμη δεν τελειωνει αν σε ενδιαφερουν τα πολιστικα μνημεια, ουτε σε μια, ουτε δυο, ουτε τρεις επισκεψεις. Ποσες θελει? Δεν ξερω!
Οποτε εχεις δυο βασικες επιλογες. Η τρεχεις και οτι προλαβεις η βρισκεις τι σε ενδιαφερει περισσοτερο και επικεντρωνεις εκει με πιο χαλαρους ρυθμους.
Το ιστορικο κεντρο της Ρωμης που ειναι και αυτο που αξιζει, ειναι πολυ μεγαλο και θελει απειρο χρονο.
Προτμηστε οσο πιο κεντρικο ξενοδοχειο γινετα η τουλαχιστον πολυ κοντα σε σταση μετρο.Θα
κερδισεται χρονο. Επισης θα δειτε την πολη βραδυ. Τα μισοσκοτεινα σοκακια της ειναι πολυ ατμοσφαιρικα.
Οσοι πατε για να καθησετε στα σκαλοπατια της piazza di spagna, δειτε πρωτα αν εχουν δοθει προς χρηση διοτι οταν πηγαμε εμεις γινοταν εργα συντηρησης!
Κλεινοντας λιγες ακομη χρηστικες πληροφοριες.
Τα εστιατορια-καφε στα τουριστικα σημεια κατα κανονα εχουν πολυ υψηλες τιμες και στα πιο απλα πραγματα χωρις απαραιτητα και αντιστοιχη ποιοτητα. Πρεπει να χωθειται στα σοκακια για πιο νορμαλ τιμες.
Την Ρωμη την απολαμβανεις περπατωντας.
Τα ταξι εχουν επισης υψηλες τιμες ακομη και για μικρες αποστασεις.
Σε οτι αφορα το θεμα της ασφαλειας μου εδωσε την εντυπωση ασφαλους πολης τουλαχιστον στο ιστορικο κεντρο. Επισης σε ολα τα κυρια αξιοθεατα θα δειτε ανδρες της operazione strade sicure
με στολες παραλλαγης και τα οπλα στα χερια, με το δακτυλο στην σκανδαλη. Μην τρομαξετε οταν τους δειτε. Δεν εχει γινει κατι. Ειναι εκει προληπτικα μετα τις απειλες των τζιχαντιστων για τρομοκρατικα χτυπηματα για να νοιωθει ασφαλεια ο κοσμος.
Αν βρεθειται στην πιτσαρια Montecarlo, να φατε! Το περιβαλλον δεν ειναι κατι ιδιαιτερο, αλλα σε γενικες γραμμες εχει απο αξιοπρεπες μεχρι πολυ νοστιμο φαγητο και πιτσα, σε νορμαλ τιμες.
Αν βρεθειται στο mimi e coco πιεται ενα κρασι!
 

Alessandr03

New Member
Μηνύματα
3
Likes
1
Παω ρώμη για ενα πενθημερο και ηθελα να ρωτησω καποια βασικα πραγματα.!
1. Ταξιδευω με Ryanair από Αθήνα και η πτήση μου φθάνει 21:05 στο Ciampino,χωρις καθυστερησεις κλπ. Έχω διαβασει για την επιλογή των λεωφορείων TERRAVISION και σκεφτομαι να κλεισω απο το ιντερνετ, το θεμα μου ειναι οτι τα δρομολογια ειναι στις 21:30 και στις 22:30, οπότε δεν ξερω τι να κανω σε περιπτωση καθυστερησης κλπ! Το δρομολογιο των 22:30 με προβληματιζει επειδη φτανει 23:15 στο Termini και εγω εχω ακομα δρομο μεχρι Tiburtina που ειναι το ξενοδοχειο και στο site λεει πως τα μετρο λειτουργουν μεχρι 23:30. Ξερει καποιος κατι περισσοτερο σχετικα με την τακτικη των δρομολογιων κλπ ?
2. Εχω διαβασει απειρες φορες οτι οι ουρες σε Βατικανο και Κολοσσαίο ειναι παρα μα παρα πολυ μεγαλες και ηθελα να ρωτησω αν συμφερει να κλεισω εισητηρια μεσω νετ ? Επισης, λενε οτι υπαρχει καποια εκπτωση στα εισητηρια εισοδου σε φοιτητες κατω των 25 χωρων μελων της Ε.Ε. γνωριζετε αν ισχυει κατι τετοιο και αν ναι εγω πρεπει να δειξω ταυτοτητα, το φοιτητικο μου πασο της Ελλάδος, ή την ISIC καρτα που αποδυκνει οτι φοιτω σε πανεπιστημιο στην Ευρωπη ?
3. Μπορω να βρω καπου δρομολογια,τιμες κλπ για την βολτα στον Τίβερη ?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!!! :)
 

kill_bill

Member
Μηνύματα
183
Likes
261
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ταξίδι-Όνειρο
Αγία Πετρούπολη
Kαλώς ήρθες στην παρέα Αλέξανδρε!
1) Να μην κλείσεις από το ίντερνετ, οι εταιρίες που πάνε από το Τσιαμπίνο στο Termini είναι 3 και θα πέσεις πάνω στα γκισέ τους με το που φτάσεις στο αεροδρόμιο (είναι πολύ μικρό). Μόλις φτάσεις λοιπόν βλέπεις στο γκισέ ποιά φεύγει πρώτη και την παίρνεις ασυζητητί! Τα εισιτήρια έχουν ίδια τιμή είτε τα κλείσεις στο Διαδίκτυο είτε τα αγοράσεις στο αεροπλάνο είτε στο αεροδρόμιο οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην το αφήσεις για εκείνη τη στιγμή, το αντίθετο σε δεσμεύουν και θα σου κοστίσουν πολύτιμο χρόνο από την υπέροχη Αιώνια Πόλη.
2) Για το Βατικανό να κλείσεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ από το επίσημο σάιτ του εισιτήρια (έχει μία μικρή επιβάρυνση), ειδάλλως θα περιμένεις πολλές ώρες στην ουρά. Στο Κολοσσαίο δε χρειάζεται, απλά θα πας να το αγοράσεις (είναι ενιαίο εισιτήριο Κολοσσαίο-Ρωμαική Αγορά-Παλατινός Λόφος) από το γκισέ της Αγοράς (αριθμός 3 στη φώτο) ή του Λόφου (αριθμός 2 στη φώτο) που βρίσκονται σχεδόν απέναντι από το γκισέ του Κολοσσαίου (αριθμός 1 στη φώτο). Εννοείται να δεις και τα τρία αξιοθέατα.
rr.jpg


3) Δεν το γνωρίζω αλλά με μία μικρή αναζήτηση στο google σου βγάζει διάφορα αποτελέσματα σχετικά.
Πάνω στο link θα βρεις τις δικές μου συμβουλές, να περάσετε όμορφα και ό,τι άλλη απορία έχεις, μπορείς να ρωτήσεις! :welcome:
 

Alessandr03

New Member
Μηνύματα
3
Likes
1
Σε ευχαριστω πολυ kill_bill.. και το λινκ που εστειλες ηταν πολυ βοηθητικο. Ωστοσο, εμεις που φτανουμε βραδυ τα σαιτ λενε πως τα δρομολογια αραιωνουν και επισης οτι υπαρχει φρικτος συνωστισμος για τα λεωφορεια και πως ακομα και εισητηριο αν κοψεις υπαρχει περιπτωση να μην προλαβεις να μπεις. Δεν ξερω κατα ποσο ισχυουν φυσικα. Μπορείς να μου στειλεις το λινκ οπου μπορω να κλεισω εισητηρια για Βατικανο και Villa Borghese ? Σε ευχαριστω και παλι!!!
 

kill_bill

Member
Μηνύματα
183
Likes
261
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ταξίδι-Όνειρο
Αγία Πετρούπολη
Αλέξανδρε προσωπικά όταν έφτασα στο Τσιαμπίνο και μάλιστα τέλη Απρίλη που είχε ακόμα περισσότερο κόσμο στη Ρώμη, δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Τώρα τί να σου πω, καλύτερος σύμβουλος του εαυτού μας συνήθως είμαστε εμείς, οπότε ό,τι νομίζεις εσύ!
Φυσικά! Για το Bατικανό είναι το εξής LINK και μετά:
->hours and tickets
->skip the queue and buy the tickets online
->admission tickets
->Vatican museums and Sistine Chapel
στη συνέχεια βάζεις ημερομηνίες, ώρες, ονόματα, κάρτα, εκτυπώνεις κι εκείνη τη μέρα πας κύριος προσπερνάς τις ουρές και μπαίνεις!
Για τη Μποργκέζε το LINK και μετά:
->online booking
->στο παράθυρο που ανοίγει πατάς μέρα, ώρα κλπ.
Να κλείσεις έγκαιρα γιατί εξαφανίζονται μέρες πριν τα εισιτήρια και να φροντίσεις να υπολογίσεις ότι θες λίγη ώρα να ανέβεις μέχρι εκεί! ;)
 

STKF

Member
Μηνύματα
1.151
Likes
5.414
Μια χαρα στα γραφει ο kill bill.
Σχετικα με τα εισητηρια του λεωφορειου δεν εχω να σου προτεινω κατι.
Νομιζω οτι οι καλυτερες επιλογες παντως ειανι να
βγαλεις ειτε μεσα το αεροπλανο( η Ryanair συνεργαζεται με μια απο τις εαιρειες λεωφορειων) η στο αεροδρομιο.
Ο χρονος που χρειαζεσαι με το λεωφορειο απο
αεροδρομιο προς το Termini ειναι οντως 40-45 λεπτα.
Για μουσεια Βατικανου κλεισε οπωσδηποτε απο πριν. Υπολογισε και τον χρονο σου μεσα σε αυτα. Αν θελεις να τα απολαυσεις χρειαζονται αρκετες ωρες.
Για Κολοσσαιο δεν το θεωρω και εγω απαραιτητο. Μην ξεχνας τον παραγοντα του καιρου. Το Κολοσσαιο εχει χωρους να κρυφτεις αν βρεξει, η αγορα ομως και ο λοφος(δεν πηγα) μου φανηκαν πολυ εκτεθειμμενα.
Προσωπικα επισκεφθηκα το Κολοσσαιο την 1η Μαρτιου κατα τις 12:00.
Δεν ειχαμε εισητηριο και σταθηκαμε στην ουρα. Χρονος αναμονης 30 με 35 λεπτα. Πως μπορεις να υπολογισεις στο περιπου τον χρονο αναμονης?
Αν απεχεις λιγα μετρα(λεγοντας λιγα, εννοω λιγοτερο απο 10 μετρα) απο το διαχωριστικο καγκελο, με πλατος ουρας 3 ατομα,
χρειαζεσαι περιπου τον χρονο που προαναεφερα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.254
Μηνύματα
885.040
Μέλη
38.933
Νεότερο μέλος
athgouletas

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom