Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

alexandra75

Member
Μηνύματα
199
Likes
25
Καλησπέρα σε όλους,

σχεδιάζω ένα ταξίδι στη Ρώμη τον Οκτώβριο και έχω αρχίσει το ψάξιμο για ξενοδοχείο.
Για μένα το πιο σημαντικό είναι η ασφάλεια της περιοχής, η κεντρική τοποθεσία και η ύπαρξη μιας κάποιας νυχτερινής ζωής στη γύρω περιοχή. Δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοια περιοχή στη Ρώμη που να συνδυάζει τα παραπάνω, ή κάποιο ξενοδοχείο.
π.χ η περιοχή που βλέπω συχνά τα Ισπανικά Σκαλοπάτια, πληρούν αυτά που θέλω?
 
Last edited by a moderator:

nera_gr

Member
Μηνύματα
816
Likes
193
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Ασφαλής είναι η Ρώμη, δε θα'χεις πρόβλημα. Τώρα αν θέλεις νυχτερινή ζωή θα σου έλεγα να πας στο Testaccio, ρίξε μια ματιά εδώ για Β&Β Testaccio - Il cuore della vecchia Roma

Δεν είναι μέσα στο ιστορικό κέντρο αλλά έχει μετρό και τραμ, και είναι αρκετά κοντά.
 

astrah

Member
Μηνύματα
121
Likes
9
Επόμενο Ταξίδι
ταξίδι να'νε κ οπου να'νε
Ταξίδι-Όνειρο
το γυρο του κοσμου!
Νομιζω οτι η περιοχη πο ψαχνεις(piazza di spania) εχει αυτα που ζητας. Για το θεμα της ασφαλειας θα σου ελεγα να αποφύγεις την περιοχη του τερμινι (σταθμος τρενων), οχι γιατι ειναι πράγματι επικίνδυνα αλλα γιατι εχει παντου αστεγους και μεταναστες.
Δεν ξερω ισως στην περιοχη του τραστεβερε θα ειναι καλυτερα για το θεμα της νυχτερινης ζωης που ζητας.(δεν πρόλαβα να το δω απο κοντά) Θα σε πληροφορήσουν καλύτερα τα παιδια που πηγαινουν τακτικα η μένουν εκεί.
 

alexandra75

Member
Μηνύματα
199
Likes
25
Nera_gr, μην φανταστείς ότι είμαι party animal, δηλαδή δεν ψάχνω να μείνω σε κάτι σαν το Ψυρρή, είμαστε άλλωστε και μεγάλοι άνθρωποι (άνω των 35), απλώς θα ήθελα μια πιάτσα που να μπορώ να φάω και να πιω το βραδυ και να επιστρέψω με τα πόδια με ασφάλεια στο ξενοδοχείο.

Μια περιοχή χωρίς άστεγους και μετανάστες (είχα μια τραυματική εμπειρία στη Μαδρίτη, όταν βρήκα νεκρό έναν άστεγο έξω ακριβώς από το ξενοδοχείο μας), κάτι σαν τη δική μας Βασιλίσσης Σοφίας, πλ. Μαβίλη.
 

nera_gr

Member
Μηνύματα
816
Likes
193
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Αααα, παρεξήγησα τότε :)
Λοιπόν, εγώ θα πρότεινα κάπου μεταξύ Navona και Campo dei Fiori. Επειδή αυτές οι περιοχές είναι γενικώς αρκετά πιο τσιμπημένες, θα σου πρότεινα να κοιτάξεις για διαμερισματάκια ανεξάρτητα. Δες π.χ. αυτό το σάιτ: Rome Apartments
 

astrah

Member
Μηνύματα
121
Likes
9
Επόμενο Ταξίδι
ταξίδι να'νε κ οπου να'νε
Ταξίδι-Όνειρο
το γυρο του κοσμου!
Booking.com: Hotel Hiberia, Rome, Italy - 679 Guest reviews. Book your hotel now!

Εγω εμεινα σε αυτο και θα το χαρακτιριζα μια χαρα. Με βολεψε αφανταστα η τοποθεσια του. Το εκλιεσα απο το σαιτ τους ποιο φθηνα απο το booking. Λιγο ποιο πανω ειναι η προεδρικη κατοικια οποτε απο ασφαλεια αλλο τιποτα. Στα 50 μετρα εχουν τμημα οι καραμπινιεροι και σε 6 λεπτα με τα ποδια εισαι στην φοντανα ντι τρεβι.
 

alexandra75

Member
Μηνύματα
199
Likes
25
Τελικά το ταξίδι για Ρώμη θα γίνει αρχές Δεκεμβρίου. Θα πάμε για κανένα τριήμερο. Ψάχνω για ξενοδοχείο σε περιοχή ασφαλή που το βράδυ να πετάγεσαι για φαγητό, ποτό και να γυρνάς χαλαρά με τα πόδια.
Τι λέτε για αυτό? είναι σε καλή περιοχή?
Booking.com: ξενοδοχείο Marcus, Rome, Ιταλία - 244 Σχόλια πελατών. Κάντε κράτηση σε ξενοδοχείο τώρα!


ή αυτό??

Stay Inn Hotel Rome - hotel deals and reviews - venere.com
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Το πρωτο ξενοδοχειο που διαλεξες ειναι σε εξαιρετικη τοποθεσια.
νομιζω πρεπει να το κλεισεις
 

dimitra24

Member
Μηνύματα
30
Likes
6
Καλησπέρα και από εμένα. Λοιπόν τον Απρίλη πήγα Ρώμη για ξενοδοχείο έκλεισα Hotel Atlante Star Rome - Luxury 4 Star Guestrooms Vatican απλά απιθανοοοοοοοοοοοοοο!!!!! Πανέμορφα δωμάτια διακοσμημένα σε μπαρόκ στυλ,πεντακάθαρο, απίθανο πρωινό με υπέροχη θέα την εκκλησία του Αγίου Πέτρου!!!!!!!!!!! Κλέισαμε από το επίσημο site και έχει και προσφορές 25% έκπτωση εμέις για ένα τρίκλινο πληρώναμε περί τα 50 ευρώ το άτομο .Α και όταν φτάσαμε μας βάλαν σε 2 δίκλινα χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. Προσφέρει μία δωρεά μεταφορά από το αεροδρόμιο.,συνεπέστατοι και στην επιστροφή πληρώσαμε 15 ευρώ το άτομο. Α, σχετικά με το πρωινό εγώ επειδή δεν πίνω καφέ ζητούσα να μου φτιάξουν σοκολάτα η οποία δεν ήταν στο πρωινο. Μου σέρβιραν μία από τις ωραιότερες σοκολάτες που έχω πιει σε τσαγερό εννοώ όχι μία κουπα και δεν υπήρχε καμία απολύτως επιπλέον χρέωση.
Η περιοχή υπέροχη, ασφαλής συνέχεια φωταγωγημένη καθώς είσαι κοντά στο βατικανό. Ηδιαδρομή δε προς τα διάφορα αξιοθέατα υπέροχη καθώς διασχίζεις το Τίβερη και ειδικά κατά την επιστροφή το βραδυ όπου έβλεπες φωταγωγημένο τον Αγιο πέτρο το θέαμα απλά μοναδικό,όταν δε σταθείς στο τεράστιο προαύλιο το βράδυ απλά μεγεύεσαι!!!!!
Για φαγητό οπωσδήποτε http://www.lamontecarlo.it/index_eng.htm απίθανο,οικονομικό φαγητό το επισκεφθήκαμε 2 φορές ( το πιάτο με τις κροκέτες δεν μας άρεσε) αλλά οι μακαρονάδε και οι πίτσες απίθανες .Τρώγαμε του σκασμού για να ακριβολογώ και πληρώναμε περί τα 15 ευρώ το άτομο .
Και οπωσδήποτε φαγητό στο http://www.caffeciampini.com/ απίθανο φαγητό και εξαιρετική θέα !!!!!!!!!!!!!!!! Στα Spanish steps τα ανεβαίνεις και στρίβεις αριστερά προς villa borgese ,ούτε σε 100 μέτρα από τα Spanish steps. Παρατήρηση στο τελείωμα των Spanish steps έχει ένα απίθανο μέρος με πολύ όμορφη θέα όπου μπορείς να απολάυσεις ένα απογευματινό ποτό(ζήτα ένα παραδοσιακό σαμπανιζέ ιταλικό με πορτοκαλί χρωμα μου διαφεύγει το όνομα).αυτό το μαγαζί είναι λιγουλάκι τσιμπημένο.Το ciampini όμως έχει απίθανο φαγητό και πολύ καλές τιμές. Για ρομαντικό δείπνο και όχι μόνο άριστη επιλογή….
Νυχτερινή ζωή ιδιαίτερα δεν έχει εμείς για ποτό πηγαίναμε σε διαφορα στενάκια γύρω από τη piazza navona.
Επαναλαμβάνω το ξενοδοχείο ήταν υπέροχο,οι φωτογραφίες και τα videos στο site ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα.Συγγνώμη αν επιμένω αλλά αυτό το ταξίδι μου ήταν από όλες τις απόψεις ονειρεμένο.
Α και κάτι τελευταίο για να μπεις στο μουσείο του Βατικανού κλείσε εισητήρια από το επίσημο site , η ουρά είναι απίστευτη και ακόμα και αν πας πιο νωρίς από την ώρα που λέει η εκτύπωση σου να πεις στο προσωπικό στην είσοδο ότι έχεις πολλά ακόμη να δεις κ.τλ και θα σε αφήσουν να περασεις. Για να μπεις στην εκκλησία του Αγίου Π΄ετρου ξυπνήστε πολύ πρωί μόνον τότε δεν έχει ουρα και πιστεψέμε δεν αξίζει στη Ρώμη να σπαταλήσεις το χρόνο σου σε ουρές!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Φιλιαααααααααα και ελπίζω να περάσεις τόσο όμορφα όσο και εγώ!!!!:bleh:
 
Last edited by a moderator:

dimitra24

Member
Μηνύματα
30
Likes
6
Α και κάτι ακόμη επειδή τα ωράρια των εστιατορίων είναι λίγο παράξενα τσεκαρέ το.το montecarlo απο τις εξαιρέσεις λειτουργεί νομίζω μέχρι 12 το βραδυ, όταν λ'εω λειτουργεί εννοώ σερβίρει κατα τα άλλα μπορεις να μείνεις παραπάνω .το ciampini τους χειμερινούς μήνες σερβίρει μέχρι το μεσημέρι νομίζω ,τηλεφωνησέ τους ή αν βρεθείς στα spanish steps αφού είσαι δίπλα ανέβα και ρώτα.στην ιστοσελίδα του θα βρεις και το μενού του και το τιμοκατάλογο. Τέλος είναι η δεύτερη φορά που πάω ρώμη τη πρώτη φορά μείναμε απο τη πλευρα των spanish steps σε ένα ξενοδοχείο τσιμπημένο αρκετά και αρκετά αδιαφορο για να μην έχω συγκρατησι ούτε το ονομα του. η πολυκοσμια αυτης της περιοχης θα σε κουράσει κατα την αποψη μου.ενώ νομίζω η άλλη πλευρα είναι πιο ρομαντική...
Μην σας κουράζω !!! καλό βραδυ!!!:haha:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.531
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom