Σίφνος - Αύγουστος 2007

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
Αρτεμώνας
Ένα όμορφο χωριό, σχεδόν κολλημένο με την Απολλωνία. Πας εκεί, μεταξύ άλλων, και για... γλυκά, όπως τα περίφημα αμυγδαλωτά της Σίφνου. Το πιο διάσημο «ζαχαροπλαστείο» είναι αυτό του Θεοδώρου. Δύσκολα θα το προσέξεις απ’ έξω, ανεβαίνοντας στο πλακόστρωτο δρομάκι, αν δεν πέσει το μάτι σου στη μικρή διακριτική ταμπελίτσα ή αν δεν ξέρεις περί τίνος πρόκειται... Ομολογώ ότι η τόσο διακριτική σήμανση μάς έκανε να διστάσουμε να ανοίξουμε τη μικρή γαλάζια καγκελόπορτα και να μπούμε στο μικρό προαύλιο κι έπειτα να μπούμε δειλά δειλά στο μαγαζί. Μπαίνοντας μέσα, βέβαια, ήρθαμε σε άμεση επαφή με την παράδοση και αισθανθήκαμε πολύ τυχεροί που βρεθήκαμε σε ένα μαγαζί που, αν και έχουν περάσει τα χρόνια, έχει διατηρήσει αναλλοίωτο το χαρακτήρα του. Ο παππούς και η γιαγιά έτοιμοι να μας εξυπηρετήσουν, βγάζοντας τα αμυγδαλωτά από πάγκους που θυμίζουν παντοπωλείο της δεκαετίας του ’70 στο χωριό σου. Δεν είναι τυχαία όλα αυτά πάντως, καθώς λειτουργεί από το 1968, ίδιο κι απαράλλακτο!


Απολλωνία
Η χώρα του νησιού ζει σε διαφορετικούς ρυθμούς το βράδυ, όταν οι πάντες εγκαταλείπουν όοολα τα μέρη της Σίφνου και πηγαίνουν εκεί! Το έγραψα και παραπάνω... το βράδυ η Σίφνος ζει μόνο στο στενό της Απολλωνίας! Όλοι αυτοί που έβλεπες την ημέρα να καταβροχθίζουν ρεβυθοκεφτέδες στα εστιατόρια, να παίζουν ρακέτες στις παραλίες, να φωτογραφίζουν εκκλησάκια ή να βολτάρουν στα σοκάκια του Κάστρου, το βράδυ ω ναι... βρίσκονται σύσσωμοι στο στενό της Απολλωνίας. Φυσικά, και θα βρείτε μαγαζιά με κοσμήματα, ρούχα κ.ο.κ. και, εννοείται, μπαράκια, εστιατόρια και ό,τι άλλο θέλετε για να περάσετε το βράδυ σας. Όπως είπα και πιο πάνω... 8 μέρες εκεί... το βαρέθηκα! Πόσες μέρες πια να βολτάρεις; Τα δε μαγαζιά οκ... δε με συγκλονίσανε κιόλας. Αφήστε που Αύγουστο στα «hot» -ας πούμε- μέρη το να βρεις να κάτσεις ήτανε μεγάλο θέμα. Αν ήθελες να είσαι όρθιος μ’ ένα ποτό στο χέρι στο στενό, όλα καλά, αν όμως ήθελες ένα χαλαρό ποτάκι, μάλλον δεν ήταν το μέρος σου. Συν όλα τα άλλα, φυλάγανε και τραπέζια για τους γνωστούς τους. Είχε τύχει να αδειάσει τραπέζι, να καθίσουμε και να μας σηκώσουν γιατί το ποιος θα κάτσει το κανόνιζε μία μαντάμ εκεί... Τεσπά... ας δώσω τόπο στην οργή... Έτσι κι αλλιώς, κι εγώ αν ήμουνα συχνή πελάτισσα και πήγαινα εκεί συνέχεια δε θα ‘θελα καλύτερη αντιμετώπιση; ...λέμε τώρα (σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα). Για μπαράκια δε θα σας προτείνω, γιατί εύκολο είναι να ανέβετε το στενό και να βρείτε ποιο σας κάνει... Δεν είναι και πάρα πολλά. Αργώ, Μπότζι και ένα ακόμη που δε θυμάμαι όνομα είναι τα hot (ααα ναι το Cosi!). E, δεν είναι δύσκολο να τα ανακαλύψετε. Αν φυσικά θέλετε κάτι τέτοιο... Καθίστε όμως, οπωσδήποτε για λουκουμάδες (με σοκολάτα -ή άνευ- στους «Τρεις Ξανθούς Αγγέλους» (κατά προτίμηση στην ταράτσα, όχι στο τραπεζάκι πάνω στο δρόμο, εκτός κι αν θέλετε να σας δούνε όλοι) και μη παραλείψετε να φάτε στο (με τεράστια διαφορά!) καλύτερο εστιατόριο του στενού, το «Οδός Ονείρων». Φοβερό περιβάλλον και φαγητό σε ένα πολύ όμορφο μαγαζί, για εκλεπτυσμένα γούστα, το οποίο βρίσκεται σε μια εσοχή του στενού, ώστε να αισθάνεστε μακριά από τη... βουή του δρόμου. Έμαθα ότι η ιδιοκτήτρια του έχει ανοίξει ένα αντίστοιχο και στην Αθήνα... Χμμ... δεν έχω πάει!
Τώρα μια και μιλάμε για Απολλωνία, όχι στο στενό αλλά στον κεντρικό δρόμο είναι η Veranda, ένα φοβερό καφέ με super μαξιλάρες, ό,τι πρέπει για φρέντο ή ελαφρύ γεύμα. Εγώ είχα ταράξει τα club sandwich για ελαφρύ (γκούχου!) βραδινό... Έχει κι άλλα μαγαζιά εκεί, αλλά αυτό ήταν το αγαπημένο μου!


συνημμένη σ' αυτό το post μία φωτό από το "ζαχαροπλαστείο" του θεοδώρου που ανέφερα στον αρτεμώνα! δεν το δείχνει πολύ καλά, αλλά, δυστυχώς, δεν έχω τραβήξει καλύτερη...
 

Attachments

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
εκεί στον Αρτεμώνα είχε και μια πολύ καλή και γνωστή ταβέρνα..την οποία δε θυμάμαι πως την έλεγαν, μήπως θυμάσαι εσύ?
νομίζω ότι η γνωστή ταβέρνα του αρτεμώνα λέγεται λεμπέσης (έτσι λέγεται btw και αυτή που έγραψα στη χρυσοπηγή... μάλλον έχει πολλούς λεμπεσαίους το νησί... :bleh:), αλλά να σου πω την αλήθεια δε θυμάμαι αν πήγα... :roll:

θυμάμαι ένα ταβερνάκι που πήγαμε -ίσως στον αρτεμώνα ίσως και όχι-... που είχε κάπως σαν κλειστή εσωτερική αυλή... αλλά δυστυχώς δε θυμάμαι λεπτομέρειες, παρά μόνο ότι κάποιος από την παρέα είχε πάρει μαστέλο...:haha:

ίσως η getxo που έμενε αρτεμώνα ή η λατίνα, θυμούνται κάτι παραπάνω και μας δώσουν τα φώτα τους...
 

astral

Member
Μηνύματα
776
Likes
139
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
Λοιπόν chrikky Αύγουστο του 2007 ήμουν κι εγώ Σίφνο για μία εβδομάδα.
Πανέμορφο νησί, αλλά αυτό που μου έμεινε περισσότερο, ήταν η σοκολατόπιτα (σλουρπ!) σε ένα ζαχαροπλαστείο στην Απολλωνία, το οποίο (ζαχαροπλαστείο) είχε και καταπληκτικά γλυκά του κουταλιού! Δε θυμάμαι πώς λέγεται το μαγαζί, έχω όμως κάρτα του, οπότε μόλις τη βρω θα σας το γράψω ;) Ήταν πάνω στο δρόμο και δίπλα ακριβώς ήταν η στάση του λεωφορείου.
 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
κοίτα να δεις που βρεθήκαμε 3 έως τώρα να έχουμε πάει αύγουστο του 2007!...:haha: ...το θέμα είναι ότι και γυρίζοντας, άκουγα συνέχεια από γνωστούς ότι πήγαν σίφνο.. είχε πέραση το νησί εκείνο το καλοκαίρι φαίνεται... :D

θυμάμαι κι εγώ ένα ζαχαροπλαστείο στην απολλωνία με γλυκά του κουταλιού, μελόπιτες κλπ.. αλλά δεν έχω στοιχεία εδώ, παρά μόνο στο σπίτι.. δεν ξέρω αν είναι αυτό που λες, αν πάντως βρω στα κιτάπια μου όνομα θα το ποσταρω ;)
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Λοιπον η Getxo δε μπορει να βοηθησει με τη ταβερνα του αρτεμωνα,αλλα να επιβεβαιωσει οτι το εστιατοριο Οδος ονειρων,οντως ειναι πολυ καλο!!! Οσο για τους 3 Ξανθους Αγγελους,μμμ τρελα,σκετη τρελα και αυξηση κιλων!!!! Αλλα Chrikky λογικο αν πας 8 μερες στη Σιφνο θα βαρεθεις! Εγω προσωπικα δε βαρεθηκα καθολου,οκ πηγα 5 μερες αλλα θα ξαναπηγαινα ευχαριστως και τριτη φορα στο νησι.
 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
Λοιπον η Getxo δε μπορει να βοηθησει με τη ταβερνα του αρτεμωνα,αλλα να επιβεβαιωσει οτι το εστιατοριο Οδος ονειρων,οντως ειναι πολυ καλο!!!
επανέρχομαι σ' αυτό που έλεγα στην ιστορία για το ότι η ιδιοκτήτρια του "οδός ονείρων" έχει ανοίξει εστιατόριο στην αθήνα...

λέγεται σεράλια και είναι στον άγιο σώστη... δεν έχω πάει, αλλά από τα πιάτα που διαβάζω φαίνεται ενδιαφέρον..

πάρτε ένα αφιέρωμα από το αθηνόραμα.. :cool: ΣΕΡΑΛΙΑ - ΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΟΣ ΕΚ ΣΙΦΝΟΥ - αθηνόραμα.gr | Γεύση
 

Rosa

Member
Μηνύματα
1.635
Likes
1.964
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Α, βρε Chrikky, τι μου θύμισες....Κι εγώ είχα περάσει το 'πάλαι ποτέ' καταπληκτικά στη Σίφνο!!! Φωτιές στην παραλία, τραγούδια και μπυρόνια ως το πρωί........
 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
θυμάμαι κι εγώ ένα ζαχαροπλαστείο στην απολλωνία με γλυκά του κουταλιού, μελόπιτες κλπ.. αλλά δεν έχω στοιχεία εδώ, παρά μόνο στο σπίτι.. δεν ξέρω αν είναι αυτό που λες, αν πάντως βρω στα κιτάπια μου όνομα θα το ποσταρω ;)
τελικά αυτό που θυμόμουνα εγώ λέγεται γεροντόπουλος και δεν είναι στον κεντρικό δρόμο, αλλά μπαίνοντας στο στενό της απολλωνίας στο αριστερό σου χέρι. έχει γλυκά του κουταλιού (με σπεσιαλιτέ το μανταρίνι), μελόπιτες, παραδοσιακά αμυγδαλωτά και σιφνέικα μπισκοτάκια...
 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
Πλατύς Γιαλός
Σας τα είπα και πιο πάνω... Ο «Άνεμος» στο κέντρο, μουσικές, πολύς κόσμος, εντάξει όχι το πιο ειδυλλιακό μπάνιο, ειδικά Αύγουστο, κι ας λένε ότι είναι σούπερ η παραλία και μεγάλη και χρυσαφένια και τα λοιπά και τα λοιπά. Κι επειδή τον Άνεμο και τη φασαρία του τα βαρεθήκαμε γρήγορα, βρήκαμε το «Καλημέρα» ένα φοβερό καφέ-μπαρ-restaurant, πιο lounge τέλος πάντων, στο οποίο πηγαίναμε συνέχεια για πρωϊνό και όχι μόνο. Όχι στο κέντρο ακριβώς της παραλίας, αλλά λίγο πιο πέρα, πιο ήσυχο, αλλά με πολύ ωραίο περιβάλλον και super πρωινά! Παίρναμε το φρέντο μας, τρώγαμε τα τοστ μας, τις ομελέτες μας και τα γιαούρτια με τα μέλια μας για να πάρουμε δυνάμεις για την υπόλοιπη μέρα. Ακριβούτσικο (είχαμε δώσει έως -χμμ... "έως" είπα όχι τόσα κάθε μέρα- 18 ευρώ το άτομο για πρωινό), αλλά πολύ καλό! Ανεπιφύλακτα, το προτείνω για καφέ ή ελαφρύ σνακ. Μπορείς και να φας κι όλας βέβαια, όπως σε όλους τους παρόμοιους all day χώρους. Εμείς το κάναμε την τελευταία μέρα, που, λόγω του ταξιδιού, δεν είχαμε προγραμματίσει κάποια άλλη εκδρομή στο νησί...
Στον Πλατύ Γιαλό τώρα, για όποιον ενδιαφέρεται, υπάρχει και ένα συγκρότημα με δωμάτια πολυτελείας, το Verina Suites, με πισίνες κ.λπ κ.λπ, στο οποίο νομίζω είναι ωραίο να πας να πιεις και ένα ποτό μόνο (γιατί για να μείνεις δεν το συζητάμε!). Δεν το δοκίμασα, αλλά από έξω φαινόταν ωραίο...
Ααα... ναι και κάτι ακόμη... λίγο μετά τον Πλατύ Γιαλό παίρνοντας ένα χωματόδρομο (δε θυμάμαι ακριβώς προς τα πού αλλά οκ) είναι και η μοναδική παραλία-beach bar του νησιού που εντοπίσαμε με ξαπλώστρες! Ω ναι... δε βρήκαμε beach bar ή ξαπλώστρες σκέτες πουθενά αλλού. Τώρα, για το μέρος αυτό άποψη καλή δεν έχω, γιατί η θάλασσα ήταν πενταβρώμικη, αλλά παίζει να έπεσα και στη μέρα... Όπως και να έχει... απόλαυσα επιτέλους φρέντο απλώνοντας την κορμάρα μου στην ξαπλώστρα της παραλίας, κάτι που μου είχε λείψει λιγάκι... (Κοίτα να δεις πράγματα που μου λείπουν ρε παιδί μου, ενώ μπορείς να τα βρεις έως και στις μαγευτικές παραλίες του Αλίμου).

συνημμένη σ' αυτό το ποστ μία φωτό από την κεντρική παραλία στον πλατύ γιαλό
IMG_1946_resize.JPG
και μία φωτό από το beach bar (ω... ναι με τις ξαπλώστρες!) έξω από τον πλατύ γιαλό...
IMG_1964_resize.JPG
...και μία ακόμη από το ίδιο μέρος, τραβηγμένη από ψηλά
IMG_1968_resize.JPG
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.966
Likes
9.373
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Πως αλλαξε ετσι το νησι? Ο Πλατυς γιαλος ειναι αυτος? Πριν απο ποσα χρονια πηγα?
Τι μου θυμισες με το αρθρο σου..αγαπημενο νησι η Σιφνος (μετα απο το Ιονιο παντα) , φοβερες διακοπες , το γυρισαμε ολο με το παπακι μας.
Αγαπησα ιδιαιτερα τη Χερονησο με το γραφικο ψαροχωρι και τη μικρη παραλιουλα..δεν ξερω πως ειναι τωρα , αλλα τοτε ειχε μονο μια ψαροταβερνα και αρκετα χιλιομετρα χωματοδρομος για να φτασεις.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.404
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom