Σουηδία Στοκχόλμη – Τέσσερις ημέρες, τέσσερις εποχές

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ειρηνικος ..παντου
Πω πω Πατουλα ..τι βομβα ειναι αυτη που πεταξες !!!!!
Δυσκολο παντως κ με τον καιρο κ με το φως .
Αννυ ποσο στοιχιζε η εισοδος στο ice bar ?
 

sakaflias

Member
Μηνύματα
128
Likes
34
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΚΕΝΥΑ
Νομιζω 150 sek δηλαδη καπου 18ευρω. Και νομιζω συμπεριλαμβανει και ενα ποτο. Φορας ειδικη στολη και μενεις μεσα μεχρι 45 λεπτα.
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ονειρεμένο Ταξίδι
γύρος του κόσμου
Αννυ ποσο στοιχιζε η εισοδος στο ice bar ?
Αν κλείσεις από το internet είναι περίπου 20 ευρώ το άτομο. Περιλαμβάνει είσοδο και ένα ποτό από τη λίστα που έχουν. Σπονσονάρεται από την absolut οπότε τα περισσότερα ποτά έχουν βάση τη βότκα.

Οι αναλυτικές τιμές από την ιστοσελίδα τους έχουν ως εξής:
• Online pre-booked sessions: SEK 180 per person.
• Pre-booked session on sight or by telephone: SEK 190 per person.
• Drop-in sessions: SEK 195 per person.
• Kids under 18: SEK 140 per person.
• Guests staying at Nordic Sea Hotel: SEK 150 per person.
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ειρηνικος ..παντου
Α ενταξει καλη τιμη ...το ειχα για παραπανω λογω ιδιαιτεροτητας.
 

Eftichia

Member
Μηνύματα
858
Likes
1.285
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ονειρεμένο Ταξίδι
καραιβικη
Καταπληκτικές ,οι φωτογραφίες!
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ονειρεμένο Ταξίδι
γύρος του κόσμου
2η ημέρα

Το επόμενο πρωί, ανοίγω την κουρτίνα και τί βλέπω? Χιόνι πυκνό να πέφτει.

«Χιονίζει πολύ» , λέω γυρίζοντας στον άντρα μου ο οποίος ήταν ακόμα ξαπλωμένος.
«Δε χιονίζει απλώς, το έχει στρώσει. Κοίτα επάνω, τη στέγη του απέναντι κτιρίου», μου απαντά εκείνος.

Κοιτάζω προς τα πάνω. Είχε δίκιο. Μετά κοιτάζω προς τα κάτω στον πεζόδρομο και βλέπω ένα παχύ στρώμα χιονιού να τον έχει καλύψει. «Ωραία», σκέφτηκα. «Άντε να δούμε τί βόλτες θα κάνουμε πάλι σήμερα».

Αφού λοιπόν ντυθήκαμε πολύ καλά και βάλαμε όλα τα απαραίτητα χειμωνιάτικα αξεσουάρ (σκούφους, γάντια, κασκόλ κλπ., για τα οποία ο καλός μου πριν φύγουμε από την Αθήνα, με κορόιδευε που τα έβαλα μέσα στη βαλίτσα), πήραμε τις ομπρελίτσες μας και βγήκαμε στην ασπρισμένη πόλη.

Από τη μια η χαρά μου μεγάλη για τις νέες εικόνες που θα βλέπαμε μπροστά μας, από την άλλη όμως είχα και μια μικρή ανησυχία γιατί δεν είμαστε και συνηθισμένοι να περπατάμε στα χιόνια, ούτε είχαμε μαζί μας και τα καταλληλότερα παπούτσια για την περίσταση.

Όλες οι μετεωρολογικές ιστοσελίδες που είχαμε συμβουλευθεί λίγο πριν το ταξίδι μας, η κάθε μια έδινε και διαφορετική πρόγνωση. Από συννεφιά και βροχή μέχρι λιακάδες, αλλά με διαφορετική σειρά η κάθε μία. Στο μόνο που συμφωνούσαν ήταν η χαμηλή (για τα δικά μας δεδομένα) θερμοκρασία και η μη χιονόπτωση. Σε αυτό το δεύτερο έπεσαν όλοι έξω.

Ξεκινήσαμε βεβαίως από την παλιά πόλη. Ήταν πάλι νωρίς το πρωί και τα σοκάκια της αυτή τη φορά ήταν ακόμα πιο όμορφα και ήσυχα. Μόνο το χιόνι που έπεφτε ασταμάτητο διατάρασσε την ησυχία. Περπατήσαμε πολύ. Σχεδόν σε κάθε σοκάκι της. Το κρύο, παραδόξως ήταν ανεκτό. Η δυσκολία ήταν στο να κρατάμε την ομπρέλα και τη φωτογραφική μηχανή μαζί.



Στη συνέχεια περάσαμε στο διπλανό μικρό νησάκι Riddarholmen και κατευθυνθήκαμε προς την πλευρά που υπάρχει μια πολύ ωραία «περαντζάδα» (Norra Riddarholmshamnen) δίπλα στο νερό και απέναντι φαίνεται το Δημαρχείο. Μόνο που τη στιγμή που φτάσαμε εκεί, το Δημαρχείο ήταν μια θολή φιγούρα στο βάθος, πίσω από το πυκνό χιόνι.





Ο αέρας είχε δυναμώσει και μαζί με το χιόνι μας δυσκόλευε στο περπάτημα και στην όποια κίνησή μας. Δεν το βάλαμε όμως κάτω και συνεχίσαμε. Περάσαμε με αρκετή δυσκολία τη γέφυρα που οδηγούσε προς το Δημαρχείο και μετά από λίγο βρεθήκαμε στους κάτασπρους (λόγω της περίστασης) κήπους του.

Στη συνέχεια, αφού κάναμε μια στάση για καφεδάκι για να ζεσταθούμε και να συνέλθουμε, αποφασίσαμε να περάσουμε από το ξενοδοχείο για να αλλάξουμε μέρος των ρούχων μας και φυσικά παπούτσια, γιατί αυτά που φοράγαμε είχαν γίνει πλέον μούσκεμα.

Αφού στεγνώσαμε βγήκαμε ξανά στους δρόμους. Ο καιρός είχε κάπως γλυκάνει και η χιονόπτωση είχε σταματήσει.

Εμπρός λοιπόν για νέα μέρη και νέες εικόνες.

Αρχικά, κατηφορίσαμε προς το σταθμό Slussen με σκοπό να ανέβουμε στον ανελκυστήρα Katarinahissen για να βγάλουμε κάποιες φωτογραφίες της παλιάς πόλης από ψηλά. (Katarinahissen, the Katarina Lift | Stockholm4kids)

Λόγω έργων, ο ανελκυστήρας αυτός ήταν εκτός λειτουργίας. Η εναλλακτική πρόσβαση όπως έγραφε και η αναρτημένη ταμπέλα ενημέρωσης, ήταν από την πολυκατοικία ακριβώς απέναντι , στο νούμερο 6 της οδού Stadsgarden, αλλά κατά τις ώρες που λειτουργεί το εστιατόριο Gondolen. Είπαμε να δοκιμάσουμε την τύχη μας. Το εστιατόριο Gondolen Σάββατο μεσημεράκι δεν ήταν ανοιχτό. ‘Ηταν όμως ανοιχτή η εξώπορτα της πολυκατοικίας, οπότε μπήκαμε. Ανεβήκαμε με το ασανσέρ στον τελευταίο όροφο (11) όπου βρίσκεται το εστιατόριο και μετά με τις σκάλες στον επόμενο όροφο. Εκεί υπήρχε μια πόρτα η οποία οδηγούσε έξω σε μια γέφυρα ακριβώς στο επίπεδο που ανεβαίνει και ο ανελκυστήρας Katarinahissen. Η πόρτα αυτή ανοίγει μόνο από μέσα πατώντας ένα κουμπί. Από την έξω πλευρά, η πόρτα ανοίγει μόνο με κωδικό ή παραμένει ξεκλείδωτη,όπως τις επόμενες μέρες είδαμε, μόνο κατά τις ώρες λειτουργίας του Gondolen.

Η σιδερένια αυτή κατασκευή, στη μια άκρη της έχει τον ανελκυστήρα και η συνέχειά της που είναι μια γέφυρα, οδηγεί στην απέναντι πλευρά που ξεκινάνε οι λόφοι του Sodermalm.

Η θέα από εδώ, είναι πράγματι πολύ όμορφη και αξίζει να επισκεφθεί κανείς αυτή την πλατφόρμα για να βγάλει πανοραμικές φωτογραφίες.

Στη συνέχεια, δεν περάσαμε τη γέφυρα για να πάμε στο Sodermalm, αλλά κατεβήκαμε ξανά με το ασανσέρ της πολυκατοικίας στο Slussen με σκοπό να πάμε προς το Montelius Vagen.

Η ευκολότερη πρόσβαση είναι περπατώντας την οδό Hornsgatan, στρίβωντας δεξιά στην Bellmansgatan και μετά αριστερά στη Bastugatan μέχρι το μικρό μονοπάτι δεξιά, που οδηγεί στη θέση Montelius Vagen, η οποία προσφέρει πανέμορφη θέα προς το Δημαρχείο και την παλιά πόλη. Για αυτούς που ασχολούνται με τη φωτογραφία, τις ηλιόλουστες ημέρες, η καλύτερη ώρα είναι από το μεσημέρι και μετά για να είναι ο ήλιος σε σωστότερη θέση.



Εμείς προτιμήσαμε μια παραλλαγή της διαδρομής. Στρίψαμε νωρίτερα από τη Hornsgatan δεξιά στα σκαλάκια της οδού Pustegrand και μετά αριστερά στη Bastugatan. Τα γραφικά στενά ανηφορικά πλακόστρωτα δρομάκια και τα παλιά χρωματιστά κτίρια ήταν πανέμορφα.



Μετά από αρκετές φωτογραφίες και απόλαυση της θέας, κινηθήκαμε προς το κέντρο του Sodermalm ακολουθώντας τον κεντρικό και γεμάτο ζωή εμπορικό του δρόμο Gotgatan μέχρι την ακόμα χιονισμένη πλατεία Medborgarplatsen.

Το στομάχι μας είχε αρχίσει να διαμαρτύρεται και να ζητάει φαγητό. Είπαμε να δοκιμάσουμε ένα τσέχικο εστιατόριο-μπυραρία στην περιοχή, για το οποίο είχαμε διαβάσει καλές συνολικά κριτικές. Όμως, αν και ήταν ήδη αργά το μεσημέρι, δεν είχε ακόμα ανοίξει. Σύμφωνα με την πινακίδα του έπρεπε να περιμένουμε κάμποση ώρα.

Εφόσον και ο καιρός είχε ήδη γλυκάνει πολύ και ο ήλιος είχε κάνει δειλά την εμφάνισή του, συνεχίσαμε τη βόλτα μας στους δρόμους του Sodermalm, περάσαμε από την εκκλησία Katarina Kyrka με το πάρκο και το νεκροταφείο που έχει ακριβώς μπροστά της και προχωρώντας από διάφορα δρομάκια, ξαναβγήκαμε στη γέφυρα που ενώνει το νησί με τον ανελκυστήρα Katarinahissen.



Μερικές φωτογραφίες με ήλιο αυτή τη φορά και κατηφορίσαμε ξανά προς το κέντρο του Sodermalm.

Μια μικρή στάση στο σούπερ μάρκετ της περιοχής για να αγοράσουμε καπνιστό τάρανδο και σαλάμι ταράνδου και άλκης. Άλλωστε, τί σουβενίρ να φέρεις στους κουμπάρους, από τη Σουηδία!

Είχε φτάσει η ώρα για το εστιατόριο. Ήδη είχε σχηματιστεί μια μικρή ουρά από κόσμο που περίμενε να μπει μέσα. Το εστιατόριο είναι στην ουσία μια απλή, καθημερινή μπυραρία, με ξύλινα τραπέζια, με τεράστια χορταστικά πιάτα τσέχικης κουζίνας και καλή παγωμένη τσέχικη μπύρα.
Welcome to Krogen Soldaten Svejk



Μετά το πραγματικά υπέροχο φαγητό σε τιμές σχεδόν Ελλάδας (πράγμα απίστευτο για τη Στοκχόλμη), γυρίσαμε στο ξενοδοχείο για ανασυγκρότηση δυνάμεων.

Πολύ αργά το απόγευμα, ξανακατεβήκαμε μέχρι την παλιά πόλη για μια βόλτα στις αποβάθρες και τα σοκάκια της και κλείσαμε τη βραδιά μας χαλαρά, σε μια βέλγικη μπυραρία.

Απώλεια της ημέρας, ένας χάρτης και ένα ζευγάρι παπούτσια, τα οποία έπεσαν θύματα της σκανδιναβικής άνοιξης. Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα τα βρουν θαμμένα κάτω από τους πάγους της Στοκχόλμης.

 

makisg

Member
Μηνύματα
4.712
Likes
14.779
Επόμενο Ταξίδι
Βενετία,Λουμπλιάνα,Μπλέντ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησιά Φίτζι
τώρα μπορώ να κοιμηθώ ήσυχος,καθώς θα ονειρεύομαι αυτά που περιέγραψες με την ελπίδα οτι θα τα δώ σύντομα και εγώ,σ'ευχαριστώ πολύ anny για την όμορφη περιγραφή σου.
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ονειρεμένο Ταξίδι
γύρος του κόσμου
Ελπίζω και εύχομαι σύντομα να τα δεις κι εσύ, αλλά ταυτόχρονα ελπίζω Ιούλιο μήνα να μη δεις και το χιόνι :haha:
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ονειρεμένο Ταξίδι
γύρος του κόσμου
3η ημέρα

Και ξημέρωσε η Κυριακή. Η μέρα από νωρίς φαινόταν να είναι καλή. Με κάποια σύννεφα μεν, αλλά και με ήλιο ανάμεσά τους.

Ξεκινήσαμε νωρίς. Αυτή τη φορά όμως από το σημείο που ενώνεται το νησί Djurgarden, με την υπόλοιπη πόλη. Περπατήσαμε για λίγο στην άκρη του νησιού για να αγναντέψουμε την απέναντι πλευρά και συνεχίσαμε κατά μήκος της οδού Strandvagen στη μαρίνα, δίπλα στα αραγμένα σκάφη.



Η μέρα εξελισσόταν πολύ καλά. Ο ήλιος όλο και ζέσταινε και πολλοί κάτοικοι δεν έχασαν την ευκαιρία να βγάλουν βόλτα τα παιδιά ή τα σκυλιά τους για να απολαύσουν την όμορφη λιακάδα. Αυτά τα μικρά Σουηδάκια, τί απίστευτες φάτσες που είναι!!

Ο δρόμος μακρύς και η βόλτα πολύ ευχάριστη. «Μα πού ζουν οι άνθρωποι….», σκεφτόμουν κάθε τρεις και λίγο.

Μετά από αρκετή ώρα, φτάσαμε στη γέφυρα που οδηγεί στο νησάκι Skeppsholmen ή αλλιώς το νησί των μουσείων. Εκεί βρίσκονται κάποια από τα μουσεία της πόλης, όπως το Moderna Museet και το Östasiatiska Muséet (East-Asian museum) . Δεν πήγαμε σε κανένα από αυτά, αλλά προτιμήσαμε να συνεχίσουμε να χαζεύουμε το υπέροχο και γαλήνιο τοπίο.

Αφού χόρτασε το μάτι , ξαναπεράσαμε στην απέναντι πλευρά για να συνεχίσουμε προς τη Gamla Stan, κάνοντας μια στάση στην πλατεία-πάρκο Kungstradgarden όπου με μεγάλη μας έκπληξη βρεθήκαμε ξαφνικά σε άλλη εποχή, μιας και πέσαμε πάνω σε ένα υπαίθριο παζάρι όπου όλοι οι μικροπωλητές πίσω από τους πάγκους ήταν ντυμένοι βίκινγκς !



Και η βόλτα συνεχίστηκε. Μετά από λίγο, φτάσαμε στην κεντρική πύλη της GamlaStan και μπήκαμε και εμείς μαζί με τον πολύ κόσμο στα στενά της. Άντε, να τη δούμε και με λιακάδα.

Η παλιά πόλη είναι μικρή. Με όχι πολύ περπάτημα, μπορείς να δεις σχεδόν κάθε δρομάκι και κάθε της κτίριο. Μπορείς τη μια στιγμή να είσαι στα πλακόστρωτα στενάκια της και την άλλη στιγμή να βρίσκεσαι στη μαρίνα και να αγναντεύεις τα απέναντι νησιά.

Μετά από μια σύντομη στάση σε ιρλανδική παμπ για να ξεδιψάσουμε, ο δρόμος μας οδήγησε προς το Slussen.

Επειδή όμως η λιακάδα είχε κρατήσει αρκετά και φαίνεται δεν έπρεπε να κακομαθαίνουμε, απειλητικά μαύρα σύννεφα έκαναν σιγά σιγά έντονη την παρουσία τους.






Ήταν ήδη αρκετά αργά το μεσημέρι και τα στομάχια μας άρχισαν να διαμαρτύρονται.Αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε τη «βρώμικη» λύση της περιοχής, η οποία θεωρείται εξαιρετική.

Καντίνα Nystekt Strömming (Stockholm Cheap Eat: Fried herring on hard bread | Budget Travel Tips – EuroCheapo) λοιπόν και wrap με τηγανιτή ρέγγα, πουρέ πατάτας, φρέσκο κρεμμυδάκι και δεν ξέρω τί άλλο είχε μέσα. Νοστιμότατο και χορταστικό. Οι περισσότεροι που έτρωγαν στου πάγκους δίπλα στην καντίνα είδαμε ότι προτιμούσαν είτε αυτό το wrap, είτε ένα πιάτο με τηγανιτή ρέγγα πάνω σε ψημένο ψωμάκι.

Με την ευκαιρία αυτή, να πω ότι στις αρκετές βόλτες που κάναμε, είδαμε ότι υπάρχουν πολλές καντίνες με πρόχειρο φαγητό (ρέγγα, hotdog, έθνικ νοστιμιές κ.α.), οι οποίες είναι μια καλή και φθηνή λύση. Δέχονται και πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες.

Άλλη οικονομική λύση για τις καθημερινές (Δευτέρα με Παρασκευή) και μόνο μεσημέρι, είναι τα εστιατόρια που σερβίρουν μενού «Dagens Ratt» (ή Dagens Lunch ή Lunch of the Day) και τα προτιμούν και αρκετοί ντόπιοι στα μεσημεριανά διαλείμματα από την εργασία τους.


Η μπόρα τελικά δεν άργησε και πολύ να ξεσπάσει. Όμως, δε μας χάλασε ιδιαίτερα το πρόγραμμά μας γιατί ευτυχώς, κράτησε λίγο. Ίσα – ίσα για να μας ξεβολέψει. Να φάμε γρήγορα την τελευταία μας μπουκιά και να τρέξουμε στον κοντινό σταθμό μετρό για να προστατευτούμε.

Σε λίγη ώρα, τα σύννεφα άρχισαν να διαλύονται και ο ήλιος ξαναβγήκε ακόμα πιο λαμπερός. Άρα, ήταν η ώρα για φωτογραφίες από το Montelius Vagen με πραγματικό φως αυτή τη φορά.



Επιστροφή προς τη Gamla Stan και κατεύθυνση από την άλλη πλευρά, στο Δημαρχείο, για να το ξαναδούμε και αυτό και τη γύρω περιοχή με φως και ήλιο.



Στο μόνο θέμα που δε σταθήκαμε τυχεροί σε αυτό το ταξίδι, είναι το γεγονός ότι ο πύργος του Δημαρχείου ο οποίος προσφέρει μάλλον την καλύτερη θέα της πόλης από ψηλά, μένει κλειστός κατά τους μήνες Οκτώβριο με Απρίλιο . Οπότε, για λίγες μόνο ημέρες νωρίτερα, δεν καταφέραμε να διαπιστώσουμε αν πράγματι χάσαμε την καλύτερη θέα της πόλης.

Και είχε έρθει πλέον η ώρα των σταθμών μετρό. Τί σημαίνει αυτό;
Πολλοί σταθμοί του μετρό στη Στοκχόλμη είναι περίεργα διαμορφωμένοι και ζωγραφισμένοι. Είναι στην ουσία έργα μοντέρνας τέχνης και σίγουρα αξίζει μια βόλτα σε μερικούς από αυτούς.

Ορίστε και μια φωτογραφία από τον μάλλον εντυπωσιακότερο σταθμό Solna Centrum.



Η μέρα μας ήταν ήδη αρκετά κουραστική και μεγάλη, οπότε λίγη χαλάρωση και ανασυγκρότηση δυνάμεων στο ξενοδοχείο ήταν άκρως απαραίτητη.

Πολύ αργά το απόγευμα ξαναβγήκαμε με χαλαρούς ρυθμούς για να απολαύσουμε την ηρεμία της πόλης. Περπατήσαμε τον ήσυχο εκείνη την ώρα κεντρικό εμπορικό πεζόδρόμο Drottninggatan μέχρι τη Gamla Stan και βρεθήκαμε μέσα σε μια απίστευτη ομίχλη, που σε έκανε να νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε άλλες εποχές. Παλιά ψηλά κτίρια δεξιά και αριστερά, στενά πλακόστρωτα δρομάκια και τρούλοι εκκλησιών να βγαίνουν ξαφνικά μέσα από την ομίχλη. Στη μαρίνα που κατεβήκαμε τα πλοία και τα σκάφη ήταν χαμένα σε ένα πυκνό πέπλο ομίχλης, δίνοντάς μας κάποιες από τις ομορφότερες εικόνες της εκδρομής.

Ακολούθησε βραδυνό φαγάκι και μπυρίτσες στο Sodermalm και μιας που ήταν το τελευταίο μας βράδυ στη Στοκχόλμη, γυρίσαμε με το μετρό μέχρι το Slussenκαι μετά με τα πόδια στο ξενοδοχείο, διασχίζοντας για άλλη μια φορά τη Gamla Stan. Η ομίχλη ήταν ακόμα πάνω από την πόλη, οπότε σίγουρα δεν υπήρχε καλύτερη βραδυνή εικόνα από αυτή, για να μείνει χαραγμένη στη μνήμη μας.


 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ονειρεμένο Ταξίδι
νότια αφρική
Ax anny! Με βάζεις τέλεια στο κλίμα! Σε 2 εβδομάδες θα είμαι κάτοικος Στοκχόλμης και πραγματικά ανυπομονώ για ατέλειωτες βόλτες στα υπέροχα πάρκα, τις μαρίνες, την παλιά πόλη, τις υπέροχες γειτονιές...
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.695
Likes
11.092
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτική
Anny αν και ο προορισμός δεν με εμπνέει τρελά, οι περιγραφές σου είναι πολύ ωραίες και διαβάζω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ιστορία σου!

Ax anny! Με βάζεις τέλεια στο κλίμα! Σε 2 εβδομάδες θα είμαι κάτοικος Στοκχόλμης και πραγματικά ανυπομονώ για ατέλειωτες βόλτες στα υπέροχα πάρκα, τις μαρίνες, την παλιά πόλη, τις υπέροχες γειτονιές...
Με το καλό pattyyy μου! :)
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ονειρεμένο Ταξίδι
γύρος του κόσμου
Ax anny! Με βάζεις τέλεια στο κλίμα! Σε 2 εβδομάδες θα είμαι κάτοικος Στοκχόλμης και πραγματικά ανυπομονώ για ατέλειωτες βόλτες στα υπέροχα πάρκα, τις μαρίνες, την παλιά πόλη, τις υπέροχες γειτονιές...

pattyyy σου εύχομαι καλή αρχή, καλή προσαρμογή και ό,τι καλύτερο για τη συνέχεια. :D
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.533
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom